- Konu Sahibi sunshine__
-
- #45.401
Basta ben de sansli olanlardandim. Hic midem bulanmadi bile. 2 ay yazliga gittim, evden calisiyordum bir yandan. hergun ogle tatili ve mesai bitiminde deniz, yuruyus, hoplaya ziplaya gecti nerdeyse. Hatta kontrolden sonra geri gidecektim güya. Sonra acil serklaj ve 3 ay yattim kaldimBazı insanların cidden hiçbir sorunu olmuyor ne kusma ne baş donmesi ne korku koşuyorlar zıplıyorlar atlıyorlar tık demiyor
Olur canım şansını dene, e bebek hesabın varsa fişe gerek olmuyor, vermiyorlarMağazadan aldım ya acaba ordada değişim oluyor mu? Fişide attım mı bilmiyorum. Olmadı ya başkasına veririm hamile arkadaşımda var yada doğum sonrası denerim belki olur
Orta okula kadar Eylül Ekim Kasım hastalık zamanlarıdır bağışıklık düşüklğü mikrop yayılması olur okullarda
Ben de ebebekten sadece kutusuna bakarak sütyen almıştım. Bedende sıkıntı çıkmamıştı ama içindeki alarmı sökmeyi unutmuşlardı. Alarmı söktürmeye gittiğimde de değişim yapamıyoruz dedi kasiyer ilk.Ya zaten saçmalık orda bütün paketler açılmıştı ben bakmadım. Keşke baksaydım
Eşimin numarasını vermiştik ordan olur galibaOlur canım şansını dene, e bebek hesabın varsa fişe gerek olmuyor, vermiyorlar
karnabahar patates havuç köriyle sarımsakla zeytinyağıyla sosla ver fırına muazzam oluyoTavuktan bıktım artık eşim spor yapıyor her gün tavuk yemek istiyorbuzlukta karnabaharım var ama kıyma falan yok rn kütü domatesli makarna yaprarım ya bugünde böyle olsun
biz mi çok nazlıyız onlar mı kolay geçiriyorBazı insanların cidden hiçbir sorunu olmuyor ne kusma ne baş donmesi ne korku koşuyorlar zıplıyorlar atlıyorlar tık demiyor
Geçen sene başladı. Bu sene 5 yaş. Geçen sene de hep hastalanıyordu ama arada iyileştiği oluyordu. Bu sene hep hasta. Öyle yatalak olmuyor ama burun tıkalı, hep öksürük. Yaz tatilinde hep iyiydi.Bu sene mi basladi okula? Kac yasinda?
ilk 6 ay ekstra dikkatli olmayı planlıyorum ben ama sürekli her şeyi sterilize etmek vs sürdürülebilir değil zaten ya da sürekli kimyasaldan uzak tutmaya çalışmak da öyle.Mesajları okumaktan asıl sabahtan beri sormak istediğim şeyi unutmuşum ya ben. Kızlar şimdi biz bu bebişlerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz, ütülüyoruz, yıkayamadıklarımızı bir güzel dezenfekte ediyoruz ya bu yıkama ütüleme işlemi hep böyle devam mı edecek bağışıklık oluşana kadar yoksa ilk olmasından kaynaklı mı yapıyoruz bunları?Ütü yaparken bunu bilmediğimi fark ettim de biraz.
Ilk sene cok hastalaniyorlar. Sonraki yillarda giderek daha az hasta oluyorlar aslinda. 3 yasinda gondermistim ilk defa krese, 2. Donem tekrar bakici bulmak zorunda kalmistim. Hastaliktan kurtulamamistik ve alerjik astim teshisi koyulmustu. Hava makinesiyle yasiyorduk. Sonraki yillarda giderek rahatladi cok sukur. D vitamini,probiyotik kullaniyorum oglumda cok fazydasini gordum. Hasta olmaya basladiginda da beytonik veriyorum genelde toparliyor. Toparlamazsa aferin veriyorum artik. Antibiyotik kullanmaktansa aferin daha masum geliyor banaGeçen sene başladı. Bu sene 5 yaş. Geçen sene de hep hastalanıyordu ama arada iyileştiği oluyordu. Bu sene hep hasta. Öyle yatalak olmuyor ama burun tıkalı, hep öksürük. Yaz tatilinde hep iyiydi.
