- 18 Mayıs 2021
- 622
- 682
- 33
- 34
Aa hiç o açıdan düşünmemiştimbence çok geç bir haftada değilsiniz değiştirebilirsiniz, ayıp olacağını düşünmeyin memnun kalmanız daha önemli. ama bazı hastanelerde doğuma iki doktor birlikte giriyor, mesela acıbademde öyle. biri kendi doktorunuz oluyor biri de nöbet sırası kimdeyse o oluyor. onu bi öğrenip karar verin isterseniz eğer öyle bi durum varsa eski doktorunuzla doğumda denk gelmek hoş olmayabilir:)
Icine sinmeyen doktorla kesinlikle devam etme bence kimseye ayip olmaz daha kac ay o doktorun suratini goruceksn her defasnda sinir olup cikmak hic hos degil.Kızlar size birşey danışayım. Aslında doktorumdan memnundum ama bazı şeyler yaşandı ve ben aynı doktorla devam etmek konusunda biraz tereddütlüyüm. Başından beri onunlaydık şimdi 18 haftalık oldum. Başka doktor arayışına girdim. Sizce aynı hastanede başka doktora gitmek ayıp olur mu eğer olur da yine o hastaneyi seçersem doktor değiştireceğimi ona söylememe gerek var mı?
Ben gecen sene yasadigim sikintidan dolayi 5 dr gezdim en sonunda bebegin erken alinacagini duyunca beni yenidogan yogun bakimi iyi diye atakent acibademe gonderdiler orda bi doktor yine cerrahpasaliyms bzm riza yetistirdi sana o bakacak dediler ( bnm onceki gttigim perinatologlar cogu cerrahpasaliydi ve aralarnda garip bi bag var, aman bizim cerrahpasa ekolunde soyledir boyledir diye) her neyse 27+3te birden beni oraya yatirdilar tek goruste en cok o doktorumu sevdim onca zaman ziyaret ettigim doktorlar bi yana orda hastanede beni dogurtan dr bir yanaydi yani belli olmuyor severseniz ztn seviyosnz hangi haftada oldugun onemli degil benceAslında ben de son kontrolüme yeni gittim sonra araya ayrıntılı ultrason girecek bir sonraki kontrolüm muhtemelen sizin haftanıza yakın olacak. Yani doktor değişikliğim yaklaşık 24-26. hafta civarı olur diye tahmin ediyorum. Aslında bu haftalardan sonra değişiklik de beni geriyor yeni doktor bulmak, bu saatten sonra ona adapte olabilecek miyim endişesi vs bide oğlak burcuyum tam garantici bir tip. Ama işte insanın içine sinmeyen şeyler olunca da kalmak da istemiyor insan.
Aynı sorun bende de var canım.Kızlar size birşey danışayım. Aslında doktorumdan memnundum ama bazı şeyler yaşandı ve ben aynı doktorla devam etmek konusunda biraz tereddütlüyüm. Başından beri onunlaydık şimdi 18 haftalık oldum. Başka doktor arayışına girdim. Sizce aynı hastanede başka doktora gitmek ayıp olur mu eğer olur da yine o hastaneyi seçersem doktor değiştireceğimi ona söylememe gerek var mı?
Tamamen aynı durumdayız. Öncesi ne kadar iyi olursa olsun önemli bir detay atlanınca ya da ihmal edilince devamı güzel olacak bile olsa insanda bir güven kırıklığı yaşanıyor, ve devam etmeme isteği oluşuyor. Ama hiç bilmediğin birine gidince de gerçekten içimize sinecek mi sinmezse başka birine gitmek vs o da ayrı bir problem. İnşallah P Positivevibes in dediği gibi içimize sinecek, frekansımızın tuttuğu doktoru kolayca buluruzAynı sorun bende de var canım.
