2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar hastane çantasını ne zaman hazırlayacaksınız? Salı günü 29. Haftaya giriyorum. 30. Haftada hazırlayayım diyorum. Erken mi?
Ben ha dogdu ha dogcaklar diye korkup kademeli hazirladim 23. Haftadan beri.
Kademeli ile kastim şu. Once kendim dogumu geciktirmek icin acil yatis yapsam 1 gecelik neler lazim olur onlari koydum.1 pijama terlik makyaj temizleyici gibi basit seyler. Ve onu haftalarca arabada tasidim. Git gide dogum yapacakmisim gibi icerigi fazlalastirdim. Artik bavulum evde, 3 gecelik sabahlik, corap camasir emzirme ihtiyaclari, dus ihtiyaclari, cikis icin temiz kiyafet, ekledim, esim icin de cay, pijama vs. Mesela hala bebek ile ilgili bir sey yok. Cunku zaten su an dogsalar kuveze girerler ve kuvezde hic ihtiyac yok. 32 ya da 33. Haftada bebek ihtiyaclarini da ekleyecegim cunku dogum sonrasi eve getirme ihtimalimiz artiyor cok sukur :)
Bu arada bizim ev hastane arasi cok yakin ve kedimiz oldugu icin esim zaten surekli gider gelir ama esime ev icinde ne nerde anlatmak cok zor o yuzden bavul evde de olsa ici dolu :) bavulu al gel derim en fazla. Ayrica uzerine gunluk kullandigim, ama alinmasi gereken seylerin listesini yapistirdim. Telefon sarji, ilaclarim vs. Gerci genelde her kontrole yanimda tasiyorum ama ani su gelmesi durumda alamayabilirim.

Ben 28ı gecınce hazırlarım, ama kendımınkını,32yı gecınce de bebegınkılerı koyarım dıye dusunuyorum.. Erken dogum rıskı oldugu ıcın
Tatlım sen mobilya almıştınya bbutikmobilyada ne kadar süre temin verdiler ?

Kızlar ben bu hafta çok yordum sanırım kendimi , iki gündür bel kemiğime sırtıma vuruyor , dün akşam da ilk defa makata yakın yere vurdu .
Bu zamanlarda bel sırt ağrıları normal mi acaba

Benim de toplanmam oluyor top gibi sertleşiyor ama karnıma veya belime vuran sancım yok rahim ağzı uzunluğu ölçütler mi
Doktorum herşey normal demişti şimdi acilden geldim serum yaptılar faranjit olmuşum ağır geçiyor. Gece boğuluyorum resmen. Kanama veya suyun gelmezse 32. Haftaya kadar gelme dedi herşey normal dedi

Kızlar ben bu hafta çok yordum sanırım kendimi , iki gündür bel kemiğime sırtıma vuruyor , dün akşam da ilk defa makata yakın yere vurdu .
Bu zamanlarda bel sırt ağrıları normal mi acaba
Yorgunluk sonrası böyle ağrı çekince hiç bir şey yapma canım bol bol dinlen geçiyor. Bende yaşadım kış temizliği yaptım hep dinlenince geçti şükür

Bu konuyu ben anlamıyorum ben 28+5 diye hesaplıyorum. Yani salı günü 29. Hafta diyorum bazıları 29a girince 30 diyor. KK da imzamda da 29 yazıyor ama uygulamada 28+5 diyor doktorumda öyle hesaplıyor o yüzden uygulamaya göre söylüyorum
Ben 28ı gecınce hazırlarım, ama kendımınkını,32yı gecınce de bebegınkılerı koyarım dıye dusunuyorum.. Erken dogum rıskı oldugu ıcın
Senin durumun farklı ama inşallah evde boş boş durur hazırladıkların 35 36. Haftayı görürüsün inşallah
Ben 34 gibi hazırlarım diye düşünüyorum zaten valize koycam bi o kadar
Ben daha kendi eşyalarımı almadım. Onları alacağım bide yıkanıp ütülenmesi var. Çok ağırlaşmadan yapayım diyorum
Erken doğum riskin varsa 30 da hazırla benimkini hazır gibi bişey. Bi kaç eksik var. Bi sorun yoksa 35ten hazırlıyorlar.
Şükür öyle bir riskim yok ama ağırlaşmadan yıkayıp ütülesem mi diyorum

Ben sermeyi düşünüyorum çamaşırlığın üstüne o kadar as as uğraşamam arada gider gelir tarhana gibi çeviririm belki bi foto için en güzellerini asarım ilerde anan neler çekti senin için falan demogoji yaparım .

Yaaaa ne tatlı anlatmışsın minik minik kurmuşsun sistemini inşallah sağlıkla zamanında gelirler bebişler

Canim mesela çocuğun birinci sınıfı bitirdi Eylül'de ikinci sinifa başladı bir günü geçirdi okulda. Kaca gidiyor diye sorduklarinda 2ye diyoruz demi. 1.sene+1 gün geçti.

28+1 olduğu anda 29. Hafta diyoruz. 29+0 da da 29 diyoruz
Ama 29 un yanına herhangi bir gün eklendiği anda 30 diyoruz.

Yani sen 28+5sin evet bu doğru, bu da 29. Hafta demek bu da doğru iki gün sonra 29+0 olucaksn yani 29 bu da doğru. Üç gün sonra 29+1 den 30 olucaksn

Aynen ağırlaşmadan çamaşır yıkama ütüleme işlerinin yapılması iyi olur. Ben o işleri hallettim sadece valize yerleştircem

mantıklı

Nedicem servis cagirdigimda sordum cocuk anlatti makinalar 1400 devire uygun olsa da camasirlariniz 1400 devire musait degil mumkunse 1000devirin ustune camasirlarin bozulmamasi icin sikma yapmayin dedi
Ogunden beri ben hep 1000-800 devir arasi kullaniyorum hem cok kirismiyor hem cidden camasirlarim eskimiyor (makinam yeni ust model)

Bende yeni aldım geçen hafta geldi bana da kullan boşyere 1400 devir değil dedi daha doğrusu uygun programda yıka o ayarlıyo dedi bunların ne dediği belli değil

28 +5 demek, 28 i doldurdun, ustune 5 gun daha gectın.. Yanı suan 29.haftanın ıcındesın, 29. Haftan da 2 gun sonra dolacak.. Sıstem dogru yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…