2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bana uzak Allaha yakın olsunlar ne dıyım, dogunca da tavrımı gorecekler
Aynen oyle, beklentım yok zatenn onlardan artık.. Evıme gelen temızlıkcı abla bıle daha dusuncelı, evı yakın buraya bı telefon et dıyor acıl bısey olursa

Hepsi katı bence ben de senin gibi dışarıda salata yok acık ayran yok ekmek yok… 3-5 patates kızartması yiyorum çok canım isterse o kadar.. maşallah bebek güzel gidiyor, önemli olan da o
Ayy evet cok sukur kı, benım bebek dıyet oncesı 3 gun gerıde cıkıyordu, dıyetten sonra 1 hafta onde gıdıyor cok sukur.. Sura ne kaldı 2 ay sonra tahınler pekmezler sucuklar hamburgerler

Aynen canim. Ben de sanciyla gittigimde hemen antibiyotigi verdiler damardan

Arkadaşım 1.5 yaşında oğlu var Allah'ım maşallah çocuk annesini öyle seviyor ki öpüyor sarılıyor darısı bize inşallah

Ellerine sağlık Doğuma kadar nasıl muhafaza edeceksin? Ben de başlasam mı diyorum yıkayıp kaynatmaya ama nereye koyayım düşüncesi durduruyor.
Hastaneye götüreceklerimi çantaya koyacağım. Diğerlerini de dolabı var oraya koyacağım. Zaten çoğu çantaya girecek. Bir daha kullanacağım zaman bir daha yıkarım

Bak işte hiç bişey bizim hesaplarımız gibi olmuyor. Onlar eksik bıraktıklarını düşünsünler Rabbim başka yerden tamamlıyor. Ya da ne bilim başka derdi uzaklaştırıyor. Belki gelmemeleri gelmelerinden daha hayırlı.
Ben yıllar önce bütün bi insanlığa karşı böyle düşünmeye başladım artık. “Az insan çok mutluluk” hele bizim Türkiye de Türk zihin yapısıyla kesinlikle az insan olmalı çevremde. Yoksa sorun çok büyük oluyor. Keşke böyle olmasak ama ne yazık ki durumumuz bu.

Çok fazla sancı vb olunca grupta çok yakın ebe arkadaşımla konuştum en az riskle nasıl atlatilabilir diye bana hastalar normal kontrole geliyor şikayetleri yok ama bir bakıyoruz 2 3 cm açıklığı var herkes o açıklığı hossedemiyor dedi alttan muayyene rahatsız edici de olsa riske atma öyle durumlarda anlattı. Hastaneye çok yük yükleyip doğum çantası yapma dedi çoğunu kullanmadan götüreceksin bebeğe sut gelmemesine karşı biberon kaşık mama ne vereceksen evden getir dedi hastanedekileri biz kutusundan çıkarıp bebeğe veriyoruz dedi yıkama sterizilasyin vb yapamıyoruz. Doğumdan korkma dedi seni korkutacak bir sürü anısı olan insan olsa bile umursama dedi pelvis kemikleri inanılmaz esnek kemikler rahat bir doğum istiyorsan bağırmadan doğum yapmaya çalış normal doğum olursa bagirmazsan daha güçlü ıkınirsin bağırsan vücudun ikinmaya vereceği gücü ikiye böler dedi. İshal kusma vb çok aşırı derecede olursa doğum belirtisi olarak değerlendirilmiş ben de neden dedim mantığı ne vücut bebeği atmaya çalışırken diğer organlar boş olduğu zaman onlarda bebeği iterek geri eski yerlerine dönüyorlarmis ama dolu olurlarsa ilk kendilerini boşaltmaya çalışıyorlarmis. Doğumdan sonra çok acikir

Aventinkini kullanmistim canim. O zaman kullanimi rahat acitmiyor demislerdi alirken. Gercekten de cok rahatti kullanorken yumusacikti gogse oturan kismi. Simdi tekrar onu kullanacagim insallah

Ayy evet cok sukur kı, benım bebek dıyet oncesı 3 gun gerıde cıkıyordu, dıyetten sonra 1 hafta onde gıdıyor cok sukur.. Sura ne kaldı 2 ay sonra tahınler pekmezler sucuklar hamburgerler
Ben en çok mumbar, kokoreç, şırdan, ciğer falan yemek istiyorum. Normalde çok yemem ama adana da uzunca bir süre yaşayınca şimdi onları istiyor canım. Bu arada buradaki doktorlar bunlara enfeksiyon riskinden dolayı yeme derken Adana’da olan arkadaşlarımın doktorları serbest bıraktı.

Canım merak etme zamanla herşey düzelecek sütün de artacak çok şükür bak topuk kanı temiz çıkmış moralini düzgün tut ki sütun gelir. Bebeğin düzelecek beraber eve çıkıp gittiğin günleri göreceğiz hep birlikte inşallah

Aventinkini kullanmistim canim. O zaman kullanimi rahat acitmiyor demislerdi alirken. Gercekten de cok rahatti kullanorken yumusacikti gogse oturan kismi. Simdi tekrar onu kullanacagim insallah
Teşekkür ederim

Ya dün bugün böyle bir hareket azlığı var iki gündür de hiç bişi yapasım yok yatasım var boyuna, yürümeye de çıkmadım ondan mı acaba anlamadım. Kahve tatlı falan da yedim
Günde kaç hareket saydın

Kullanma ya enfeksiyon yoksa? Bu nasıl doktora hayret birşey ya
Önce tahlillere baksın var derse kullan boşuna sokma o ilacı vücuduna

Tahlil sonuçları da e nabıza düşmedi nedense

Yaa öyle mi? Anladım belki de doğum olma ihtimaline karşı verdi bana da

Kalp atışlarınin arttığı yerde mi sancıların

Tam anlayamıyorum ama sanki düşmüş o aralarda kalp atışı bak bir iki tane atayım

Eklentiler

• IMG_3308.webp
    49,2 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_3309.webp
    48 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_3310.webp
    47,3 KB · Görüntüleme: 52
anneme düşkünlüğüm arttı hiç yanımdan ayrılsın istemiyorum az önce aradım kv konuşmamızı anlatıyorum diyor ki bunu diyen ben olsam bana neler ederdin dedim sen annemsin sonuçta fark var
Ah ah benimde aşırı derece de arttı kimseyi gözüm görmüyor annemden başka
dün hastaydı aradığımda beni bir ağlama tuttu

Ya kızlar özellikle ikinci doğumu olacaklar depend alıp memnun kalmayan var mı? Benim sezeryan doğum yapan bir arkadaşım alma çok gereksiz dedi depend için. Her iki doğum şekli için de önermiyorlar onu dedi. İki gün bile çok o enfeksiyon riskini artıyor vs. dedi. Hastanede ne bağladılar ne marka kullandı bilmiyorum ama yine depend tarzı bir hasta bezi kullandığına şahidim. Ben de aaa öyle mi diyeceğime nedensizce gıcık oldum bu tavrına. Sonuçta her doğum ya da her vücut farklı. Kullanmadığı ya da memnun kalmadığı şeylerde direkt o çok gereksiz deyip duruyor şu sıralar. Ben de kestirip yerine atmak bana iyi gelmedi, ben aldım ama kullanmama gerek kalmadı belki sen kullanırsın sonuçta ben de tavsiye üstüne almıştım demesi gerekirdi diye düşüyorum. Ondan başka memnun kalmayan var mı gerçekten dependden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…