- 19 Şubat 2023
- 3.639
- 4.709
- 48
- 29
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #32.801
Benimki yanımda değil belki yanımsa olsa kendi anneme yada kv bişey demezdim ama ne bileyim arkadaşlarım falan dokunmasından hoşlanmıyorumValla kayınvalidem dokunuyor seviyor içinde kalmasın diye bir şey demiyorum, torun hasreti var
Henüz arkadaşlarım dokunmadıBenimki yanımda değil belki yanımsa olsa kendi anneme yada kv bişey demezdim ama ne bileyim arkadaşlarım falan dokunmasından hoşlanmıyorum
benimkini de seviyorlar ama ben pek rahatsız olmuyorum insanlar sevgisini göstermeye çalışıyor işte. hele karşı komşumun oğulları her gün selamlaşmaya geliyorlarBen sinir oluyorum. Eşim dokunsun bide doktor dokunsun istiyorum. Sinirimi bozuyor
Aynı haftalardayız aynı kiloları almışız 14 -15 kilo ile bitirmeye razıyım ama sanki daha çok alıcakmışım gibi geliyor sağlık olsun26+6 canım 55 ile hamile kaldım şuanda 64 küsürümtahminim 14-15 kilo ile bitiririm
bende de tek taraflı direnç var bende kullanıyorum ekoprin 32. haftaya kadar kullanıcam. ilk hamileliğimde de vardı bunda da çıktı malesefBenim arkadaşımin da damarında direnç vardı onda coraspin i doktor hiç kesmedi belki tekrar başlatırbende de tek taraflı direnç var
2 haftada 1,5 kiloya yakın almışım doymak bilmiyorum şuan.Ben 26.haftamda 7 kilo aldım sanki sonuna kadar 20 alacakmışım gibi gelio size maşallah
Aman alsakta çok önemsemiyorum iki çocuğun arkasında koşarken dal gibi olacağımızdan şüphem yokAynı haftalardayız aynı kiloları almışız 14 -15 kilo ile bitirmeye razıyım ama sanki daha çok alıcakmışım gibi geliyor sağlık olsun
Bana doktor direnç falan demedi ama ben de kullanıyorum 32. Haftaya kadar hatta normalde 100lük kullanılıyormuş sanırım bu tür ilaçlar. Ben 150lik kullanıyorum. Aile hekimim her yazdırmaya gidişimde pıhtılaşma sorunun mu var diye soruyor. Bilgim yok diyorum. Bir kere o 100lük yazmış bir ay öyle kullandım. Kendi doktoruma sordum 100lük 150lik çok fark eder mi öyle kullanmışım diye o da evet eder dedi. Tansiyon için veriyorum ben sana dedi. Bilemedim. Pcos vardı öncesinde de ilk ondan başlamıştır diye düşünüyordum ben. Direnç nasıl bir şey ne direncibende de tek taraflı direnç var bende kullanıyorum ekoprin 32. haftaya kadar kullanıcam. ilk hamileliğimde de vardı bunda da çıktı malesef
Listeni paylassana bi bakalimGünaydın, kızlar ben bu sabah açlık şekerini düşüremiyorum ya diyetin üstüne bir kırıntı dahi çıkmıyorum ara öğünleri yapıyorum zaten ne tokluk ne diğer açlıklar sadece sabah açlığı şimfi ölçtüm 97 çıktı canım çok sıkılıyor bu duruma. Bebek yine çok aşağılarda pat pat vuruyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık şu şeker için bi fikri olan var mı? Yoğurt yiyorum son ara öğünümde ona rağmen
Yürüyüş yapamıyorum ki tuvalete giderken bile çekinerek gidiyorum. Yani bebek yukarıya indi çıkmıyor da. 25.haftadan beri o kadar az göbek deliğimin orda hissettim ki bebeği onun dışında hep kasıklarımda. Sen nasıl oldun?Kızlar şeker için yemekten sonra yuruyus yapıp bol su ıcın dedı hemsıre ler. Tokluk güzel sonuc veriyor.
