- 1 Temmuz 2015
- 776
- 1.118
- 113
- 38
Merhaba canım sarılık bizimde mevcut ki kaç günlüğüz bak hala yeni yeni geçiyor , uzayan sarılık olduk bizde çünkü eşimle kan uyuşmazlığımız var . Bunun bir çok faktörü olabiliyor etkileyen uzayan yeni doğan sarılığı anne sütü bile yapabiliyormuş yüksek seviyelerde olmadan 2-3 ay bile sürebiliyormuş. En tehlikeli olanı sarılıkta ilk 1 hafta 10 gün .sonrası da elbette önemli ama ilk hafta kadar sıkıntılı olmuyor . Bizde de bir doktorum 17-18 değeri yatırıp ışık alması gerekli derken diğeri 15-16 dedi . Bizimde 14 di üç dört gün sonra bakıldı 13.9 falan çıktı neredeyse 14 ü bile yatıracaktı . Bunun tek çözümü eğer yatacak seviyede yüksek değilse en geç ama en geç 2 saatte bir emzirmek . Sık sık emzirme ile vücuduna daha çok sıvı gitmiş olacak ve anne sütü ile atacak bebek bunu . Biluribin yüksekliği malesef uyku yapar ve bu da tehlikelidir , bebeğini sakın 4-5-6 saat i geçtim 3 saat bile uyutma böyleyken . Uzun uykuda unutmayalım onların kan şekeri düşer farkına varmazlar . Bol bol emzir annesi Allah’ın izni ile hemen toparlar 2 saatte bir emzirirsen, acil şifalar diliyorum Sevgi’yle büyüt canımKızlar dün hastaneye gittim. Topuk kanı lnda bir değer yüksek çıkmış, tam olarak ne bilmiyorum. Onun için tekrar kan aldılar oğlumdan. Kan alırken hiç gözünü bile kıpırdamadı, ben ama salya sümük ağladım.ilk defa tam olarak anne olmak nedir onu anladım
inşallah sonuçlar temiz çıkar, dua edin lütfen
o arada bebeğiniz biraz sarı görünüyor deyip sarılık testi de yapildi 15 çıktı. Yarın tekrar kontrole gelin dedi. Bugün yine gittik kan verdik sonucu bekliyoruz hastanede ayrı sorunlar çıktı, makina bozulmuş diye labora gönderdiler kanı, o da ancak 2 saatte sonuç veriyormuş. Sarılık için sınırı 18mis. Başka değerlere de bakılacak dedi bugün sınırı 20 olabilir başka değerlere göre dedi. Duruma göre tedaviye başlanacak. Şu an evdeyiz.
Gayet güzel emiyor, sütüm de var, extra Mama da veriyorum günde 2 öğün. Yeterince gün ışığı alsın diye gündüz cama yakin tutuyorum beşiğini. Ama çok uyuyor sariliktan dolayı olabilir dedi doktor, 2 gündür iyi gibi ama uyandırmasam aralıksız 4 5 6 saat kadar uyuyor. Bebeği böyle olan var mı?
Ve sarılık değeri kaça düşünce hastaneden çıktınız?