2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Suyum çok eksildi. Bu sebeple sezeryana alıyorlar beni arkadaşlar
Nasılsın cnm ? Bebegine kavusmussundur coktan💕
Ben uzun bi ara aktif olamadım hem çalışma hem Evde iki çocuk mide bulantılı bi hamilelik derken sık giremedim girdiğim zamanda çok yazılmış hepsini okuyamadım da allahım diyorum neden az böyle burası diye şaşırdım aaaaaa yapma ya 🙄 anammm ne güzeldi muhabbetimiz burda ya hepsi cıvıl cıvıldı keşke gitmeselerdi 😓inşallah hepsi iyidir doğumlarını yapmışlardır onlarda çok güzel şeyler paylaştık dertleştik yazıştık ya 😣 hepimiz iyi olalım mutlu olalım tek napalım 🙏🏻 Çok saol cancağızm cevapladığın için 🥰 bizde bugün 1 ay aşımızı olduk bi tane vuruldu hepatit2. Dozmuş , sizde durumlar nasıl kuzum
Maalesef cnm kötü oldu ,umarım hepsi iyidir.

Bugün yarı kirkimiz çıktı banyo yaptık anne kız, 4 martta asimiz var bizimde. İlk dozu doğumdan hemen sonra yapıyorlar sanırım o aşının.

Bir videoda izledim, her seferinde emzirmeye ayni memeden başlarsaniz o memeniz digerinden büyük olur diyordu. Sen de dengelemek için kucuk memeden başlayabilirsin emzirmeye.
Benim kizim bir memeyi gec tuttu. Sütü artsin diye sagiyorum ben. Bisi gelmiyo ama olsun maksat uyarmak
Aynı anda 2 memeyi de vermiyorum ki ben birini emerken uyuyor diğerine diğer emzirmede geçiyoruz hoş max yarım saatte bir meme istiyor emmesede emzik gibi ağzında tutmak için. Bakalım bende bi sağayım inşallah artar oda

O kadar değişken ki. Gün oluyor 3 saat sonunda ben uyandırıyorum,gün oluyor 1 saatte kendi uyanıyor. Erken uyandığı zaman genellikle doymamış olduğu zamanlar oluyor. Emzirirken uyuyup kalıyor uğraşsam da uyanmıyor
Ya benimki hiç öyle uyumuyor geceleri uykusuzluktan bayılıyor arada oda max 2.5 saat falan sürüyor. Çok uykusuz bi bebek 🥺

Kızlar göz capaklanmasi neden olur ve nasıl geçer?
Gözünü acamiyor yavrum 🥲 pamuk ve ılık suyla siliyorum, ama sürekli akıyor. Uyandıktan sonra da kurumuş oluyor yapış yapış gozkapaklari. Sütün ile sil dedi biri, tecrübe eden var mı, işe yarıyor mu?
Süt ile silme doktoruma mesaj attım bende aynı durumdan sakın süt ile silme dedi serum fizyolojik ile temizle birde netira damla günde 1 damla 1 hafta kullan dedi.

Benmde Aynı canm biri daha fazla şişiyor diğeri çok az şişiyor hatta sağdığımda bile baya fark var.
Benm bebişte aynı geceleri artık alarm kurmuyorhm ben o kalkarsa uyanıp veriyorum memeyi. 10dk max emip uyuyakalıyor.tam doymuyor aslında ama uyku ağır geliyor demek.gündüzleri zaten hiç brakmıyor
Seninki ile benimki aynı ya. 😂 annem gitti bugün arada o kucaklıyordu ben en azından rahat rahat wcye giriyordum şimdi nerde kolum koptu tutmaktan

