- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #32.361
Magnezyum kullanıyor musunSürekli adet olacakmışım hissi var uzun zamandır böyle bi şey yoktu sancı nasıl oluyor onu da bilmiyorum iyice panikledim iki üç gündür de bebek bi yavaşladı hareketleri falan durgunlaştı çok zormuş ya gerçekten
benim kvdem bebişe bundan almışTokası işçiliksoz olanları da varbizim burada geline bundan alınır kız bebek doğunca da bunun küçüğü alınır küçüğünü annemler alsın büyüğünü de kocam evlenirken almamıştı
Kv bayburtluydu de mibenim kvdem bebişe bundan almışannem diyor ki benim alacağımın üstünü tamamla da ben de bilezik alayım kvdem ne kadar cömertse annem o kadar cimri
evetKv bayburtluydu de mi
E malum reklam önemliAaa cidden mi , merak ettim gerçekten . Niye doğumu bekliyorsun ki anlatmak için ?
Hah en sevdigim muhabbete gec kalmisim ama yine de yazacagim :) limonatacim anliyorum ki bu islere uzak kalmissin ama cocuklarimiz icin bu ulkede maalesef az cok bu islerden anlamak gerekiyor. Bence en guzel deger getiren sey arsa. Biz genelde baska enstrumanlarda para biriktirip sonra arsa almaya calisiyoruz. Ama bunun icin kocanin da ayni kafada olmasi lazim.Ben kızım için 18 yaşına gelince kullanabileceği bir Birikim gibi bir şey yapmak istiyorum her ay maaşımdan direkt kesilerek altın vb Bir şey araştıran ya da yapan var mı
Hayirli olsun canim.Yapikrediden yaptik. Hisse senedi fonlarina endeksli canim. Katilim fonu olunca caiz de oluyormus.Getirisi daha yuksek oluyor
Harika tatlim, biz de duzenli biriktiriyorduk.Benım kızımın suan 130 lot tupras 300 lot ereglısı varsımdılık benım hesabımda, dogduktan sonra cocuk hesabına vırmanlıcam bunları, her ay esım de ben de gondermeyı dusunuyoruz, hem temettu hıssesı, kendı kendını besleyecek bır portfoy..
evetben de isimli bileklik yaptıracağım doğduğu gibi takalım kızçemi süslü görsünler
Çok teşekkür ederim canımHah en sevdigim muhabbete gec kalmisim ama yine de yazacagim :) limonatacim anliyorum ki bu islere uzak kalmissin ama cocuklarimiz icin bu ulkede maalesef az cok bu islerden anlamak gerekiyor. Bence en guzel deger getiren sey arsa. Biz genelde baska enstrumanlarda para biriktirip sonra arsa almaya calisiyoruz. Ama bunun icin kocanin da ayni kafada olmasi lazim.
Normalde Benim de en iyi tavsiye edecegim Sohrab gibi hisse alman. Ama kocandan yardim almadan yapabilir misin bilemedim. Saglam hisselere koymazsan riskli olur. Bu konu hakkinda cok bilgin olmadigi icin su anlik sana gore olmayabilir. Ama yine de arastir ogren bence :) internet sube uzerinden yatirim hesabi acilarak aliniyor.
Ben her ay odeyeyim gerisini unutayim, satmasi da kolay olmasin dedigin icin en uygun arac bence de BES. Parani nereye yonlendireceklerini sen seciyorsun( hisse altin vs). Uzun sure (cocuk buyuyene kadar) bozmayacagini varsaydigim icin hisse senedi oneririm. Ya da yarisi altin yarisi hisse olabilir. Hangi sirket hissesi alacagini yani hangi sirkete ortak olacagini onlar bir sepet yapip yonetiyor. Sen sadece belirledigin miktar icin hesaptan otomatik odeme talimati veriyorsun ya da kredi kartindan her ay cekiyorlar. Hesabin olan bir bankaya bes basvurusu yapmak istersen bilgi verirler. Cocuk adina bile acabiliyorsun artik.
Hayirli olsun canim.
Harika tatlim, biz de duzenli biriktiriyorduk.
