- Konu Sahibi sunshine__
-
- #43.441
Bilmiyorum bilmem miDesteğe her zaman gelebilecek grup arkadaşların olduğunu unutma
Zaten 2 gün önce nst ve ultrasona girdim. Herşey normal çıktı. Yoksa ayaklarım popoma vura vura koşarak gidicem hastaneye.Canım ben bebeklerin hareketini eskisi gibi hissetmiyorum ama geçen gün tam 3 saatte nst çekebildik üstteki bebek asla yerinde durmayıp kaçtığı için sürekli. Mesela ben bunu karnımda asla hissetmiyordum. Nst ye girmesem hareketleri azaldı felan diyordum. Artık bebekler büyük eskisi gibi tekmeler atmıyolar içerde balık gibi yüzüyolarkendini korkutma lütfen
Günde 10 hareket kıpırtı bile olsa yeter demişti doktorum ben de bir kez oynamadı gün boyu 1 kez bile acile gittim ulturasyonda baktık oynuyordu her hareketi hissedemezsiniz demişti et tarzı bir şey yesen belki oynar benimki et yediğimde aşırı tepki veriyorHayır ya belli belirsiz günde 10 defa belki anca cuma günü doktora gitmemiş olsam koşarak gidicem hastaneye. Çok canım sıkılıyor
Bende bu şekilde düşünüyorum bebeğim biraz zayıf şimdiden anası babası da hiç iştahlı değilki bebek ne olsun emzirip kaşıkla mamayı vereceğim hastanede yatmasın yeterkiMalesef kan şekeri düşen bebek de çok uyuyor.
Tecrübesizlik bebeğim mama yemesin biberona alışmasın gibi düşünceler insanları bu sürece itiyor.
Ben kesinlikle mama vermeyi düşünüyorum. Önce emzirme sonra mama.
Aramızda bir yöntem bulacaz artık.
Günaydın bunun sebebi nedir bilmiyorum ama bende aylardır bu durumdayım yatak değil diken mübarekGünaydın kızlar, çift kişilik yatakta tek kişi yatıyorum,hamile yastığım var, baska yastıklarım var ama her gün ağrılı kalkıyorum, kollarım omzum belim bacaklarim çürümüş gibi, halbuki sürekli bi sağa bi sola da dönüyorum normal mi bu kadar
Küçük bir ocakbaşıci geliyorOnlar muhtemelen iyi çünkü ürünlerin tadı tuzu yokama işte fiyat olarak biraz fazla diğerlerinden diye alıcısı az kız ben aşermede Allahım boyuna şalgam içiyodum yolda giderken bile durup marketten alıyodum. Ama onda bile katkı maddesi varmış ki bakmadım bebek gelişimden tehlikesi olan bi antioksidan koymuşlar daha da içemedim. Doğal içeriklerde bi kötü tadı
Mama vermek kötü bir şeymiş gibi çevreden baskı yapılıyor ama anne sütü malesef herkeste olmuyor çünkü lohusalık halı öyle bir durum ki sevinç üzüntü stres sinir hepsi oluyor ve sütün bir anda kesiliveriyor. Çocuk aç kalacak değil ya mamayı bulandan Allah razı olsun ki mama Hızır gibi yetişiyor bebeklere. Ama gel çevreye bunu anlat. Hemen ayyy mama mi veriyorsun sütün yok mu diye diye lohusaligi iki üç kat daha zorlastiriyorlar. Ben üç ay hem emzirdim hem mama verdim yetmedi çünkü sonra da kesildi sütüm. Mamayla büyüdü bebeğim çok da güzel büyüdü. Ama ben hep doyup doymadigini kontrol ederdim sadece emzirirken bile tecrübesizliğime rağmen çok araştırıp çok okurdum.cok gözlemledim. Aslında herşey bu yüzden annede başlayıp bitiyor ama önemli olan çevrenin baskısı değişik hurafeleri olmasa... Dilerim ki her anne bol bol sütü ile beslenen olmazsa da sorun yok mama ile beslesin bebekler çocuklar herşeyden herkesten önemliMalesef kan şekeri düşen bebek de çok uyuyor.
Tecrübesizlik bebeğim mama yemesin biberona alışmasın gibi düşünceler insanları bu sürece itiyor.
