2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
ben de yaptırmaya karar verdim 14 haftalık şuan hatta bayramdan önce olayım diyorum, yani bu kararı verirken cok araştırdım aşının tarihçesinden tutun da kaç kişide denendiği vs. amerikada yaşayan bi arkadaşım var hamile ona doktoru hiç teredddütsüz olmalısın demiş çünkü hamileyken korona olanlarda tüm olumsuz gebelik riskleri iki katına çıkıyor neredeyse ama aşı için yapılan araştırmalarda böyle bir etkiye rastlanmamış.. bi de ilk başta şöyle düşünüyordum, en yakınımdaki herkes aşılanırsa ben aşısız idare edebilirim doğuma kadar diye düşünüyordum ama aşı olunca süper taşıyıcı konumuna geliyormuşsun bir nevi, yani bu virüs aşılı kişilere de bulaşıyor fakat onlar hissetmiyor semptomu dahi olmuyor ama çevresine bulaştırabiliyorlarmış... ondan dolayı ben olmaya karar verdim. eğer evden hiç çıkmıyor olsam belki olmazdım ama bu riski alamam.
bu arada dipnot, eşim geçenlerde check up a girdi, kalp kapakçığında gevşeklik var demiş doktor, sebebini sorunca da demiş ki küçüklüğünde geçirdiğin bir virüs buna sebep olmuş olabilir demiş.

düşünün yani bu virüsün de kaynağı bilinmiyo atlattım diyen birinin vucudunda ne gibi izler bırakıcak bunu da bilmiyoruz... tabi ki herkesin kendi tercihi ve seçimi ama paylaşmak istedim sizlerle de

Sivilce ve uyku hali bende de var, doktor da kıza benziyor demişti en son. Bayramdan sonra netleşicek artık :) Bana doktorum ne vitamin verdi ne de kan ilacı niye acaba
folik asit kullanıyorsanız ilk üç ay ek vitamin vermiyolar genelde, kan ilacı da eğer kan değerlerinde bi anormallik yoksa 4.ay dolunca başlatıyorlar. ilk üç ay dolunca omega3lü multivitamin başlatıyolar genelde

benim biochem risk + nt 1/3843
biochem risk :1/818
age risk:1/513
bana risk grubundasın falan demedi doktor, biochem 1/818 çıkmış olmasına rağmen nifty ya da perintolog görsün de demedi, dörtlü test de yapılacak zaten. ama yine de sen bilirsin tabi ki. 1/16 dahi çıkıp sağlıklı doğan 15 çocuk olduğu düşünülürse :)

kızlar bu arada benim 14 aylık bir bebeğim var bu ikinci gebeliğim, yaş farkları 2 yaştan birkaç ay eksik olacak. iki çocuğu arasında benzer yaş farkı olan var mı nasıl idare ediliyor süreç

kızlar bu arada benim 14 aylık bir bebeğim var bu ikinci gebeliğim, yaş farkları 2 yaştan birkaç ay eksik olacak. iki çocuğu arasında benzer yaş farkı olan var mı nasıl idare ediliyor süreç
Bebeğin varken hamilelik nasıl gidiyor, zor oluyor mu? Benim ilk gebeliğim

Bebeğin varken hamilelik nasıl gidiyor, zor oluyor mu? Benim ilk gebeliğim
bir yandan da çalışıyorum... bebeğime annem bakıyor allahtan. eve gidince de zaten birkaç saat anca vakit geçirebiliyoruz sonra uyku saati geliyor çok özlüyorum onu. yani çalışan tüm gebeler gibi geçiyor gebelik ama doğumdan sonrası korkutmuyo değil beni

hiçbir şey olmaz bir sürü veteriner kadın var gebeyken çalışmaya devam eden, dışardan sağlıksız salam sosis yemek daha tehlikeli ama gel de anlat hayvan sevmeyene. iki kedimiz var 2. gebeliğim sahiplendiğimiz günden beri ben temizliyorum kumlarını her seferinde ellerimi iyice yıkarım hala negatif testler. gönlünü ferah tut
benim de kızım 1 buçuk yaşında anlamıyor bile kardeşi tek tesellim onlar birkaç sene sonra birlikte oynayacak inşallah

Benim kızım da 20 aylık Kardeşi doğduğunda 26 aylık olacak .Benim çevremden duyduğum yaş farkı çoğaldıkça daha zor olduğu .Ablamın çocukları arasında 10 ay var .Erken doğum oldu bir de .Şimdi zorlanıyorum ama zaten kalkıyorum zaten mama yapıyorum alt değiştiriyorum iki kere yapıyorum diyor

Aslında perinatalogta muayene oldum. Ben de aldırmayı düşünmüyorum. Hatta bu yüzden sadece detaylı ultrason istedim. Ultrason sürecinde çok sağlıklı konuştu ama sonra ikili test için kan istemedim diye kendisi bilgisayarda ölçülere göre hesap yaptı
Ben de çok takmıyorum ama bilemiyorum da. Verdiği numara hangi ildeydi?

Aslında normalde bu oranlar düşük ihtimal ama tıpta önemli kabul ediliyormuş.
Bu arada belki kan versem daha iyimser ya da kötümser bir sorun da çıkabilirdi. Resmen bu oranları görmek istemediğim halde perinataloğun azizliğine uğradım..

Sizin nt ölçüsü kaçtı acaba?

İstanbul. Detaylıyı bende bekliyorum

kan vermediniz mi? kan vermeden ikili testte ölçümleri neye göre yaptı ki? hiç duymamıştım daha önce. ense 1,8 di

Kızlar bugün ani şekilde kalktım sol kaşığıma bıçak sağlanır gibi kramp girdi 5 sn sürdü ama nefesimi kesti. Size de oluyor mu böyle şeyler normal mi acaba ?
Bende de ayni şey sık sık olur. Özellikle sağ ya da sol tarafıma yatmissam ve ani kalkmaya çalışmışam bıçak saplanır gibi bir ağrı giriyo derin nefes alıyorum bekliyorum sonra geçiyor.

kan vermediniz mi? kan vermeden ikili testte ölçümleri neye göre yaptı ki? hiç duymamıştım daha önce. ense 1,8 di
Vermedim. Aldırmayı düşünmüyorum bu yüzden istemiyorum dedim. Sonra ölçümler bitti ben bir hesapla yapayım dedi. Ben istatistik çıkaracağını tahmin etmedim tabii..
Doğum tarihimi, gebelik sayısını ve ölçtüğü değerleri bilgisayara giriş oran verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…