2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335

O zaman boşa gitti bızım uc uclar..

Maşallah normal olmazsa sezeryan olur illa doğacak bebek içeri de kalacak değil ya soru sorunca ne oluyormuş Allah'ım ya

Doktorunuz mu dedi bunu eşiniz mi?
Doktor

Bazı doktorlar işlerine ne gelirse onu yapma derdindeler karşıdaki insanı düşünen yok

Ya mesela basi ne suyu iyi mi soru soruyorum bi sanane semedigi kaliyo. Bi de ben cok soru soruyorum bebekle ilgili. Doktor olmayabilirim bilmem de biseyi degistirmeyebikir merak ediyorum ztn hep tersliyor
Pimpirikli oldugum icin ben normal doguramazmisim. Dogum esnasinda mesela ebe kalp atisi yavasliyo benegin dedi ben ciglik cigliga ortaligi birbirine katarmisim
Ki ben yillardan beri vajinal dogum istiyorum yeni degil sezeryan istemiyorum - ama tum sartlar elverisli ise bugun yine soledim tutturucak cocugun hayatini tehlikeye aticak degilim-
En sonunda ben size bi gun kahve ismarliym kendimi hayat hikayemi bi anlatiym ozmn nelere dayabildigimi gorursunuz dogurabilicegimi anlarsiniz heralde dedim
Ben anlamiyorum yani beni deli etmek icin herhafta bisey yapio
Esimde inatla degistirtmiyor doktoru uf

Kızlar diyetisyenler pirinci neden yasaklıyor?
Pirinç - patates Karbonhidrat deposu ( Bolcaa Nişasta var içlerinde yani milyonlarca milyarlarca şeker molekülü gibi düşünebilirsin.)
Doktorlar şekeri yüksek insanlarda ilk Piriç-patates-beyaz ekmek gibi ürünleri yasaklama sebepleri vucüda aşırı miktarda ve hızlıca kana karışabilen şeker yapılarının önüne geçmeyi amaçladıklarındandır

Memlekette doktormu yok enerji almanız önemli birde dogum hassas bir olay bir soruma cevap alamıyorsam değiştiririm, birde onun stresini mi çekicem.

Anlamadım eşin niye karışıyor doktor mevzusuna,muayene olan süreci yönetecek doğum yapacak olan sensin canım. Otur konuş bence eşinle. Doktorun gerilmicek olan insanı gerer gibi geldi bana, benim doktorum aksine sormak istediğin bir şey var mı, kafana takılan bir şey var mı diye kendi soruyor her gittiğimde. Sakin olmasa bu süreci geçiremezdim, ben pimpirikliyim çünkü başlarda sancı, kanama, lekelenme kanama çok yaşadım. Her hafta gidiyordum diyorum ama kanama gelse hemen gidiyordum 2-3 güne bir. Tüp bebek olduğundan belki bu kadar pinpirikliyim bilmiyorum. Ama saolsun doktorumun sakinliği rahatlatıyor beni. Hatta hiçbir şeye yasak koymadı bana eşime de anlatıyorum başkalarının doktoru yatacaksın, şunu yemiceksin falan diyor benimkine göre hava hoş dedim ( ilk 3 ay için ) muayenede söyledi bunu. Doktorum da gülüyor, istersen seni gereyim diyor

Patates de en sevdiğim

Benim eşimde ilk gittiğimiz doktora ayıp olur diye değiştirmek istemedi.Sen mi doğurcan ben mi karışma işime dedim.
Doktoru değiştirdik ilk muayne kapıdan çıkmar çıkmaz . Doktor dediğin böyle olacak cidden dedi.İyi ki değiştirmişiz diyip duruyor. Evli barklı arkadaşlarına bile durduk yere benim Doktorum Saadet hanımı övüyor.

----Aklına takılan her soruyu doktoruna sorabiliyor musun ?
---Aldığın her yanıt sonrası için ferahlıyor mu kendini bilgilenmiş hissediyor musun?
---Muayene sırasında doktorunu gözlemlediğin bu kadın profesyonel belli işinin ehli , bebeğim ve ben güvenli ellerdeyiz diyebiliyor musun ?
---Özel bir durumun , kendi özel talebin yada sağlık problemin olmadığı sürece normal doğumu senin istemen ne kadar normalse , ille de sezaryen diye diretmeden motive ederek normal doğuma nasıl kendini şimdiden hazırlayabilirsin seni yönlendiriyor mu?
---Sen sormadan yaptırman gereken testler, son haftalardaki sürecinden bahsediyor mu ?
---Gün sonunda bebeşini görmüş olmanın mutluluğu dışında kafan rahat için ferah doktor odasından çıkabiliyor musun ?

Bu soruların %50'sinden fazlasına evet diyebiliyorsan eşin ile birlikte bu doktorda devam edin...
Hiçbirine istediğin yanıtı alamıyorsan doktor değiştirme vaktin çoktan gelmiştir.

Patates de en sevdiğim
Patatesi mutfakta kesip dilimlerken çıkan beyaz su ve tortular içindeki depo şekerler.
Bunu gözünün önüne getir. Testin güzel çıkarsa bir kızartma ile kendini ödüllendir.
Yüksek çıkarsa inşalah çıkmaz çok dikkatli davranman gerekir

Kızartma olarak değil de fırında, haşlama olarak tüketmeyi seviyorum

Evet yüksek çıkarsa artık doktor ne diyorsa o Bebeğimin sağlığı daha önemli şu an

Erkekler çünkü herşeye takılmıyo bizim kadar. Benim doktorum yapsa ben bırakırdım şahsen. Sadece bi kere hani merak ettiklerimi sordum oda kötü bişi olsa söylerim zaten dedi bide o gün çok yorgunmuş adam arada tolerans gösterilir yani nolacak ama sürekli olması sıkıntı. Sonuçta sen doğuracaksın ve güven önemli doğum zaten stresli bide sinir olduğun biriyle doğuma girmen hep stresli. Hemde tamamen tecrübesiziz evet merağımız var ama yapacak bişi yok buna yani. Doktorun kim?

Doktorunuz bayan mı
Ben de olsam değiştiriirdim sanırım
özelde Bayan bir doktor ultrason kağıdını vermediği için bir daha ona gitmedim ben iki ay olmuş bebeği görmemişim evim merkeze uzak birdaha ne zaman göreceğim belli değil şehrin en pahalı özel hastanesine gelmişim ve bana ultrason kağıdı çıkartıp vermiyor biz neye para verdik ozaman bilgilendirmede yok ben sana birdaha gelir miyim aptal mıyım

Ben olsam şikayet de ederdim

Ay ne kadar gıcık bir doktor. Bide sezaryen onlara kolay geliyor resmen senin aklına sokmaya çalışıyor normal doğuramazsın diye. Tabiki de soracaksın. Hatta sormadan söylemesi kazım çoğu şeyi. Biz girince doktor benim bebeğimi seviyor ultrasonda o bile benim hoşuma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…