- 3 Nisan 2023
- 3.094
- 3.765
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #24.061
Bizimde bu sene 5. Senemiz. 23 yaşında evlendim ve kendimi hiç hazır hissetmiyordum ve bu seneye kadar denemedik bile (buna kimseyi inandıramıyorumAnnemde bana sormuştu siz mi istemiyorsunuz yoksa olmuyor muevet genel olarak böyle düşünce var benim yanımda biri için öyle deyince ben direk lafları tıkıyorum şimdi hoppala paşam çocuk demiyor ne zaman isterse o zaman yapıyorlar yani
Ne diyeyim bilemedim milletin işi gücü yok bizleri konuşuyorBizimde bu sene 5. Senemiz. 23 yaşında evlendim ve kendimi hiç hazır hissetmiyordum ve bu seneye kadar denemedik bile (buna kimseyi inandıramıyorum) benimde eşimin ailesi olmadığına net kanaat getirmişti artık sormuyorlardı bile arkadaşlarıma da açıkça istemiyorum diyordum ama çoğu inanmıyordu tuhaf şekilde. Hatta 5 yaşında kızı olan bi arkadaşım vardı okulda. Samimiydik de istemediğimi de söylüyordum. Kızı bana kalabalık bir yemek esnasında senin neden çocuğun olmuyor diye sormuştu ne kadar dillerine düştüysem artık. İnsanlar istemiyor olabileceğimizi hiç düşünmediler herkes olmuyor gözüyle baktı hep çok rahatsız edici
Yürürsün bana bakAaa geliyorum patron okumamisim okduysam da uzerime alinmamisim. Ben ikinciyi cok istiyorum ama bu yolladi ayni hevesle yururmuyum bilmiyorumemzirirken de sigara icilmedigini ogrendigimden beri safak sayiyorum bi de zmn yaklastikca acaip korkmaya basladim hayirlisi olsun
Ya zaten sağlıklı beslenmeye alıştın sigara da olmayıverir boşver. Bir arkadaşımız çok içer günde iki paket ciğerleri bitik. Babası da akciğerde gitti sigaradan. Zaten her gün zam da geliyor boşver ekonomi yapmış olursun. Onun yerine avakado yeYa bakabilicem mi nasil olucak emicek mi uyucak mi tutabilicek miyim uyurken basina bisey gelmez di mi ben yeticek miyim herseyi tam mi kendime zaman ayirabilicek miyim kilo verebilicek miyim esimle iliskim bozulmaz di mi anne olabilicek miyim ile basliyor…
Teşekkür ederim yanıtlar için.Evet 6 gün kuvözde kaldı.
Vurulmadım.
Nisan ayında tansiyonum çıkmıştı ve ilaca başlamıştım. Takip ediyordum. Tansiyonum normal seviyelerdeydi ancak o hafta kendimi kontrol edemedim ve üzüldüğüm şeyler oldu. Öncesinde de tansiyonum hafif çıkıyordu ve ben 9 ay boyunca kusmuştum hamileliğimde yine kusmalarım devam etti. Fakat şiddeti ve formu değişti. Eşim doktorumu arayıp hem kusuyor hem de tansiyonu yükseliyor diyince doktor mutlaka gelin dedi gittik o gece hastahaneye yattım. Ertesi sabah 11 de doğurdum. Tansiyon inanılmaz önemli. Ben zayıfım, ben sağlıklıyım, ben fitim, bana birşey olmaz vs gibi gibi şeyler asla düşünmeyin. Heran tetikte olun.
Teşekkür ederim. Hepimizin evlatlarını bağışlasın
Bio Natural kullanıyorum. Natural ve baby turco kullandım. Baby turcodan nefret ettim. Buluta hiç iyi gelmedi. Yapışıyor bez çocuğun poposuna.
Süt sağmak çok gerekli. Ben pompa almayacaktım güya neyime güvendiysem ama iyiki almışım. O olmasa sütüm olmazdı. İyi araştırın alıp almamayı iyi düşünün.
