- 12 Nisan 2019
- 24.225
- 38.440
- 598
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #45.321
Ben zırvede bırakmayı dusunuyorum. Tek cocuk yeter diyorum, sımdı herkes ufak ufak ıkna etmeye calısıyor benı, annem asla yorum yapmazdı bebek konusunda, o bıle dedı, ıkıncıde tedavı gerekmez belkı dıye35 yasindayim canim. Bi de hamileliklerim hep boyle riskli gectigi icin yorulduk gercekten de. Tekrar cocuk dusunmuyoruz
Ay bende hep çok çocuk isterdim eskiden meğer imtihan meselesi varmış aradaSeni eklememişim cevabıma pardon
Başka çocuk kesinlikle istemiyorum diyorsanız bağlat 4. Sezeryan risk evet doktorunla iyice konuş bunu kaç sene sonra risksiz oluyor yada oluyor mu hep riskli mi kalıyor diye
Eşinde sende iyice düşünün öyle karar verin
Mesela benim eşim asla diyor bi daha çocuk istemiyorum bizim toplamda 4. Çocuk olacak çünkü iki onun bir benim ilk evliliğimizden var buda ortak evladımız
Ama ben istiyorum halim vaktim yerinde olursa bi üç sene sonra bi daha istiyorum belki diyorum oda kız olur
Benım hayalım 3 cocuktu hep, bı taneyı zar zor ısteAy bende hep çok çocuk isterdim eskiden meğer imtihan meselesi varmış aradailkini anca yapabildik
Ya o genetik birazda mesela annemi hatırlıyorum bi doktor kontrolünde denilen genç kız gibisin dedikleri ablamda yeni muayene oldu 42 yaşında ona da doktor demiş genç kız gibi yumurtalıkların diye40da rezerv azalıyo ki tutma ihtimali de azalıyo basit korunma yöntemleri işe yarar tahminimce. Benimkide ikinciyi 40da yapalım diyohayır bunu 8senede anca yapmış olcaz
Her türlü gebeliği deneyen biri olarak evet tüp bebek yaptırmayan birinin anlayacağı bişi kesinlikle değil. Ben hep çok pahalı maddi olarak zorlanırım diyodum en çok. Meğer manevi kısmı daha betermiş çok sağlam bir psikoloji lazım gerçekten. Her süreci ayrı yaa hepsinde ayrı ayrı sıkılıyorsun.Ben zırvede bırakmayı dusunuyorum. Tek cocuk yeter diyorum, sımdı herkes ufak ufak ıkna etmeye calısıyor benı, annem asla yorum yapmazdı bebek konusunda, o bıle dedı, ıkıncıde tedavı gerekmez belkı dıye
Ben tedavı asaması ayrı zor hamılelık surecı ıcın ayrı zor ıstemıyorum, cok zorlandım yıllardır ugrasıyorum, serkalj kısmı, yatma kısmı.. Aha sımdı ufaktan dogum nasıl olcak telası sardı benı
Yorucu bir süreç çünkü en makbulü arayı açmamak işte hepsi bir büyüsün mantığı olunca oluyorAy bende hep çok çocuk isterdim eskiden meğer imtihan meselesi varmış aradailkini anca yapabildik
Film açmıştım karşımda dondurdum izleyemiyorumgrubu bırakıp iş yapmaya gidemeyenlerdünya kadar iş var kalkıp bakamıyorum
Ilk dogumdan sonra acayip sinir oluyordum ikinciyi soranlaraBen zırvede bırakmayı dusunuyorum. Tek cocuk yeter diyorum, sımdı herkes ufak ufak ıkna etmeye calısıyor benı, annem asla yorum yapmazdı bebek konusunda, o bıle dedı, ıkıncıde tedavı gerekmez belkı dıye
Ben tedavı asaması ayrı zor hamılelık surecı ıcın ayrı zor ıstemıyorum, cok zorlandım yıllardır ugrasıyorum, serkalj kısmı, yatma kısmı.. Aha sımdı ufaktan dogum nasıl olcak telası sardı benı
anlaşıp iki saat ara versek konuşmaya sonra devam ederizFilm açmıştım karşımda dondurdum izleyemiyorum
Unutuluyor emin ol o süreç unutulmasa kimse ikinciyi gerçekten yapmazBenım hayalım 3 cocuktu hep, bı taneyı zar zor ıste
ben sabahtsn beri bir is yapiyorum gelip grubu okuyup dinlenip geri gidip bir is yapiyorum ama ikisi de bitmiyor cogaliyor bir taraftangrubu bırakıp iş yapmaya gidemeyenlerdünya kadar iş var kalkıp bakamıyorum
benim de bitmiyorben sabahtsn beri bir is yapiyorum gelip grubu okuyup dinlenip geri gidip bir is yapiyorum ama ikisi de bitmiyor cogaliyor bir taraftanhakketen evde sadece benim mi işim bitmiyor
Keısnlıkle, herkes sanıyo kı parayı verıyosun bebegı koyuyorlar, otle deıl ıste, her asamasında gözyası var, benım 4.denemem, tup bebek ıle 2 kere hamıle kaldım, hamılelıklerım yuksek rısklı hep, bol kanamalı gectı, bı kere de asılama ıle kaldım kalbı durdu, dusuk yaptırıldım, o husranı kımse anlamıyor, bazen karsındakı doktor bıle umursamıyor, yasın kucuk yıne olur dıyorlar 34 yasına geldım 30 yasından berı tedavı ıcerısındeyım 2 kere hıstereskopı gecırdım, sayısız test tahlıl, kollsrım mosmor olurdu her defasında.. Yemedıgım ıcmedıgım vıtamınler yaglr kalmadı, her adet donemınde 2 gun suren aglama krızlerı.. Kımse anlamıyor.. Ben de sımdı dıyorum, tedavı olmıcam, 3 4 yıl sonra denerım, olursa olur olmazsa olmaz.. Bızım sorun da yok sebebpsız ınfertılıte, dogal yoldan hamıle kalamadım hıc.. Olcagını sanmıyorum.. Nasip ama işte..Her türlü gebeliği deneyen biri olarak evet tüp bebek yaptırmayan birinin anlayacağı bişi kesinlikle değil. Ben hep çok pahalı maddi olarak zorlanırım diyodum en çok. Meğer manevi kısmı daha betermiş çok sağlam bir psikoloji lazım gerçekten. Her süreci ayrı yaa hepsinde ayrı ayrı sıkılıyorsun.
