2500 kalori aşırı fazla zaten. Ortalama boyda olan bir kadın hamileliği boyunca meme büyümesi, plesenta, su, bebek + ıvır zıvır 9 kilo falan alıyo ama tek bebeğe hamileyse. Bağırsaklar vitamin mineral çekişini hızlandırmak için yavaşlıyo zaten metabolizman depolamaya yönelik çalışmaya başlıyo. Normalde aldığın kalo değilmesede vücut ekstra emdiğinden başlıyo kilo yapmaya. İki katı yesem şimdi yuvarlanırdım heralde

Doktorun son 3 ayda 300 kalori eklemen yeterli demesi bundan. Doktorum gereksiz kilo alımının hem beni hem bebeği zorlayacağını ve gerçekten safi şişkoluk olduğunu söylüyor

Haklı sanırım şimdiden vücudum ağır geliyo ki son aylarda nolcam bakalım
Maşallah valla kilo almayız umarım ya

Ben bu gluten işinin kendini geliştirmiş doktor veya diyetisyen olmakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Hatta düşünmekten öte yaşarayarak deneyerek öğrendim. Tamam hepsinin diploması var ama hepsi aynı kalitede değil malesef. "Fonksiyonel tıp" bilgisi olmayan doktor yada diyetisyen gerçekten zaman kaybı. Adamlar belli ilaçları listeleri herkese dayayıp geçiyor ve bu gerçekten çok üzücü. Mesela sıradan diyetisyenler ekmeği kesersem kabız olursun lif alamazsın diyor

Halbuki ekmeği kesince dışkılama düzene giriyor çünkü tükettiğin kaliteli lifi planlamış oluyorsun ama karşımdaki sen doktor musun sen diyetisyen misin sen uzman mısın diye ulkalalaşınca diyorum ki ne hali varsa görsün

İçini döktüm