En az 2 yıl diyor uzmanlar

Emzirme danışmanlarına göreyse bırakın bebek istediği kadar emsin kendi istediği zaman bıraksın

Zamanı gelince konuşuruz yine bunları inşallah.
Ben kızımın 2.yaş gününe bir hafta kala bıraktırdım. Aklı eriyordu söylediklerimi dinliyor ve anlıyordu. Bırakmadan 2-3 hafta öncesinde hazırlamaya başladım. Annecim artık sütüm bitmek üzere, artık Ali babanın çiftliğinden süt alacağız, inek sütü içeceksin dedim tamam dedi gayet olgunlukla karşıladı

bi de süslü püslü pipetli bardaklardan aldık inek sütü içmesi için hemen alıştı. Anne de kararlı olmalı, o son emzirdiğim anı unutamıyorum hiç, ben kızımdan daha çok üzülmüşümdür bırakıyoruz diye

ilk gece uyandı istedi ağladı, bitti dedim konuşmuştuk ya dedim hemen sustu. İkinci gece uyandı suyunu içti geri uyudu. Böyle böyle alıştı. Çok zorlamadı beni çok şükür.
Hiç öyle salça sürme, yok bant yapıştırma işte tiksindirme olaylarına girip travma yaşatmak istemedim iyi ki de öyle yapmamışım.
Aslında gece emmesi olmasaydı yani sadece gece emzirmesini bıraktırabilseydim gündüz 3 yaşına kadar bile devam edebilirdim ama geceleri ikimiz de uykusuz kalıyorduk sürekli emmek için uyanıyordu emzik gibi kullanıyordu artık. Bırakınca ikimiz de rahat ettik geceleri.