2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bebeğin suyu azaldığı zaman da enfeksiyon riski başlıyor anında
Demek ki doktorlarin suyu her seferind ekontrol edip bizi de bilgilendirmesi lazim. 38 e gelene kadar bana hic suyun azalmis filan dememisti cunku

Şu hafta sonunu atlatayım kuzum hafta içi özelde kendi doktoruma giderim gerekirse yatış isterim. Çünkü serumlar felan gerçekten kesiyor sancıyı en azından 32. Haftayı görelim yani.

Canım benım amacım tartısmak deıl, burayı bırsuru kısı okuyor, hanı ben şuna karsıyım suyu geldı dogum olmazsa enfeksıyon olur denmesine. Kımse korkmasın dıyorum, onun da tedavısı var, dogumu gecıktırebılıyorlar..
Ben de dogum yaptım, 9 saat sancı cektım suyum gelmedı, nefesim kesılıyordu mecburen keseyı delmek zorunda kaldılar, doğum öyle basladı.. Yanı aslında bunların hepsı bır butun..sancı da cok onemlı, suyun geelmesı de cok onemlı hepsı bırlesınce zaten dogum baslıyor..
Enfeksıyon konusuna gelıınce haklısın, en ufak bıseyden enfeksıyon kapabılıyoruz, vucudumuza yayılabılıyor. Benım verdıgım sadece bır örnek, arkadsımın suyu geldı 18 gun yattı enfeksıyon kapmadı, dogumu gerceklestı, bu kadar.. Ben cevremdekı olumlu olan örneği verıyorum.. Amacım çaresızce burayı okuyan ınsanları rahatlatmak.. Teorık bılgı paylasmadım yanı.

Şu hafta sonunu atlatayım kuzum hafta içi özelde kendi doktoruma giderim gerekirse yatış isterim. Çünkü serumlar felan gerçekten kesiyor sancıyı en azından 32. Haftayı görelim yani.
Boyle seyler de hep ya aksam vakti ya da hafta sonu oluyor zaten. Kendi doktorumuza ulasamadigimiz zamanlari buluyor. Ama dedigin gibi serum rahatlatir seni belki de nidicard filan verirler o hemen kesiyor

Oglumda benim de suyum azalmisti. Sanirim sizinti seklinde oldu da ben akinti zannettim hep. Bebegimde dogdugunda enfeksiyon vardi ama onunla ilgili miydi bilemiyorum. Annenin hamilelikte gecirdigi enfeksiyon da bebege gecebiliyormus cunku.
Dogum esnasında bıle enfeksıyon olabılıyor, cısınden kakasından, bızım gecırdıgımız vajınal enfrksıyonlar rahım ıcıne yayılabılıyor, gebelık basında acık sarı akıntım olmustu, vajınal kültür alındı. Üreaplasma enfeksiyonu olmusum, cok arsstırdım, tedavı edılmezse dusuk rıskı, erken su gelısı, hatta vajınal dogum sırasında bebegr bıle gecebılıyormus, doktorım hemen azıtro verdı 3 tane antıbıyotık, 15 gun sonra tekrsr bakıldı, cok sukur gecmıstı, hatta serklaj oldugu;ıcın, vajınal kultur alıyor ara ara..

Boyle seyler de hep ya aksam vakti ya da hafta sonu oluyor zaten. Kendi doktorumuza ulasamadigimiz zamanlari buluyor. Ama dedigin gibi serum rahatlatir seni belki de nidicard filan verirler o hemen kesiyor
Gerçekten nasıl bir şans anlamadım. Benim bide eşim mesela evdeyken turp gibiyim adam işe gittimi bana bi haller oluyor şuan mesela 1.5 saatlik yol geliyor diğer ilden işe gittiğinede pişman oldu

Sehır hast Acilde asla vermediler bana ilaç sadece serum verdiler ve 1 hafta yattım en son endol verdiler cıktım sonra nıdıcard özelde verildi her doktor vermiyor bu ılacları hele devlet asla vermiyor.
Doktorlar bile ilaç konusunda baya farklı düşünüyorlar. Oda ayrı tantana.
Nifty testi geneli kapsıyor ama herseyi değil fetal dna yapmakla sorunsuz olmuyor bebek ole bır kural yokmuş acıkcası.. 2li test ve nifty yaptrdm sadece. D d_g_g
Bgn sancı cıktı 3 kez bayada büyük sonra cıkmadı.
14 ekim Tutulma imiş sürecekmiş. Kasıma gelseydik.
Sadece güzel haber almak istiyorum bebekler iyi olsun sağlıklı olsun Baska da bir dileğim yok.
Tek tek yazamıyorum benim için dua ederken içinizden gecirirmisiniz kızlar cok sağ olun. Hepsını okuyamadım. Güzel seyler yazdığınız biliyorum

