- Konu Sahibi sunshine__
-
- #45.421
Ay hayır tabiki yıka ama sürekli aşırı steril ortam aşırı steril kıyafetler bağışıklığı düşürür. Ben daha ütü yapmam muhtemelen her kıyafetine yoksa bide sürekli her şeye reaksiyon göstermesiyle uğraşMesajları okumaktan asıl sabahtan beri sormak istediğim şeyi unutmuşum ya ben. Kızlar şimdi biz bu bebişlerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz, ütülüyoruz, yıkayamadıklarımızı bir güzel dezenfekte ediyoruz ya bu yıkama ütüleme işlemi hep böyle devam mı edecek bağışıklık oluşana kadar yoksa ilk olmasından kaynaklı mı yapıyoruz bunları?Ütü yaparken bunu bilmediğimi fark ettim de biraz.
Bende aynıyım hemde 1 aydır falan sırtım çürüdü sanki ağrıdan artıkYa kızlar ben sabah kalktigimda yan yatmaktan midir nedir sırt kemiklerim ciğerlerime batıyor sanki nefes alamıyorum cok ağrıyor sırtım ya şimdiden ne yapicam ben
Ya sen bilirsin ama yani belli dozda mikroba alışması lazım bünyeleri hassas sürekli daimi sterillik sıkıntıNe bileyim ben bu çocuğun kaç yaşına kadar battaniyesini ütülicem diye bir iç çekmişim de öyle aklıma geldi. Kıyafetler de keza öyle çok üstü başı kirlenecek, değişecek tamam minik ütülemesi kolay ama küçük de olsa çok parçaBaşlamadan üşendim ben
Ütülemeyi pek önermiyorlar ama bağışıklık sistemi düşük olur diye. İlk başta ben de ütülerim de sürekli ütülemeyebilirimNe bileyim ben bu çocuğun kaç yaşına kadar battaniyesini ütülicem diye bir iç çekmişim de öyle aklıma geldi. Kıyafetler de keza öyle çok üstü başı kirlenecek, değişecek tamam minik ütülemesi kolay ama küçük de olsa çok parçaBaşlamadan üşendim ben
Bende cok sakınmadan büyüttüm heryerde yanimdalardi ikiside ama utulemek hep cazip geldi cok şükür oyle hep hastalanarak buyumediler ikiside . Cokda buna bagli degil yani tamam pis ortamda buyumesinlerde birazda steril şartlarda olmasi iyi sanki bilemedimBen utulemeyi dusunmuyorum kiyafetleri, ilk yikamada utuledim. Sonrasinda utulemeyi dusunmuyorum. Emzikleri biberonlari kaynatirim ama utu yapamam. Arkadasim anlatiyor 1 yasina kadar hep utuledim kiyafetlerini, suyunu bile hep kaynatarak verdim diye. Cocugu simdi 9 yasinda ve mide, bagirsak problemlerinden kurtulamiyorlar. Bagisiklik olusmadi cocugumda diyor.
Normal makarna yasak da, tambıgdaylı yıyebılırsın dedı 3 kasıkBana yasak şu anbelki bu hafta eklenir listeye
Onun aklını yerim yaa kaçıncı sınıfa gidiyor bire mi başladıÇok güzel yazmışsın canım. Teşekkür ederim. Strep a pozitif çıktı şu an, mecburen antibiyotik başlıyoruz. Ateşi de 40’a yaklaştı.
Sadece a d e vitaminli omega 3 möllers kullanıyordum. Onu da hep unutuyorum vermeyi. Senin kullanıp memnun kaldığın varsa isim verir misin? Yasaksa özelden yaz
Kızımı bebekken kimseden sakınmadım. Herkese verdim. Hasta çocuklarla oynamasını da engellemedim hiç. Bakalım bu sefer nasıl olacak. Bebekten dolayı üzerimde gerginlik olup çocuğuma patlamam inşallah. Şu an çok meraklı kardeşe ama geçen ‘bana bakıcı mı tutsanız, kardeşim olunca ilgilenemeyeceksiniz ya’ diyordu
Bende cok sakınmadan büyüttüm heryerde yanimdalardi ikiside ama utulemek hep cazip geldi cok şükür oyle hep hastalanarak buyumediler ikiside . Cokda buna bagli degil yani tamam pis ortamda buyumesinlerde birazda steril şartlarda olmasi iyi sanki bilemedim
[/
kiyafetleri utulemedim diye pis ortamda da buyutmedim cok sukur oglumu. Kiyafetlerini utulememek, suyunu kaynatmamak temiz olmadigimiz anlamina gelmiyor.
Suyunu kaynatmadim damacanadan icti bizimle ama musluktan da icirmedim. Arkadasimin yorumu bu sekilde keske suyunu kaynatmasaydim surekli diyor
Bebeğim yaaa boşver benimki de aynı sancım falan olunca niye rahat durmadın diye kızıyo üzülüyo, bebeğin hareketlerini anlatınca da ayıp anlatılmaz diye tribe bağlıyo. Yapcak bişi yok hayatımızın kalıcı üyeleri onlar. Değiştiremeyeceğimiz şeylere tek yapabileceğimiz şey bakış açısını değiştirip üzülmeyi bırakmak. Tabi dilde kolay uygulaması zor. Bazıları da çok patavatsızca hareket ediyor onlarada gereken cevabı ver içinde asla kalmasın. Ne münasebet senin gebeliğinle ilgili kimse bişi diyemezKızlar mesajları okudum birçoğunuz ne kadar zor şeyler yaşayarak gelmiş bugünlereben de artık aşırı duygusallaşmaya başladım . Herkesten nefret ediyorum. Tahammülüm hiç yok nerdeyse. Bide ben hamileliğimde hem sağlık sorunları hem mental olarak o kadar zor şeyler yaşadım ve yaşıyorum ki. Allah nasip ederse kardeşi olsun zaten istiyorum ama yaşım ilerleyince bu süreci bir kere daha kaldırabilir miyim bilmiyorum. Mecburen sezeryan olacağım o yüzden toparlandığım gibi tekrar yapmayı düşünüyorum. Şu an ki düşüncem bu en azından.
