- 2 Ağustos 2021
- 5.615
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.381
- 148
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #24.341
Benim de karnım sert siz böyle yazınca ben de bir irkildimya benim kafam böyle durumlarda en kötüye gider hep pozitif kalabiliyorsan seni kutluyorum. doğru olan da pozitif kalmak. mesela karın sertleşmeleri ve gerginlik bundan oluyormuş dedin ya bende de olduğu için aklıma hemen kötüsü geldi kafama köpek işesindrlar biraz duygusuzlaşıyor bence zaman geçtikçe empati yetenekleri azalıyor. keşke önce şeker mi inceleyip sonra bilgilendirse en azından o stresi boşa yaşamamış oluruz. senin için her şeyin güzel olacağına inancım tam dualarım seninle
Ben de duyuyorum ya anlasiliyor sıkıntı yok :)Biz onu ilk anlamayız sırayla acile giderizbiz de o potansiyel var içimden ses geliyor diye
Bende yokluyorum sürekli, benim de sertBenim de karnım sert siz böyle yazınca ben de bir irkildim
Çok geçmiş olsun canım daha yeni okudum Su ikizi denen durumu yaşıyorsun büyük ihtimalle Allah büyüktür Rabb'im bebeğini sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsinSelam kızlar
Muayeneden geldim.
Amniyon sıvın artmış.
70 den 85 e fırlamış.
Yarın sabah şeker yüklemesine gideceğim.
Doktor karnımın gerginlik ve sertliğinin sebebini amniyon artması olduğunu söyledi.
Aynı ikiz hamile gibisin bebek büyüdükçe sıvı da artıyor dedi.
Balon gibi düşün şiştikçe gerilir sonunda patlar dedi.
Gittiği yere kadar gidecek dedi.
İki sebebi olabilir ya şeker ya genetik hastalık dedi.
Önce yükleme yapalım. Şeker çıkarsa insülin başlarız dahiliye ile görüşüp dedi.
Eğer ki şeker değilse fetal DNA yaptır bakalım dedi.
Neye şaşıracağımı nasıl dua edeceğimi şaşırdım. Nerdeyse şeker çıksın diye dua edicem. Genetik hastalık vs artık neye korkacağımı şaşırdım.
Bugün kızımı kaybettiğim gün üstelik 13 sene önce bu gün. Şimdi lgs sürecinde sınav telaşımız olacaktı kısmet olmadı.
Tekrar evlat acısıyla erken doğumla küvözle imtihan olmak istemiyorum. Beşinci gebeliğim Allah büyük. Benim için hakkımda hayırlısı diye dua eder misiniz.
@d_g_g gamze şeker yüklemesine nasıl gideceğim nelere dikkat edeceğim?
Bana baştan anlatır mısın?
O kadar diyet kan ölçme vs hiç biri işe yaramamış.
Fetal DNA nipt yaptıran kızlar bana özelden ya da burdan kliniklerin telefon adres bilgilerini atar mısınız?
O tik tik gibi karın birden atıyor o durum muBen de duyuyorum ya anlasiliyor sıkıntı yok :)
Ses degil bu arada. Ritmik olarak vuruyor 5 6 kere.
hahahahahshahah o kadar haklısın kiBiz onu ilk anlamayız sırayla acile giderizbiz de o potansiyel var içimden ses geliyor diye
kız dur kendini korkutma benim bugün yumuşacık mesela ayıptır söylemesi düzenli wcye çıkamıyorum artık 2 magnezyuma rağmen, ama çıktığımda yumuşak oluyor karnım ondandır diye düşünüyorum. çünkü bu zamana kadar suyu fazla vs demedi dr hatta gayet iyi dediBenim de karnım sert siz böyle yazınca ben de bir irkildim
Ben bunu acilde sormuştum bebek kaslarını ve kemiklerini açmak için gerilir normal demişti günde 10 hareketten az hissedersen ritmik olarak sancin olursa sertlik ayaktaysan uzandiginda uzandiysan döndüğünde 2 dakikadan fazla sürüyorsa ve 1 saat içinde 10 kez kadar oluyorsa o zaman tehlikelidir demistiBende yokluyorum sürekli, benim de sert
Ben de çıkamıyorum düzenli wc ye maalesef kabızlık var ondan da olabilir tabi. Cuma günü öğrencem artık ne var ne yok inş her şey yolundadırhahahahahshahah o kadar haklısın ki
kız dur kendini korkutma benim bugün yumuşacık mesela ayıptır söylemesi düzenli wcye çıkamıyorum artık 2 magnezyuma rağmen, ama çıktığımda yumuşak oluyor karnım ondandır diye düşünüyorum. çünkü bu zamana kadar suyu fazla vs demedi dr hatta gayet iyi dedi
Ben de her gün karın atmasıyla tepki alıyoum. 4-5 kere arka arkaya atıyor hareket ediyor diyorumO tik tik gibi karın birden atıyor o durum mu
Ben de tekme atıyor sanıyordum o hareketiBen de her gün karın atmasıyla tepki alıyoum. 4-5 kere arka arkaya atıyor hareket ediyor diyorum
Detaylı ultrason yapılmışmıydı canım senin o doktor ne demiştiİlkten kastın ne 24+4 üm işte.