Canim dogumda bence sakinlestirici gibi bi sey veriyorlar kafam bulanikti benim epiduralde. Ben de asiri panik bi insanim normalde. Ama bebek icin epidural istemistim. Anestezi daha az gitsin bir de ben goreyim dogumda hemen diye dusunmustum
Yaa umarım öyle bişey vardır. Belki isterim öncesinde eğer yapılabiliyorsa çok hafifte olsa. Ne kadar sürüyor peki ameliyathaneye girmenle çıkman hatırlıyor musun. Bir de iğne kısmı var tabi çok can yakıyor mu

Duvara sırtını yaşla 90 derecelik açıyla otur bacağını bacağının üstüne at canım atabiliyorsan kanala inmemiştur şeklinde bir şey okumuştum
Sabah denemiştim bunu yapabildim
Benım cok yakın arkadssımın suyu geldı 18 gun yattı hastanede 28+4te dogumu gerceklesti, bi sıkıntı olmadı..şuan 6 yasında anasınıfına gıdıyor..
Tartışmanıza dahil olsam sorun olur mu
İlk doğumumu suyun gelmesiyle yaptım
Öyle akıntı falan değildi bildiğiniz şelale gibi durmadan aktı hastaneye giderken ped değil pijama katlayıp koydum düşünün. Ondan bir hafta önce de gelmişti ama nişan olarak , yani az az gelen suya müdehale olabilir ama şelale gibi olan doğumdur ve okuduğum bir doktorun kitabından edindiğim bilgiyi söyleyeyim suyun gelmesinden sonra 24 saat vakit varmış normal Doğum için eğer normal başlamazsa suni sancı bile rahimi açmazsa mecbur sezeryan oluyormus bebek riske giriyormuş ..

En çok korktuğum şey içimdeki hisde niyeyse gayet bunu yaşayacağımı söylüyor. Mesela sabah çok sıktı sancım şimdi azaldı gibi
En son doktora gittiğimde bu sancıları sordum bana normal olduğunu söyledi anormal durum nedir nasıl anlayacağım dedim
Bir buçuk dakikadan uzun sürüyorsa pozisyon değiştirince geçmiyorsa ve günde 4 kereden fazla aynı şekilde bir dakikanın üstüne çıkıyorsa anormallik vardır dedi. Tablonu gördüm evet sık ama süreleri az peki hareket değiştirince geçen cinsten mi ?

Veriyorlar mi bilmiyorum sakinlestirici ama dedigim gibi kafam bulanikti esime sordum simdi 8 yil gectigi icin bazi seyler unutuluyor girip cikmam 50 dk surmus. Tabi beni hazirladilar doktoru beklediler filan. Bu 50 dk boyunca doktor orada degildi yani

50 dk sabredebileceğim bir süre değil hayırlısı artık ne diyelim zamanında olsun da sağlıklı olsun da

Demek ki doktorlarin suyu her seferind ekontrol edip bizi de bilgilendirmesi lazim. 38 e gelene kadar bana hic suyun azalmis filan dememisti cunku
Benim dr her gittiğimde söylüyor suyu da güzel filan diye, rahim ağzı boyunu söylüyor sonra kendi bebekle ilgili şeyleri ölçüyor hepsini söylemiyor ama haftası ile uyumlu yada + şu kadar vs şeklinde söylüyor. Şimdi evimi taşıdığım için şehir dışında ailemin yanındayım 35de dönücem tekrar eski yaşadığım şehre doğum için, burada 32de izin için gideceğim doktora da sorayım bari söylemezse suyu vs önemli demek ki

Kızlar kahvaltı yapmaya başlıyorum 5 dk sonra mideme kramp giriyor aşırı kasılıyor bebek hareketleniyor. Sonra geçiyor Sancı mideye vuruyor mu sizde
Ben dikkat ettim eger iki bujlum yersem yepiniyo gobegimi sikistirmiyqrwk yersem darlanmio. Denesene bi
Ay nebilym ya
Pardon da bk yemis o dr. Annemler beni planli yapmis tarihi bilio yani bildigin 8aylik dogmusum 51cm 3150 gr. Gayet tamamlamisim gekisimi dogmusum

Benimki de 32.hafta izin tarihini sata göre değil bebeğin ultrasondaki uyumlu haftasına göre verdi hatta sezaryen olacak olursaki tarihi de ona göre söyledi hangi yöntem doğru acaba

Pardon da bk yemis o dr. Annemler beni planli yapmis tarihi bilio yani bildigin 8aylik dogmusum 51cm 3150 gr. Gayet tamamlamisim gekisimi dogmusum
benim kardeşimde 8 ay 10 günlük doğmuş 4250 doğmuş çocuğun askerlik kağıdı çıkmış doğunca hiç de sorun yaşamamışlar gayet iyiymiş hatta o yıllarda bakırköy çok yoğun olduğundan 3kadına 1 yatak düşüyormuş 4 saat sonra çıkmışlar hastanede bile kalmamışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…