2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Tam bilmiyorum ama gidin anestezi versinler dedi büyük ihtimalle onun geneldi
Genelden ayılma aşaması için korkuyorum. Lokali cesaret edebilir miyim bi fikrim yok. Normal zaten bu gidişle mümkün değil. Böyle düşününce diyorum ki bu bebek bi şekilde çıkacak bu içinden :) hayırlısı hangisi ise o olsun. Hepimiz için inşallah

Kuzum seni yatırmışlarmıydı? Bide nst mesela 20 dakika felan sürüyor benim sancılarım düzensiz nstde sancı çıkmaz eve gelirim tekrar başlarsa diyede kafam karıştı. Bi eşim gelseydi

Tamm aynıları bende de oluyor. Benim bildiğim doğum ağrısını bele kasığa bacağa vuran bir ağrı olarak nitelendirebiliriz ama tabiki sen saat beşte git doktora bakalım

Benım cok yakın arkadssımın suyu geldı 18 gun yattı hastanede 28+4te dogumu gerceklesti, bi sıkıntı olmadı..şuan 6 yasında anasınıfına gıdıyor..
Yaşam sınırını gecmesini beklemişlerdir çünkü su gelmesi için bebeğinin kesesinin açılması lazım o kese açılınca da annedeki bakteriler bebeğe geçiyor o da enfeksiyona sebep oluyor

Epidural daha iyi diyor herkes anne bebek dostu sezeryan kapsamında

Epidural daha iyi diyor herkes anne bebek dostu sezeryan kapsamında
Evet ben de öyle duydum ama onun içinde soğukkanlı olmak gerek. Ben kendime güvenemiyorum panik yaparım diyorum ama bilmiyorum ya belki bebek için sabrederim. Panik yapınca zaten direkt bayıltıyorlarmış. Bi d fıtığı olanlara epidural yapılmıyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Allah hayırlı güzel ve kolay yazılar yazsın hepsi için.

Yok yok bende öyleyim canım bebeğin rahatsızlığı nedeni ile hiç kalkmadım ben mecburiyetler yüzünden uyuyamıyorum çocuğun okulu benim işim vb.
Yoksa valla hiç dert değil bebiş
Kızlar kahvaltı yapmaya başlıyorum 5 dk sonra mideme kramp giriyor aşırı kasılıyor bebek hareketleniyor. Sonra geçiyor Sancı mideye vuruyor mu sizde
Benim hep mide bölgesinde kasılmalar zaten.

Fıtığı bilmiyorum da canim sağlıklı gelsinler biz de sağlıklı olalım gerisi halledilir

Yaşam sınırını gecmesini beklemişlerdir çünkü su gelmesi için bebeğinin kesesinin açılması lazım o kese açılınca da annedeki bakteriler bebeğe geçiyor o da enfeksiyona sebep oluyor
Bazı kısılerın habersız suyu azalıyor, ıdrarla veya akıntı ıle de yavas yavas atılıyor, yıne keseden sızıntı olmus oluyor.. Yanı su geldı kesın dogum hemen baslıyacak dıye bısey yok, yasam sınırı ıcın deıl, suyu tamamen bıttıgı ıcın doguma alındı, 1 gün 1gündür.. Hatta hatırlıyorum katı meyve sıkacağı goturduler odaya sureklı havuc suyu ıcırdıler, jelıbon yedırdıler.
Senın deyısınle mutlaka enfeksiyon olacak dıye bısey yok, gozetım altında bu yuzden tutuluyor zaten

Dün ben de kontroldeydim dr değiştim, bu dr dedi ki, bebeğin doğum tarihini ileri geri almıyoruz çünkü bir bebeğin gelişimi 9ay 10 gün, 1-2 hafta önde gidiyor diye gelişimini tamamlamış sayılmıyor… her bebek aynı anda gelişimini anne karnında tamamlaması gerekiyor diyo bana çok mantıklı geldi, inşallah hepsi 9 ay 10 gün kalır kalmazsada maksimum 2 hafta erken gelsinler

Aynen öyle canım

Rabbim yardımcın olsun canım yatış olması takipte olman evde olmandan daha iyi kontrollü bir şekilde sağlıklı bir şekilde doğum olacak Allah'ın izniyle.

Kuzum seni yatırmışlarmıydı? Bide nst mesela 20 dakika felan sürüyor benim sancılarım düzensiz nstde sancı çıkmaz eve gelirim tekrar başlarsa diyede kafam karıştı. Bi eşim gelseydi
Gittigim gun aksama kadar tuttular. Yatis yaptirmisti odaya. Aksam sanci durunca eve gonderdi. Ama keske gondermese takip etseydi dedim ben de. Cunku sanci o ilaclarla duruyor etkisi gecemeye baslayinca oluyordu yine. Seninki de sık canim. Nst de cikar bence. Benim 20 dakikada 2 tane filan cikmisti

Herkes hastanelerde acillerde sancılar kasılmalar ne oluyor okudukça bi sıcak bastı korku aldı beni insallah hepimizin bebekleri vakti saatinde sağlıkla gelirler salı randevum kasılmalarım dun biraz daha azdı ama gece her döndüğümden sonrasında kasılma oldu hayırlısıyla bi 36 haftayı geçsek

Canim dogumda bence sakinlestirici gibi bi sey veriyorlar kafam bulanikti benim epiduralde. Ben de asiri panik bi insanim normalde. Ama bebek icin epidural istemistim. Anestezi daha az gitsin bir de ben goreyim dogumda hemen diye dusunmustum

Birkaç istisnası olabilir ama araştırırsan dediğim şeyi göreceksin açılma olduğu zaman şu gelmedikçe haftada büyükse eve yolluyorlar acilmanin artmasını bekliyorlar ya da sancı çıktığı zaman ama su geldiği zaman anneyi eve yollamiyorlar çünkü doğum başladığınij en büyük belirtisi şu gelmesi arkadaşın içinde suyu geldiği zaman tedavi edilmeseydi 2 gün içinde doğumu gerçekleşirdi. Şu azalmasının tek sebebi şu sızıntısı değil bebek kendi aminyon sıvısının üretilmesinden sorumlu aminyon sıvı ile ilgili azlık ya da fazlalık durumunda ilk akla suyu geldi seçeneği gelmez inşallah bunların hiçbirini haftasından önce yaşamayız hepsi zamanında sağlıkla gelirler

Oglumda benim de suyum azalmisti. Sanirim sizinti seklinde oldu da ben akinti zannettim hep. Bebegimde dogdugunda enfeksiyon vardi ama onunla ilgili miydi bilemiyorum. Annenin hamilelikte gecirdigi enfeksiyon da bebege gecebiliyormus cunku.

Oglumda benim de suyum azalmisti. Sanirim sizinti seklinde oldu da ben akinti zannettim hep. Bebegimde dogdugunda enfeksiyon vardi ama onunla ilgili miydi bilemiyorum. Annenin hamilelikte gecirdigi enfeksiyon da bebege gecebiliyormus cunku.
Bebeğin suyu azaldığı zaman da enfeksiyon riski başlıyor anında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…