Ama tabi yuruyus yapanlar şanslı.
tansiyon içinde başlamış olabilir bende tansiyonda var o da ilk hamileliğimden kalma. direnç şöyle bizden bebeğe giden 2 ana damar var bebeğin beslendiği o damarlarda bazen direnç yada çentik diyorlar kan akışının bozulduğu bi yer oluyor. her direnç aynı şiddette olmuyor ve tek taraflı yada 2 taraflı olması da çok önemli. bu hamileliğimde tek taraflı minimal düzeyde direnç var çok şükür bi sıkıntı yaşamadım şuana kadar. ama direnç çift taraflı ve düzeyi yüksekse bazı riskleri var işte bebeğin az gelişmesi, annede tansiyon ve preeklamsi riski gibi. ayrıntılıya girdiyseniz asıl orda bakılıyor ama benim kendi doktorumda düzenli bakıyor.Bana doktor direnç falan demedi ama ben de kullanıyorum 32. Haftaya kadar hatta normalde 100lük kullanılıyormuş sanırım bu tür ilaçlar. Ben 150lik kullanıyorum. Aile hekimim her yazdırmaya gidişimde pıhtılaşma sorunun mu var diye soruyor. Bilgim yok diyorum. Bir kere o 100lük yazmış bir ay öyle kullandım. Kendi doktoruma sordum 100lük 150lik çok fark eder mi öyle kullanmışım diye o da evet eder dedi. Tansiyon için veriyorum ben sana dedi. Bilemedim. Pcos vardı öncesinde de ilk ondan başlamıştır diye düşünüyordum ben. Direnç nasıl bir şey ne direnci
17 kilo verip normal diyette yaptım 6 ay ama onda kaçamak günü ye sporun fazla yap ye hep opsiyonun var.Eşimde boğa burcu iştahı açık ve herşeyi çok seviyor.
Et yemekleri ve tatlı özellikle.
Diyet demek ölüm kalım gibi sizin burçlarda tatlım
Canım tarçın lan şekerini dengeliyor.Sabah yarım çay bardağı çubuk tarçınlı çay mı denesen.Günaydın, kızlar ben bu sabah açlık şekerini düşüremiyorum ya diyetin üstüne bir kırıntı dahi çıkmıyorum ara öğünleri yapıyorum zaten ne tokluk ne diğer açlıklar sadece sabah açlığı şimfi ölçtüm 97 çıktı canım çok sıkılıyor bu duruma. Bebek yine çok aşağılarda pat pat vuruyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık şu şeker için bi fikri olan var mı? Yoğurt yiyorum son ara öğünümde ona rağmen
Baktım balım.sudem34 en iyi o anlıyor
Ya aynen dün markette herkes burnunu çekiyor hapşuran öksüren otur evinde yani ne işin var.Günaydın kızlar, 5 gündür perişan haldeyim çok kötü hasta oldum hala da geçmedi nane limondan da bıktım artık paroldan başka bir şey de yazmıyorlar öyle sürünüyorum umarım bugün toparlarım hiç gücüm kalmadı. Maskesiz dışarı çıkmayacağım artık çok kötü bu salgın
Ya ben düzenli bir insan değilim alsam da kullanıp beceremem gibi geliyor. Evde ekstra toplanma yerine dağınıklık olur diye korkuyorum. Hamur ile idare ederim diye düşünüyorum. Bir de oğlumda maşallah ne losyon ne pişik kremi öyle lazım olmadı bir ki bez bşr ıslak mendil bir oyuncak .Kızlar bu oda içi organizer güzel fiyata düştü trendyolda aklınızda olsun
Evlat için katlanıyorsun ok. Ama insülin şeker bir yerden sonra yıpratıyor. Allah sağlıklı evlatlar versin bunların hepsi unutulur.Çok iyi anlıyorum seni bende boğa burcuyumo kadar zor geliyor ki güzel şeyleri yememek
Canım insülin gerekebilir. Bak ben vuruluyorum. Ona rağmen en basit geçen çeyrek lavaş yedim fırladı. Benim de açlığım yüksek idi.Yani bana da öyle dediler diyetle kontrol altına alınmazsa insülin dediler diyetim işe yaradı endokrin doktoru da diyete böyle devam dedi. Ama bu sabah açlığıyla başım dertte. Şimdi diyetisyenime yazdım. 70-100 arası normaldir diyor. Dr muhtemelen ortalama Bi rakam vermiştir size diyor. Doktor 94ten düşük olacak demişti çünkü. Diyetisyen öyle diyince biraz daha rahatladım. Stres etkili biliyorsunuz dedi bir de.
Canım evdeki cihazın ile endokrin hastane ölçümü arasındaki korelasyona baktı mı ?sudem34 sudem sen biliyormuşsun bu işi bir fikrin var mı bana söyleyebileceğin.
Hastanede takipteykennş dedılern toklukta ozellıkle bol su ıcıp yürümek lazımmış yuksek cıkmasın dıe bir kere ole denedik işe yarıyor ama bende ole yuruyus yapamam.Yürüyüş yapamıyorum ki tuvalete giderken bile çekinerek gidiyorum. Yani bebek yukarıya indi çıkmıyor da. 25.haftadan beri o kadar az göbek deliğimin orda hissettim ki bebeği onun dışında hep kasıklarımda. Sen nasıl oldun?
