• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Benim kv de bebek doğunca gelecekmiş,geldiğinde de bir ay durmadan gitmedi hic..annemle konuşmuyorlar zaten ne aileme ne bana hic bi zaman değer vermedi,ama her zaman hic bisey olmamış gibi davranır.oğlanlarına da mağduru oynar,kendini düşünür sadece.doğumdan sonra kendi annemler gelip kalacak ki ben annemle daha rahat ederim, ama annem sırf benim için gelecek ve kv yi görmek zorunda kalacak diye sabah sabah sinir stres oldum,bide kv nin kendi ev sahibiymiste annemler misafirmis gibi söylemleri var,annem hep benim için sustu ama simdi onun üzülmesini istemiyorum artik.hamilelerin duası kabul olur derler,dua edin bana,kv gelsin torununu görsün kalacaksada 1gün sonra gitsin, zaten is falanda yapmaz,annem kirilmasin artık
Canım vallahi hiç canını sıkma. Ben de merakımdan eşime sordum acaba doğum hediyesi bir şey getirecekler mi veya doğumdan sonra KV yardıma gelecek mi diye. Sonuçta ilk kez babaanne ve dede oluyorlar. KV demiş ki hastanede doğum parasını biz ödeyelim bir şey takmayalım. Ben de çok bozuldum insan hiç olmazsa küçük bir künye getirmez mi komşu çocuğu olsa götürüyoruz yani. Ama baktım bir iki gün bunu kafama çok takıyorum karnım ağrımaya başladı. 😂😂 Amaan dedim. Bir de İSMEK kurslarına falan gidiyor metrobüse biniyor yeni doğan bebek için iyi olmaz diye kursu bitirebilir mi diye sorduk. Ay sizde ne pimpiriklisiniz O zaman ben de gelmem bir kez hastanede görürüm sonra kırkı çıkana kadar daha da gelmem dedi. Zaten hamileliğimde iki zıbın bir mont hediye getirdi torununa, doğumdan sonra bakmaya yardıma da gelmeyecekmiş, bir şeyde takmayacak mış. Ah ahh😂😂😂😂😂

Kızlar buraya yazmıştım hafta sonu hastane çantamı yapacağım fikirlerinizi alayım diye. Bir baktım Ben ütü yapmamışım, emzigi pompayi sterilize etmemişim, ütülemeden nasıl çantaya hazırlayacağım dedim. 6 zıbın 1 hastane çıkışı ütüledim sırtım ağrıdı hemen yattım nasıl ütüleyeceğim kısa bir yolu yok mu bunları üst üste koysak veya ütülemezsek olmaz mı ya 😂😂😂

Doğrudur bi araştırmak lazım 3-4 günde göbeği düşse olur da 1 hafta hatta kimininki 10 gün ve daha uzun sürede düşüyor öyle olursa o kadar bekletemem heralde. Bi sağ Salim doğsunlarda yeter ki gerisi küçük detaylar halledilir inşallah 🙏
Benim kayinvalidem sadece kafasını yıkamışti diye hatırlıyorum eve gelir gelmez 2 günlüktu saçları vardi saçlarına baya pislik kurumuş kalmis onlardan rahatlamisti sonra zaten kuvoze yatti göbek düşene kadar öyle bi imkanda olmamıştı

Amin canım 🤲🏻 Mantar için fitil koymustum o yaptı bence de . Fitili koyduktan sonra oldu çünkü. Keseye zarar verdi diye korktum. Normalde fitilden sonra böyle su gibi olmazdı. Öyle böyle geçecek işte günler 😊
Canım bide sürekli oturuyor yatıyorsan terliyorda olabilirsin bazen öyle oluyor benim uzun süre ayağa kalkmayinca korkma hemen bisey olmayacak inşallah