Sonra Tup bebek transferinden sonra cilgin bir kararla bildigimiz bir yerden arsa aldik, elimizdeki herseyi bozup. Hem kredi hem de kredi kartlarindan tum limitlerle taksitli nakit avans cektik ve uzerini tamamladik. Idrar testinde pozitifi gordugum gun esim tapudaydi :)hala ikimizinde nerdeyse tum maasi taksitlere gidiyor ama onlar dogdugunda bitmek uzere olacak, kesinlikle onlarin kismeti ile aldik. Belki uzerine mustakil ev yapar orda yasariz orda buyurler, belki de onlara kalir gelecekleri icin. Simdi 6 ayda neredeyse 2 kati oldu. Borclar bittiginde biz de hisse toplamaya devam edecegiz.
Canım Bencede şimdi değiştir en azından doğuma kadar yeni doktoruna alışırsın. Grupta çok fazla istanbuldan var ama Erhan karaalpe giden hiç yok nedenadam takmış normal doğuma kesisiz dikişsiz normal olur diye. Merak ettiğim için sordum bunu tabi .
Ben de Ankara’da ilk bi doktora gittim. 5 haftalıktı. Ne sorsam kadın bebeğin canlansın bi öyle konuşuruz deyip durdu. Sırf bu yüzden bıraktım mesela onu. Sonra Aşkın Evren güler e başladım. Sözde ünlü ama o kadar çok memnun kalmadım ki size anlatamam. 17. Haftada onu da bıraktım. Doğum paketi almama rağmen. Rahat hissetmek Bencede çok önemli. En azından alışma süresi olsun değiştir bence. Benim eşimde başta hiç istemedi değiştirmeyi sonra iyi ki değiştirmişiz diyo
Doktor sezaryen yanlısı mı ?
Eğer öyleyse son dk bebişte sıkıntı yoksa bile seni evhamlandırarak bebiş kakasını yutuyor yok su yutuyor bilmem ne diyip sezaryen e yönlendirebilir seni
Hb ve Trendyola göre daha uygun olan ürün alırsan da kar edersin.
Fiyat limiti de yok rahat kullanılıyor
Erzurum orası her şey beklenir.
Doğum paketi vs de uygun sizde.
Ama burda 10 gün en fazla.
Boşa gitmez.
O ayın 30 una kadar yüklenen leri harcaman lazım.
Ekim ayında yenilenecek mesela yüzde 10 kuponu var her ay güncelleniyor.
Deli mi ne
Benim doktora gıcık oldunuz ama emin ol ben sormadan başını her şeyini kendi söylüyor kadın uzak olmasa oraya gel diycem.
Asiye uzun u araştırsana.
Sezeryan sonrası bile normal doğum yaptırıyor
Seni hayli hayli doğurtur.
Bana da işte asistanı bu ay muayeneye gel müsait misin bakalım demişti
Benim doktor asiye değil bu arada.
O hastanede sezeryan sonrası normal doğum yaptıran tek doktor asiye.
Biz bugun konustuk bes yapicaz. Hatta radyoda reklami vardi ordan yola ciktik.Ben kızım için 18 yaşına gelince kullanabileceği bir Birikim gibi bir şey yapmak istiyorum her ay maaşımdan direkt kesilerek altın vb Bir şey araştıran ya da yapan var mı
Dnchjdcndj agladim zirladim sonra da dediki esim ben cok rahatsiz oldum bugun. Bence o da seni istemio git die yapio. Baska dr bul sen dedi. Of sonundaÇok soru soruyorsun doğurabilecek misin güzelim sen ahahshs
Nasıl bir cümle Allah aşkına bu. Hem sorar hemde çatır çatır doğururum deseydin
Ben 5tas istedim dogum hediyesiBen de takmıyorum ama doğum hediyesi Erzurum burmasi alacaksın diye simdiden başladım yarın için birikim olur bilezik öyle gideyim de bozdurayim olmuyor
Ben de bir aslan kadini olarak cok iyi anliyorum seni. Kocan zor yoldan anlamayi tercih etmis :)He buarada esimi de bogazliyodum. Bana diyo ki sen ari gordugunde bile ortaligi birbirine kariyosun prenses gibisin nasi dogurucaksin
Bugun oldurmediysem daha oldurmem onu da sanirim
Ki ben babam ölürken cpr yapmis 112 yi aramis 112 gelene kdr masaji birakmamis biriyim kimse bana soguk kanliliktan bahsetmesin bocekleri de sevmiorum evet?! Neyse en son boyle bagriniyodum bok gibi bir gun oldu bana
Kullanıyorum kuzumMagnezyum kullanıyor musun
Benimde aynı doktorum tansiyona dikkat et demişti bana önemliymiş lütfen sende aksatma muhakkak doktorunla görüş tedbirli olmakta fayda var çok geçmiş olsun canımKızlar 3 gündür baş ağrım geçmiyor, 25. Haftadayım, sizde de var mı ? Acaba tansiyonla ilgili olabilir mi ? Ya da şeker ?