Bebeğiniz kaç kilo doğdu?bende de tek taraflı direnç var bende kullanıyorum ekoprin 32. haftaya kadar kullanıcam. ilk hamileliğimde de vardı bunda da çıktı malesef
Diyetisyen de makina da sapma17 kilo verip normal diyette yaptım 6 ay ama onda kaçamak günü ye sporun fazla yap ye hep opsiyonun var.
Canım tarçın lan şekerini dengeliyor.Sabah yarım çay bardağı çubuk tarçınlı çay mı denesen.
Ya da uyanınca 2 ceviz ve 2 su bardağı ılık su.
Baktım balım.
Ya aynen dün markette herkes burnunu çekiyor hapşuran öksüren otur evinde yani ne işin var.
Oğlum da boğazım acıyor okula gitmiycem dedi dedim zaten salgın var git öğleden sonra duruma göre doktora götürürüm gerekirse.
Ya ben düzenli bir insan değilim alsam da kullanıp beceremem gibi geliyor. Evde ekstra toplanma yerine dağınıklık olur diye korkuyorum. Hamur ile idare ederim diye düşünüyorum. Bir de oğlumda maşallah ne losyon ne pişik kremi öyle lazım olmadı bir ki bez bşr ıslak mendil bir oyuncak .
Evlat için katlanıyorsun ok. Ama insülin şeker bir yerden sonra yıpratıyor. Allah sağlıklı evlatlar versin bunların hepsi unutulur.
Canım insülin gerekebilir. Bak ben vuruluyorum. Ona rağmen en basit geçen çeyrek lavaş yedim fırladı. Benim de açlığım yüksek idi.
Suyun fazla mı senin de?
Diyet menünde karbonhidrat fazla olabilir. Meyveyi filan azalt. Ekmeği azalt. Hatta kes gerekirse.
Canım evdeki cihazın ile endokrin hastane ölçümü arasındaki korelasyona baktı mı ?
Perinatatolog 95 ı geçmesin dedi bana.
Endokrin korelasyona bakınca benim cihaz 5-6 sapma yaptığı için 90 iken mesela şekerimi 85 ölçüyor.
Öyle olunca mesela evdeki cihaz 90 ı geçmesin dedi.
Yani senin cihaz için 95 oluyor doğruysa.
Ama şunu da ekledi ayda yılda bir kez yüksek çıkarsa telaş etme dedi.
Hatta daha rahat yemek istersen insülin dozunu yükseltelim dedi.
Ben kh ve meyve çok çok az yediğim için yüksek insülin istemedim.
Su fazla gibi bişey demedi doktor hiç bu zamana kadar. Diyetisyen de makina sapması olabilir dedi. Yani sırf sabah açlığı için de İnsilün kullanmalıyım bilmiyorum. Bebek çok aşağıda sabahtan akşama noluyor bilmiyorum kıpırdamaya çekindiğim halde. Onu da stres yapıyorum ve çıkıyor galiba.17 kilo verip normal diyette yaptım 6 ay ama onda kaçamak günü ye sporun fazla yap ye hep opsiyonun var.
Canım tarçın lan şekerini dengeliyor.Sabah yarım çay bardağı çubuk tarçınlı çay mı denesen.
Ya da uyanınca 2 ceviz ve 2 su bardağı ılık su.
Baktım balım.
Ya aynen dün markette herkes burnunu çekiyor hapşuran öksüren otur evinde yani ne işin var.
Oğlum da boğazım acıyor okula gitmiycem dedi dedim zaten salgın var git öğleden sonra duruma göre doktora götürürüm gerekirse.
Ya ben düzenli bir insan değilim alsam da kullanıp beceremem gibi geliyor. Evde ekstra toplanma yerine dağınıklık olur diye korkuyorum. Hamur ile idare ederim diye düşünüyorum. Bir de oğlumda maşallah ne losyon ne pişik kremi öyle lazım olmadı bir ki bez bşr ıslak mendil bir oyuncak .
Evlat için katlanıyorsun ok. Ama insülin şeker bir yerden sonra yıpratıyor. Allah sağlıklı evlatlar versin bunların hepsi unutulur.
Canım insülin gerekebilir. Bak ben vuruluyorum. Ona rağmen en basit geçen çeyrek lavaş yedim fırladı. Benim de açlığım yüksek idi.
Suyun fazla mı senin de?
Diyet menünde karbonhidrat fazla olabilir. Meyveyi filan azalt. Ekmeği azalt. Hatta kes gerekirse.
Canım evdeki cihazın ile endokrin hastane ölçümü arasındaki korelasyona baktı mı ?