Başından beri gittiğim hatta kızımda da gittiğim ve doğumumu yaptıran doktor
Bu bebeğimde tek arter sorununu göremediği için güvenim kırıldı haliyle
Ama başka içime sinen bi doktor buluncaya kadar da hastene hastane gezmek istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
Gözünüz aydınKızlar ön sonucum temiz geldi çok şükür. Perinatologa gösterdim artık tek arterli olmasını kafandan silip atabilirsin, artık bi anlam ifade etmiyor dedi. Hatta riskli gebelikte değil kontrollerini normal doktoruna devam edebilirsin dedi.
Dua eden herkese çok çook teşekkür ederim
Ben de doktor değiştiriyorum, 22.haftadayım. Doktorum hastaneden ayrılıyor. Hastaneyi bırakmak istemediğim için oradaki başka bir doktora geçeceğim. Zaten birçok hastaları var, doğru düzgün hatırlamıyorlar bile. Bence hiç sorun olmaz. Hastane iyiyse aynı hastanede başka doktor denemek mantıklı. Eğer iyi, yakın bir iletişim yoksa eski doktora değiştirdim diye bilgi vermeye de gerek yok gibi geldi.Kızlar size birşey danışayım. Aslında doktorumdan memnundum ama bazı şeyler yaşandı ve ben aynı doktorla devam etmek konusunda biraz tereddütlüyüm. Başından beri onunlaydık şimdi 18 haftalık oldum. Başka doktor arayışına girdim. Sizce aynı hastanede başka doktora gitmek ayıp olur mu eğer olur da yine o hastaneyi seçersem doktor değiştireceğimi ona söylememe gerek var mı?
Bekliyorum :)ben sabırsız ve tezcanlı bir kişilik olduğumdan dolabı tamamladım nerdeyse...Şu nextden aldıklarım için youtube videosu cekeceğim ınsallah lınk atacagım buraya bir fırsat bulamadım:)
Canım aynı hastaneye gitmeyeceksen soyleme bıle ben oyle yaptım, dr degıstırdım ıcıme sınınce devam ettim. Eskı klinikten aradıklarında gecıstırdım en son Unıversıte hastanesınde yapacagım dogumu dedımAslında ben de son kontrolüme yeni gittim sonra araya ayrıntılı ultrason girecek bir sonraki kontrolüm muhtemelen sizin haftanıza yakın olacak. Yani doktor değişikliğim yaklaşık 24-26. hafta civarı olur diye tahmin ediyorum. Aslında bu haftalardan sonra değişiklik de beni geriyor yeni doktor bulmak, bu saatten sonra ona adapte olabilecek miyim endişesi vs bide oğlak burcuyum tam garantici bir tip. Ama işte insanın içine sinmeyen şeyler olunca da kalmak da istemiyor insan.
Aynı sorun bende de var canım.
Başından beri gittiğim hatta kızımda da gittiğim ve doğumumu yaptıran doktor
Bu bebeğimde tek arter sorununu göremediği için güvenim kırıldı haliyle
Ama başka içime sinen bi doktor buluncaya kadar da hastene hastane gezmek istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
Normalde göbek kordonunda 2 arter bir ven yani toplamda 3 damar bulunurmuş.
Ben deBen bebekten çok kendimi düşündüm kendime alışveriş yaptım:) Baktım ki kilo gittikçe gidiyo oversize sandığım tişörtlerim regular olmaya başladı 2 tane hamile bluzu 1 hamile pantolonu aldm eylülde havaların serinleyeceği umuduyla sonbahar giyim hazırlıklarımı yaptım.
Yemek yerken başlıyor :) Hep pıt pıt vursun istiyorum vallaAnneler benım pıtpıtlar güçlendi sıklaştı öyle mutlu oluyorm ki varlığını hissettikçe:) sizin de öyle mi yemekten sonra özellikle dikkat ettim yoğurt ayrandan sonra sevinip hareket ediyor:)
Merhaba .Ben de hep bunu düşünüyordum .Siz yazmışsınız .Tetanozla acaba arasının olması mi lazım olamaz mıyım diye .Ben de olmak istemiyordum ama gribe yakalandım .Hafif soğuk algınlığı gibi .Odum patladı.Zaten bağışıklığım çok zayıf .19 unda tetanoz oldum .İstediğim zaman olabilir miyim yani cnaim .Arada süreye gerek yok mu(?ohh çok şükür gözün aydın çok sevindim..