Saymadım ama 10-12 arası gidiyordur.
Ben yapmadım çok niyetlendim ama cesaret edemedim. Pişik olur birşey olur. Ben önermem açıkcası.
Yok be balım. O yaşta da doğurdum. Şimdi daha da bilinçliyim. O zaman da çok özendim ama.Yasinin da etkisi var. Smdiki aklim olsa erken evlenir erken cocuk yapardim. Ben 39yasindayim. Bunca senenin bi ozgurlugu var. Rahatligi var. Aliskanligi var. Takintilari var. Keske 25yasinda olsaydim. Enerjim tavan olsaydi. Cok dusunmeseydim kavakyelleri esseydi basimdaen guseli genc anne olmak bence.
Şu an bence hormonların etkisi ile böyle söylüyorsun.Yani bence dogrusu erken yasta evlenmek ve anne olmak.
Bunu sole soliym 36 yasinda ben asla evlenmem sevgili bile istemiyorum derken esimle tanistim yine de evlenmezdik aslinda ama gecen sene ara kanama fln oldu dr cocuk istiyosaniz elinzii cabuk tutun diyince ve tup bebege yonlendirince tup icinde nikah gerekince bi zahmet evlendik ve surec basladi. He suan donup bakinca aman 30dan once evlenme once kariyer yap dunyayi gez zart zurt hepsi bombos yalanlarmis ve baya kandirilmisiz diyebilirim
Keske esimle 15sene once tanissaydik ve evlenseydik 12-13 yasinda cocuklarimiz olsaydi hayat akmasi gerektigi gibi aksaydi..
nasip buguneymis tabiki ama eskiler hakliymis diebilirim 23-25 arasi evlenip en gec 27-28de anne baba olucaksin. Cok sukur rabbim nasip etti minnak premses kizimiz geliyorama hersey vaktinde guzel. Paranin satin alamayacagi seyler var hayatta.. cok sukur bugunume ama korkularim sabit
Operim hepinizi basinizi sisirdim ama icimi doktum sanirsam
Aileler biraz daha gerici düşünebiliyor anlıyorum ama yaşıtlarımızın böyle olması bana çok tuhaf geliyor.Ne diyeyim bilemedim milletin işi gücü yok bizleri konuşuyorsanane canım yani ben ister çocuk yaparım ister yapmam dimi 1 tane olunca da niye ikinci olmuyor derler
Evet o çok tuhaf onlara da büyükler aşılıyor galiba ama bence düşünüp hareket edilmeliAileler biraz daha gerici düşünebiliyor anlıyorum ama yaşıtlarımızın böyle olması bana çok tuhaf geliyor.
Canım tutman lazım ki oraya gidiyor ve oradaki enfeksiyonu geçiriyor içip bir saat sonra gideceksen işe yaramaz zor biliyorum ama kendini tutman gerekiyorKizlar idrar yolu enfeksiyonu bi turlu bitmedi bende. Bugun yine tek kullanimlik sase ve 1 ay kullanmam icin farkli bi ilac verdi doktor. Tek kullanimlik olani simdi ictim. Ama ben sabaha kadar mumkun degil tuvalete gitmeden duramiyorum. Sizler durabiliyor musunuz bu ilaci icince, yoksa belli bir saat gectiktan sonra girebilir miyim
Hepsine alisiyorsun. Sanki yillardir cocuk seninleymis gibi oluyor. Sen ile kendine sasiriyorsun bebek bakma konusundaYa bakabilicem mi nasil olucak emicek mi uyucak mi tutabilicek miyim uyurken basina bisey gelmez di mi ben yeticek miyim herseyi tam mi kendime zaman ayirabilicek miyim kilo verebilicek miyim esimle iliskim bozulmaz di mi anne olabilicek miyim ile basliyor…