,Ben zirvede BEgüm'le bırakacağım niyetim öyleBenım hayalım 3 cocuktu hep, bı taneyı zar zor ıste
Of erkekler vasektomi olsun o zaman ya her şeyi kadınlardan bekliyorşarAy o da garanti degil o zaman. Esim bi daha hamile kalmami asla istemiyortupleri baglatsak mi acaba diyor arada
Sadece ıste kardesı olsun duygusu agır basarsa dusunebılırım, ama kedımız var, kardes gıbı buyutcem onları, sımdıden konusuyorum kedı abin senı beklıyorr oyun oynamak ıcın dıyorum, o da sureklı karnımda yatıyor, hareketlerını hıssedıyor sanırımIlk dogumdan sonra acayip sinir oluyordum ikinciyi soranlaraki daha bebek 2 aylikken sormaya baslamislardi. Kimse gormedi cunku hamileyken cektiklerimi. Ben hamile olunca butun yuk esime kaliyor. Serklaj, sanci derken. Ama tek cocuk olursa ogluma haksizlik yapacakmisim gibi hissetmeye baslamistim artik. Cunku baska cocuklari gorunce,okulda filan herkesim kardesi oldugunu gorunce cok uzuluyordu agliyordu. Yoksa histeroskopi olmak, sonra kurtaj, tekrar hamilelik serklaj, filan hic goze alabilecegim seyler degildi. Evlat icin yapamayacagin sey yok az kaldi cok sukur hepimizin. Zor kisimlari atlattik
Valla bı arkadasım karadenız turları antalyada tatıller, kucahında 2 yasında cocukla yaptı hepsını, ımrendım hep, ben hazırandan berı evden cıkmıyorum, oyle olsa hamılelık ben de dogururum 3 5Unutuluyor emin ol o süreç unutulmasa kimse ikinciyi gerçekten yapmaz
Kız artık millet 30a gelmeden kısırlıkla mücadele ediyo benim etrafımda hem akraba hem arkadaş çevremde artık tedavisiz hamile kalan çok az. İlk zamanlarda bi çekiniyodum düşüklerimi anlatmaya meğer herkeste varmış ben bilmiyormuşumYa o genetik birazda mesela annemi hatırlıyorum bi doktor kontrolünde denilen genç kız gibisin dedikleri ablamda yeni muayene oldu 42 yaşında ona da doktor demiş genç kız gibi yumurtalıkların diye
Bağlamamış olsa doğal yoldan hemen olurdu bence şimdi araştırılıyor tahliller onlar bunlar yapılıyor bağlattığı için doktor tutmayabilir demiş de sanmıyorum bence tutar sonuçta doğal yoldan kesmek için yapılan bir işlem bu dışarıdan müdehale illa tutacaktır
O yüzden yaş oldu kırk aman olmaz düşüncesi bence yanlış 40 yaş yaşlı değil artık günümüzde
İşte evlat istiyor diye kardeş mi yapılırmış düşüncesine karşıt bir duygusal örnekIlk dogumdan sonra acayip sinir oluyordum ikinciyi soranlaraki daha bebek 2 aylikken sormaya baslamislardi. Kimse gormedi cunku hamileyken cektiklerimi. Ben hamile olunca butun yuk esime kaliyor. Serklaj, sanci derken. Ama tek cocuk olursa ogluma haksizlik yapacakmisim gibi hissetmeye baslamistim artik. Cunku baska cocuklari gorunce,okulda filan herkesim kardesi oldugunu gorunce cok uzuluyordu agliyordu. Yoksa histeroskopi olmak, sonra kurtaj, tekrar hamilelik serklaj, filan hic goze alabilecegim seyler degildi. Evlat icin yapamayacagin sey yok az kaldi cok sukur hepimizin. Zor kisimlari atlattik
Bende lazere gidiyordum yarım kaldı doğum sonrası altı ay geçince gidilmesi gerekiyormuş. Lazerci bana ağda yapma jilete devam et ki dökülmeler çabuk olsun lazerde dedi. Bende öyle devam ediyorum yapacak bir şey yokkaşlarım bağımsızlığını ilan edeli çok oldu.Artık onlar kendi başına bir birey
Ben doğuma gideceğimiz zaman malum temziliği nasıl yapıcaz onun stresindeyim şimdiden.
Kuaförde ağdayada hiç gitmedim şimdiye kadar.
Zamanında lazere gitmiştim.Ama hormonlar devreye girince eskisi gibi oldum kaldım ortada
Napacağız kızlar doğum süreci yaklaşınca Kuaför dışında alternatif ne olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?