2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Zaten 2 gün önce nst ve ultrasona girdim. Herşey normal çıktı. Yoksa ayaklarım popoma vura vura koşarak gidicem hastaneye.

Hayır ya belli belirsiz günde 10 defa belki anca cuma günü doktora gitmemiş olsam koşarak gidicem hastaneye. Çok canım sıkılıyor
Günde 10 hareket kıpırtı bile olsa yeter demişti doktorum ben de bir kez oynamadı gün boyu 1 kez bile acile gittim ulturasyonda baktık oynuyordu her hareketi hissedemezsiniz demişti et tarzı bir şey yesen belki oynar benimki et yediğimde aşırı tepki veriyor

Bende bu şekilde düşünüyorum bebeğim biraz zayıf şimdiden anası babası da hiç iştahlı değilki bebek ne olsun emzirip kaşıkla mamayı vereceğim hastanede yatmasın yeterki
Günaydın bunun sebebi nedir bilmiyorum ama bende aylardır bu durumdayım yatak değil diken mübarek
Okadar rahatsız edici ki gece yatmak oturmak daha kolay geliyor

Küçük bir ocakbaşıci geliyor

Mama vermek kötü bir şeymiş gibi çevreden baskı yapılıyor ama anne sütü malesef herkeste olmuyor çünkü lohusalık halı öyle bir durum ki sevinç üzüntü stres sinir hepsi oluyor ve sütün bir anda kesiliveriyor. Çocuk aç kalacak değil ya mamayı bulandan Allah razı olsun ki mama Hızır gibi yetişiyor bebeklere. Ama gel çevreye bunu anlat. Hemen ayyy mama mi veriyorsun sütün yok mu diye diye lohusaligi iki üç kat daha zorlastiriyorlar. Ben üç ay hem emzirdim hem mama verdim yetmedi çünkü sonra da kesildi sütüm. Mamayla büyüdü bebeğim çok da güzel büyüdü. Ama ben hep doyup doymadigini kontrol ederdim sadece emzirirken bile tecrübesizliğime rağmen çok araştırıp çok okurdum.cok gözlemledim. Aslında herşey bu yüzden annede başlayıp bitiyor ama önemli olan çevrenin baskısı değişik hurafeleri olmasa... Dilerim ki her anne bol bol sütü ile beslenen olmazsa da sorun yok mama ile beslesin bebekler çocuklar herşeyden herkesten önemli

Günde 10 kez mi ben 2 saatte 10 kez diye biliyorum eğer öyleyse biraz rahatlıyayım. Sıyırma yüzme şeklinde oluyor tekme yok. Belki 1 2 kez. Herşeyi denedim ya sırt üstü yatınca çok ederdi eskiden yok o da yok. Akşamları diyetten dolayı menüde hep et var

Kızlar bu mama araştırmasını nasıl yapacağıx ben pek bilgi bulamıyorum mamalarla ilgili asla kötü içerikli bişey vermek istemiyorum şuanda bile dikkat etmeye çalışıyorum yediğime içtiğime
yeğenim hiçbir mamayı beğenmedi mesela
Arılac diye bence pek güvenilir olmayan bir mamayı içti
Onunda tadına baktık bildiğiniz şekerli süt gibiydi
Mama dediğin anne sütü gibi tatsız olmalı değilmi

Canım parmak uçlarında göbek deliğine, karnının etrafına kendimi gıdıklar gibi hafif hafif gezdir elini… benim ki çıldırıyor o zaman. Hatta bence çok hoşuna gitmiyor göğüs kafesime sertçe vuruyor “yeter be kadın” diye

Denedim ama benim göbek deliğim dışarda değil İçerde hala eskisi gibi yani. Hiçbişey hissetmedim bebekde de bişey olmadı.

Muhendisinoglu incelemisti bi zamanlar. Simdi baktim sayfasindan kaldirmis sanirim bulamadim. Ama sma temiz icerikliydi. Ondan almayi dusunuyorum

Denedim ama benim göbek deliğim dışarda değil İçerde hala eskisi gibi yani. Hiçbişey hissetmedim bebekde de bişey olmadı.
Ani seslere de tepki veriyorlar. Muzik filan acsan hareketlenir mi acaba

Canım tabiki araştırılacak alınacak mama fakat her bebeğe her mama iyi gelmiyor ki. Senin bebeğin karar verecek hangisini icecegine. Mesela bir mama ile başlarsın bir kaç hafta içinde yeterli kilo alamazsa birde aşırı gaz yapar bebeği uyutmazsa sürekli dolu dolu kusarsa o mama o bebeğe iyi gelmiyor dur. Hemen eczaneden başka mama alıp denersin. Zaten eczaneler de öneride bulunabiliyor bu yüzden küçük kutularda alıp deneyin mama alınca.

