- 17 Mart 2010
- 26.619
- 68.243
- 1.123
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #24.321
Öbürlerinde çıkmadı ya şeker bunda bakalım yarın görücez.Canim imsallah kotu bi sey cikmayacak. Sekerden zaten supheleniyordunuz. Genetik hastalik filan diye kafanizi bulandirmayin. Insallah saglikla zamaninda alacaksim bebegini kucagina
Yüklemede şeker çıkmazsa genetikten şüpheleniyor işte.Cok gecmis olsun moralini hiç bozma genetik bir hastalıl değildir olsaydı bu haftaya kadar ultrasonda mutlaka bir anomali görünürdü. Doktor her ihtimale karşı söylemiş sadece öyle düşün canını sıkma boş yere. Şekere yatkınlıgın vardır belki onun için testini yaptırırsın inşallah oda düşük çıkar diyetle kontrol altına alınabilir bir rakam çıkar en azından. Çıkmazsa da üzülme insülin kullanırsın Allah'ın izniyle yine hiçbişey olmaz bebeğine artık herşeyin çaresi var. Bende tiroid hapı kullanıyorum gebelikte çıktı öncesinde yoktu. Neyseki doktorlar var hastaneler var tedavimizi olabiliyoruz. Ben kendi doktorumun aracılıgı ile genoks firmasında yaptırdım 10 günde sonuç çıktı fiyat yaptırdıgım zaman 300 dolardı şuan ne kadar olmuştur bilmiyorum temmuzun başında yaptırdım ben
İkizlerde mi kestirmiştin?Gerikafalı ya, ben de 8 haftalıkken kesıtrdım sacımı, baya da arastırdm, nihat hatıpoğluna bıle sormuslar, hurafelere ınanmayın dedı adam.. Agzı olan konusuyor
Basın sağolsın canım
25 hayır canım bizde anlam veremedik çok şükür fetal DNA testinde bir şey çıkmadıYaşın kaç?
Yaştan dolayı mı risk çıktı?
Yoo bu bebegımdeÖbürlerinde çıkmadı ya şeker bunda bakalım yarın görücez.
Annemin doğup ölen bebeği çok aceba genetik mi diyorum ama eskiden herkesin öyle doğup öleni varmış hemde üçer beşer hep. Evde ebe ile doğum sonuçta. Ne aşı var ne doktor ne muayene. Erken doğurmamış ama onu biliyorum. Yani 40 sene öncesi evde her şey ,ne sebep vardı kim bilir öldüler. Daha en küçük benim benden önce bir sürü kaybı var.
Yüklemede şeker çıkmazsa genetikten şüpheleniyor işte.
İkizlerde mi kestirmiştin?
ya benim kafam böyle durumlarda en kötüye gider hep pozitif kalabiliyorsan seni kutluyorum. doğru olan da pozitif kalmak. mesela karın sertleşmeleri ve gerginlik bundan oluyormuş dedin ya bende de olduğu için aklıma hemen kötüsü geldi kafama köpek işesinYa kadın rahat bir doktor o yüzden buna geçtim. Oğlumun doktoru dış gebelikte hastanede yatış şöyle tehlike böyle tehlike derken. Bu mtx iğneyi vuralım 15 dk sonra eve git diyen bir tip.
Ayda bir geliyorum muayeneye ne sıklıkla geleyim dedim. Sorun olursa gel dedi. Yüz ifadesi mimikleri bilmiyorum hayırlısı ben de o kadar şeyin üstüne daha dördüncü sezeryan olur muyum diye sordum komik komik sonraki gebeliği soruyorumbunu bir doğur önce dedi.
Yani insan hiç bir şeyi konduramıyor. İnanmak istemiyor. Hep iyiyi düşünmek istiyor. Ama yaş vs faktörü de var ya bilmiyorum . Annem 44 de beni doğurmuş.
45 saat yeterli canim sende lokasit kac cikiyor geneldeMonurol gibi urocare ismi. Gece 12 gibi ictim, sabah 6 ya kadar zor dayandim. Yeterlidir sanirim
Oğlumda en büyük korkum erken doğurmak ve küvöze girmesiydi. Hem erken doğdu hem küvöze girdi.ya benim kafam böyle durumlarda en kötüye gider hep pozitif kalabiliyorsan seni kutluyorum. doğru olan da pozitif kalmak. mesela karın sertleşmeleri ve gerginlik bundan oluyormuş dedin ya bende de olduğu için aklıma hemen kötüsü geldi kafama köpek işesindrlar biraz duygusuzlaşıyor bence zaman geçtikçe empati yetenekleri azalıyor. keşke önce şeker mi inceleyip sonra bilgilendirse en azından o stresi boşa yaşamamış oluruz. senin için her şeyin güzel olacağına inancım tam dualarım seninle
Ankarada ıntergen var bende fetal dna yaptrdm. Bak ben fetal yaptrdm halde yine sıvı fazla cıktı sonucum temizdi, benimde kafamı kurcalayan kısmı seker de cıkmadı. Doktorum bişey demiyor burda da kac kere yazdım napacagımı sasırdım. Seker yok fetal temiz sıvı neden fazla ozaman. Kasıklarım ağrıyor yürümekte zorlanıyorum 20. Haftalara kadar güzel geldım öğlenleri yürüyordum şimdi kasıklar acıyor resmen tasıyamıyorım karnı.Selam kızlar
Muayeneden geldim.
Amniyon sıvın artmış.