Benim kv de bebek doğunca gelecekmiş,geldiğinde de bir ay durmadan gitmedi hic..annemle konuşmuyorlar zaten ne aileme ne bana hic bi zaman değer vermedi,ama her zaman hic bisey olmamış gibi davranır.oğlanlarına da mağduru oynar,kendini düşünür sadece.doğumdan sonra kendi annemler gelip kalacak ki ben annemle daha rahat ederim, ama annem sırf benim için gelecek ve kv yi görmek zorunda kalacak diye sabah sabah sinir stres oldum,bide kv nin kendi ev sahibiymiste annemler misafirmis gibi söylemleri var,annem hep benim için sustu ama simdi onun üzülmesini istemiyorum artik.hamilelerin duası kabul olur derler,dua edin bana,kv gelsin torununu görsün kalacaksada 1gün sonra gitsin, zaten is falanda yapmaz,annem kirilmasin artık
Söyle animizda insanların dusundurdukleri şeye bak ya gerçekten bu zihniyete sinir oluyorum lohusa olan biziz nasıl rahat ediyorsak oyle olmalı güç yarısına girilecek zaman değil ki eşin söylemez mi canım annesi kalacak oyle rahat eder diye anneni gerçekten ayırma hiç yanından benim annemde kv yanında çok çekingen bisey demez benimkiler ama annem öyle kızdım bu defa öyle yapmayacksin sen gelmeyince onlar bütün sülale eve dolusuyor diye gelip kalacaksınızda gitmeyeceksinde dedim bakalım inşallah uygulayabilir takmasın annen hiç nasıl rahat ediyorsan öyle yapmak lazım bu zamanda yaşanan zorluk üzüntü gerçekten unutulmuyor ben hala ilk lohusaligimdaki gibi problem yasayacakmisim gibi üzülüyorum eşimi tembihljyorum onu bile atlatamamisim hala

Kızlar anlattıklarınız karşısında ben şok 🙄 yok isme karısmalar yok kayin valide tripleri yok kocalarin bu anneci tavirlari cidden pes🤦‍♀️ bizde ne isimde ne baska biseyde karışan görüşen olmadi zaten demelerine izin vermiyorum.annem karışır gibi oldu hiccc tinlamadim bile alıştı suan bebisi deren diye seviyor.kayin validem ise karışmaz onlar iyi olsunda der çekilir köşeye. Kuslukler falan cocukca birbirlerini ignelemeleri falan yazik ya insan düşünür biraz oglum mutluysa ben de mutlu olurum diye. Ama biraz eşten de kaynaklı bazilari cidden cok anneci oluyor o da garip geliyor bana sonucta artık senin baska ailen var cekirdek ailen sen esin ve cocuklarin mudahale ettirmemesi gerekir.tabiki de saygıda kusur etmesin ama ne bileyim üzüldüm sizler adina Allah yardimciniz olsun.ins sıkıntısız stressiz bebisleri kucagimiza saglijla aliriz dua edin bol bol
Ben diyorum ki bu durumda bazı ebelerde sorun varmış göbek bağlarını kesememisler guzelce hala bağlılar göbekten analarına😂 kendi babamda bu yaşta olmasına rağmen hala aynı kafada annelerde hic yadirgamiyor işlerine getirip bunu kullanıyor çok ilginç şekilde inşallah biz oyle annelerden olmayız

Kızlar buraya yazmıştım hafta sonu hastane çantamı yapacağım fikirlerinizi alayım diye. Bir baktım Ben ütü yapmamışım, emzigi pompayi sterilize etmemişim, ütülemeden nasıl çantaya hazırlayacağım dedim. 6 zıbın 1 hastane çıkışı ütüledim sırtım ağrıdı hemen yattım nasıl ütüleyeceğim kısa bir yolu yok mu bunları üst üste koysak veya ütülemezsek olmaz mı ya 😂😂😂
Ben oturarak yaptım canım valla olmuyor baska türlü göbeğim zaten ütüyle kardes tutup elini yakacak cocuk içeriden ona ayrı tedirgin oldum 😂

Hem geriyor hem mutsuz ediyor, İçimde isime dair bir şey yok

dün eşimin dayısı geldi
İlk çocukta bana; kayın babanın adını koymazsan bebeği görmeye gelmeyiz altın takmayız demişti , aşırı sinirlendim ama eşim için susup geçmiştim

