2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Aslında artık geçmesi lazım. Memeyi yanlış tutuyor olabilir mi? Yada sürekli mi emiyor?
Yaa açıyor ağzını kocaman alıyor ucunu ve kahve bölgenin çoğunu , çenesi de dayanıyor alt tarafa oynuyor , emerken meme acımıyor . Fakat hep bir sızlama var kıyafete değince .

İkinci üçüncü çocuğu olan hanımlar , bu göğüs hassasiyeti hep mi olacak , yani bir sene emzirsem hep acıyacak mı kıyafete falan değince , yoksa geçici mi ?
Normalde geçmesi lazım ama krem kullanıp hassasiyeti azaltmak için başlık kullanabilirsin. Bazen bende de oluyor o zaman direk krem sürüp başlık takıyorum baya rahatlatıyor

Ya benim oğlum da uyumak isteyince bazen öyle memeyle kavga ediyor diyorum heralde süt azaldı ondan
Canım bende öyle düşünüyordum süt mü az geliyor diye ama hayır ağzından akacak kadar var. Bence uykuya dalamama sıkıntısı bu yaşadığımız

Benim kızım da gece yatmadan memede kavga ediyor, ağlıyor, tepiniyor... Ben mama verene kadar yapıyor bunu. Açliğina yoruyorum ben. Mama içince yatıp uyuyor. Keşke biraktirabilsem
Doymadığını düşünmüyorum çünkü fazla bile emip ardından kusuyor. 2 kere mama vermeyi denedim biberonun emziğinden tiksindi mama da içmedi.

Evet ilaç da kullanıyorum sütüm artsın diye. Birini emzirirken diğer mememden süt akar her yere, ama demek ki yetmiyormuş, göğüs uçlarım patçalandı yara oldu, hep ağlayarak emzirdim, belki o yüzden azaldı bilmiyorum. Bebek ucunu kapıyor sadece, ucundan çektiği süt az gelirmiş bebeğe yetmezmiş hemşire öyle dedi. Ben çocuğun aç olduğunu nasıl anlamadığıma üzülüyorum. Mamayla beslenmesi lazım dediğinden beri rahatladım aslında, göğüslerim çok ağrıyor, bana da ona da iyi gelecek bu süreç. Umarım herşey düzelir ve keyifle emzireceğim günler gelir🙏🏻
Canım ne ilacı kullanıyorsun acaba süt artsın diye?

Normalde geçmesi lazım ama krem kullanıp hassasiyeti azaltmak için başlık kullanabilirsin. Bazen bende de oluyor o zaman direk krem sürüp başlık takıyorum baya rahatlatıyor

Canım bende öyle düşünüyordum süt mü az geliyor diye ama hayır ağzından akacak kadar var. Bence uykuya dalamama sıkıntısı bu yaşadığımız

Doymadığını düşünmüyorum çünkü fazla bile emip ardından kusuyor. 2 kere mama vermeyi denedim biberonun emziğinden tiksindi mama da içmedi.
Bende bakıyorum sıkınca çıkıyor süt, o zaman vardır demi yani yaşadığı süt azlığı değildir

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, bugün doktor kontrolümüz vardı, bebeğim hiç kilo almamış bir haftadır. Doktor mama takviye başlayalım dedi. Hem emzirip hem mama veren var mı aranızda. Nasıl düzen kurdunuz, memeden kesilmemesi için ne yapmalıyım, biberonla verme şırınga kullan dediler. Bi de mama kullanmaya başlayınca su da vermek gerekşyor mu bebeklere, gerekiyorsa ne kadar vermeliyim. Bilgisi olan varsa yazabilir mi, çok üzüldüm bugün, çok ağladım bebeğimi besleyememişim meğer😞
Bende önce meme sonra mama olarak ilerleyenlerdenim , iki göğüsümü emzirdikten sonra mama veriyorum biberon ile Chicco markası . Su yasak mama da su ile hazırlandığı için verme dedi doktorumuz

Oturmuş hüngür hüngür ağlıyorum. Bugün 1. ay kontrolümüz vardı ve kilo alımı çok az diye mama ile desteklemeliyiz dedi dr. Eve geldim annem ben de sanki çok kötü birşeymiş gibi moralimi bozdu hadi ya falan dedi. Sonrasında ablamla konuştuk kötü bişey değil Nolcak dedi motive etmeye çalıştı, sütünü sağ bakalım uyar kanalları süte bakalım yeterli mi kaç cc mama vermeli diye incitmeden söylüyor. Ben de sağdığım sütü ne yapayım dolaba koysam mı dedim.
Annem eeee sanki çok sütün varmış gibi dedi ben ağlamaya başladım. Annem de tamam ben zaten evime gitcem sabret diyor . Ben ne kadar negatif cümle varsa şu süreçte duydum ve o şekilde ağlayarak süt sağdım 2 meme total 30 cc çıktı . Ruhum sıkılıyor çok kötüyüm.