Kızlar ya ne zamandır sorucam unutuyorum biz bu kadar az değildik bir sürü arkadaş vardı eskiden bir günde sayfalarca yazılırdı oku oku bitiremezdik Şubat anneleri olarak süper aktif bir gruptuk , o isimleri ne zamandır göremiyorum mesela maviayy vardı benim gibi 3. Çocuğuydu onu hatırlıyorum pouh vardı birmühendis vardı hatırladığım . yoğunluktan mi yazmıyorlar yada bir bilginiz var mı kızlar adzeynep adzeynep emilyinpariss emilyinpariss
Valla bende bilmiyorum ama biz erken doğurduğumuz için kendimize gelip aktif olmaya başladık bi çoğu daha yeni doğum yaptı muhtemelen alışma süreci doğum ağrısı başka çocuklar falan derken vakit bulamıyor olabilirler. Bende Merak ediyorum ne durumdalar diye

Kızlar süt için solgarın bira mayasını kullanıyorum ama sanki inanılmaz kilo aldm. Gebelikte bile bu kadar kilolu değildim. Ne yapıcaz böyle? Emzirirken kilo almak istemiyorum ya 😖
Bende hem onu hem lactamil hem 2 çeşit çay boza ve hurma yiyorum sürekli olarak. Hiç tartılmadım korkuyorum tartılmaya. Şuan tek derdim anne sütü ile 6 ayı geçirmek. Haziran gibi diyetisyene başlayacağım. Aşırı kilolu değilim hafif göbek kaldı biraz da basen tahmini 70-75 arası varım. 15 kilo vereceğim 3-4 ayda veririm diyetisyenle. Şuan bebekleri doyuralım yeter

Nasılsın cnm ? Bebegine kavusmussundur coktan💕

Maalesef cnm kötü oldu ,umarım hepsi iyidir.

Bugün yarı kirkimiz çıktı banyo yaptık anne kız, 4 martta asimiz var bizimde. İlk dozu doğumdan hemen sonra yapıyorlar sanırım o aşının.
Bizim sağlık ocağındaki hemşire 2 mart yazmış cnm ama 28 günlük oluyor o zaman bende diuroum 4 ünde götüreyim daha iyi demi

Bizim sağlık ocağındaki hemşire 2 mart yazmış cnm ama 28 günlük oluyor o zaman bende diuroum 4 ünde götüreyim daha iyi demi
Ay kuzum bilmiyorum ki 2 günden bisey olmaz diye yazmıştır. Sen yine de ara söyle istersen. 2 şubat diye mi 2 mart dedi acaba saymadan?

Oh çok şükür güzel çıkmış sizinde Allah’a şükğr bende bu hafta ortasında yada cuma gibi yaptıracağım inşallah biraz daha düşmüş çıkar bide kalça kontrolü yapılmasınlazımmış 30-40 günlükken sanırım gitmişken ona da baktırırım olmazsa
Evet canım çok şükür. İnşallah sizin değeriniz de düşmüştür. Bize de kalça ultrasonu için 1 ay sonra dediler.
Ya benimki hiç öyle uyumuyor geceleri uykusuzluktan bayılıyor arada oda max 2.5 saat falan sürüyor. Çok uykusuz bi bebek 🥺
Ay Allah kolaylık versin canım. Uykusuzluk insanı mahvediyor. İlk gün hem ağrılar hem yorgunluk o kadar uyumaya ihtiyacım vardı ki ama sabaha kadar 10 dk bile uyuyamadım. Sürekli meme de durmak istedi yatağına yatırınca yıktı ortalığı

Tam 30 gün sonra mı olmak zorunda? Bizimki pazara denk geliyor. Doktor 31. günde bir aylık kontrole çağırdı. Kalça usg ve aşı da o gün yapılacak

Evet canım çok şükür. İnşallah sizin değeriniz de düşmüştür. Bize de kalça ultrasonu için 1 ay sonra dediler.