Oğluma kayın babamın adı ve yanına bir isim koydum, dün bi an da dedi şu an çok kızdım sana , hayırdır dedim tv ünitesinin üzerinde neden sadece ikinci isim var diye üzgün surat yapıyor

Sana ne dememek için kendimi zor tuttum, bak aşağıda diğer isim duruyor çünkü oğlum onunla oynuyor dedim , güya sevimlilik yapacak , şaka ya hemen de alınma dedi
görmeye gelmeain takmazsa da takmasın ya o ne demek. Allah kolaylık versin sana canım bunlarla. Altın için isim koycan sanki.😡

Ben emzigi ve biberon hastaneye almayayım diyorum kızlar bi yerde de okudum yeni meme reddi olabilir ilk günlerde diye
İlk oğlumda ben de almamıştım yanıma hemen emziririm diyordum 3 gün sütüm gelmedi malesef, ilk gece çok zordu hemşireler emzirmen gerek dedi mama vermediler, oğlum ağlıyo durmadan, serçe parmağımı verdim cöp cöp bi emmeye başladı yavrum aç, biberon mama hiç bişi yok, ertesi sabah hemen mama alıp yaptık bi güzel içti uyudu oğluşum. Aç kalırsa bir de sarılık olma ihtimali var, ben her ihtimale göre mama ve biberon emzik alıcam. İnşallah bol sütlerimiz olur.

Hem geriyor hem mutsuz ediyor, İçimde isime dair bir şey yok

dün eşimin dayısı geldi
İlk çocukta bana; kayın babanın adını koymazsan bebeği görmeye gelmeyiz altın takmayız demişti , aşırı sinirlendim ama eşim için susup geçmiştim

Oğluma kayın babamın adı ve yanına bir isim koydum, dün bi an da dedi şu an çok kızdım sana , hayırdır dedim tv ünitesinin üzerinde neden sadece ikinci isim var diye üzgün surat yapıyor

Sana ne dememek için kendimi zor tuttum, bak aşağıda diğer isim duruyor çünkü oğlum onunla oynuyor dedim , güya sevimlilik yapacak , şaka ya hemen de alınma dedi
Eşinin dayısına ne oluyor acaba 🙄
Hakikaten tuhaf tuhaf hareketler ya insanları ni rahat bırakın. İsim koyma hakkı önce annenindir. Her ne olursa olsun.
İnşallah bu kez içine sinen isim okur.
Oturarak yap ,utu masasını kanepeye göre ayarla öyle çok rahat oldu benim.

Cinsiyeti öğrenir öğrenmez ismini buldum kızımın, herkese de söyledim Alina olacak diye. Diğer türlü sürekli arayarak bana isim önerisinde bulunuyorlardi eşimin tarafı. Aylardır herkes bebek napiyo degil, Alina napiyo diyor. Ben rahat onlar rahat😀

Kızlar günaydın, dün gece turnusol kağıdı ile test yaptım çok şükür normal akıntıymış. Akıntı fazla su gibi gelince korkmuştum. Ara ara tekrar koyacağım kağıdı. Çok sağolun bilgileriniz için 🤗 her an tetikteyim doğum baslayacak diye. 2 cm olunca korkuyor insan işte. Doktorda 15 gün dedi psikolojim iyice alt üst. Hakkımzda hayırlısı zamanında gelsin bebişlerimiz insallah
Bana da 27 mm deyince doktor bi araştırma yaptım canım. Birkaç sene önce arkadaşın biri 13 mm yani yaklaşık 1 cm iken yatarak ve ilaçlarla 20’li haftalarından 38 e kadar gitmiş. Doktorlar bizi korkutuyor biraz her ihtimali söyledikleri için eğer dikkat edebilirsek daha uzun süre içeride tutabileceğimize inanıyorum ben ☺️

İste lohusaligin bi yönü çok kötü. Yanında kalacak kişi hayatını kolaylaştırmali, stres yaratmak değil. Aralarında halletsinler bir araya gelirlerse sen takma cnm bebegine odaklan sadece.

