- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #44.881
Ay maşallah çok tatlı
Bn hastane odasina baska bisey yaptirdim. Plexiden.Bende yaptıracağım bundan çok güzel olmuş canım. Hastane odasında da kullanılır mı sence sonra odasına asarız
Ay hadi iyi gunlerde kullanalim insallahBen de burdan sipariş verdimm bekliyorum bakalım 20 gün dedi
Ilk dogumumda depend almadim. Cunku arkadasim agustosta dogum yapmisti. Dikisleri iltihap kapmisti, depend yuzunden oldu,hava aldirmadi depend demisti. Ben de dependin mesane pedini alip kullanmistim. Simdi herkes cok memnun diye depend aldim. Ben de ilk defa deneyecegimYa kızlar özellikle ikinci doğumu olacaklar depend alıp memnun kalmayan var mı? Benim sezeryan doğum yapan bir arkadaşım alma çok gereksiz dedi depend için. Her iki doğum şekli için de önermiyorlar onu dedi. İki gün bile çok o enfeksiyon riskini artıyor vs. dedi. Hastanede ne bağladılar ne marka kullandı bilmiyorum ama yine depend tarzı bir hasta bezi kullandığına şahidim. Ben de aaa öyle mi diyeceğime nedensizce gıcık oldum bu tavrına.Sonuçta her doğum ya da her vücut farklı. Kullanmadığı ya da memnun kalmadığı şeylerde direkt o çok gereksiz deyip duruyor şu sıralar. Ben de kestirip yerine atmak bana iyi gelmedi, ben aldım ama kullanmama gerek kalmadı belki sen kullanırsın sonuçta ben de tavsiye üstüne almıştım demesi gerekirdi diye düşüyorum. Ondan başka memnun kalmayan var mı gerçekten dependden?
Ya kızlar özellikle ikinci doğumu olacaklar depend alıp memnun kalmayan var mı? Benim sezeryan doğum yapan bir arkadaşım alma çok gereksiz dedi depend için. Her iki doğum şekli için de önermiyorlar onu dedi. İki gün bile çok o enfeksiyon riskini artıyor vs. dedi. Hastanede ne bağladılar ne marka kullandı bilmiyorum ama yine depend tarzı bir hasta bezi kullandığına şahidim. Ben de aaa öyle mi diyeceğime nedensizce gıcık oldum bu tavrına.Sonuçta her doğum ya da her vücut farklı. Kullanmadığı ya da memnun kalmadığı şeylerde direkt o çok gereksiz deyip duruyor şu sıralar. Ben de kestirip yerine atmak bana iyi gelmedi, ben aldım ama kullanmama gerek kalmadı belki sen kullanırsın sonuçta ben de tavsiye üstüne almıştım demesi gerekirdi diye düşüyorum. Ondan başka memnun kalmayan var mı gerçekten dependden?
Ben iki kere normal doğum yaptım bir kere sezaryen oldum. Çocuk bezi gibi olan hasta bezlerinden koyuyordu altımıza hastane. Kuzenlerimin tavsiyesi üstüne depend aldım bu sefer. Boşuna da aldıysam napıyımYa kızlar özellikle ikinci doğumu olacaklar depend alıp memnun kalmayan var mı? Benim sezeryan doğum yapan bir arkadaşım alma çok gereksiz dedi depend için. Her iki doğum şekli için de önermiyorlar onu dedi. İki gün bile çok o enfeksiyon riskini artıyor vs. dedi. Hastanede ne bağladılar ne marka kullandı bilmiyorum ama yine depend tarzı bir hasta bezi kullandığına şahidim. Ben de aaa öyle mi diyeceğime nedensizce gıcık oldum bu tavrına.Sonuçta her doğum ya da her vücut farklı. Kullanmadığı ya da memnun kalmadığı şeylerde direkt o çok gereksiz deyip duruyor şu sıralar. Ben de kestirip yerine atmak bana iyi gelmedi, ben aldım ama kullanmama gerek kalmadı belki sen kullanırsın sonuçta ben de tavsiye üstüne almıştım demesi gerekirdi diye düşüyorum. Ondan başka memnun kalmayan var mı gerçekten dependden?
