- 15 Ağustos 2014
- 2.578
- 3.545
- 158
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #39.101
Demek ki doktorlarin suyu her seferind ekontrol edip bizi de bilgilendirmesi lazim. 38 e gelene kadar bana hic suyun azalmis filan dememisti cunkuBebeğin suyu azaldığı zaman da enfeksiyon riski başlıyor anında
Şu hafta sonunu atlatayım kuzum hafta içi özelde kendi doktoruma giderim gerekirse yatış isterim. Çünkü serumlar felan gerçekten kesiyor sancıyı en azından 32. Haftayı görelim yani.Gittigim gun aksama kadar tuttular. Yatis yaptirmisti odaya. Aksam sanci durunca eve gonderdi. Ama keske gondermese takip etseydi dedim ben de. Cunku sanci o ilaclarla duruyor etkisi gecemeye baslayinca oluyordu yine. Seninki de sık canim. Nst de cikar bence. Benim 20 dakikada 2 tane filan cikmisti
Canım benım amacım tartısmak deıl, burayı bırsuru kısı okuyor, hanı ben şuna karsıyım suyu geldı dogum olmazsa enfeksıyon olur denmesine. Kımse korkmasın dıyorum, onun da tedavısı var, dogumu gecıktırebılıyorlar..Birkaç istisnası olabilir ama araştırırsan dediğim şeyi göreceksin açılma olduğu zaman şu gelmedikçe haftada büyükse eve yolluyorlar acilmanin artmasını bekliyorlar ya da sancı çıktığı zaman ama su geldiği zaman anneyi eve yollamiyorlar çünkü doğum başladığınij en büyük belirtisi şu gelmesi arkadaşın içinde suyu geldiği zaman tedavi edilmeseydi 2 gün içinde doğumu gerçekleşirdi. Şu azalmasının tek sebebi şu sızıntısı değil bebek kendi aminyon sıvısının üretilmesinden sorumlu aminyon sıvı ile ilgili azlık ya da fazlalık durumunda ilk akla suyu geldi seçeneği gelmez inşallah bunların hiçbirini haftasından önce yaşamayız hepsi zamanında sağlıkla gelirler
En çok korktuğum şeyAy evet herşey başımıza evde geliyor
Boyle seyler de hep ya aksam vakti ya da hafta sonu oluyor zaten. Kendi doktorumuza ulasamadigimiz zamanlari buluyor. Ama dedigin gibi serum rahatlatir seni belki de nidicard filan verirler o hemen kesiyorŞu hafta sonunu atlatayım kuzum hafta içi özelde kendi doktoruma giderim gerekirse yatış isterim. Çünkü serumlar felan gerçekten kesiyor sancıyı en azından 32. Haftayı görelim yani.
Dogum esnasında bıle enfeksıyon olabılıyor, cısınden kakasından, bızım gecırdıgımız vajınal enfrksıyonlar rahım ıcıne yayılabılıyor, gebelık basında acık sarı akıntım olmustu, vajınal kültür alındı. Üreaplasma enfeksiyonu olmusum, cok arsstırdım, tedavı edılmezse dusuk rıskı, erken su gelısı, hatta vajınal dogum sırasında bebegr bıle gecebılıyormus, doktorım hemen azıtro verdı 3 tane antıbıyotık, 15 gun sonra tekrsr bakıldı, cok sukur gecmıstı, hatta serklaj oldugu;ıcın, vajınal kultur alıyor ara ara..Oglumda benim de suyum azalmisti. Sanirim sizinti seklinde oldu da ben akinti zannettim hep. Bebegimde dogdugunda enfeksiyon vardi ama onunla ilgili miydi bilemiyorum. Annenin hamilelikte gecirdigi enfeksiyon da bebege gecebiliyormus cunku.
