2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Alt açma minderi çok daha kullanışlı arkadaşım kullanıyor hemen kirlense makineye atıyor ama diğerlerini atmak zorundasın doktor smear testi filan istemedi belki sonra ister mi bilmiyorum. Alt açma minderi bende aldım hem yumuşak hemde ekonomik

Ben daha önce evde yoğurt yaparken fln kullanmak üzere bu termometreyi almıştım banyo suyuna da bunu kullanırım diye düşünüyorum.

Smear hic vermedim doktorda hiç söylemedi, hayatımda hiç cümle içinde kullanmadım hatta, bir sorun olduğunda mi yapılıyor, ben ileriki yaşlarda yapılan kontrol testlerinden diye biliyordum

Eklentiler

• Screenshot_20230901-231052_Trendyol.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 56

Kullan atlar misafirlik veya dışarıda ne olur ne olmaz diye almak lazım arkadaşlarımda genelde.oyle gördüm.
Örtü de aldım ben sebebi ekonomik olması evde kazalar oluyormuş örtü evde de kullanılırsa çok maliyetli olur makinede hemen yıka bir çoğu sil geç şeklinde hatta.
2- derece e bebekten uyguna penguenli birşey aldım derece bakarım ama elimle bence ölçerim çok pahalı almaya gerek yok çoğu kişi almamış ile.
3- 25. Haftamdayim hiç konusu açılmadı ki doktorum süreçte yapacağı şeyleri anlattı önceden olsaydı derdi normal doğum düşünüyorum.
Smear i ben gebelik öncesi rahim kanser taraması için vermiştim patolojiye gönderilmişti hamile kalamamistim bir süre çünkü

Teşekkürler

belki çok aptalca gelecek ama Bebek kıyafetlerinden hiç anlamıyorum (32 yaşındayım ve hiç elime bebek almadım ilk defa kendi bebeğimi alacağım çok korkuyorum)
Doğum çantası hazırlıklarına neler konuluyor diye bakıyorum öğrenmek için birkaç sorum var kafam karıştı.
Atlet ve zıbın aynı şey mi ? Dikişsiz atlet yazılmış mesela o ne zıbın mi oluyor. Veya alt üst takımdaki şey mi atlet
Yenidoğan da zıbın iyi değil mi göbek kordonun dan dolayı bebeğe ne giydiriliyor kat kat mi giydiriliyor. Tulum mesela çok mantıklı ve rahat geliyor tek parça kolaydır diye düşünüyorum öyle mi ?
Fitilli kumaş yenidoğan da tercih edilmiyor mu neden?
Giydirme işi beni çok korkutuyor bu normal mi ?
yapabilir miyim sanki yaparsam kolu , bacağı elimde kalacak diye düşünüyorum

Smear genelde gebelik öncesi kadın doğuma gidip rutin muayene yaptırmak istediğinde yapıyorlar . Smear ile hem kanser riski araştırılıyor hemde bazı bakteri ve virüsler kaynaklı hastalıklar araştırılıyor . Tahminen öncesinde hiç yapılmadıysa normal doğum sırasında bebeğe geçme ihtimali olan virüs yada bakterileri belirlemek amaçlı istenebilir. Kendi kadın doğumcuna sorarsan net aydınlatır . Benim gebelik öncesi Smear muayenesi temizdi tekrardan yaptırmayı planlamıyorum

Al gitsin ikisini de dönüşümlü kullanırsın.
İçinde kalmasın.
Dışarda kullan at yaparsın yıkamamak için.
Evde misafirlikte hamuru.
2.5 yaşına kadar işeyecek bu çocuklar
Operasyon geçirdikten sonra filan da yapılıyor.Dış gebelik ya da laparoskopi sonrası da yaptırdım.Ben yeni evliyken filan da yaptırmıştım. Kadın sağlığı taraması vardı mamografi filan. Gençken de oluyor.

al benden de o kadar ama yaparız ya kimler kimler bakıyor büyütüyor hallederiz her türlü

Banyo suyunu temassiz atesolcerle olcebiliriz.
Smear hamilelikte verilebiliyor mu
Alt acma ortusu tek kullanimliklardan aldim. Uzun sure kullanilabiliyor onlar da bi sey bulasmadigi surece
Temassiz atesokcer ise yaramaz. Gecenlerde yogurt mayalamak icin kendi termometremi evde unutunca denedim olmuyo yuzeyi olcuyo ama olcum dogru olmuo sicak kaldi mesela sut. Oyuzden sivilar icin olan termometre lazim
Aktif cinsel hayagi olan her kadinin yilda 1 kez yaptirmasi gerekli. Sadece kocamla beraber oldum cumlesi ise yaramiyor malesef burada.
Rahim agzi kanseri basta olmak uzere bir suru hastalik smear ile ogreniliyor

Gunaydin kizlarDünden beri sol bacağımda belimde kasiklarim da ağrı var gece bir anda sol bacağıma kramp girdi abartısız 10 dk inletti beni bebek sürekli bir yerde toplanıp taş gibi yapıyor kendini surekli stresliyim ondan mi acaba Allah sonumu hayır etsin

Dün benimde aynı şekilde sürekli sol tarafta toplandı, magnezyumu unutuyordum bir kaç gündür dün tekrar başladım bakalım devam edecek mi..

Ben oglumda da temassizla olctum ilk zamanlar. Zaten sonra elinle anlayabiliyorsun. Ama olcerken soyle bi karistirip olcmen lazim. Yogurdu da hep temassizla olcerek yapiyorum. Zaten annelikte tecrube edindikce cocugun atesini atesolcerle olcmeden bile asagi yukari kac oldugunu anlayabiliyorsun

Geçmiş olsun, ben de stres yapınca biseye kızınca hemen kasıklarim ağrıyo ve saatlerce geçmiyo… mideye vuruyordu eskiden şimdi kasiklara… kendini rahatlatacak bişiler yap evde, yuruyuse filan cik öyle olunca bi zihnin dağılsın

Stresten olmustur canim. En ufak bi seye takilsam hemen sanci oluyor. Rahmimiz cok ilginc bir organ gercekten. Dinlenmeye calis bugun, kafani dagitacak seyler yap

Aktif cinsel hayatı olan herkesin yılda 1 rutin kontrol olarak yaptırması gerekir canım.
Teşekkür ettim ben de en ekonomik bişey alıcam şu termometresi için.
Galiba alacağım , çok minnoşlar :)

Bende öyle Umut ediyorum şimdilik okuyarak öğrenmeye çalışıyorum teorik kısmını halledeyim ,doğduktan sonra pratik kısmını yapacağız bir şekilde:)
doğum ve bebek bakım kursuna gideceğiz biz eşimle önce hastaneninkine eğer yeterli bulmazsak özel bir kursa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…