- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #46.161
Gerçekten öyle arkadaşım oğlu doğdu ben oğlum yatacam düşer bir şey olur dedi kocası da ben çocuğa zarar veririm dedi salonda cekyatta yatmaya başladı çocuk büyüdü bu sefer arkadasim ne kadar istese de beşiğe koyamıyor eşi de TV telefin karşında uyumaya alıştı odada uyumak zor geliyor diyorBn şöyle dusunuyorum
Dogumdan sonra bazi kadinlar erkekleri ik isekilde uzak tutuyo
1aman dokunma yikama uyutma gezini cikarma ben yapiym / yada anneanne evde oluyo baba yine ikinci plana atiliyor
2 bebek dogdu die adam direk ikinci planla. Opme yok mihabbet yok sevisme yok ilgi yok
Bi sure sonra erkeklerde eeh diip gidio
Bizim cevremizde bu yasandi 3-4 ciftte
İnşallah canııım inşallahAşkım bu herkes için geçerli değil. Bazılarımız bununla imtihan oluyor ne yazıkki. Genelde de aslında aralarında sorun olan ve bebek olunca düzeleceğini sanan çiftlerde oluyor. İnşallah güzelleklerle karşılaşırız doğumdan sonrayani bebek olduğunda ilgiyi sadece bebeğe değil bilinçli bir şekilde aileye verirsek böyle bir durumla karşılaşmayız. Bir de sadece eşimiz için değil kendimiz içinde fırsat buldukça eski rutine devam etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü karşılıklı bi ihtiyaç
Hahah teşekkür ediyorum canımmmBenim eşimde öyle bir şey olmadı ama benim onu tokatlayasım geliyordu.hepsi geçiyor bir süre sonra. Bunları düşünüp üzülme şimdi. Onlar bebeği kıskanan çocuk adamlar.
Bende cumartesi gunu kaşıntı oldu doktoruma gittim nts soktular o ara ama bu haftada erken nts tam cıkmaz denildi 32+1 de sadece bebeklerin kalplerıne bakmak için soktular. Safra asidine bakıldı sınırın cok az altında ilaç verdi onu kullanıyorum kaşıntımda bitti gibi bişey olduCanım hoşgeldin
Bazılarımızda sancılar başladı.
Sabızsız Ekim'de doğan bebeklerimiz bile oldu.
Bugünde 1-2 arkadaşımızın biraz riskli geçiyor süreçleri.
30.Haftadan sonra pek çoğumuzda sancı benzeri ağrılar kendini gösterdi.( Bende bugün 31.haftamdayım)
Geçen hafta sancı fazlaydı doktora gittiğimde NTS'ye girdim ama sancı sıfır çıktı benim. Bu haftaarda sadece yalancı doğum sancısı değil Safra Kesesi yada Böbrekler kaynaklıda olabliyormuş.
Benim annemdeYalnız olmadığıma sevindim ya annem dalga geçiyor benimle ahahsh
Evet doğru diyorsun canım aslında ilgiyi dediğin gibi biraz dengelemek gerekiyor, inşallah hiç böyle sorunlar yaşamayız bebişlerimiz doğduktan sonra çok daha mutlu oluruzBn şöyle dusunuyorum
Dogumdan sonra bazi kadinlar erkekleri ik isekilde uzak tutuyo
1aman dokunma yikama uyutma gezini cikarma ben yapiym / yada anneanne evde oluyo baba yine ikinci plana atiliyor
2 bebek dogdu die adam direk ikinci planla. Opme yok mihabbet yok sevisme yok ilgi yok
Bi sure sonra erkeklerde eeh diip gidio
Bizim cevremizde bu yasandi 3-4 ciftte
Yani bende sancı falan yok ama rahım agzı kısalmış bi de doktor cok normalmiş gibi anlatıyo suyun gelirse kanaman olursa hemen gelirsin diye beni bi ağlama tuttu ne yapcam suyum gelirse diye panik oldumYok kız onun teko da artık korkuyor Doktorlar hepimize bır şey dediği için
Okudum canım Allah şifa versinKızlar bugün de Z Zeyzey2134 için 99kere “ya mübdi” çekelim
Ay korkunç ya etkilenmemen mümkün değil ben okurken bacaklarımı sıktım istemsizce. gerçekten devlet hastanesindeki kadın doğumcu doktorlar ne yaşıyorsa acayip bir ruh halinde oluyorlar. ben de geçen ishal ve karın ağrısıyla gittiğimde nstye girdim doktorda bir haller asla açıklama yapmıyor 5 karış suratla geziyor. anasını öldürdük sanki öyle bir bakışı var ki. öyle biriyle doğum yaptığımı hayal edemiyorum.Teşekkür ederim canım Z Zecmel tesbih için hepinize
İkinci kez nst ye girdim sancı çıkmadı çok şükür kan idrar verdim onların sonucunu bekliyorum
Nst yi dogumhanede çektiler psikolojim bozuldu ama
Tam gebe okuluyla doğum korkumu yenmiştim Allahim kimseyi devlet hastanesine dusurmesin
Yani başımda doktor yeni normal doğum yapmış bir kadına bileğine kadar elini soktu pıhtı kalmış mı diye bakmak içinmiş kadin çığlık çığlığa allahim ben ondan çok korktum