Benim 28. Haftada 1 kere böyle olmuştu doktorum hemen nts çektirip sonucu atın demişti ama nts de bebeği bulamazlar bana kalp atışı sayısıni yollayın demişti senin bebiş buyumus nts de bulunur yakında 10 dakika uğra insan tedirgin oluyorSaymadım ama azaldığını hissediyorum sağıma yattığımda kudurur normalde düz otursamda kemiğime hep temle atar sürekli şimdi az bu hareketleri
Kayınvalidenle aynı şehirde misin canım?O yalnızlıgı dibine kadar yasadımm, yaz tatılnde memlketıne koyune gıtmeyen bı arkadsım geldı sadece ben uzandım ama sohbet etmek bıle o kadar ıyı geldı kı.. Eltılerım kayınvalıde burda, hıcnırı gelmedı, belkı bı tencere yemek yapmak zorunda kalırlar dıye, herkes hızmet beklıyor senden, yapacsk durum olmayınca adımlarını atmadılar..
Yalnız değilsiniz kızlar üzülmeyin şu aya kadar benimde ben kuzenlerim ne akrabalarım hal hatır sormadı kocam bey tarafından bi kv ile görüşüyorum oda telefonla en fazla 2 dk sürüyor konuşmak bugün aradı birşeye ihtiyacın var mı diye sormayı bırakın erken Doğum riskim var deyince bi çırpıda iyi bak kendine dedi kapattı
Yani kotu degiliz, hic bir fesatliklarini gormedim hicbirisinden allah icin.Amaaaannnnn gelmesinler ya kaybeden onlar. Ben şahsen artık neredeyse kimseyi istemiyorum ya. (Bizimkilerde gelelim diye ölmüyorlar zaten de) yine de gelmeseler daha iyi biz bize olalım. Sonra geliyorlar bi şeye karışmadan duramazlar, sen anlatırsın ona uymaz falan filan uğraş dur. En iyisi annemin deyimiyle “ağrısız aşım kaygısız başım” ( sanırım böyle deyim )
Yani şöyle canım bana hastanedeyken onlar büyük ped verdiler eve çıktığımda da ped yeterli oldu yine o yüzden ben hiç kullanmamıştım dependi o yüzden bu sefer hiç depend almadım sadece orkidin en uzunundan 2-3 paket aldım. Ama belki o kanama işi kişiden kişiye değişiyordur benim çok olmadı ama belki senin çok olacaktır onu bilememem. Bu arada sezeryan doğum yaptım belki o da etkili olabilirYa kızlar özellikle ikinci doğumu olacaklar depend alıp memnun kalmayan var mı? Benim sezeryan doğum yapan bir arkadaşım alma çok gereksiz dedi depend için. Her iki doğum şekli için de önermiyorlar onu dedi. İki gün bile çok o enfeksiyon riskini artıyor vs. dedi. Hastanede ne bağladılar ne marka kullandı bilmiyorum ama yine depend tarzı bir hasta bezi kullandığına şahidim. Ben de aaa öyle mi diyeceğime nedensizce gıcık oldum bu tavrına.Sonuçta her doğum ya da her vücut farklı. Kullanmadığı ya da memnun kalmadığı şeylerde direkt o çok gereksiz deyip duruyor şu sıralar. Ben de kestirip yerine atmak bana iyi gelmedi, ben aldım ama kullanmama gerek kalmadı belki sen kullanırsın sonuçta ben de tavsiye üstüne almıştım demesi gerekirdi diye düşüyorum. Ondan başka memnun kalmayan var mı gerçekten dependden?
Doktor bılıyor işiBen en çok mumbar, kokoreç, şırdan, ciğer falan yemek istiyorum. Normalde çok yemem ama adana da uzunca bir süre yaşayınca şimdi onları istiyor canım. Bu arada buradaki doktorlar bunlara enfeksiyon riskinden dolayı yeme derken Adana’da olan arkadaşlarımın doktorları serbest bıraktı.
Allah razı olsun her bilgi içinAyy ben Ağustos annesiyim böyle gruplara girip son sayfaları okuyorum bildiğim birşey varsa yazayım diyorum
Depend konusu açılmış brn depend aldım devlette normal doğum yaptım. Devlette depend doğumdan sonra takmanı istiyor sancı çekerken hasta bezi kullandırıyorlar sürekli muane ederken hasta bezi daha rahat çünkü ben bilmiyordum hastanede aldırdım.