Benim annem vefat etti,kardeşim hamile,teyzemde ananeme bakıyor gelemez. Başka da kimsem yok,mecbur k.validem gelecek. Aramız iyi kendisiyle, uzun süre kalmazsa sorun yaşamayız diye umut ediyorum. 15 gün durursun yeter diyorum hep 🤣

Kızlar günaydın, dün gece turnusol kağıdı ile test yaptım çok şükür normal akıntıymış. Akıntı fazla su gibi gelince korkmuştum. Ara ara tekrar koyacağım kağıdı. Çok sağolun bilgileriniz için 🤗 her an tetikteyim doğum baslayacak diye. 2 cm olunca korkuyor insan işte. Doktorda 15 gün dedi psikolojim iyice alt üst. Hakkımzda hayırlısı zamanında gelsin bebişlerimiz insallah
Kuzum oğlumda ben de 34 haftalıkken 2 gün hastanede yattım erken doğum riskinden dolayı ilaç tedavisi gördüm çok şükür tam 40 haftayı bekledi. İstersen başka bir doktora görün emin ol ona göre bekle. Böyle her an doğacak diye de panik halinde olursun belki için rahatlar

İsim konusundan konuşmuşsunuz aklıma geldi.
Yakın zamanda görüştüğüm birisi bana koyacağımız ismi sordu.
Söyleyince de "bu ismi çok aradınız mı kız" gibi bir tepki verdi.
Kızlar nasıl cinlerim tepeme çıktıysa verdim ağzının payını.
He çok aradık dedim gülmüş adıyla yaşasın demiş.
Ben de çok aradınız mi diye dalga geçtikten sonra bunu söylemenin hiçbir anlamı yok, sorulunca söylüyoruz ben kimseye ne isim koyduğum hesabını vermek zorunda değilim dedim
Yok işte sen yanlış anladın duyulmuş bir isim değil ben ondan dedim diye kıvırıyor birde.
Hadi ordan ya dedim içimden.
Onu düşünsen o şekilde söylersin böyle alay eder gibi mi söylenir ne kadar saygısızca.
Cevap vermedim görüldü atıp durdum iki gün sonra kapıya geldi özür diledi. Ben insanlarla konuşurken cümlelerimi iyi seçmeye çalışırım karşımdakinden de aynı şeyi beklerim şakanın da bir sınırı olması lazım dedim.

Belki de ilk kez birisine ağzının payını verdim oh güzel oldu :KK70:
ben de sinir olurum. kimseye koydugu isim için bişey demem sevmesem bile ne güzel derim ki bana ne. insanlar çok rahat dangalak diyorum ben böylelerine.

Canım vallahi hiç canını sıkma. Ben de merakımdan eşime sordum acaba doğum hediyesi bir şey getirecekler mi veya doğumdan sonra KV yardıma gelecek mi diye. Sonuçta ilk kez babaanne ve dede oluyorlar. KV demiş ki hastanede doğum parasını biz ödeyelim bir şey takmayalım. Ben de çok bozuldum insan hiç olmazsa küçük bir künye getirmez mi komşu çocuğu olsa götürüyoruz yani. Ama baktım bir iki gün bunu kafama çok takıyorum karnım ağrımaya başladı. 😂😂 Amaan dedim. Bir de İSMEK kurslarına falan gidiyor metrobüse biniyor yeni doğan bebek için iyi olmaz diye kursu bitirebilir mi diye sorduk. Ay sizde ne pimpiriklisiniz O zaman ben de gelmem bir kez hastanede görürüm sonra kırkı çıkana kadar daha da gelmem dedi. Zaten hamileliğimde iki zıbın bir mont hediye getirdi torununa, doğumdan sonra bakmaya yardıma da gelmeyecekmiş, bir şeyde takmayacak mış. Ah ahh😂😂😂😂😂
kız hastane parasını ödeyecek daha ne olsun. bunu yapmayanlar da var bir zıbın almayanlar😑
bizim doğum parasını ödeseler ben göbek atarım 😁

Back
X