Ay Allah kolaylık versin canım. Uykusuzluk insanı mahvediyor. İlk gün hem ağrılar hem yorgunluk o kadar uyumaya ihtiyacım vardı ki ama sabaha kadar 10 dk bile uyuyamadım. Sürekli meme de durmak istedi yatağına yatırınca yıktı ortalığı
İşte biz 42 günlüğüz durum aynen öyle. Şuanda da göğsümde yatıyor hiç şu kollarım boş kalmıyor yani 🥺

Ödem vardır cnm bence tartıldın mi? Bende hiç böyle hayal etmemiştim, oğlum emdikçe icim çekiliyor valla gece bile yiyorum bişeyler, hamileyken böyle iştahım yoktu bide annem var ye süt yapsın deyip Habire yemek tatlı yapıyor
Ye canım gerçekten yemeden süt olmuyormuş . Ben sadece su ile denedm olmadı. Yesllk denedm olmadı bildiğin yiyince sütüm oluyor. Tek kaldık bebişle 1 hafta hiç yemek yapamadm her öğünü atladm sağlıks z beslendm.takviyelere rağmen olmadı sütüm. Yemek gerekiyormus. Ama böyle nereye kadar gitcek blmiyorum aynalara küstüm

Tam 30 gün sonra mı olmak zorunda? Bizimki pazara denk geliyor. Doktor 31. günde bir aylık kontrole çağırdı. Kalça usg ve aşı da o gün yapılacak
Yok canım tam 30 olmak zorunda değil. Biz 32. Günde yaptırdık aşıyıda kalça usg yide.

Seninki ile benimki aynı ya. 😂 annem gitti bugün arada o kucaklıyordu ben en azından rahat rahat wcye giriyordum şimdi nerde kolum koptu tutmaktan
Kız aynen bu kadarmı olur 🤣
Aynılar resmen. Anneler iyiki varmış gerçekten . Benm annem gittiğinde anladm bebekle ne kdar çok ilgilendiğini. O gitti feleğim şaştı.
Kollarım bileklerim ağrıyor açlığım ve temel ihtiyaçlarımı karsılarsam süükrediyorum. eşim zaten aksam geliyor iki pışpışlıyp uyuyor adam.
Tüm çile ben de yani🤦🏻‍♀️
Bir de geceleri ık mık yapmaktan uyuyamıyor. Sürekli bacaklarını kasıp gerip duruyor seninkinde de varmı canım

Bende hem onu hem lactamil hem 2 çeşit çay boza ve hurma yiyorum sürekli olarak. Hiç tartılmadım korkuyorum tartılmaya. Şuan tek derdim anne sütü ile 6 ayı geçirmek. Haziran gibi diyetisyene başlayacağım. Aşırı kilolu değilim hafif göbek kaldı biraz da basen tahmini 70-75 arası varım. 15 kilo vereceğim 3-4 ayda veririm diyetisyenle. Şuan bebekleri doyuralım yeter
Ben de diyetisyene gideceğim kesin canım. Haziran da 5 aylık oluyorlar artık baslarız bence de . Sütümüzü çok etkilermi diyet vs acaba.
Bir de bu bebelerin mideleri büyüyor sürekli sütümüz kendiliğinden artmaz mı hep böyle takviyemi alacağz ya😞

Aman yarabbim yalnız değilmişim inanın iki gecedir aynı 3 gün önce uyumuştu üç saat sonra emmeye kalktı sonra bi üç saat daha uyumuştu hatta bende eyvah niye uyudum ben 2 saatte beş emzirecektim sarılık için diye bide vicdan yaptım kendime o günden sonra bizim ki gazdan çıldırmaya o hırslada emmek istemeye başladı sanki aç gibi veriyorum beş dk sonra kendi emip uyuyor sonra yine gaz , gaz almadan yatırıyorum yarım saat sonra gaz sancısı ile uyandırıyor derkeeen bir çıkmaz döngü oldu inanın benimde . Gözlerim belerdi resmen uykusuzluktan 😂🥰🤕😷🤒Allah sağlıklarımızı bağışlasın hem bizlerin hem bebeklerimizin Canlarım 🤲🏻
Amin canım insallah, sağlıkları yerinde olsunda bi şekilde çekiyoruz işte. Vicdan yapma bilirrim o kalp çarpıntısını. İlkk günler ben gözümü kırpmıyordum geceleri emziricem uyandırmam lazım diye. Mahvolmustum artık. 2 hafta uykusuz durmak ne demek günde belki 2 saat uykuyla duruyordum. O uyumasın istiyordum . Zor süreçler unutuluyormus tabiki ilerde😍

Back
X