2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Hanımlar Konak sorunu yaşayan var mı? Zeytinyağı sürüp taradım banyo yaptırdım ay çok iğrenç bi görüntü oldu 😔 nasıl geçecek bu Konak kızımda yoktu hiç

Bizimkinin en garanti uykusu uyandıktan ve ihtiyaçları giderildikten sonra uyuduğu.
Ben de o sıra bir şeyler yapabiliyorum işte.
Ama gün geliyor öğlen bir uyaniyor akşama kadar bir daha yatmıyor.
En geç 9'da uyuması lazım diyorlar bizim kız 12'de uyumayı seviyor.
İnternete kalsa defalarca uyuması lazım ama bizim kız kuş uykusu gibi kısacık kısacık uyuyor geceye kadar ayakta.
Bu düzense bizimki böyle bir düzene girdi :KK70:
Yaş 35 , ben şu zamana kadar bebekler çoğunlukla uyur biliyordum :confused:

Memesi sızlayan , yanan , içerden iğne batan arkadaşlar ; dut şurubu iyi geldi sanırım birkaç gündür kız sadece ilk tuttuğu zaman acıyor .

Emzirirken benim doktorlar ve egitim aldigim hemsireler kilo vermek uzere diyet yapmak yok dedi. Ben de cok istiyordum planli kilo vermek ama o sekilde bir programim olamadi🤷 hatta gunde 6 ogun dediler, 3 ana 3 ara olmak uzere. Dikkat ederek ilerliyorum ama gaz olmasin diye de pek cesitli degil menulerim, karbonhidrat muhakka oluyor 🤦🏻‍♀️
Puff hadi ya. Napalım sağlık olsun canım. 6. Aya kadar mecbur böyle takılıcaz demek
Kızlar ya bebeğinize bişey gösterdiğinizde sağa sola götürdüğünüzde takip ediyor mu ? Benim sıpa sanki takip etmiyor ben mi evhamlıyım bilemedim
Takip ediyor canım. İlgisini çekecek şeyler göster. Siyah beyaz bi tablomuz var duvarda küçük kafasını çevire çevire ona hep bakıyor. Kontrast renkleri seviyorlar galiba

Memesi sızlayan , yanan , içerden iğne batan arkadaşlar ; dut şurubu iyi geldi sanırım birkaç gündür kız sadece ilk tuttuğu zaman acıyor .
Hala geçmedi canım. Antibiyotik kullandım biraz iyi geldi gibi. Yine aynı. İçeriden zonkluyor bildiğin iltihap bu. Doktora gitmeyi düşünüyorum artık tüm gün ağrı çekmekten mahvoldum😞

Bizim de aynıydı. Neler denemedim ki. Alerji spreyler okyanus su spreyleri vicks serum fizyolojik..
Meğersem burun kemiği darmış ondan nefes alamıyormus yavrum. 2 doktor anlamadı. Sonra iyi bir doktora götürdük. O bir ince hortum sokarak anladı kemiğinin dar basık oldugunu. Serumdan baska bişey kullanma onuda bir damla sadece yoksa kurutursun dedi. Eğer devam edersr iyi bir doktor görsün
Cnm o ince hortum temizlerken cok zor oluyor mu? Hastanedeyiz oğlum cok zorlandı ya yaptıramadik biz

Cnm o ince hortum temizlerken cok zor oluyor mu? Hastanedeyiz oğlum cok zorlandı ya yaptıramadik biz
O ince hortum numaralıymıs canım. Bizden pislik çıkmadı. Ama bir deliğe 8 numara giirerken diğerine 6 girebildi. Çok ağladı nefesi kesildi falan doktor bırakın ağlasn susar birazdan dedi gerçekten de sustu. Ama 8 numarayla baya denedi delikten giriyormu diye girmedi 😞 baya darmış. Sizinki de hiç girmedi mi?

O ince hortum numaralıymıs canım. Bizden pislik çıkmadı. Ama bir deliğe 8 numara giirerken diğerine 6 girebildi. Çok ağladı nefesi kesildi falan doktor bırakın ağlasn susar birazdan dedi gerçekten de sustu. Ama 8 numarayla baya denedi delikten giriyormu diye girmedi 😞 baya darmış. Sizinki de hiç girmedi mi?
Ben duramadım cnm bilmiyorum ama eşim sokmaya çalıştı olmadı dedi, yatış verdi doktor, burdaki hemşire yapayım dedi, bakalım doktor kesin yapılsın derse yaptiricaz, bronşit başlangıcı dedi 😥yavrum gece emerken cok fena tıkandı

Ben duramadım cnm bilmiyorum ama eşim sokmaya çalıştı olmadı dedi, yatış verdi doktor, burdaki hemşire yapayım dedi, bakalım doktor kesin yapılsın derse yaptiricaz, bronşit başlangıcı dedi 😥yavrum gece emerken cok fena tıkandı
Allah allah, bebiş ağladığı içinmi hortumu deneyemediniz canım? Tam olarak nesi var peki bronşit başlangıcı dedi.