Diğer iki gebelikte de şeker çıkmamıştı
Ama bunda çıkmasın diye dua etmiycem ne diyeceğimi bilmiyorum. Anıyoruz artmasını açıklayamıyoruz şu anda çünkü. Onca diyete rağmen zerre düzelmemiş aksine artmış.
Bir hastanında amniyonu fazlaymış. Şimdi yoğun bakımda morarıyor kızarıyor sürekli dedi. Aile testi şimdi yaptıracakmış.
Perinatalog sebepsiz de amniyon artabilir demişti. Ama 80 üst sınır 80 üstü çıkarsa problem var demişti.
Benim yengem almış rahat edememiş , gitmiş orkid uzun gece olanından almış çok rahat ettim hem sürekli değiştirdim hem daha uyguna geldi dediBende depend almayı düşünüyorum ama kilo alırsam hangi bedeni olur diye şimdi almadım
Aralarinda 3 saniye fln arayla 5 6 kere tekme gibi ayni yere vuruyor. Ritmik olmasi onemliO tik tik gibi karın birden atıyor o durum mu
Fazlalık ayrıntılıda cıktı sınır 235 iken benım 245 cıktı. Bende nette youtube baktım egelıanlar sayfasında bayan anlatıor. Doktorların videolarına bakıcam sıvı fazlalığı. Sonuclara bakayım atıcam seker ıcın.Şu an tam kaç haftalık oldun?
Şekerin kaça kaç çıktı?
Hacettepede amniyonun fazlasını enjektör ile alıyorlarmış. İnternet araştırmasında bulduk. Doktor bunu demedi ama. Gidince sorarım.
Sen hangi hastaneye gidiyorsun neden açıklama yapmıyor?
Devlet mi özel mi?
Sıvın kaç çıktı?
Kaçtan kaça yükselmiş?
Belki tekmedir canım daha cılız oldukları için öyle hissediyoruzdurBen de tekme atıyor sanıyordum o hareketi
Yarın 26 oluyorum hafta olarak. Ankaradayım.Şu an tam kaç haftalık oldun?
Şekerin kaça kaç çıktı?
Hacettepede amniyonun fazlasını enjektör ile alıyorlarmış. İnternet araştırmasında bulduk. Doktor bunu demedi ama. Gidince sorarım.
Sen hangi hastaneye gidiyorsun neden açıklama yapmıyor?
Devlet mi özel mi?
Sıvın kaç çıktı?
Kaçtan kaça yükselmiş?
Evet canım ben ayda bir baktırıyorumKızlar sağlık ocağında tiroide bakıyorlar mi bilginiz var mı
Dependin mesane pedini almistim ben ilk dogumda. Benim dogum sonrasi cok yogun kanamam oldu. Normal pedler tutamazdi onu. Mesane pedi daha emici oluyor. Daha sonrasinda orkid geceye gecmistim. Emzirirken aniden yogun bi sekilde geliyordu kac defa yataga koltuga gecmisligi var oyleBenim yengem almış rahat edememiş , gitmiş orkid uzun gece olanından almış çok rahat ettim hem sürekli değiştirdim hem daha uyguna geldi dedi
Su ikizi nedir?Çok geçmiş olsun canım daha yeni okudum Su ikizi denen durumu yaşıyorsun büyük ihtimalle Allah büyüktür Rabb'im bebeğini sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?