2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Demiştik sana bir sıkıntı yoktur diye :) Güzel haberlerde aldığımıza göre hiç kıyafet alan yok mu paylaşsın bize de fikir olur Kış bebeği olunca ne alsam üşür mü üşemez mi diye düşünüyorum :)

Benim kızım da kış bebegiydi .O yuzden bu konuda tecrübeli sanırım ..Üşüme kısmına gelince onlarin dolaşım sistemi bizden daha hızlı çalıştığı için daha zor usuyorlarmis. Biz kızım doğduğunda evimize yeni tasinmistik ve merkezi sistemde sıkıntı vardı.Cok zorluk yasamistim .Alta bir badi üste de iki kat bazen yelek giyiyordu ama ev çok soğuktu gerçekten .Doktorlar genelde sizin giydiginizden bir kat fazla diyor .Alta ben kilotlu çorap ve bir kat alt .Üste de kısa kollu badi üstüne zıbın arti pijama olabilir ..Kız çocuklarında ayak çok önemli demişti doktorum .Ayakları iyi korumak lazım .Usuyup usumedigini de sırtına bakarak anlarsın demişti .El ayağa bakma yanıltır .Bazen çok soğuk olabilir normal demişti.

Çok sevindim canım gözün aydın :) Ben de bu hafta hem özelde hem de kadın doğum eğitim araştırma hastanesinde perinatologa gittim ultrasona girdim. Çok şükür ikisi de bir problem görmediler. Detaylı ultrasonuma daha 3 hafta var. Ama çok şükür ultrasonda birşey görünmedi ya içim daha rahat artık.

Çook sevindim canım. Kötü birşey çıkmayacağını hissediyordum ben çok şükür de öyle olmuş. Allah hiçbir anneye bu endişeleri yaşatmasın. Gerçekten ömürden ömür gidiyor. Hepimiz bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım inşallah

Mesela bunun altına kısa kollu zıbınla, %100 pamuk giydirsem üşümez haralde :) Odamda küçük olduğundan çok iyi ısınıyor. Ayaklı almaya özen gösteriyorum altına da çorap giydirsem sıcak tutar :)

Son düzenleme:
Ayyyy çok sevindim ne kadar güzel haber bu . Allah'ım doğmamış bebekler sinanmasin , çocuklar hasta olmasın, dünya da bu kadar kötü insan varken

Canım ısınma problemin yoksa saydıkların bebisi sıcak tutmaya yeter diye düşünüyorum ben de

ohh çok şükür gözün aydın çok sevindim..
Ben de detaylıdan çıktım çok şükür her şey yolunda ve aşı konusunda ilk defa bu kdr kesin konuştu doktorum ol artık dedi ben de olmaya karar verdim.
Neden bazı doğum doktorları karşı dedim bilmiyorum dedi, zaten dün 2 aşısız doktor covidden vefat etmiş biri kadın doğumcuymuş aşı karşıtıymış. Çok fazla yoğun bakıma yatan hamile duyuyorz dedi devlette çalışan çok arkadaşım var onlardan da duyuyorum dün 28 haftalık gebeyi yoğun bakıma almışlar 19 yaşında gebe bi kızı yatırmışlar dedi fln aşının kısa vadede bi yan etkisi olmadığını biliyoruz, covid olmanın kısa vadede etkilerinin de olduğunu biliyoruz dedi o yüzden ol artık dedi. Ben de doktoruma güveniyoruym yani artık olmaya karar verdim..
Bu arada tetanoz aşısını da 27den sonra tek doz olsan yeter dedi. Bu durumda 21 ve 25te covid aşısı olup 28de tetanoz olucam

Senin de gözün aydın canım.
Ben de bugün aşıyı da konuştum perinatologla, dünya ol diyor sen bana neden hala soruyorsun ki dedi
Ben de amniyosentezden dolayı bi zararı olur mu dedim, hayır alakası yok olabilirsin dedi
Hemen yarın için randevu aldım ben de asm'den biontech için.
Hayırlısı olsun hepimiz için de.