O da mantıklı kullan at bir dusunucemKomple düzenleyiciler geliyor da özellikle valize bakmadımbu kilitli poşetler oluyor ya büyük onlardan alıp koymayı düşünüyorum ben böylece hastaneden gelince dezenfekte ile uğraşmam da atarım
Evet baktım 32.50 tl lik olan da küçük gibi duruyor ondan 3 tane de alınabilir aslindaValiz düzenleyicisi yokmuş
Yaaa böyle düşününce hem korkuyorum hem seviniyorumZ Zecmel Z Zeyzey2134 @Seray94 @turkuaznokta @gunesliiigunlerr kızlar artık bu geceden itibaren 2 haneli sayılara düşüyoruz
Ya kızlar siz 3 öğün besleniyor musunuz? Ben hamile kalmadan önce genellikle tek ya da iki öğün beslenirdim. Şimdi yine iki öğün besleniyorum. Sırf hamileyim diye 2 öğün. Çokta acıkmıyorum. Ama az yiyormuşum hissinden arada muz falan yiyorum. Günde 1 tane. Çok şükür bebek gelişimi iyi, ben de 25. Haftada 4.5-5 kilo aldım. Ama ara öğünleri falan görünce bi şey oldumŞeker yuklemeden önce verılen listeyi paylasıyorum belkı ısıne yarayan olur. Az cok uydum 1 hafta sekerim cıkmadı aslında bişey cıkmaz kafasındaydım amnıo sıvısı fazla cıktı. Kendine göre uyarlamak isteyen olabılır ben tedbir amaçlı devam edıcem. Acıkma olmuyor zaten.
Ben henüz sayamadım onuYa kızlar siz 3 öğün besleniyor musunuz? Ben hamile kalmadan önce genellikle tek ya da iki öğün beslenirdim. Şimdi yine iki öğün besleniyorum. Sırf hamileyim diye 2 öğün. Çokta acıkmıyorum. Ama az yiyormuşum hissinden arada muz falan yiyorum. Günde 1 tane. Çok şükür bebek gelişimi iyi, ben de 25. Haftada 4.5-5 kilo aldım. Ama ara öğünleri falan görünce bi şey oldum
Ben de sana katılıyorum. Liseden beri hayalim 23 yaşında evlenip 24-26-34 yaşlarında üç çocuk doğurmaktı. Nasip olmadı 32’de evlendim. Düşükler, kayıplar 35’te kızım oldu şükür. Sonra bir kayıp daha, inşallah 40’ta ikinci olacak. Çocuğum 20 yaşına geldiğinde ben 60 olacağım. 20’li yaşlarda metrobüsteki en arkadaki sepet gibi yerde her hafta sonu İstanbul’u baştan başa katederdim. Şimdi özel arabada yarım saat gidince mahvoluyorum.Yani bence dogrusu erken yasta evlenmek ve anne olmak.
Bunu sole soliym 36 yasinda ben asla evlenmem sevgili bile istemiyorum derken esimle tanistim yine de evlenmezdik aslinda ama gecen sene ara kanama fln oldu dr cocuk istiyosaniz elinzii cabuk tutun diyince ve tup bebege yonlendirince tup icinde nikah gerekince bi zahmet evlendik ve surec basladi. He suan donup bakinca aman 30dan once evlenme once kariyer yap dunyayi gez zart zurt hepsi bombos yalanlarmis ve baya kandirilmisiz diyebilirim
Keske esimle 15sene once tanissaydik ve evlenseydik 12-13 yasinda cocuklarimiz olsaydi hayat akmasi gerektigi gibi aksaydi..