Bir diğer tecrübem kolostrom sütüm geliyordu benim ama bebeğim göğsümü tutmadı kızlar ertesi günü hastaneden çıkarken kan şekeri iyiydi bebeğin ama akşamına sararmaya başladı ve çok zorlu bir süreçti 10 gün upraştık düşmesi için ve sağarak versemde olmadı mama takviyesi yaptık meğersem göğüs ucum yokmuş ben bilmiyordum ve silikon uç diye birşey var ben bilmiyordum 5.gün öğrendim çocuk o şekilde emdi. 20 günlükken silikon ucu bırakıp normal aldı. Olurda bebeğiniz tutmazsa aklınızda olsun kimisi silikon uç bırakılması zor diyor ama isterseniz bıraktırırsınız
Bir diğer kurtarıcım gümüş kapak hala kullanıyorum bir göğsüm hassas çünkü hiç yara olmadı.
Bir diğer tavsiyem valize çok eşya koymayın kullanılmıyor gerçekten ertesi gün çıkacaksanız hele sezeryanda 2 gün kalınıyor.
Tabularınız olmasın hamileyken bebeğime onu yapmam bunu yapmam diyorsunuz ama her çocuk kendi karakteriyle geliyor ben sallamam diyordum sallıyorum şuanvee kim bilir daha neler yapıcam vee kimileriniz erken kimisi vaktinde kimileriniz de geç doğuracak 41+2 de doğurmuş olarak beklemek çok zor sabırlar
Doğum sonrası tabiki zor bir bebek veriyorlar size alışmaya çalışıyorsunuz bence tam anlamıyla 45 günden sonra alıştım diyebilirim herkeste bu değişkenlik gösterecektir etrafından yardım imkanı alabilenler alsın o dönemde yemek hazırlayanızın olması bile çok güzel
Sağlıklı kolay doğumlar ☺
kız o aileden insan nasıl birşey bekler zaten arasalar yeterYani kotu degiliz, hic bir fesatliklarini gormedim hicbirisinden allah icin.
Kv kp yasli, metrobusle 1.5 saat yol gelmeleri lazim, birinin kalbi %40 calisiyor birinin dizleri tutmuyor, genelde de hastalar. kucuk gorumcem cok yogun calisiyor, haftasonu da baska ek bir is yapiyor. Hem de oglu nisanlandi gecen hafta. Buyuk gorumcem de toplu tasima ile 1.5 saatte gelir anca, onun da kocasi 2 senedir issiz, ihtiyaclari yok ama bunalimda, koca adam dusa bile girmiyor cocuk gibi onla ugrasiyor. Eltim musait ama onun da cocuklari yeni okula basladi yine 1 saatlik yol.
Hepsi bir ugras halinde yani, kizacagim bir sey yok, anliyorum ama insan bekliyormus yine de bir kapi calinmasini.
Ama olsun, diyorum ya siz iyi geldiniz bana bunca haftadir
Evet maalesefKayınvalidenle aynı şehirde misin canım?
Yanına bile gelmiyormuş niye maalesef diyorsun canım belli ki soğuk birazEvet maalesef
Sımdı gelmıyor canım, ıs guc olmayınca koca valızını hazırlayıp gelırYanına bile gelmiyormuş niye maalesef diyorsun canım belli ki soğuk biraz
Ben lansinoh çiftlisini sipariş ettim gitti valla baktım bir çukur herkes bir şey söylüyor ne çıkarsa şansıma artık dedimGöğüs pompasını alıp deneyen var mı? Çekim gücü yanında birden can yakması tahriş etmesi sorunu varmış
Bide kiralananları araştırıyorum medicallerden haftalık aylık gibi hastane tipi kiralama oluyormuş
Ne yapsam bilemedim düşünüyorum kiralasam önce sonra uzun kullanmak için lazım olunca mı alsam
Ben de çok araştırıp ikili lashion almıştımBen lansinoh çiftlisini sipariş ettim gitti valla baktım bir çukur herkes bir şey söylüyor ne çıkarsa şansıma artık dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?