Kadinin kadina acimasi yok kadina nasıl bağırıyordu Ay aklıma geldikçe kendimi zor tuttum doktora bagirmamak icin
Çığlık çığlığa doğum yapanlar falan ayy allahim cok kotu bir gündü nerden geldim buraya
o yüzden çok kalın kalın şeyler almamak lazım ekstra olarak bir şal ya da yedek bir polar sabahlık yeterli.Ama genelde servisler gerçekten çok sıcak oluyo yaa ara koridor falan iyi
bebeğin bakımından babayı uzak tutmamak gerek. ilk çocuğumuz ve eşimde ben de daha önce yavru kedi bakımı harici bir tecrübeye sahip değiliz yeğenimiz bile olmadı.Evet evet ayni dikirdeyim. Yabancilara bakinca zaten anne baba bebegin oz bakimini ilk gunden ustleniyor. Oyuzden de onlarin cocuklari bizimkilere gore daha sakin ve mantikli davraniyor. Bizde eski toplu yasama duzeninin getirdigi aliskanliklardan erkekler heranlamda itiliyor ve olay sacma sapan bir hal aliyor. Cekirdek aileyi ilk gunden olusturmak bence cok kiymetli
Hamgi şehirin devlet hastanesi orası yaaTeşekkür ederim canım Z Zecmel tesbih için hepinize
İkinci kez nst ye girdim sancı çıkmadı çok şükür kan idrar verdim onların sonucunu bekliyorum
Tam gebe okuluyla doğum korkumu yenmiştim Allahim kimseyi devlet hastanesine dusurmesin
Yani başımda doktor yeni normal doğum yapmış bir kadına bileğine kadar elini soktu pıhtı kalmış mı diye bakmak içinmiş kadin çığlık çığlığa allahim ben ondan çok korktum
Kadinin kadina acimasi yok kadina nasıl bağırıyordu Ay aklıma geldikçe kendimi zor tuttum doktora bagirmamak icin
Çığlık çığlığa doğum yapanlar falan ayy allahim cok kotu bir gündü nerden geldim buraya
Ayni sorunu iki arkdsim yasadi. İkisininde esleri aldatti. Evden koptular adamlar cnkuGerçekten öyle arkadaşım oğlu doğdu ben oğlum yatacam düşer bir şey olur dedi kocası da ben çocuğa zarar veririm dedi salonda cekyatta yatmaya başladı çocuk büyüdü bu sefer arkadasim ne kadar istese de beşiğe koyamıyor eşi de TV telefin karşında uyumaya alıştı odada uyumak zor geliyor diyor
Gerçekten ilişkileri kötüye gidiyor eşi resmen arkadaşımı bebek bakan yemek yapan çamaşır yıkayan çalışıp fatura ödeyen biri gibi görmeye başladı arkadaşım da her ne kadar kaza vb dese de kocasi iyice elinde dursun diye 2. Yi yaptı. Eşi diyor ki 32. Haftaya girer izni alır memlekete gidersin ben burada sizle uğraşamam o kadar üzüldüm ki eşim bana hafif sesini yükseltse çok kötü oluyorum bir de böyle şeyler dese
Her bebek farklı ama kilosu iyi. Z Zecmel o hani ikizler erken geliyor ya bir arkadaşımız doğurdu birinde sancı çıktı senin ki nasıl diye merak etti. İnşallah biraz daha beklerlerYani bende sancı falan yok ama rahım agzı kısalmış bi de doktor cok normalmiş gibi anlatıyo suyun gelirse kanaman olursa hemen gelirsin diye beni bi ağlama tuttu ne yapcam suyum gelirse diye panik oldumbakalım 2 haftam kaldı 2 hafta bebekler durmalı zaten ikizlerde 35 haftaymış ortalama doğum gununde gelmiş olucaklar kızlar 31+3 te 1811 kg dı bebek normal mi yoksa zayıf mı ya? Dün akşam bi arkadas benden 1 hafta ilerde 2350 ymiş bebegının kilosu ama hangi haftada o kiloda soramadım
Çok normal kiloda canımYani bende sancı falan yok ama rahım agzı kısalmış bi de doktor cok normalmiş gibi anlatıyo suyun gelirse kanaman olursa hemen gelirsin diye beni bi ağlama tuttu ne yapcam suyum gelirse diye panik oldumbakalım 2 haftam kaldı 2 hafta bebekler durmalı zaten ikizlerde 35 haftaymış ortalama doğum gununde gelmiş olucaklar kızlar 31+3 te 1811 kg dı bebek normal mi yoksa zayıf mı ya? Dün akşam bi arkadas benden 1 hafta ilerde 2350 ymiş bebegının kilosu ama hangi haftada o kiloda soramadım
Bizde de o bag yok. Ama cok normal. Hormon yok. Tekme hissetmio. Sadwcce bizim karnimizin buyudugunu goruyolar. Babalik sonradan ogreniliyor sonuctaAy korkunç ya etkilenmemen mümkün değil ben okurken bacaklarımı sıktım istemsizce. gerçekten devlet hastanesindeki kadın doğumcu doktorlar ne yaşıyorsa acayip bir ruh halinde oluyorlar. ben de geçen ishal ve karın ağrısıyla gittiğimde nstye girdim doktorda bir haller asla açıklama yapmıyor 5 karış suratla geziyor. anasını öldürdük sanki öyle bir bakışı var ki. öyle biriyle doğum yaptığımı hayal edemiyorum.