Ben kesinlikle mama vermeyi düşünüyorum. Önce emzirme sonra mama.
Aramızda bir yöntem bulacaz artık.
Günde 10 kez mi ben 2 saatte 10 kez diye biliyorum eğer öyleyse biraz rahatlıyayım. Sıyırma yüzme şeklinde oluyor tekme yok. Belki 1 2 kez. Herşeyi denedim ya sırt üstü yatınca çok ederdi eskiden yok o da yok. Akşamları diyetten dolayı menüde hep et varGünde 10 hareket kıpırtı bile olsa yeter demişti doktorum ben de bir kez oynamadı gün boyu 1 kez bile acile gittim ulturasyonda baktık oynuyordu her hareketi hissedemezsiniz demişti et tarzı bir şey yesen belki oynar benimki et yediğimde aşırı tepki veriyor
Canım parmak uçlarında göbek deliğine, karnının etrafına kendimi gıdıklar gibi hafif hafif gezdir elini… benim ki çıldırıyor o zaman. Hatta bence çok hoşuna gitmiyor göğüs kafesime sertçe vuruyor “yeter be kadın” diyeGünde 10 kez mi ben 2 saatte 10 kez diye biliyorum eğer öyleyse biraz rahatlıyayım. Sıyırma yüzme şeklinde oluyor tekme yok. Belki 1 2 kez. Herşeyi denedim ya sırt üstü yatınca çok ederdi eskiden yok o da yok. Akşamları diyetten dolayı menüde hep et var
Denedim ama benim göbek deliğim dışarda değil İçerde hala eskisi gibi yani. Hiçbişey hissetmedim bebekde de bişey olmadı.Canım parmak uçlarında göbek deliğine, karnının etrafına kendimi gıdıklar gibi hafif hafif gezdir elini… benim ki çıldırıyor o zaman. Hatta bence çok hoşuna gitmiyor göğüs kafesime sertçe vuruyor “yeter be kadın” diye
Muhendisinoglu incelemisti bi zamanlar. Simdi baktim sayfasindan kaldirmis sanirim bulamadim. Ama sma temiz icerikliydi. Ondan almayi dusunuyorumKızlar bu mama araştırmasını nasıl yapacağıx ben pek bilgi bulamıyorum mamalarla ilgili asla kötü içerikli bişey vermek istemiyorum şuanda bile dikkat etmeye çalışıyorum yediğime içtiğime
yeğenim hiçbir mamayı beğenmedi mesela
Arılac diye bence pek güvenilir olmayan bir mamayı içti
Onunda tadına baktık bildiğiniz şekerli süt gibiydi
Mama dediğin anne sütü gibi tatsız olmalı değilmi
Ani seslere de tepki veriyorlar. Muzik filan acsan hareketlenir mi acabaDenedim ama benim göbek deliğim dışarda değil İçerde hala eskisi gibi yani. Hiçbişey hissetmedim bebekde de bişey olmadı.
Canım tabiki araştırılacak alınacak mama fakat her bebeğe her mama iyi gelmiyor ki. Senin bebeğin karar verecek hangisini icecegine. Mesela bir mama ile başlarsın bir kaç hafta içinde yeterli kilo alamazsa birde aşırı gaz yapar bebeği uyutmazsa sürekli dolu dolu kusarsa o mama o bebeğe iyi gelmiyor dur. Hemen eczaneden başka mama alıp denersin. Zaten eczaneler de öneride bulunabiliyor bu yüzden küçük kutularda alıp deneyin mama alınca.Kızlar bu mama araştırmasını nasıl yapacağıx ben pek bilgi bulamıyorum mamalarla ilgili asla kötü içerikli bişey vermek istemiyorum şuanda bile dikkat etmeye çalışıyorum yediğime içtiğime
Spotify dan müzik açtı babası bir iki yer değiştirdi bitti. Evhamlanmak korkutmak istemiyorum kendimi ama böyle değildi yaAni seslere de tepki veriyorlar. Muzik filan acsan hareketlenir mi acaba
Tam olarak böyle biliyor musun her doktordab çıktığımız da bak ben sana demiştim önemli bişey yokmuş boşuna endişe etmişsin yüz ifadesi var. Bişey demiyor suratıma derse kıyamet kopacağını biliyor. Ama ben anlıyorum tabi. Onlar ne kadar rahatsa biz o kadar tam tersiyiz.Onlar maalesef bizim abarttigimizi düşünüyor, her kontrolde normal çıkıyor her şey ya, sadece pimpirikkiligimizden düşünüyorlar çünkü bizim kadar araştırıp bilgilenip bişi yapmıyorlar…