Oturmuş hüngür hüngür ağlıyorum. Bugün 1. ay kontrolümüz vardı ve kilo alımı çok az diye mama ile desteklemeliyiz dedi dr. Eve geldim annem ben de sanki çok kötü birşeymiş gibi moralimi bozdu hadi ya falan dedi. Sonrasında ablamla konuştuk kötü bişey değil Nolcak dedi motive etmeye çalıştı, sütünü sağ bakalım uyar kanalları süte bakalım yeterli mi kaç cc mama vermeli diye incitmeden söylüyor. Ben de sağdığım sütü ne yapayım dolaba koysam mı dedim.
Annem eeee sanki çok sütün varmış gibi dedi ben ağlamaya başladım. Annem de tamam ben zaten evime gitcem sabret diyor . Ben ne kadar negatif cümle varsa şu süreçte duydum ve o şekilde ağlayarak süt sağdım 2 meme total 30 cc çıktı . Ruhum sıkılıyor çok kötüyüm.
Kaç kg doğdu kaç kilo almış?
Mama ile desteklemek de kötü bir şey değil ki, niye abartiyorlar anlamıyorum. Bende halen emziriyorum ama arada mama da veriyorum. Sen moralini bozma, emzirmeye sagmaya devam et. Bebege sütle birlikte annenin hissettiklerini de geçiyor. Kendini hiç sıkma ve moralin3 dikkat et bu süreçte. Benim bebgim de hem küçük doğdu, hem yavaş kilo alıyor. Hamileyken de hep öyle geriden geliyordu. Ama sağlıklı çok şükür. Her gelen ay küçücük bu fln diyo ama hiç takmiyorum. Bugün bı arkadaşa gittim 8 gün var dogumumuzun arasında, onun bebeği maşallah baya toplu ama sadece mama yiyor. Sanki benimkiyle aralarında 2 3 ay var gibi duruyor. Laf vuruyorlar ama hiç takmiyorum. Yeterli sağlıklı olsun.

Aa hadi gözün aydın, valla biz de kızın başında kakanın yolunu gözler olduk😬 inşallah bizimki de yapar bugün. Masajlara devam👍🏻 Sen de doktoruna sor istersen, bizimki özellikle tembih etti, özel bir hastanede profesör kendisi, her gün 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağını sağım yapınca anne sütüne ya da mamaya koy ver ded
Tmm canım bu sorayım ben bı kendi doktoruma da 👍

Sağdığın süt üç damla bile olsa bebeğin için nimet. Emzirdikten sonra sağdığın sütü ver. Ondan sonra mama

Elektrikli pompa ile mi sağdın canım manuel pompalarda az çıkıyor süt

Aynı şeyi 2 gün önce ben de yaşadım, bebeğim kilo alamamış ve mamaya başlaytı doktor. Hemşire hemen orada mamayı dayadı çocuğumun süt kokan ağzına, ben de orda hüngür hüngür ağladım. Mememi sıktı damla damla süt geldi, sütün yetmiyor dedi hemşire. Dünyam başıma yıkıldı, oysaki ben memelerim parçalansa da emziriyodum çocuğumu. Ama mamaya başladıktan sonra yavrumdaki değişiklikleri görünce mamanın öcü olamadığını anladım, iyi geldi bana da bebeğime de. Keyfi çok yerinde şu an, karnı doyuyor, beni de emiyor, benim de göğüslerim dinlenmiş oldu, her emzirmede çığlık çığlığa kalmıyorum artık. Bence sen de üzme kendini, inan ikinize de çok iyi gelecek, emzirmeyi kesme, o çektikçe geliyor süt, az da olsa keyif kahvesi gibi düşün, ben de yettiğini düşünüyordum, yetmeyebiliyormuş, olabilir, biz elimizden geleni yaptık, inan böyle düşünüp rahatlayınca sütün de artıyor. Üzme kendini, sen çok iyi bir annesin, mama veriyor olman bu gerçeği değiştirmiyor💕💕💕

Bende önce meme sonra mama olarak ilerleyenlerdenim , iki göğüsümü emzirdikten sonra mama veriyorum biberon ile Chicco markası . Su yasak mama da su ile hazırlandığı için verme dedi doktorumuz
Evet sanırım iç güdüsel olarak ben de öyle yaptım, önce mememi veriyorum sonra sağdığım sütü, sonra mama veriyorum. Biberonla vermeye başladım mamayı, inşallah meme reddi yaşamam.

