Bende uyandıramıyodumHer uykudan uyanışta nameli nameli güünaayydııın diyorum. Günaydın diyince uyanmak lazım diye alıştı
Günaydınla gülücüklerlenuyanıp hemen geriniyoruz
Çocuk bomboş bir defter, tüm alışkanlıklarını her şeyini biz yazıyoruz içine. Böyle düşünüyorum hep. Her şeyi öğretmek lazım. Bir kerede öğrenmiyorlar, kademeli geçişler gerekiyor. Anlamasını beklersemben üzülürüm
Kedilerimide böyle böyle eğitmiştim
Uyuyan çocuk uyandırılmazı çok araştırdım, çok okudum çok sordum. Oturdum düşündüm düşündümUyuyan çocuk uyandırılır
ama nasıl ve ne zaman? Neden? Büyüme hormonu gece salgılanıyor. Büyümenin temeli gece vakti. Yeni doğan bebeğin gündüz-gece algısı yok, haliyle sirkadiyen ritimleri yok. Bu ritmi oluşturmak için gün ışığını kullancaz. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyucak. Gündüz gece algısı oluşan çocuğun hormonlarıda düzene giriyor. Ritme girmeyen çocuk gündüz çok uyur gece uyumaz haliyle. Bu sefer büyüme hormonunu kaçırır. Siz de gece uyumazsanız siz de kaçırırsınız. Hem anne hem bebek rem uykusundan mahrum kalır. Bebekte gelişim bozukluğu olur, bizde sinir harabiyeti olur. 3. Aydan itibaren düzenli sistemli uyumayı öğrenmeli ki sağlıklı büyüyebilsin. Ben ağlatan teknikleri de okudum. Eğer çocuğu bir sistemin içinde büyütmeyip, sizin tükendiğiniz noktada yeter artık uyku eğitimi şart derseniz o çocuk mecbur ağlıcak. Ama şimdiden üzmeden, yormadan, farkına vardırmadan gündüz gece sistemi kurarsanız siz de bebek de zorlanmazsınız.
Burun tıkanıklığı çok fena. Serum fizyolojik damlayı ben bir günde 6 kere falan kullanıyorum zamana yayarak. Akşam da aparatla sümükleri çekiyorum yoksa uykusunu bile bozuyor. Nefes alcam diye memeyi bırakıyor. Huzursuz oluyor memeyi emzik yapıyor.
Bendede olmultu bu haftaBebişler sinyal veriyor aslında ama bende bilmiyodum kaçırıyodum. Ellerini veya bir elini gözüne, kulağına doğru götürürse hemen paketle yatır
Böyle kısa süre sakinleşip boş bakarsa hemen paketle yatır
Yatırduğın gibi uyuyor ama işte gözlemlemek lazım. Bunu yapınca ulen olay buymuş dedim
![]()
Ya neler neler okudum da, olmayinca olmuyor ya da neyi olduramiyorum?
Kizim memede uyuyabiliyor, her uyumada.sinledigimiz fon sesi var, emzirmeye giderken dandini dastana soyleyerek giderim sonra emziririm, bas altina yastik koyuyorum, dalinca memeyi agzindan cikariyorum. Cok yavas hareketlerle ve yastikla yataga birakip elimi de cok gec cekiyorum. Ve bes dk icinde gozler acik :) ha bi de kundak da yapiyorum ellere.. sonra
Tekrar aliyorum, bastan basliyorum. Ve uc dk sonra gozler acik :)
Bir saat denedigim bile oldu, olmuyor olmuyor....
Toplamda yarim saat bile uyumadi caresizlikten hamağa koydum 70 dk salladim ki sallamak istemem ama bir gramcik uyusun bari yazik dedim dandini dastana açtim.. agliyor. Ben tukendim artij yarin doktora goturecem