Ben de detaylıdan çıktım çok şükür her şey yolunda ve aşı konusunda ilk defa bu kdr kesin konuştu doktorum ol artık dedi ben de olmaya karar verdim.
Neden bazı doğum doktorları karşı dedim bilmiyorum dedi, zaten dün 2 aşısız doktor covidden vefat etmiş biri kadın doğumcuymuş aşı karşıtıymış. Çok fazla yoğun bakıma yatan hamile duyuyorz dedi devlette çalışan çok arkadaşım var onlardan da duyuyorum dün 28 haftalık gebeyi yoğun bakıma almışlar 19 yaşında gebe bi kızı yatırmışlar dedi fln aşının kısa vadede bi yan etkisi olmadığını biliyoruz, covid olmanın kısa vadede etkilerinin de olduğunu biliyoruz dedi o yüzden ol artık dedi. Ben de doktoruma güveniyoruym yani artık olmaya karar verdim..
Bu arada tetanoz aşısını da 27den sonra tek doz olsan yeter dedi. Bu durumda 21 ve 25te covid aşısı olup 28de tetanoz olucam
benim doktorum arada süre olması gerektiğiyle ilgiili bir şey demedi ama buradaki arkadaşlar ikisinin arasında 1 ay olmalı demişti daha önce okuduklarımdan. Ben zaten covidi şimdi tetanozu da 27en sonra olacağım için otomatik ikinci doz covidle tetanoz arasında 3 hafta kdr süre olacakMerhaba .Ben de hep bunu düşünüyordum .Siz yazmışsınız .Tetanozla acaba arasının olması mi lazım olamaz mıyım diye .Ben de olmak istemiyordum ama gribe yakalandım .Hafif soğuk algınlığı gibi .Odum patladı.Zaten bağışıklığım çok zayıf .19 unda tetanoz oldum .İstediğim zaman olabilir miyim yani cnaim .Arada süreye gerek yok mu(?
Bende ikidir aşure yedikten sonra pıt pıtlar çoğalıyorAnneler benım pıtpıtlar güçlendi sıklaştı öyle mutlu oluyorm ki varlığını hissettikçe:) sizin de öyle mi yemekten sonra özellikle dikkat ettim yoğurt ayrandan sonra sevinip hareket ediyor:)
Merhaba, benim bugün perinatolog randevum vardım. Bu aşı olayını sordum. Aslında tetanoz ile covid aşısı arada zaman bırakmanıza gerek yok dedi. Sadece ikisinin kol ağrısı olur, ya da başka bir yan etki olur o yüzden sizin için zor olur diye söylüyorum,1 hafta ya da 10 gün ara verseniz yeterli olur dedi..benim 20 eylülde ikinci tetanoz aşım olacak, ben yine de 10 gün en azından ara vereyim , ekim başında olayım diyorum.Merhaba .Ben de hep bunu düşünüyordum .Siz yazmışsınız .Tetanozla acaba arasının olması mi lazım olamaz mıyım diye .Ben de olmak istemiyordum ama gribe yakalandım .Hafif soğuk algınlığı gibi .Odum patladı.Zaten bağışıklığım çok zayıf .19 unda tetanoz oldum .İstediğim zaman olabilir miyim yani cnaim .Arada süreye gerek yok mu(?
Kızlar ön sonucum temiz geldi çok şükür. Perinatologa gösterdim artık tek arterli olmasını kafandan silip atabilirsin, artık bi anlam ifade etmiyor dedi. Hatta riskli gebelikte değil kontrollerini normal doktoruna devam edebilirsin dedi.
Dua eden herkese çok çook teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?