Tam olarak böyle biliyor musun her doktordab çıktığımız da bak ben sana demiştim önemli bişey yokmuş boşuna endişe etmişsin yüz ifadesi var. Bişey demiyor suratıma derse kıyamet kopacağını biliyor. Ama ben anlıyorum tabi. Onlar ne kadar rahatsa biz o kadar tam tersiyiz.

Ya bu vitamin eksikliğinden de olur. Kendini yoracak iş yaptın mı bu aralar

Siyetik sinir sıkışması olabilir mi acaba
Sürekli yatıyorum kendimi yoracak hiçbir şey yapmadım ama anlamadım. Gece parol içip uyudum bel ağrım baya azalmış. Acile gittim bide augmentin 1000lik verdi doktor. Kendi doktoruma yazdım o kullan derse kullancam artık bakalım

Merhaba bende sessiz takipciyim fazla olmadi katilali 2008 de Kasım annelerine katilmisdim acaba daha varmi bu grup diye baktim varmış ve bazı sorunlardan dolayi aklıma geldi
Anne sütü konusu olunca atladım anne sütü tatsiz degil aksine şekerli gibi mamayi o yüzden çok sevmiyor bebekler ilk zamanlar anlamiyorlar ama sonra begenmiyorlar ilk kızımı emziremedim dişli doğdu sağanak 1 ay anca Mama ile beraber sonra tek Mama şekerli Mama almak zorunda kaldım geri kalan cocuklarimi hep 2-3 yas emzirdim sıfır mama

Yani mesela organik sertifikasi olan iki mama var turkiyede. Hipp ve holle. Ben satilan bunlari goruyorum
Aptamil fln alinicak seyler degil ztn
Sis araştırın ben alayım hiç anlamıyorum şu içerik olayından ama aptamile seneler önce de hep uzaktım ticari olarak satılan bence tek ürün bi dönem toplatıldı hatta satışı durdu içerikleri yüzünden.
Seneler önce bebelac kullandım ben ama ek gıda sürecinde kullandım yeni doğan tecrübem hiç yok.. kocam bey in var oda diyor ki mama seçemezsin bebek bünyesine göre değişiyor kimine iyi gelen kimine gaz yapıyormuş üç marka saydı oda diyor en iyisi hip gaz yapmıyor aptamil çok gaz yaparmış
Seba med kullanacaktım bende 10 sene önce tek iyi olan oydu üzüldüm şimdi ben krem ne kullanacağım senin beğenip seçtiğin birşey var mıııı
Kızlar ağrım geçmiyor. Hiç bu kadar uzun sürmezdi. Belimin sol tarafından diz kapağıma kadar sızı ağrı şeklinde. İnternette araştırdım biraz insan korkuyor ya
Şimdi nasılsın

Yazdıklarını okurken daha da sinir oldum benim eşimde birebir aynısı. Dün doktora bile gitmek istemedi. O kadar çok üzülüyorum ki bu hallerine. Biz küçükken hasta olunca babam hep başımızda beklerdi. Evlendikten sonra çok aşırı hayal kırıklığına uğradım bu konuda. Eşim hasta olunca ben hemen toparlasın diye elimden geleni yapıyorum ama ben hasta olunca onun umrunda olmuyor. O kadar çok kalbim kırılıyor ki. Tamamen aileden gelen bir şey bu bence yetiştirmeyle alakalı. Ama hamileyken bana abartıyorsun falan deyince daha da deli oluyorum. Kendim için mi korkuyorum ben içimdeki çocuk sadece benim mi diye boğasım geliyor.
Geceleri tam yatağın ortasında yatıyor bide yorganı sıkıştırıyor kendi üstü açılmasın diye sürekli benim üstüm açık. Yazarken bile gözlerim doldu. Her seferinde söylüyorum . ama yok yani algıları aşırı zayıf bu konuda. Şimdi gidip biraz daha kavga edeyim

Enfeksiyon mu cikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…