o yüzden çok kalın kalın şeyler almamak lazım ekstra olarak bir şal ya da yedek bir polar sabahlık yeterli.
bebeğin bakımından babayı uzak tutmamak gerek. ilk çocuğumuz ve eşimde ben de daha önce yavru kedi bakımı harici bir tecrübeye sahip değiliz yeğenimiz bile olmadı.benimle annem kalacak doğum sonrası, anneme diyorum bebeği mi yıkayacağız eşim yıkayacak sen ona göstereceksin. onun ilgilenmesi için teşvik edeceksin. mesela hastaneden çıkınca önce annemi evine bırakıp eşim bebek ve ben eve tek girmek istiyorum. bebeğe evi gezdirsin mesela ben duş alırken ona baksın biraz zaman geçirsinler. benim kurduğum bağı kurabilmiş durumda değil henüz bebekle fark ediyorum.
Naz yapayım derken elinde patlıyor gibi oluyor 2. Hamileliğinde eşine test al da yapalım demiş hamileyssn hamilesindur şimdi uğraştırma beni gibi bir şey söylemişAyni sorunu iki arkdsim yasadi. İkisininde esleri aldatti. Evden koptular adamlar cnku
Cocukla yatma bilmiorum buyuk konusmicam ama cok yanlis. Benim annem bnmle hic yatmadi mesela. Cok sukur hicbi piskolojik sorunum da olmadibizim kadinlarimiz kendi egolarini tatmin ediyo sanirim. Bebegin ihtiyacindan degil bunlar
Kadın çok iyi doktorlara da denk geldim ama sus kasma kendini acımaz saçmalama diyen erkek doktora hiç denk gelmedim.Hamgi şehirin devlet hastanesi orası yaa
Çok ürktüm bende erkek doktor daha mı iyi oluyor ne
Çok üzüldüm ve kötü oldum gerçekten okuyunca sezeryan olacak olmama rağmen. Benim de devlete gittiğim zamanlar oldu ne yazık ki gerçekten çok kötü davranıyorlar. Allah mecbur olana sabır versinTeşekkür ederim canım Z Zecmel tesbih için hepinize
Bu konuda herkes bana diyor yanında biri olması lazım. Benim düşüncem de şu eşimle de paylaştım çocuk banyo yapacaksa beraber yaptıracağız hatta dedi annemle sen yaptırırsın ben kabul etmedim annenin değil bizim çocuğumuz diye karşı çıktım ki istemiyorum da burda biri yardım edecekse bence eş olmalı hani büyük şeyler yapmasa bile küçük küçük yardım edebilirAy korkunç ya etkilenmemen mümkün değil ben okurken bacaklarımı sıktım istemsizce. gerçekten devlet hastanesindeki kadın doğumcu doktorlar ne yaşıyorsa acayip bir ruh halinde oluyorlar. ben de geçen ishal ve karın ağrısıyla gittiğimde nstye girdim doktorda bir haller asla açıklama yapmıyor 5 karış suratla geziyor. anasını öldürdük sanki öyle bir bakışı var ki. öyle biriyle doğum yaptığımı hayal edemiyorum.
o yüzden çok kalın kalın şeyler almamak lazım ekstra olarak bir şal ya da yedek bir polar sabahlık yeterli.
bebeğin bakımından babayı uzak tutmamak gerek. ilk çocuğumuz ve eşimde ben de daha önce yavru kedi bakımı harici bir tecrübeye sahip değiliz yeğenimiz bile olmadı.benimle annem kalacak doğum sonrası, anneme diyorum bebeği mi yıkayacağız eşim yıkayacak sen ona göstereceksin. onun ilgilenmesi için teşvik edeceksin. mesela hastaneden çıkınca önce annemi evine bırakıp eşim bebek ve ben eve tek girmek istiyorum. bebeğe evi gezdirsin mesela ben duş alırken ona baksın biraz zaman geçirsinler. benim kurduğum bağı kurabilmiş durumda değil henüz bebekle fark ediyorum.
35. Hafta ikiz için normalmiş 35. Haftadan once küveze alınıyomuş:/ o yuzden aslında 35. Haftada ikiz için erken gelme demıyolar. Kimde sancı cıktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?