70 den 85 e fırlamış.
Yarın sabah şeker yüklemesine gideceğim.
Doktor karnımın gerginlik ve sertliğinin sebebini amniyon artması olduğunu söyledi.
Aynı ikiz hamile gibisin bebek büyüdükçe sıvı da artıyor dedi.
Balon gibi düşün şiştikçe gerilir sonunda patlar dedi.
Gittiği yere kadar gidecek dedi.
İki sebebi olabilir ya şeker ya genetik hastalık dedi.
Önce yükleme yapalım. Şeker çıkarsa insülin başlarız dahiliye ile görüşüp dedi.
Eğer ki şeker değilse fetal DNA yaptır bakalım dedi.
Neye şaşıracağımı nasıl dua edeceğimi şaşırdım. Nerdeyse şeker çıksın diye dua edicem. Genetik hastalık vs artık neye korkacağımı şaşırdım.
Bugün kızımı kaybettiğim gün üstelik 13 sene önce bu gün. Şimdi lgs sürecinde sınav telaşımız olacaktı kısmet olmadı.
Tekrar evlat acısıyla erken doğumla küvözle imtihan olmak istemiyorum. Beşinci gebeliğim Allah büyük. Benim için hakkımda hayırlısı diye dua eder misiniz.
@d_g_g gamze şeker yüklemesine nasıl gideceğim nelere dikkat edeceğim?
Bana baştan anlatır mısın?
O kadar diyet kan ölçme vs hiç biri işe yaramamış.
Fetal DNA nipt yaptıran kızlar bana özelden ya da burdan kliniklerin telefon adres bilgilerini atar mısınız?
Ya karıştırdım sanki geçen haftalarda sende yaptırdım sandım. Bence şekerdendir düzelir yaa başka hastaları sana anlatması saçmalıpı da cabası manyakmıdır nedirİlkten kastın ne 24+4 üm işte.
Diğer iki gebelikte de şeker çıkmamıştı
Ama bunda çıkmasın diye dua etmiycem ne diyeceğimi bilmiyorum. Anıyoruz artmasını açıklayamıyoruz şu anda çünkü. Onca diyete rağmen zerre düzelmemiş aksine artmış.
Bir hastanında amniyonu fazlaymış. Şimdi yoğun bakımda morarıyor kızarıyor sürekli dedi. Aile testi şimdi yaptıracakmış.
Perinatalog sebepsiz de amniyon artabilir demişti. Ama 80 üst sınır 80 üstü çıkarsa problem var demişti.
Şu an tam kaç haftalık oldun?Ankarada ıntergen var bende fetal dna yaptrdm. Bak ben fetal yaptrdm halde yine sıvı fazla cıktı sonucum temizdi, benimde kafamı kurcalayan kısmı seker de cıkmadı. Doktorum bişey demiyor burda da kac kere yazdım napacagımı sasırdım. Seker yok fetal temiz sıvı neden fazla ozaman. Kasıklarım ağrıyor yürümekte zorlanıyorum 20. Haftalara kadar güzel geldım öğlenleri yürüyordum şimdi kasıklar acıyor resmen tasıyamıyorım karnı.
E nabiza girmemisler canim. Lokosit + gorunuyor sadece45 saat yeterli canim sende lokasit kac cikiyor genelde
24. Haftadan sonra vurulabiliyor canim. Ama benim doktorum bana vurmadi. Riske gore degerlendiriyorlarSohrab ciğer geliştirici ne zaman vuruyorlar en erken?
İbrahim esinler var Hacettepe de perinatolog eşi de deniz esinler perinatolog. Özel kliniği var ikisininde. Telefonla arayıp bir sor istersen bu su aldırma işiniKızlar amniyon suyu aldırma hiç duydunuz mu çevrenizde?
75 mg yüklendi. 3 kere kan verdim. Açlık 76 çıktı. 60. Dakika 172. 120 dakika 117.
inşallah canımOğlumda en büyük korkum erken doğurmak ve küvöze girmesiydi. Hem erken doğdu hem küvöze girdi.
Bunda 39 a kadar dayanırım diye umut ederken bunları bugün duymak iyi gelmedi. Seviniyordum rahat hamileliğim kusma yok vs yok diye. Başka sorunlar çıkıyor.inşallah bu sefer korktuğumla imtihan olmamsağlıklı sıhhatli zamanında olsun.
İstanbul'da da araştırayım olmadı ankara da bakarım hayırlısıİbrahim esinler var Hacettepe de perinatolog eşi de deniz esinler perinatolog. Özel kliniği var ikisininde. Telefonla arayıp bir sor istersen bu su aldırma işini
Diyet insülin filan vermedi o zaman.75 mg yüklendi. 3 kere kan verdim. Açlık 76 çıktı. 60. Dakika 172. 120 dakika 117.
Doktor normal dedi
Amniyon fazlaşığına sebep mi onu elemek içininşallah canımbilmediğim için soruyorum fetal dna sonucunda bebeğe dair bir tedavi planı mı geliştiriliyor hazırlıklı olmak maksatlı bir test mi yoksa gebeliği sonlandırma kararı vs için mi gerekli
Vermedi ama dikkat edeceğim biraz dahaDiyet insülin filan vermedi o zaman.
Biz onu ilk anlamayız sırayla acile giderizKasım anneleri bebeklerinin hıçkırıklarını duymaya başlamış..
Nasıl özendim nasıl canım çektii biran önce bizimkileride duyabilsek keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?