- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
ben de yaptırmaya karar verdim 14 haftalık şuan hatta bayramdan önce olayım diyorum, yani bu kararı verirken cok araştırdım aşının tarihçesinden tutun da kaç kişide denendiği vs. amerikada yaşayan bi arkadaşım var hamile ona doktoru hiç teredddütsüz olmalısın demiş çünkü hamileyken korona olanlarda tüm olumsuz gebelik riskleri iki katına çıkıyor neredeyse ama aşı için yapılan araştırmalarda böyle bir etkiye rastlanmamış.. bi de ilk başta şöyle düşünüyordum, en yakınımdaki herkes aşılanırsa ben aşısız idare edebilirim doğuma kadar diye düşünüyordum ama aşı olunca süper taşıyıcı konumuna geliyormuşsun bir nevi, yani bu virüs aşılı kişilere de bulaşıyor fakat onlar hissetmiyor semptomu dahi olmuyor ama çevresine bulaştırabiliyorlarmış... ondan dolayı ben olmaya karar verdim. eğer evden hiç çıkmıyor olsam belki olmazdım ama bu riski alamam.Cümleten günaydın . Cinsiyet ile ilgili hiç bir yöntem bende tutmadı
Hemsireyim su an aktif sahada olmasam da çalışıyorum ve yüksek risk grubunda olduğum için 16-17.hafta gibi biontech olacağım .Doktorum da ol dedi ,bir kaç dinlediğim uzman da ol dedi .Yani şimdi asemptomatik olarak geziyor millet ,açık havalardayiz çoğunlukla ama sonbahara doğru yine pik bekleniyor .Biraz kişilere bırakılmış bir karar içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın .Karını zararını düşünüp karar verin derim .
folik asit kullanıyorsanız ilk üç ay ek vitamin vermiyolar genelde, kan ilacı da eğer kan değerlerinde bi anormallik yoksa 4.ay dolunca başlatıyorlar. ilk üç ay dolunca omega3lü multivitamin başlatıyolar geneldeSivilce ve uyku hali bende de var, doktor da kıza benziyor demişti en son. Bayramdan sonra netleşicek artık :) Bana doktorum ne vitamin verdi ne de kan ilacı niye acaba
benim biochem risk + nt 1/3843Herkese merhaba. Ben de nasipse 2022 Ocak annesiyim
Bu haftalarda sizler de 2 li teste girebileceğiniz için size sormak istedim.
Ben şimdi yeni girdim. 13+0 haftalığım. Burun kemiği var. Ense kalınlığı 2,5 mm çıktı. Ultrasonda yarım saatten fazla her şeye baktı ve sağlıklı diye söyledi. Ancak istatistik 714 te 1 çıktı. Ve nift test önerdi. Ben aslında 2,5 mm nin sınır olduğunu bilmiyordum. Doktor da sınır falan demedi ama ultrasona göre sağlıklı gördüm ama biz 1000 de 1 den aşağı çıkarsa bu testi istiyoruz dedi.
Aslında kalbim rahat ama yine merak ediyorum. Sizler nasıl sonuçlar aldınız? Bir de haftaya göre değişiyor mu ense kalınlığı? Haftaya başka bir perinatalog ile muayene olsam fark eder mi?
Bebeğin varken hamilelik nasıl gidiyor, zor oluyor mu? Benim ilk gebeliğimkızlar bu arada benim 14 aylık bir bebeğim var bu ikinci gebeliğim, yaş farkları 2 yaştan birkaç ay eksik olacak. iki çocuğu arasında benzer yaş farkı olan var mı nasıl idare ediliyor süreç
bir yandan da çalışıyorum... bebeğime annem bakıyor allahtan. eve gidince de zaten birkaç saat anca vakit geçirebiliyoruz sonra uyku saati geliyor çok özlüyorum onu. yani çalışan tüm gebeler gibi geçiyor gebelik ama doğumdan sonrası korkutmuyo değil beniBebeğin varken hamilelik nasıl gidiyor, zor oluyor mu? Benim ilk gebeliğim
hiçbir şey olmaz bir sürü veteriner kadın var gebeyken çalışmaya devam eden, dışardan sağlıksız salam sosis yemek daha tehlikeli ama gel de anlat hayvan sevmeyene. iki kedimiz var 2. gebeliğim sahiplendiğimiz günden beri ben temizliyorum kumlarını her seferinde ellerimi iyice yıkarım hala negatif testler. gönlünü ferah tutKızlar iyi akşamlar. Annemlerde kalan bir kedim var. Parazit aşılarını oldu. Çiğ et tüketmiyor. Kumunu annemler temizliyorlar. Ama bir kaç kere sokağa kaçmış geri gelmiş. Ben de çok seviyorum dayanamayıp ağzından öptüm bir kaç kere. Toxoplazma geçirdim mi geçirmedim mi bilmiyorum doktorum sadece igm bakmıştı başlangıçta o da negatifti. Sizce bir sorun olur mu? Başka kedi besleyen var mı burda?