Evet sanırım iç güdüsel olarak ben de öyle yaptım, önce mememi veriyorum sonra sağdığım sütü, sonra mama veriyorum. Biberonla vermeye başladım mamayı, inşallah meme reddi yaşamam.
Canım ben de diğer türlü zor geliyor diye biberon verdim. Memeyi hala emiyor ama eskisi gibi kuvvetli değil. İlk günler 1 saat bile durabilen, tuttuğu zaman ağzından zorla çıkardığım memeyi şimdi ayıp olmasın diye tutuyor gibi. Eskisi gibi kuvvetli çekmiyor o da galiba sütümü daha da azalttı. Aklında bulunsun bu tarz belirtiler yaşarsan fark edersin.

Aynı şeyi 2 gün önce ben de yaşadım, bebeğim kilo alamamış ve mamaya başlaytı doktor. Hemşire hemen orada mamayı dayadı çocuğumun süt kokan ağzına, ben de orda hüngür hüngür ağladım. Mememi sıktı damla damla süt geldi, sütün yetmiyor dedi hemşire. Dünyam başıma yıkıldı, oysaki ben memelerim parçalansa da emziriyodum çocuğumu. Ama mamaya başladıktan sonra yavrumdaki değişiklikleri görünce mamanın öcü olamadığını anladım, iyi geldi bana da bebeğime de. Keyfi çok yerinde şu an, karnı doyuyor, beni de emiyor, benim de göğüslerim dinlenmiş oldu, her emzirmede çığlık çığlığa kalmıyorum artık. Bence sen de üzme kendini, inan ikinize de çok iyi gelecek, emzirmeyi kesme, o çektikçe geliyor süt, az da olsa keyif kahvesi gibi düşün, ben de yettiğini düşünüyordum, yetmeyebiliyormuş, olabilir, biz elimizden geleni yaptık, inan böyle düşünüp rahatlayınca sütün de artıyor. Üzme kendini, sen çok iyi bir annesin, mama veriyor olman bu gerçeği değiştirmiyor💕💕💕
Beni aslında annem yıkıyor, sürekli abimin bebekliğini kıyaslıyor. Olumsuz olaylarda sanki dünyayı başıma yıkıyor surat ifadesi. Sizin bebek ne kadarlık kaç cc mama ne kadar öğün için önerdiler

Benden ikisinden 5 CC bile çıkmıyor öyle söyleyeyim.
Bence 30 CC hala arttırılabilir bir seviye.
İnsanlar annemiz de olsalar düşünemiyorlar bazı şeyleri.
Annem sağ olsun sütümün neden olmadığına akıl erdiremedigi için her defasında kendi sütünün emzirirken fışkırdığını söyleyip duruyor. Ne yapayım yani marifet mi bu? Elimde olan bir şey değil ki. O zamanki doğal besinleri biz de alsak bizim de sütümüz fışkırır.
Şuan birçok anne malesef ki mama veriyor. Bunun bence en büyük sebebi besinler. Bu devrin bebekleri mamayla beslenecek gibi duruyor. Rabbim hepimizin sütünü artırsın.

Beni aslında annem yıkıyor, sürekli abimin bebekliğini kıyaslıyor. Olumsuz olaylarda sanki dünyayı başıma yıkıyor surat ifadesi. Sizin bebek ne kadarlık kaç cc mama ne kadar öğün için önerdiler
Aldırış etme kimseye, anneler hep öyle, kafaları eskiye gidiyor, sütün azalması bizim suçumuz değil, benim annem de sütümün azalmasını bana bağlıyor, memelerin yara diye emziremiyosun çocuğu diyor, evet acı çekiyorum ama çocuğumu emzirmek için canımı dişime takıyorum kimse görmüyor. 1 aylık benim bebeğim de, anne sütünü her öğünde 60cc alabiliyorsa mamayı da 60cc hazırlayıp verin ne kadarını emerse dediler. Sanırım anne sütünü her iki memeden 60 cc alabiliyor, mamayı bitirmeye daha yeni başladı, dün bitiremiyordu mesela 20 cc falan kalıyordu, ya midesi genişledi ya da sütüm daha da azaldı bilmiyorum. Çok da takmamaya çalışıyorum, mecbur bir mememi sağıp diğerini emziriyorum iyileşmeleri için. Sağdığımdan 20 cc anca çıkıyor, bebeğin emdiği memeyi sağdığımda daha çok çıkıyor

Back
X