- 15 Ağustos 2014
- 2.578
- 3.545
- 158
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #32.561
Cift isim sevmiyorum ben. Cok populer olan isimler de hosuma gitmiyor. Kiz olsaydi biz de begum dusunmustuk. Ben begum diyorum canimÖnce evladıma isim bulucam gerisi kolay
Kızlar Begüm Asya nasıl sizce
Ya tek Begüm ya tek Asya yada Begüm Asya diyorum ben eşim yavaş yavaş ikna oldu snki baktı çocuk kapıda
Bence tek BegümÖnce evladıma isim bulucam gerisi kolay
Ya tek Begüm ya tek Asya yada Begüm Asya diyorum ben eşim yavaş yavaş ikna oldu snki baktı çocuk kapıda
Bende 8 9 almışım hearlde canım doktora hiç danismadim bu konuda teşekur ederim cevabın için12 kg a kadar normal hamilelik boyunca almamiz gereken diye biliyorum. Ben 9 kilo aldim simdiye kadar. Doktorunun ne dedigi onemli tabi
Bende de halsizlik ondan heralde hep var analam veremedigim bı şekilde çok yorgunum bu gebelikte inşallah dediğin gibidir çok tesekur ederim cevap verdiğin için inşallah sağlıkla alalım bebeklerimizi kucagimza hepimizCanım normal değil sonuçta dikkat etmek lazım ama gebelikte yüksek şeker tehlikeli, düşük seker biraz halsizlik yapar , ztn doktorunla konuşursun ama cok önemli bir sey yok
Bir arkadaşım Begüm Arya koymuştu. Çok da hoşuma gitmişti. Asya da güzel geliyor kulağa. Soyisminizle de uygunsa bence Begüm Asya mükemmelÖnce evladıma isim bulucam gerisi kolay
Ay sevindim buna canım teşekur ederimBenim de böyle doktorum önemli değil yüksek olması sıkıntı olur demişti şeker yüklemesi bile yapmadı düşük olunca
Çift isimliyim, isimlerimi seviyorum ama çift isim kız için hiç kullanışlı değil naçizane fikrim. Begüm çok güzelmiş, oyumu verdim.Önce evladıma isim bulucam gerisi kolay
ben Erkek olsaydı Cihangir yada Ali Asaf koymak istiyordum. Asah -Agah tarzı isimlerde ayrı bir güzel geliyor kulağaBiz isim olarak daha hiç birşey koymadık eşimde zaten hiç işim umrunda değil adamın kızımın ismini de ben koydum İsra Hazaloğluma da sadece Hazar düşünüyorum ne diyorsunuz yada mir Asaf sadece o iki isim var şu anlık karar vermedim hem miri seviyorum hem hazarı ama birbirine uymaz diye ikili koymak istemedim aslında ikili de istemiyorum bu seferde ne yapcam bende şaşırdım kilzar
Ayni bizim mantik, masallah canim.S saskito
Kızlar en iyisini yapmışsınız. Benim eşim geçen sene aklıma girdi baktık altın bir gün iniyor birgün çıkıyor, zaten koronada evlendim doğru dürüst takım olmadı . Bizde arsa işine yöneldik. İlk aldığımıza 2 ay içerisinde 2 katıa yakın fiyat verildi. baktık ışık var bu sektörde. Benim her ay maaşımla bankada biriktirdiğim altın hesabındakiler kasadaki bileziklere kadar hepsini bozdukduk 2. bir tarla aldık. Onun borcunu bitirdik o hafta eşim bize tarla için aracı olan abi ile konuşuyor 3. bir tarla gösteriyor bizde para kalmamıştı kız kardeşimin çeyiz için biriktirdiği parası vardı gel dedim ortak girelim sende karda olursun.Krediye bulaşmadan annemlerden filan otlandım derken 3.tarlanın borcuna başladık. Bende haftasına hamileydim.
Şimdi aralığa kadar ödemeye yardımcı oluyorum sonra kalan borç eşimde.
Hem sıfırdan bebiş alışverişi hemde aylık tarla için ödemeler çakışınca ben maddi olarak ilkkez kendimi sıkışmış hissettim.
Ama allah büyük bebiş alışverişinin %60-70'i bitti bu ekonomik çöküntüme rağmen
Teşekürler Çılgın kampanya ve indirim haberlerini paylaşan canım kızlarTeşekkürler N11-Teşekkürler HB-Teşekkürler Trendyol
Bu devirde TL'de para biriktirmek malesefki mantıklı değil.
Ya farklı iş kolları kovalayıp al- üstüne karını koy sat yapmak gerekiyor
Takip edebilecek temel bilgi olunca hisse mantıklı ama ben bilmediğim bir alan olduğu için cesaret edemiyorum.
Biz bozdurduktan sonra ALtın nasıl uçuşa geçti içim cız etti ama düşedebilridi böyle kendimi teselli ediyorum.