benim de kızım 1 buçuk yaşında anlamıyor bile kardeşikızlar bu arada benim 14 aylık bir bebeğim var bu ikinci gebeliğim, yaş farkları 2 yaştan birkaç ay eksik olacak. iki çocuğu arasında benzer yaş farkı olan var mı nasıl idare ediliyor süreç
Benim kızım da 20 aylık Kardeşi doğduğunda 26 aylık olacak .Benim çevremden duyduğum yaş farkı çoğaldıkça daha zor olduğu .Ablamın çocukları arasında 10 ay var .Erken doğum oldu bir de .Şimdi zorlanıyorum ama zaten kalkıyorum zaten mama yapıyorum alt değiştiriyorum iki kere yapıyorum diyorkızlar bu arada benim 14 aylık bir bebeğim var bu ikinci gebeliğim, yaş farkları 2 yaştan birkaç ay eksik olacak. iki çocuğu arasında benzer yaş farkı olan var mı nasıl idare ediliyor süreç
Aslında perinatalogta muayene oldum. Ben de aldırmayı düşünmüyorum. Hatta bu yüzden sadece detaylı ultrason istedim. Ultrason sürecinde çok sağlıklı konuştu ama sonra ikili test için kan istemedim diye kendisi bilgisayarda ölçülere göre hesap yaptı12+6 da ense kalınlığı 1,89 çıktı. Benim yüksek riskli 150 de 1. Aldırmayı düşünmüyorsan bir şey yaptırmana gerek yok dedi. Benim de aldırma gibi bir düşüncem yok, ne gelirse Allahtan :) Sağlıklı olduğuna da inanıyorum. İkili testi de yaptırmayacaktım da işte, neyse yaptırayım dedim. Perinatalog ile muayene olabilirsin ayrıntılı inceler, ultrason ölçümlerinde bir sıkıntı yoksa canını sıkmana gerek yok.
Bende çok kafaya takarsam nifty test yaptırırım dedim doktorum bi numara verdi şurda yaptırabilirsin diye o şekilde.
Aslında normalde bu oranlar düşük ihtimal ama tıpta önemli kabul ediliyormuş.benim biochem risk + nt 1/3843
biochem risk :1/818
age risk:1/513
bana risk grubundasın falan demedi doktor, biochem 1/818 çıkmış olmasına rağmen nifty ya da perintolog görsün de demedi, dörtlü test de yapılacak zaten. ama yine de sen bilirsin tabi ki. 1/16 dahi çıkıp sağlıklı doğan 15 çocuk olduğu düşünülürse :)
İstanbul. Detaylıyı bende bekliyorumAslında perinatalogta muayene oldum. Ben de aldırmayı düşünmüyorum. Hatta bu yüzden sadece detaylı ultrason istedim. Ultrason sürecinde çok sağlıklı konuştu ama sonra ikili test için kan istemedim diye kendisi bilgisayarda ölçülere göre hesap yaptı
Ben de çok takmıyorum ama bilemiyorum da. Verdiği numara hangi ildeydi?
Ben de İstanbuldayım. Doktor klasik nifty markası ile önermedi. Size önerdiği marka neydi? Rica etsem numarayı bana özelden atabilir misiniz? Bir fikir alırım belkiİstanbul
kan vermediniz mi? kan vermeden ikili testte ölçümleri neye göre yaptı ki? hiç duymamıştım daha önce. ense 1,8 diAslında normalde bu oranlar düşük ihtimal ama tıpta önemli kabul ediliyormuş.
Bu arada belki kan versem daha iyimser ya da kötümser bir sorun da çıkabilirdi. Resmen bu oranları görmek istemediğim halde perinataloğun azizliğine uğradım..
Sizin nt ölçüsü kaçtı acaba?
Tabii atarım numarayı, harmony test yazmıştı kağıdaBen de İstanbuldayım. Doktor klasik nifty markası ile önermedi. Size önerdiği marka neydi? Rica etsem numarayı bana özelden atabilir misiniz? Bir fikir alırım belki
Hoş geldin canım hayırlı olsunMerhabalar,2.gebeliğimin 12.haftasindayim:)
Tahmini doğum tarihim 31 ocak 2022.
26 yaşındayım.
Herkese sağlıklı,sıhhatli,huzurlu hamilelikler ve doğumlar diliyorum:))
Bende de ayni şey sık sık olur. Özellikle sağ ya da sol tarafıma yatmissam ve ani kalkmaya çalışmışam bıçak saplanır gibi bir ağrı giriyo derin nefes alıyorum bekliyorum sonra geçiyor.Kızlar bugün ani şekilde kalktım sol kaşığıma bıçak sağlanır gibi kramp girdi 5 sn sürdü ama nefesimi kesti. Size de oluyor mu böyle şeyler normal mi acaba ?
Vermedim. Aldırmayı düşünmüyorum bu yüzden istemiyorum dedim. Sonra ölçümler bitti ben bir hesapla yapayım dedi. Ben istatistik çıkaracağını tahmin etmedim tabii..kan vermediniz mi? kan vermeden ikili testte ölçümleri neye göre yaptı ki? hiç duymamıştım daha önce. ense 1,8 di
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?