Bence de herşey normaldir, büyüme ataklarında çok hareket etmiyorlar bir de büyüdükçe yer daraldıkça da etmiyorlarmış o kadar hareket
Ya bu vitamin eksikliğinden de olur. Kendini yoracak iş yaptın mı bu aralar
Sürekli yatıyorum kendimi yoracak hiçbir şey yapmadım ama anlamadım. Gece parol içip uyudum bel ağrım baya azalmış. Acile gittim bide augmentin 1000lik verdi doktor. Kendi doktoruma yazdım o kullan derse kullancam artık bakalımSiyetik sinir sıkışması olabilir mi acaba
Merhaba bende sessiz takipciyim fazla olmadi katilali 2008 de Kasım annelerine katilmisdim acaba daha varmi bu grup diye baktim varmış ve bazı sorunlardan dolayi aklıma geldiKızlar bu mama araştırmasını nasıl yapacağıx ben pek bilgi bulamıyorum mamalarla ilgili asla kötü içerikli bişey vermek istemiyorum şuanda bile dikkat etmeye çalışıyorum yediğime içtiğime
Sis araştırın ben alayımYani mesela organik sertifikasi olan iki mama var turkiyede. Hipp ve holle. Ben satilan bunlari goruyorum
Aptamil fln alinicak seyler degil ztn
Seba med kullanacaktım bende 10 sene önce tek iyi olan oydu üzüldüm şimdi ben krem ne kullanacağımBalım çok zaman geçti ve çok şey değişti
Primanın içeriği bile değişmiş primadan memnunduk mesela
Sebamed öyle o da değişmiş ondan da memnunduk şampuan olsun pişik kremi olsun
Ticari kaygı ile neleri değişmişler
Benim araştırıp o zaman kullandığım ürünler ile şimdiki arasında fark var.
O zaman da KK da anne grubunda fikir alışverişi ile ne nerde kaliteli uygun fiyat araştırarak aldık hep.
O zamanda çok bilinçli bir ekibimiz vardı. Biri kitap araştırırdı. Biri bebek arabası ne bileyim.
Ama şu konuda acemiyim hastane odasında bebekle hiç vakit geçirmedim.
İnşallah bu sefer hepinizle birlikte o sevinci neşeyi telaşı bende yaşayacağım.
Şimdi nasılsınKızlar ağrım geçmiyor. Hiç bu kadar uzun sürmezdi. Belimin sol tarafından diz kapağıma kadar sızı ağrı şeklinde. İnternette araştırdım biraz insan korkuyor ya
Yazdıklarını okurken daha da sinir oldum benim eşimde birebir aynısı. Dün doktora bile gitmek istemedi. O kadar çok üzülüyorum ki bu hallerine. Biz küçükken hasta olunca babam hep başımızda beklerdi. Evlendikten sonra çok aşırı hayal kırıklığına uğradım bu konuda. Eşim hasta olunca ben hemen toparlasın diye elimden geleni yapıyorum ama ben hasta olunca onun umrunda olmuyor. O kadar çok kalbim kırılıyor ki. Tamamen aileden gelen bir şey bu bence yetiştirmeyle alakalı. Ama hamileyken bana abartıyorsun falan deyince daha da deli oluyorum. Kendim için mi korkuyorum ben içimdeki çocuk sadece benim mi diye boğasım geliyor.Tam olarak böyle biliyor musun her doktordab çıktığımız da bak ben sana demiştim önemli bişey yokmuş boşuna endişe etmişsin yüz ifadesi var. Bişey demiyor suratıma derse kıyamet kopacağını biliyor. Ama ben anlıyorum tabi. Onlar ne kadar rahatsa biz o kadar tam tersiyiz.
Enfeksiyon mu ciktiSürekli yatıyorum kendimi yoracak hiçbir şey yapmadım ama anlamadım. Gece parol içip uyudum bel ağrım baya azalmış. Acile gittim bide augmentin 1000lik verdi doktor. Kendi doktoruma yazdım o kullan derse kullancam artık bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?