Çok güzel yazmışsın canım. Teşekkür ederim. Strep a pozitif çıktı şu an, mecburen antibiyotik başlıyoruz. Ateşi de 40’a yaklaştı.Orta okula kadar Eylül Ekim Kasım hastalık zamanlarıdır bağışıklık düşüklğü mikrop yayılması olur okullarda
Bağışıklığını yükseltecek takviyeler tavsiye ederim özellikle mürdümlü takviyeler
Doğal antibiyotik olarak sarımsaklı yiyecekler yedirmeye çalış
Öksürük varda bitkisel şurup kullan
İlaçtan ne kadar uzak olursa o kadar sağlamlaşır bünyesi
Benim büyük oğlanda ana sınıfına kadar hasta olmzdı ne zaman başladı okula her sene en ufak şeyde uzunca sürdü hastalığı
Sonra ilaç kestim ben hemen ilaçlara baş vurmadım
Öksürünce mesela ilk şurup vermedim ballı ılık su yaptım bronşlarını ısıttım havlu koydum ateşlendi limon gribin tozu karıştırıp sürdüm
Bu şekilde en Fazla 3 gün sürdü hep hastalığı
Şimdi iki senedir hiç yüksek ateş bronşlar tıkalı öksürük krizleri yaşamadık azıcık Boğaz ağrısıyla atlatıyoruz şükürler olsun
Bebeğe gelince
Asla uzak tutma kıskançlığa yol açarsın zaten paylaşmakta zorlanacak ilk etapta kardeşine senden ayıran bir kardeş olarak görmemesi için yapma yaklaşma elleme dur kucağımda kardeşin var yaklaşımları yapmamaya dikkat etmelisin
He şu var farkında olmayacaksın lohusalık döneminde ister istemez pinpirikli olacaksın bende olacağım biliyorum
Bu yüzden eşimi ve annemi uyardım dedim çocuklara terslenirsem bebek yüzünden beni uyarın silkeleyin siz bana mani olun
Mesela korkuyorum küçük oğlumdan hiç hırçın değil ama kıskançlık bu ya diyorum hırçınlaşırsa kardeşine birşey fırlatırsa ne yaparım ...
Gördüğün gibi tecrübe değil duygular devreye giriyor hepsende benim gibi çevrenden destek iste seni de çocukları da onlar gözlemlesin
He birde ben çocukların yanında bebeği övmemekte dikkat etmeye çalışacağım oda çok etkiliyormuş çocukları
Bakalım yaşayıp göreceğiz nasıl olacağını
İstiyorsan her seferinde yapMesajları okumaktan asıl sabahtan beri sormak istediğim şeyi unutmuşum ya ben. Kızlar şimdi biz bu bebişlerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz, ütülüyoruz, yıkayamadıklarımızı bir güzel dezenfekte ediyoruz ya bu yıkama ütüleme işlemi hep böyle devam mı edecek bağışıklık oluşana kadar yoksa ilk olmasından kaynaklı mı yapıyoruz bunları?Ütü yaparken bunu bilmediğimi fark ettim de biraz.