Perinatatolog 95 ı geçmesin dedi bana.
Endokrin korelasyona bakınca benim cihaz 5-6 sapma yaptığı için 90 iken mesela şekerimi 85 ölçüyor.
Öyle olunca mesela evdeki cihaz 90 ı geçmesin dedi.
Yani senin cihaz için 95 oluyor doğruysa.
Ama şunu da ekledi ayda yılda bir kez yüksek çıkarsa telaş etme dedi.
Hatta daha rahat yemek istersen insülin dozunu yükseltelim dedi.
Ben kh ve meyve çok çok az yediğim için yüksek insülin istemedim.
Aynı yerde tüp bebek yaptırdığım arladaşım direnç yüzünden pazartesi günü 34. Haftasında sezaryene alınacakmış. Galiba direnç yüzünden bebek kilo alamıyor. Ciğer geliştirici vurmuşlar. İnşallah doğunca kilo alması kolay olurBebeğiniz kaç kilo doğdu?
Büyük ihtimal benim de ilk hamileliğimde vardı. Kızım 2,5 kilo doğdu. O zaman aspirin kullanmamıştım ama. Belki şimdi o kadar küçük doğmaz diye ümit ediyorum.küçük olmasının da bir önemi yok aslında, sadece küçük doğunca sarılık olma riski artıyor. Onda da uğraşıyorsun işte…
Benim de sadece açlık şekerim var diye endokrin başlayalım mı dedi ben de istedim. Çünkü suyum 17.haftadan beri fazla ben çıkış kapısı olarak gördüm inşallah öyledir suyum düzelmiştir.Hatta 17 den önce 13 de gittim en son mesela kaçıncı haftadan beri fazla kim bilir yani.Diyetisyen de makina da sapma
Su fazla gibi bişey demedi doktor hiç bu zamana kadar. Diyetisyen de makina sapması olabilir dedi. Yani sırf sabah açlığı için de İnsilün kullanmalıyım bilmiyorum. Bebek çok aşağıda sabahtan akşama noluyor bilmiyorum kıpırdamaya çekindiğim halde. Onu da stres yapıyorum ve çıkıyor galiba.
Magnezyum bence bana da yaramıyor. Bebek baskı yapıyor rahim ağzı uzunluğu azalıyor böyle olınca da ben bi de sancıları da hissetmiyorum dr öyle dedi. Yazdım dra yurt dışında Bi de acile git rahim ağzına baktır diyor. Yeni gerçekten rabbim şu cuma gününün huyu suyu hürmetine iyi günler göstersin bize. Şu 5 haftada 5 yıl yaşlandım artık.Hastanede takipteykennş dedılern toklukta ozellıkle bol su ıcıp yürümek lazımmış yuksek cıkmasın dıe bir kere ole denedik işe yarıyor ama bende ole yuruyus yapamam.
Bikaç gündür idare ediodum gece uyumadımm ufak bıseler basladı ağrım oldu stres bastı magnezyum içtim oda yaramıyor bana, bende şeker takibindeyim bir iyi bir kötü cıkıyor stresten sanırım. Gün günü tutmuyor.
lır alır. Açığı daha çabuk kapatıyorlar. İlk üç ay birer kilo almıştı benimki diye hatırlıyorum. Sağlıkla doğsun inşallah.Aynı yerde tüp bebek yaptırdığım arladaşım direnç yüzünden pazartesi günü 34. Haftasında sezaryene alınacakmış. Galiba direnç yüzünden bebek kilo alamıyor. Ciğer geliştirici vurmuşlar. İnşallah doğunca kilo alması kolay olur
Evet ayağa kalktığım an sem sert oluyor. Hemen oturmak istiyorum yatmak istiyorum. Bu şekeri de doktora sorayım o zaman neredeyse haftada bir kontrole çağırıyor fazla olsa su, görüp söylerdi heralde tek dediği 1 hafta önden gidiyor şekerden mi diyorum şeker de olabilir yapısı da olabilir diyor. Rahim uzunluğumda sıkıntılı sabah akşam magnezyum alıyorum ama işe yaramıyor bence.Benim de sadece açlık şekerim var diye endokrin başlayalım mı dedi ben de istedim. Çünkü suyum 17.haftadan beri fazla ben çıkış kapısı olarak gördüm inşallah öyledir suyum düzelmiştir.Hatta 17 den önce 13 de gittim en son mesela kaçıncı haftadan beri fazla kim bilir yani.
Senin karnın da gün içinde hep sert mı?
Ayağa kalkar kalkmaz sertleşiyor. Uzun süre ayakta kalamıyorum ya da yürüyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?