Kızlar ya bebeğinize bişey gösterdiğinizde sağa sola götürdüğünüzde takip ediyor mu ? Benim sıpa sanki takip etmiyor ben mi evhamlıyım bilemedim
Takip etmesi çok oturmaz henüz kısa süreli odaklananildikleri için. Ama yüzüme bakıp bakıp gülüyor sesler çıkarmaya başladı şşt desem gülüyor pişt desem gülüyor çenesine burnuna dokununca hemen gülüyor ama takibi tam olarak yapamıyor ve normal merak etme

Sizce bu sicaktan isilik mi yoksa alerji mi?Eki Görüntüle 3029761
Oyu kuzummm öncelikle maşallah 🧿
Benim oğlumunda böyle yüzünde başladı ve omzu kolları göğüs kısmındada bu şekilde oluştu. Doktor mustela nemlendirici yatıştırıcı krem önerdi aldık kullanıyoruz biraz yumuşadı sakinleşti ama alerjiden ise eğer geçmez ve daha da kötüleşir bir sonraki muayeneye kadar takip edelim bu arada bol bol nemlendir eğer azalma olmaz ise o zaman alerji diyebiliriz dedi doktor

Bizim de böyle olmustu o dönemler çok sıcaktı evimiz hemde battaniyeye sarıyorduk annem yüzünden. Sıcaktansa 3. Günde geçiyor.
Şimdi nasıl giydiriyorsunuz ben fazla mı giydiriyorum acaba bilemiyorum emin değilim. Sanki giydirmezsem yanakları falan serin oluyor şeytan vesvese yaptırıyor sürekli üşüyor bu çocuk diye içimden 😅 bu akşam yıkadım nasıl güzel uyuyor ağız mıh gibi emmek bile istemiyor sanki ilişme bana anne ben bu anı bekliyordum der gibi 😂 uyandıramadım valla derin uyumuş en güzeli akşam yıkamak bence bu yüzden

Vücudunun hiç bı yerinde sarılık görünmüyo ama gündüz sürekli emzirmeye çalışıyorum ama en fazla 56 dakika kaliyo göğsümde ama bez sayısı iyi sarılık olsa tuvaletini bu kadar çok yapar mi
Kız onun minicik midesi var doyuyordur şimdi. Sen 2 saatte bir uyar emebildiği kadar emsin bezleri doluysa emiyor ve yetiyor demektir kafana takma 😘

İlk oğlum 2 haftalık iken kafasını tutup 1 aylıkken ellerinin üzerine kalkabiliyordu
Bu 50 günlük oldu hala kafasını tutamıyor
Karnın üzerine koysam ağız üzeri kalıyor
Bana normal, her çocuk aynı değil gibi gelsede
Annem ısrarla doktora götür bu niye durmuyor
Neden çok gevşek diyip duruyor

Sizde durumlar nasıl 🤔

İlk oğlum 2 haftalık iken kafasını tutup 1 aylıkken ellerinin üzerine kalkabiliyordu
Bu 50 günlük oldu hala kafasını tutamıyor
Karnın üzerine koysam ağız üzeri kalıyor
Bana normal, her çocuk aynı değil gibi gelsede
Annem ısrarla doktora götür bu niye durmuyor
Neden çok gevşek diyip duruyor

Sizde durumlar nasıl 🤔

Benimki kisa süreli yapabiliyor canim, saniyelik

Şimdi nasıl giydiriyorsunuz ben fazla mı giydiriyorum acaba bilemiyorum emin değilim. Sanki giydirmezsem yanakları falan serin oluyor şeytan vesvese yaptırıyor sürekli üşüyor bu çocuk diye içimden 😅 bu akşam yıkadım nasıl güzel uyuyor ağız mıh gibi emmek bile istemiyor sanki ilişme bana anne ben bu anı bekliyordum der gibi 😂 uyandıramadım valla derin uyumuş en güzeli akşam yıkamak bence bu yüzden
Gaz sancısı oluyorsa aksam banyosuda fayda etmiyor bize. Simdi ev 25 derece 2 kat birde sırtında ince yelek giydiriyorum . Yatarken battaniye değil müslin veya ince penye battaniyesini örtüyorum. Ama çorap hep 2 kat çünkü ayakları üşüyor gaz sancısı olmasın diye.
Bu arada her aksam banyo işini ben yapamam galiba. Annem gözümü cok korkuttu psikolojimi bozdu 😁 ben de senin gibiyim bi hapşırsa üşüttü diyorum

Ediyor canım dönenceyle oyalayabiliyorum o sayede.
Ben de göz kontağı kurabildigimden çok emin değilim ama 6. Aya kadar normal sayiliyormus sanırım artık. Sonra devam ederse bir problem belirtisi olabilirmiş
Tamam canım teşekkür ederim

Takip etmesi çok oturmaz henüz kısa süreli odaklananildikleri için. Ama yüzüme bakıp bakıp gülüyor sesler çıkarmaya başladı şşt desem gülüyor pişt desem gülüyor çenesine burnuna dokununca hemen gülüyor ama takibi tam olarak yapamıyor ve normal merak etme

Puff hadi ya. Napalım sağlık olsun canım. 6. Aya kadar mecbur böyle takılıcaz demek

Takip ediyor canım. İlgisini çekecek şeyler göster. Siyah beyaz bi tablomuz var duvarda küçük kafasını çevire çevire ona hep bakıyor. Kontrast renkleri seviyorlar galiba

Back
X