Evet teşekkür ederim, doktoruma söyledim, tansiyonumu ölçtü iyiydi ve o günden beri de çok şükür yok baş ağrım… dikkatli olmak lazım gerçektenBenimde aynı doktorum tansiyona dikkat et demişti bana önemliymiş lütfen sende aksatma muhakkak doktorunla görüş tedbirli olmakta fayda var çok geçmiş olsun canım
Dr Erhan Karaalp miBenim fazlasıyla kötü tecrübem var. Hayırlısıyla bir doğurayım uzun uzun yazıcam bu konuyu. Memnun kalmamamız bir yana , ona güvenmeye devam etsem benim ve bebeğimin hayatını da çok ciddi riske girecekmiş . Reklamdan başka bir şey yok
Ben de halsizim ama kan değerlerime bağlıyordum. En son düşük çıkmıştı sabah akşam demir içiyorum ama sürekli kanım çekiliyormuş gibi hissediyorum. Oğlum sömürüyor diye diye dinleniyorum.Kızlar bugün çok halsizim, bitkinim. Zorla egzersiz yaptım, yarım saat yürüdüm ama bacaklarım gitmiyordu o derece. Üzerimde bir ağırlık var. Dolunaydan mı acaba? Niye böyle oldum ki ben. Sürekli uyku modundayım. İşlerimden uyuyamıyorum o da ayrı. Aynı durumda olan var mı? Yoksa bu haftalarda normal mi?
Kan değerlerim benim de düşük. 2 aydır kan ilacı kullanmama rağmen yükselmemiş hatta. Dozu ikiye çıkardık. Birden böyle oldum bugün sadece kandan mı kaynaklı yoksa vücudumdaki her şey birleşti de böyle mi tepki gösteriyor bilmiyorum.Zamanı durdursalar da uyusam modundayımBen de halsizim ama kan değerlerime bağlıyordum. En son düşük çıkmıştı sabah akşam demir içiyorum ama sürekli kanım çekiliyormuş gibi hissediyorum. Oğlum sömürüyor diye diye dinleniyorum.
Aynı haftalardayız benim de öyle 2 gündür hareketleri yavaşladı, adet sancım da oluyor bugün asm de ebeye sordum normal bu zamanlarda dedi uzanıp dinlenince hareket almak yeterliymiş. Birde sabah birisi daha demişti büyüme ataklarında hem yavaşlıyor hemde anneyi yoruyorlarmış.Sürekli adet olacakmışım hissi var uzun zamandır böyle bi şey yoktu sancı nasıl oluyor onu da bilmiyorum iyice panikledim iki üç gündür de bebek bi yavaşladı hareketleri falan durgunlaştı çok zormuş ya gerçekten
Deterjan ve bulaşık deterjanında o sorun vardı ben bitiremem diye almadım
Gerçekten çok yoruluyor vücudum meğer bir can yetiştirmek ne zormuş dışardan öyle kolay görünüyorAynı haftalardayız benim de öyle 2 gündür hareketleri yavaşladı, adet sancım da oluyor bugün asm de ebeye sordum normal bu zamanlarda dedi uzanıp dinlenince hareket almak yeterliymiş. Birde sabah birisi daha demişti büyüme ataklarında hem yavaşlıyor hemde anneyi yoruyorlarmış.
Kesinlikle katılıyorum ilden ile değişiyor Biz Çankırı'da oturuyoruz burası da Kocaeli gebzeye göre daha pahalıBilezik ve altın fiyatları ilden ile değişiyor biz evlenirken Erzurum'da altın rizeden 20 TL daha düşüktü fiyat olarak Balıkesir'de 40 TL fazlaydı Çankırı da en ucuzdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?