Haklarında hayırlısı olsun o halde gonullerine gore versin rabbim.Eski büyüklüğüne emzirmeyi tamamen kesince dönüyor ama daha yumuşak şekilde oluyor
Hamile kalma ihtimali çok çok düşük ve evet pişman olanlar var hoş Ablam pişman değil tüp bebek tutarsa tutar tutmazsa yapacak birşey yok modunda bide evlatlık başvurusu yaptılar ikiside olursa vay haline bide ikiz istiyor
Ben tüp bağlatmaya erkenden karşıyım 40a merdiven dayayınca belki isterim
Geçmiş oykumden dolayi hep riskli aslinda ama bunu yasamadan goremiyoruz bebek olusup yerlesim yerine gore veriliyor karari cok şükür bunda yolunda gitti ama birdaha olursa yine ayri risk olmayacagi belli değil. Esimde diyordu belki birdaha kiz istermiyiz baglatmasak mi diye de riski stresi yeter evdekilere uzun omur versin rabbim dedim ama yine son ana kadar düşünürüz tabi.Seni eklememişim cevabıma pardon
Başka çocuk kesinlikle istemiyorum diyorsanız bağlat 4. Sezeryan risk evet doktorunla iyice konuş bunu kaç sene sonra risksiz oluyor yada oluyor mu hep riskli mi kalıyor diye
Eşinde sende iyice düşünün öyle karar verin
Mesela benim eşim asla diyor bi daha çocuk istemiyorum bizim toplamda 4. Çocuk olacak çünkü iki onun bir benim ilk evliliğimizden var buda ortak evladımız
Ama ben istiyorum halim vaktim yerinde olursa bi üç sene sonra bi daha istiyorum belki diyorum oda kız olur
Gerçekten unutuluyor 2. Dogumdan hemen sonra birdaha mi asla diyordumUnutuluyor emin ol o süreç unutulmasa kimse ikinciyi gerçekten yapmaz
Nasil rahatsızliklar cikti Merak ettimKizlar bu tüp bagalatma olaylarını hiç doğru bulmuyorum ya tavsie etmem sağlığınızla oyanarsiniz bana göre eltim ve görümcem bagalti ve çok rahatsıik çıktı ondan sonra bana kalırsa da mesela vücut bı bütün biz o bütünlüğü bozuyoruz calisan bı organı bağlandığınız düşünün vücutta ila meydana başka sorunlar çıkar öbür yoları deneyin
3.cocugum olacak yine ama yine aynı özenle bekliyorum. Ben kizlarimda yaklasik 2 sene kadar ayri yikadim kiyafetlerini ve hep utuledim, sonrasinda saliyorsun tabi biraz da ilk baslarda boyle devam et bence.Mesajları okumaktan asıl sabahtan beri sormak istediğim şeyi unutmuşum ya ben. Kızlar şimdi biz bu bebişlerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz, ütülüyoruz, yıkayamadıklarımızı bir güzel dezenfekte ediyoruz ya bu yıkama ütüleme işlemi hep böyle devam mı edecek bağışıklık oluşana kadar yoksa ilk olmasından kaynaklı mı yapıyoruz bunları?Ütü yaparken bunu bilmediğimi fark ettim de biraz.
Keşke domatesli makarna yiyebilsemTavuktan bıktım artık eşim spor yapıyor her gün tavuk yemek istiyorbuzlukta karnabaharım var ama kıyma falan yok rn kütü domatesli makarna yaprarım ya bugünde böyle olsun
Tambugdaylı yıyebılırsınKeşke domatesli makarna yiyebilsem
Ben utulemeyi dusunmuyorum kiyafetleri, ilk yikamada utuledim. Sonrasinda utulemeyi dusunmuyorum. Emzikleri biberonlari kaynatirim ama utu yapamam. Arkadasim anlatiyor 1 yasina kadar hep utuledim kiyafetlerini, suyunu bile hep kaynatarak verdim diye. Cocugu simdi 9 yasinda ve mide, bagirsak problemlerinden kurtulamiyorlar. Bagisiklik olusmadi cocugumda diyor.Mesajları okumaktan asıl sabahtan beri sormak istediğim şeyi unutmuşum ya ben. Kızlar şimdi biz bu bebişlerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz, ütülüyoruz, yıkayamadıklarımızı bir güzel dezenfekte ediyoruz ya bu yıkama ütüleme işlemi hep böyle devam mı edecek bağışıklık oluşana kadar yoksa ilk olmasından kaynaklı mı yapıyoruz bunları?Ütü yaparken bunu bilmediğimi fark ettim de biraz.
Bana yasak şu anTambugdaylı yıyebılırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?