nasip buguneymis tabiki ama eskiler hakliymis diebilirim 23-25 arasi evlenip en gec 27-28de anne baba olucaksin. Cok sukur rabbim nasip etti minnak premses kizimiz geliyorama hersey vaktinde guzel. Paranin satin alamayacagi seyler var hayatta.. cok sukur bugunume ama korkularim sabit
Operim hepinizi basinizi sisirdim ama icimi doktum sanirsam
Çocuk alerjik ise zor oluyor her hastalıkta stresten birbirini yiyosun. Zaten alerjiden de çok hasta oluyor. Yani insanın düşmanı bile olsa kimsenin çocuğu alerjik olmasın. Düşmana bile öyle beddua edilmez yani.Hepsine alisiyorsun. Sanki yillardir cocuk seninleymis gibi oluyor. Sen ile kendine sasiriyorsun bebek bakma konusundaama esle iliski konusu biraz degisebiliyor. Evlendikten 3 sene sonra cocuk istedik ve oldu da cok sukur. Biz evlendik evleneli dogru durust kavga etmis, birbirimize sesimizi yukseltmis insanlar degildik. Bebegin ilk yili iliskimizin artik hic bir zaman eskisi gibi olamayacagini dusunuyordum. Ama simdi 12 yilimiz dolacak eylulde. Eskisinden de guzel bir iliskimiz var Allah a sukur bebek buyuduķce, ozellikle emzirme olayi bittiginde iliski eski halini aliyor. En azindan bizde oyle oldu. Imsallah hepimiz kolayca bebekli hayata adapte olup, cabucak atlatiriz bu gunleri hic iliskimiz bozulacak diye dusunmeyin. Evrene olumlu mesajlar gonderwlim insallah, hersey cok guzel olacak
Ayy yapicaz mi ya bitane daha cidden nasil olucakYürürsün bana bakdaha hevesliyim sanki . Ama eşinle kavga etmeye hazır ol. İlişki anlamında değil onlardan korkma. Ebeveyn olmanın getirdiği sorunlar
Ya zaten sağlıklı beslenmeye alıştın sigara da olmayıverir boşver. Bir arkadaşımız çok içer günde iki paket ciğerleri bitik. Babası da akciğerde gitti sigaradan. Zaten her gün zam da geliyor boşver ekonomi yapmış olursun. Onun yerine avakado ye
Teşekkür ederim yanıtlar için.
Sanırım sarılık için küvözde kaldı.
İnşallah hepimizin ki sağlıkla odamıza çıkar emer sorun yaşamayız.
Siz süreci atlatmışsınız.
Yok be balım. O yaşta da doğurdum. Şimdi daha da bilinçliyim. O zaman da çok özendim ama.
Şu an bence hormonların etkisi ile böyle söylüyorsun.
Her şeyin tadı başka.
Bende erken evlendim biraz daha hayatı yaşasaydım dedim.
Çocuk için zaten bekledik hep hayalim 25 de anne olmaktı kabul oldu ama eksik dua etmişim farklı şekilde oldu sonra 27 yaşında tekrar nasip oldu şükürama aradaki kaygılar korkular yaşananlar insanı yıpratıyor yani. Kayıp olmadıktan sonra her şeyin telafisi var. Daha senle hayırlısıyla bir çocuk daha yapıcaz inşallah sağlıkla sıhhatle.