Elimizdeki nakiti illaki bir yere bağlamak gerekiyor. VE çok doğru biz borca girmeseydik bu birikimlerin hiçbiri olmazdı yer içer gezerdik. Gün sonunda ileirye dönük hiçbirşeyimiz olmazdı
Ben izmirliyim, sehir disinda bildigimiz bir bolgede emlakci ile bulduk hep.O tarlayı internet üzerinden mi buluyorsunuz yoksa emlakçı usulü gibi mi
Tarla statusunde imar izni olmuyor evet. Su an ama resmi yola cephesi var ise (min20m cephe sarti olabilir hatirlamiyorum) ve 5 donumden buyukse bag evi/ciflik evi icin izin alabiliyorsun en son bildigim. Biz bir tarlayi alirken bu sinir 3donum idi, o yuzden 3 donum almistik. Sonra 5 e cikardilarBişey soracağım tarla vasfında olan arazilerde imar izni olmuyor dimi prefabrik gibi yazlık birşey vs Bizde arabımızda model yükselttik tüm nakitimiz oraya gitti ama böyle tarla içinde bir prefabrik evimiz olsun istiyoruz hafta sonu keyif için burda tarla dönümleri de bir milyondan fazla
Cok haklisin canim. Ben de hisse icin tavsiye vermede cekinceliyim. Takip gerektiriyor sonucta. Surekli takip etmek istemeyen icin, kucuk kucuk biriktirecek icin altin daha guvenli. En azindan onumuzdeki donemde genel olarak artis bekleniyor.Kizlar smdi maddi sylere ben yorum yapmayi pek sevmiyorum ama bu yatirim olayinda 1-2 tavsiyem var
Simdi benim kocam bey usa da finans sektorundeki buyuk bi bankada yoneticilik yapmis biz tanismadan once 10kusur sene
Dunyada cok buyuk bir finansal cokus bekleniyor
Big resetten daha da buyugu 2008 krizinden daha etkilisi
Nacizane arsa tarla alin. Gram altin alin ama hisselerden alacaksaniz cokusten sonra alin. Toparlanma elbet olucak ama 100tl ye 100 kurusa dusurulmek isteniyo suan
Sizi uzmeyecek paralari gorunmeyen instrumanlara gomun.
Yatirim tavsiyesi degildir…
Masallah canim ne guzel tutmussun. benim de benzer bir liste defterde var, ben de excel yapardim normalde ama yattigim icin defter kolay geldi.Canım benim aldıklarımın listesi bu şekilde belki fikir olur almayanlara
Aynen biz de cok gezdik yurt disini ama esim havayolunda calisiyordu o zamanlar, dolar euro da boyle degildi. Bir daha yapamayiz diye en marjinal seyleri yaptik. Nepalde gunlerce sirt cantalari ile yuruyus, Avusturalyada karavan ile binlerce km sürdük :) simdi cok zor, Allah genclere kolaylik versin diyorum dusundukce. Insallah bebekler ile daha basit de olsa gezmek istiyoruz :)ben de evlilikten önce yedim içtim gezdim tozdum ama tasarruf da yaptım harcamaları da yönettim. Şimdi diyorum ki iyi ki gezmişim tozmuşum o kadar ülke görmüşüm . Hepsi yanıma kar kaldı . Şimdi çok zor o tatilleri yapmak
biz 2015 aralık anneleri olarak burdan yakın olduklarımızla watsup grup kurduk hala konuşuyoruz :) hatta istanbuldakilerle bi kaç kere de buluşmuşluğumuz var :)Ben telefonda whatsaaba arkadaş grubuma bile günlerdir yazmıormuum.Geçen kankalarımın olduğu grubu unuttum iki saat grup ismini aradım çok altlarda kalmış.
Burası bizim için şuan daha hareketli ve heyecanlı eğlenceli yeri geliyor dertlerimizide paylaşıyoruz.Daha ne olsun
ne güzel.biz 2015 aralık anneleri olarak burdan yakın olduklarımızla watsup grup kurduk hala konuşuyoruz :) hatta istanbuldakilerle bi kaç kere de buluşmuşluğumuz var :)
Kız benim dedemde koca kafalıymış.Kızlar benim oğlanların kafalarıda büyük yaşimdiye kadar hep normaldi bu 2 haftada noldu çocuklara bilmiyorum sanki yediklerim karınlarına gideceğine kafasına gitmiş bildiğiniz koca kafalı doğacaklar birinin kafası 1 hafta önde diğerinin kafası 2 haftaya yakın önde. Takipli olduğum kendi doktorumda , perinatologda önemli olan kafasının içindeki yapı ordada bir sorun yok o yüzden kafasının büyüklüğü önemli değil dedi ama bana dert oldu
Halbuki eşimin yiğeni ilk doğduğunda baya koca kafalıymış çocuk büyüdükçe kafası vücuduyla orantılı olmuş
Deli mi ayol millet vatandaşlık için kendini paralıyor ne iadesi alemin akıllısı o muymuş.Evet evet cok sukur bi kriz yasandi ama. Smdi ihi bi dr da bulursam tum dertlerim cozulmus olucak
Valla soledim. Sen bana laf ediosun sen iki dogumuda yapamazsin mizmizliginla die
Simdi yazicam sok olucanbenim esim 10yildan fazla yil usa sa yasadigi icin vatandasligi varmis ama tr yeye donme karadi alinca iade etmis biraz milliyetcidir kendisi oyuzden ztn istemez teklif bile etmem. bide ydisinda cok arkdsm dogurdu benlik degil o ya. Tek basina dogurup geliosun.
MasallahKızlar ben 30 hafta oldum dün ama bugün ultrasonda karın ve kafa çevresi 32 hafta gösteriyor ben bi şey anlamadım haftasıyla uyumlu kilosu dedi kilo boy da söylemedi sadece 32 haftalık görünüyor dedi böyle bi şey duyan yaşayan var mı
Zevklerimiz aynı sanki canımben Erkek olsaydı Cihangir yada Ali Asaf koymak istiyordum. Asah -Agah tarzı isimlerde ayrı bir güzel geliyor kulağa
Göbek adım İsra :) Hazal'da güzel isim
Bulduğun isimleri ayrı ayrı hepsini beğendim ben
Evet teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?