Gerçekten nasıl bir şans anlamadım. Benim bide eşim mesela evdeyken turp gibiyim adam işe gittimi bana bi haller oluyorBoyle seyler de hep ya aksam vakti ya da hafta sonu oluyor zaten. Kendi doktorumuza ulasamadigimiz zamanlari buluyor. Ama dedigin gibi serum rahatlatir seni belki de nidicard filan verirler o hemen kesiyor
Sehır hast Acilde asla vermediler bana ilaç sadece serum verdiler ve 1 hafta yattım en son endol verdiler cıktım sonra nıdıcard özelde verildi her doktor vermiyor bu ılacları hele devlet asla vermiyor.Korkma canim. Acile gidince hemen durduruyorlar. 2 tane nidicard, bi agizdan bi alttan progestan, 1 progestan igne bi de endolu ayni anda vermislerdi bana. Bi de serum baglamislardi. Hemen durmustu sanci. Ilk nst de 70 i gormustum. Ama ilaclardan ve serumdan sonraki nst temizdi. Insallah seninki de hemen gececek. Bi sure nidicard verir sen sormasan da. Ben hala adalat kullaniyorum 8 haftadid
Benım de hep pazar gununu bulurduBoyle seyler de hep ya aksam vakti ya da hafta sonu oluyor zaten. Kendi doktorumuza ulasamadigimiz zamanlari buluyor. Ama dedigin gibi serum rahatlatir seni belki de nidicard filan verirler o hemen kesiyor
Yaa umarım öyle bişey vardır. Belki isterim öncesinde eğer yapılabiliyorsa çok hafifte olsa. Ne kadar sürüyor peki ameliyathaneye girmenle çıkman hatırlıyor musun. Bir de iğne kısmı var tabi çok can yakıyor muCanim dogumda bence sakinlestirici gibi bi sey veriyorlarkafam bulanikti benim epiduralde. Ben de asiri panik bi insanim normalde. Ama bebek icin epidural istemistim. Anestezi daha az gitsin bir de ben goreyim dogumda hemen diye dusunmustum
Sabah denemiştim bunu yapabildimDuvara sırtını yaşla 90 derecelik açıyla otur bacağını bacağının üstüne at canım atabiliyorsan kanala inmemiştur şeklinde bir şey okumuştum
Benım cok yakın arkadssımın suyu geldı 18 gun yattı hastanede 28+4te dogumu gerceklesti, bi sıkıntı olmadı..şuan 6 yasında anasınıfına gıdıyor..
Tartışmanıza dahil olsam sorun olur muBirkaç istisnası olabilir ama araştırırsan dediğim şeyi göreceksin açılma olduğu zaman şu gelmedikçe haftada büyükse eve yolluyorlar acilmanin artmasını bekliyorlar ya da sancı çıktığı zaman ama su geldiği zaman anneyi eve yollamiyorlar çünkü doğum başladığınij en büyük belirtisi şu gelmesi arkadaşın içinde suyu geldiği zaman tedavi edilmeseydi 2 gün içinde doğumu gerçekleşirdi. Şu azalmasının tek sebebi şu sızıntısı değil bebek kendi aminyon sıvısının üretilmesinden sorumlu aminyon sıvı ile ilgili azlık ya da fazlalık durumunda ilk akla suyu geldi seçeneği gelmez inşallah bunların hiçbirini haftasından önce yaşamayız hepsi zamanında sağlıkla gelirler
En son doktora gittiğimde bu sancıları sordum bana normal olduğunu söyledi anormal durum nedir nasıl anlayacağım dedimEn çok korktuğum şeyiçimdeki hisde niyeyse gayet bunu yaşayacağımı söylüyor. Mesela sabah çok sıktı sancım şimdi azaldı gibi
Benim karnım hiç yukarı çıkmadı zatenBen karnım çoktan indi, hatta arkadaşım elini koydu karnın inik erken mi gelecek acaba dedi