Bide öğretmenim 29. Haftadayım. 37ye kadar çalışırım diyordum ama 32yi zor görcem gibi. Okulda herkes bir laf söylüyor bpğmamak için zor duruyorum. Bi sen mi doğuruyorsun sanki diyen bile oldu. Kimseye dertte yanmıyorum ama dışarıdan bakınca da çok zorlanıyorum belli oluyor ve çok ağırlaştım. Herkesten nefret ediyorum tekrar söyleyim.eşime de gıcık olmaya başladım valla nasıl geçecek bu süreç bilmiyorum.bugün annemi aradım dişim ağrıyor okul çıkışı doktora gidicem diye. Seninde ne dişin bitti ne başın dedi. Ay yazarken bile gözlerim doluyor. Ben de isterdim at gibi bi hamilelik geçireyim yabancı analar gibi olayım ama yok yani. Gerçekten sadece yaşamaya ayakta durmaya çalışıyorum. İnsanların anlayışsızlıkları beni delirtiyor herkesi boğmak istiyorum. Yine aşırı dolmuşum bide hafta sonu İstanbul’a düğüne gidicez kaynanamı görünce tam olurum artık . Cinnetimi düğüne saklıyorum
Valla ben önceden külotlarımızı atletlerimizi bile ütülerdim. Çocuk doğdu, hiç uyumadığımız için 5 senedir ütü de yapmıyoruzMesajları okumaktan asıl sabahtan beri sormak istediğim şeyi unutmuşum ya ben. Kızlar şimdi biz bu bebişlerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz, ütülüyoruz, yıkayamadıklarımızı bir güzel dezenfekte ediyoruz ya bu yıkama ütüleme işlemi hep böyle devam mı edecek bağışıklık oluşana kadar yoksa ilk olmasından kaynaklı mı yapıyoruz bunları?Ütü yaparken bunu bilmediğimi fark ettim de biraz.
var ya ben soğan yemeyi bir özledimKeşke domatesli makarna yiyebilsem
Aynı fikirdeyim kısır İçin de 2 kaşık dedi, 2 kaşık İçin kısır mı yapılırNormal makarna yasak da, tambıgdaylı yıyebılırsın dedı 3 kasık3 kasık ıcın de aldıgıma uğrastıgıma degmez dedım
Kaşık ama ne kaşığı bu önemliAynı fikirdeyim kısır İçin de 2 kaşık dedi, 2 kaşık İçin kısır mı yapılır
kıyamam ya bu anneler neden böyle yapıyor asla anlamıyorum. en şefkatlerine ihtiyaç duyulan dönemde hem deKızlar mesajları okudum birçoğunuz ne kadar zor şeyler yaşayarak gelmiş bugünlereben de artık aşırı duygusallaşmaya başladım . Herkesten nefret ediyorum. Tahammülüm hiç yok nerdeyse. Bide ben hamileliğimde hem sağlık sorunları hem mental olarak o kadar zor şeyler yaşadım ve yaşıyorum ki. Allah nasip ederse kardeşi olsun zaten istiyorum ama yaşım ilerleyince bu süreci bir kere daha kaldırabilir miyim bilmiyorum. Mecburen sezeryan olacağım o yüzden toparlandığım gibi tekrar yapmayı düşünüyorum. Şu an ki düşüncem bu en azından.
Bide öğretmenim 29. Haftadayım. 37ye kadar çalışırım diyordum ama 32yi zor görcem gibi. Okulda herkes bir laf söylüyor bpğmamak için zor duruyorum. Bi sen mi doğuruyorsun sanki diyen bile oldu. Kimseye dertte yanmıyorum ama dışarıdan bakınca da çok zorlanıyorum belli oluyor ve çok ağırlaştım. Herkesten nefret ediyorum tekrar söyleyim.eşime de gıcık olmaya başladım valla nasıl geçecek bu süreç bilmiyorum.bugün annemi aradım dişim ağrıyor okul çıkışı doktora gidicem diye. Seninde ne dişin bitti ne başın dedi. Ay yazarken bile gözlerim doluyor. Ben de isterdim at gibi bi hamilelik geçireyim yabancı analar gibi olayım ama yok yani. Gerçekten sadece yaşamaya ayakta durmaya çalışıyorum. İnsanların anlayışsızlıkları beni delirtiyor herkesi boğmak istiyorum. Yine aşırı dolmuşum bide hafta sonu İstanbul’a düğüne gidicez kaynanamı görünce tam olurum artık . Cinnetimi düğüne saklıyorum
Beytonik nedir? Probiyotik olarak ne kullanıyorsun? Cevabın için teşekkürler.Ilk sene cok hastalaniyorlar. Sonraki yillarda giderek daha az hasta oluyorlar aslinda. 3 yasinda gondermistim ilk defa krese, 2. Donem tekrar bakici bulmak zorunda kalmistim. Hastaliktan kurtulamamistik ve alerjik astim teshisi koyulmustu. Hava makinesiyle yasiyorduk. Sonraki yillarda giderek rahatladi cok sukur. D vitamini,probiyotik kullaniyorum oglumda cok fazydasini gordum. Hasta olmaya basladiginda da beytonik veriyorum genelde toparliyor. Toparlamazsa aferin veriyorum artik. Antibiyotik kullanmaktansa aferin daha masum geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?