Benim kızım kasım sonu doğumluydu.
Ben altını da üstünü de iki kat giydirirdim hep.
Altına çıtçıtlı uzun kollu body ve patikli pantolon, bunların üstüne alt-üst takım ya da tulum giydirirdim.
Yelek giydirmedim ben ilk zamanlar hele o örgülüler zaten olmaz boynunu falan sürter yün diye giydirmedim ben.
Zaten ilk zamanlar sürekli uyudukları için battaniyeye de sarılı oluyorlar
Ama benim evim 19-20 derecedir kışın bile sıcağı sevmeyiz mesela. Kızım da alıştı o da daha sıcak bi yerde rahat edemez uyuyamaz. oğlanı da öyle alıştıracağız mecbur

ben sabırsız ve tezcanlı bir kişilik olduğumdan dolabı tamamladım nerdeyse...Şu nextden aldıklarım için youtube videosu cekeceğim ınsallah lınk atacagım buraya bir fırsat bulamadım:)

Anneler benım pıtpıtlar güçlendi sıklaştı öyle mutlu oluyorm ki varlığını hissettikçe:) sizin de öyle mi yemekten sonra özellikle dikkat ettim yoğurt ayrandan sonra sevinip hareket ediyor:)

senin de gözün aydın canım..
inşallah bundan sonra hep güzel haberler alırız..

ben sabırsız ve tezcanlı bir kişilik olduğumdan dolabı tamamladım nerdeyse...Şu nextden aldıklarım için youtube videosu cekeceğim ınsallah lınk atacagım buraya bir fırsat bulamadım:)
al benden de o kadar hahahs hiç eksik bişeyi kalmadı badi bile almıycam artık hazır dolabı. Allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin hepimize inşallah. oğlumda 30. haftadan önce hiç bir şey almamıştım bunda biraz aceleci davrandım

Anneler benım pıtpıtlar güçlendi sıklaştı öyle mutlu oluyorm ki varlığını hissettikçe:) sizin de öyle mi yemekten sonra özellikle dikkat ettim yoğurt ayrandan sonra sevinip hareket ediyor:)
benim hala tık yok, dün doktora da dedim hocam çok hareket etmiyo hiç hissetmiyorum dedim, ultrasonda baktı aslında baya hareketli ama sen hissetmiyosun demek ki dedi, senin uyuduğun zamanlarda o uyanık, onun uyuduğunda sen uyanıksan belki de denk gelemiyosunuz dedi

Kızlar size birşey danışayım. Aslında doktorumdan memnundum ama bazı şeyler yaşandı ve ben aynı doktorla devam etmek konusunda biraz tereddütlüyüm. Başından beri onunlaydık şimdi 18 haftalık oldum. Başka doktor arayışına girdim. Sizce aynı hastanede başka doktora gitmek ayıp olur mu eğer olur da yine o hastaneyi seçersem doktor değiştireceğimi ona söylememe gerek var mı?

Ben
Ben ılk hamılelıgımde yasadım bu durumu. 26. Haftada dr degıstırdım ozeldı doktorum Unıversıte hastanesınde bır dr a devam ettim cok pısman oldum erken degıstırmedıgıme. 2. Hamılelıgımde yıne aynı tup bebek dr na gitmek zorunda kaldım ama kalp atısı duyunca bu sefer erkenden dr degıstırdım. Ayıp olayına takılmıyorum ben sonucta bu surece bızım kendımızı guvende ve ıyı hissetmemiz onemlı. Ama bazı doktorlar etik bulamayıp bakmıyorlar arkadaslarının hastasına bakmıyorlar

bence çok geç bir haftada değilsiniz değiştirebilirsiniz, ayıp olacağını düşünmeyin memnun kalmanız daha önemli. ama bazı hastanelerde doğuma iki doktor birlikte giriyor, mesela acıbademde öyle. biri kendi doktorunuz oluyor biri de nöbet sırası kimdeyse o oluyor. onu bi öğrenip karar verin isterseniz eğer öyle bi durum varsa eski doktorunuzla doğumda denk gelmek hoş olmayabilir:)

Aslında ben de son kontrolüme yeni gittim sonra araya ayrıntılı ultrason girecek bir sonraki kontrolüm muhtemelen sizin haftanıza yakın olacak. Yani doktor değişikliğim yaklaşık 24-26. hafta civarı olur diye tahmin ediyorum. Aslında bu haftalardan sonra değişiklik de beni geriyor yeni doktor bulmak, bu saatten sonra ona adapte olabilecek miyim endişesi vs bide oğlak burcuyum tam garantici bir tip. Ama işte insanın içine sinmeyen şeyler olunca da kalmak da istemiyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…