Kuzucum ne kdr guzek anlatmissin. Aslinda boyle okuyunca cok ihi geliyor insana kuvvet veriyorHepsine alisiyorsun. Sanki yillardir cocuk seninleymis gibi oluyor. Sen ile kendine sasiriyorsun bebek bakma konusundaama esle iliski konusu biraz degisebiliyor. Evlendikten 3 sene sonra cocuk istedik ve oldu da cok sukur. Biz evlendik evleneli dogru durust kavga etmis, birbirimize sesimizi yukseltmis insanlar degildik. Bebegin ilk yili iliskimizin artik hic bir zaman eskisi gibi olamayacagini dusunuyordum. Ama simdi 12 yilimiz dolacak eylulde. Eskisinden de guzel bir iliskimiz var Allah a sukur bebek buyuduķce, ozellikle emzirme olayi bittiginde iliski eski halini aliyor. En azindan bizde oyle oldu. Imsallah hepimiz kolayca bebekli hayata adapte olup, cabucak atlatiriz bu gunleri hic iliskimiz bozulacak diye dusunmeyin. Evrene olumlu mesajlar gonderwlim insallah, hersey cok guzel olacak
Ya kızlar siz 3 öğün besleniyor musunuz? Ben hamile kalmadan önce genellikle tek ya da iki öğün beslenirdim. Şimdi yine iki öğün besleniyorum. Sırf hamileyim diye 2 öğün. Çokta acıkmıyorum. Ama az yiyormuşum hissinden arada muz falan yiyorum. Günde 1 tane. Çok şükür bebek gelişimi iyi, ben de 25. Haftada 4.5-5 kilo aldım. Ama ara öğünleri falan görünce bi şey oldum
Okdr iyi anliyorum ki.. hayat nasip kismet..ben de dusunuyorum 60 olduğumda 20 olucak nasil olucak die ama yasayip gorucez. 24saat yetmezdi gezmeye tozmaya calismaya vs smdi evde hicbisey yapmadan yoruluyorum dedigin gibi:) ama olsun sen ikinci mucizeni ben 1. Ve dier tum srkadaslarimiz saglikla alalim kucagimiza da ..Ben de sana katılıyorum. Liseden beri hayalim 23 yaşında evlenip 24-26-34 yaşlarında üç çocuk doğurmaktı. Nasip olmadı 32’de evlendim. Düşükler, kayıplar 35’te kızım oldu şükür. Sonra bir kayıp daha, inşallah 40’ta ikinci olacak. Çocuğum 20 yaşına geldiğinde ben 60 olacağım. 20’li yaşlarda metrobüsteki en arkadaki sepet gibi yerde her hafta sonu İstanbul’u baştan başa katederdim. Şimdi özel arabada yarım saat gidince mahvoluyorum.
Ama tabi bu anne olmak benim içimdeki bir arzuydu hep. İstemeyen, düşünmeyen insanlar genç veya daha ileri yaşlarda anne baba olmak zorunda değil.
Bu grup çok heycanlı ya beni aşka getiriyorAyy yapicaz mi ya bitane daha cidden nasil olucaksallan yuvarlan bunu cikaran dierin ide cikarir mi yapcaz napcaz
Kuzucum ne kdr guzek anlatmissin. Aslinda boyle okuyunca cok ihi geliyor insana kuvvet veriyorinsallah daha da guzel olucak hersey; yeticez yetisicez dedigin dogru guzel mesaj verelim evrene
Okdr iyi anliyorum ki.. hayat nasip kismet..ben de dusunuyorum 60 olduğumda 20 olucak nasil olucak die ama yasayip gorucez. 24saat yetmezdi gezmeye tozmaya calismaya vs smdi evde hicbisey yapmadan yoruluyorum dedigin gibi:) ama olsun sen ikinci mucizeni ben 1. Ve dier tum srkadaslarimiz saglikla alalim kucagimiza da ..
Amin aminBu grup çok heycanlı ya beni aşka getiriyoreşim istedi diye yaptık ben hep kaçan taraftım ikinci çocuktan. İnşallah sağlıklı olsun da bir şekilde bunu da atlatırız elbet.
Ben de 3 ana öğüne alışık değilim hala 2 ana öğün besleniyorum ama ara öğünleri daha sık yapıyorum mutfağa gittikçe 2-3 ceviz parçası, bir adet incir yada erik bu şekilde az az yemeye çalışıyorum. Başta 4 kilo vermiştim onu aldım henüz. Ama iştahımın yavaştan açılmaya başladığını hissediyorum bundan sonra hızlı alacak gibiyim sankiYa kızlar siz 3 öğün besleniyor musunuz? Ben hamile kalmadan önce genellikle tek ya da iki öğün beslenirdim. Şimdi yine iki öğün besleniyorum. Sırf hamileyim diye 2 öğün. Çokta acıkmıyorum. Ama az yiyormuşum hissinden arada muz falan yiyorum. Günde 1 tane. Çok şükür bebek gelişimi iyi, ben de 25. Haftada 4.5-5 kilo aldım. Ama ara öğünleri falan görünce bi şey oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?