Veriyorlar mi bilmiyorum sakinlestirici ama dedigim gibi kafam bulaniktiYaa umarım öyle bişey vardır. Belki isterim öncesinde eğer yapılabiliyorsa çok hafifte olsa. Ne kadar sürüyor peki ameliyathaneye girmenle çıkman hatırlıyor musun. Bir de iğne kısmı var tabi çok can yakıyor mu
50 dk sabredebileceğim bir süre değilVeriyorlar mi bilmiyorum sakinlestirici ama dedigim gibi kafam bulaniktiesime sordum simdi 8 yil gectigi icin bazi seyler unutuluyor girip cikmam 50 dk surmus. Tabi beni hazirladilar doktoru beklediler filan. Bu 50 dk boyunca doktor orada degildi yani
Benim dr her gittiğimde söylüyor suyu da güzel filan diye, rahim ağzı boyunu söylüyor sonra kendi bebekle ilgili şeyleri ölçüyor hepsini söylemiyor ama haftası ile uyumlu yada + şu kadar vs şeklinde söylüyor. Şimdi evimi taşıdığım için şehir dışında ailemin yanındayım 35de dönücem tekrar eski yaşadığım şehre doğum için, burada 32de izin için gideceğim doktora da sorayım bari söylemezse suyu vs önemli demek kiDemek ki doktorlarin suyu her seferind ekontrol edip bizi de bilgilendirmesi lazim. 38 e gelene kadar bana hic suyun azalmis filan dememisti cunku
Bebeğın duruş şekline göre de değişiyordur belkiBenim karnım hiç yukarı çıkmadı zatengövde boyum uzun ondan olabilir diye kendimi avutuyorum
Ben dikkat ettim eger iki bujlum yersem yepiniyo gobegimi sikistirmiyqrwk yersem darlanmio. Denesene biKızlar kahvaltı yapmaya başlıyorum 5 dk sonra mideme kramp giriyor aşırı kasılıyor bebek hareketleniyor. Sonra geçiyor Sancı mideye vuruyor mu sizde
Ay nebilym yaSaçmalama kızım ne güzel iştebenim oğlan geçen gece o kadar tepişti ki resmen bilerek uyanmadım bağışıklık yaptı çünkü uyanırsam daha fena oynayacak bide onlar uğraş 10da uyandım bebekler gibi miss umarım bu umursamazlığı doğduğunda yapmam
Pardon da bk yemis o dr. Annemler beni planli yapmis tarihi bilio yani bildigin 8aylik dogmusum 51cm 3150 gr. Gayet tamamlamisim gekisimi dogmusumDün ben de kontroldeydim dr değiştim, bu dr dedi ki, bebeğin doğum tarihini ileri geri almıyoruz çünkü bir bebeğin gelişimi 9ay 10 gün, 1-2 hafta önde gidiyor diye gelişimini tamamlamış sayılmıyor… her bebek aynı anda gelişimini anne karnında tamamlaması gerekiyor diyobana çok mantıklı geldi, inşallah hepsi 9 ay 10 gün kalır kalmazsada maksimum 2 hafta erken gelsinler
Benimki de 32.hafta izin tarihini sata göre değil bebeğin ultrasondaki uyumlu haftasına göre verdi hatta sezaryen olacak olursaki tarihi de ona göre söyledi hangi yöntem doğru acabaBen dikkat ettim eger iki bujlum yersem yepiniyo gobegimi sikistirmiyqrwk yersem darlanmio. Denesene bi
Ay nebilym ya
Pardon da bk yemis o dr. Annemler beni planli yapmis tarihi bilio yani bildigin 8aylik dogmusum 51cm 3150 gr. Gayet tamamlamisim gekisimi dogmusum
benim kardeşimde 8 ay 10 günlük doğmuş 4250 doğmuş çocuğun askerlik kağıdı çıkmış doğunca hiç de sorun yaşamamışlar gayet iyiymiş hatta o yıllarda bakırköy çok yoğun olduğundan 3kadına 1 yatak düşüyormuş 4 saat sonra çıkmışlar hastanede bile kalmamışlarPardon da bk yemis o dr. Annemler beni planli yapmis tarihi bilio yani bildigin 8aylik dogmusum 51cm 3150 gr. Gayet tamamlamisim gekisimi dogmusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?