- 20 Temmuz 2022
- 2.124
- 2.028
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #46.241
Ya bana bir vuruyolar vallahi yerımde zıplıyorum bi de acıtaya başladı rahım agzı zaten sakat bi de vura vura cıkacaklar sinirlerim zıplıyo resmenYa dün bana da ilk defa oldu artık elini mi soktu anlamadım dışarı çıkacak sandım oradan sonra biraz yürüdüm sonra yatıp ayaklarımı yukarı diktim değiştirdi pozisyonunu çok şükür
23. Haftada dikis attiklarinda 3mm idi. Mudahele edilmeseydi suyum gelmek uzereydi ve bebebkleri buyuk ihtimal kaybederdim. Doktordan allah razi olsun diyorum hep. Zamaninda mudahele kurtardi bebeklerimi :) simdi dikis olunca acilma olmuyor. Su yine de gelebilir, ya da sancilar saatte 4 defa olursa hemen beni ara hastaneye gel diye tembihledi doktorum.O hiç kalkmama bebeği yerınde tutmuştur kuzum35. Haftadan sonra küveze girmeye gerek bıle kalmıyomuş 34. Haftadan sonrada mı korkmamak lazımmış benımde 1 haftam kalıyo o zaman
Benımde bugun dolabı yatagı geldi duvar kağıdı yaptrcaz bi de yatak nevresim yorgan kaldı onlar içinde yataşa bakılacak bi tek o kaldı aslındakordon kanını hiç konuşmadık biz doktorumla kit mi alıyoruz nasıl oluyor o sürec?
Senınkilerinde kilosu iyi maşallah
35. Hafta normal dedi işte doktorum ikizlerin doğum haftası için az kaldırahım agzın kaç mm? Benım 17 mm di gecen hafta pazartesi gunu
Kizlar kordon kani ve dokusu icin doktorumun tavsiye ettigi yer ile gorustum bugun. Merak eden ya da dusunenler icin ogrendiklerimi yaziyorum
Laboratuvar ankarada. Kendi azot ureten yeni nesil tanklarda saklaniyormus. Hemotolog hekim bulunuyormus.
1) kordon kani: losemi, lenfon gibi kan hastaliklari tedavisinde kullaniliyor. 40 kilo alti icin kullanilabiliyormus. Sonra imha oneriyorlar. Kendi kani veya uyumlu vikan kardes icin kullanilabiliyor. Ama kardeslerde uyum cikmayabilir bu yuzden biz ikizlerin ikisinin de kanini saklayacagiz cift yumurta oldugu icin. 5 e bolup sakliyorlarmis kani. Ama hastaligin cinsine gore 1 bolumu 3 bolumu ya da hepsi kullanilmasi gerekebiliyormus. 5 e bolmenin amaci hepsi kullanilmazsa geri kalani saklanmaya devam edilmesi icinmis.
2) kordon dokusu: gobek kordonunu direk sakliyorlarmis. Kok hucre elde edilebiliyor. Onlarca yuzlerce defa islem ile kok hucre elde edilebilirmis. Ve doku uyumuna gerek yokmus. Yani tum kardesler, anne baba hatta buyuk anne vs tum aile icinde kullanmak icin kok hucre alinabilirmis. Kok hucre tedavisi otoimmün hastaliklarda ( tip1 diyabet, ms, vb ), kalp, migde, bagirsak vb organ yetmezligi, diz eklem ici kikirdak hasarlari, astim koah gibi kronik hastaliklarda kullanilabiliyormus. Tum aileye uygun oldugu icin ikizlerden sadece birinin kordon dokusunu saklayacagiz.
Kan + doku saklama fiyatlarini sizin icin tek bebek icin de aldim.
Ilk islemler ve 1. yil saklama ucreti tek bebek 11.000tl (ikiz icin 2 kan 1 doku 15.000tl)
1 yil bittikten sonra diger yillar icin yillik 100 euro saklama ucreti. (Ikiz icin 2 kan 1 doku 125 euro)
Sonraki yil ucretleri zam olmamasi icin euro belirlemisler. 100 euro hic degsimiyormus.
1. Yil bitince 5 yili toplu oderseniz euro uzerinden %20 indirim yapiyorlarmis.
Allah korusun Ihtiyac oldugunda tedavi yapilan hastane laboratuvar Ile iletisime geciyormus. Laboratuvar ihtiyaca gore kok hucreyi hazirlayip transferini yapiyormus. Bu asamadaki islemler ve transfer icin laboratuvar in aldigi bir ucret yok. Bazi laboratuvar kok hucre uretmiyormus, sadece dokuyu veya kani gonderiyormus galiba.
sizin akliniza gelen soru var mi? Ben yarin siparis verecegim buyuk ihtimal, oncesinde tekrar sorarim.
Siparis verince Su an bir sey odemeyecegiz, kargo ile bir canta gonderecekler. Doguma o cantayi goturecegiz ve doktora verecegiz. Dogumda doktor kan ve dokuyu cantaya yerlestirip laboratuvara ulastiracak. 10 15 gun bazi testler yapiliyormus saklanmaya uygun mu diye. Uygun bulunursa odemesini yapacagiz.
Benimki ters döndüğünden beri öyle bide tuhaf bi hüsBenimki beni içerden mıncırıyo sanki yaa öyle bi his var
bu rahım agzı cok sakat bişey benım 23. Haftalarda 48mm idi 27.Haftada 42 mm 31. Haftada 17 mm e düşmüş bi anda düşebılıyo hanımlar dikkatlı olun genel olarak… banada suyun gelebılır kanama olabılır ya da sancın olabılır hemen gel dedi.23. Haftada dikis attiklarinda 3mm idi. Mudahele edilmeseydi suyum gelmek uzereydi ve bebebkleri buyuk ihtimal kaybederdim. Doktordan allah razi olsun diyorum hep. Zamaninda mudahele kurtardi bebeklerimi :) simdi dikis olunca acilma olmuyor. Su yine de gelebilir, ya da sancilar saatte 4 defa olursa hemen beni ara hastaneye gel diye tembihledi doktorum.
Kordon kani ve dokusu icin Asagida detayli yazdigim mesaji ekliyorum canim.turkuaznokta
Yani en azından bir tane , basit de bişey olsa mutlaka al yanına. Ben de senin gibiyim. Hiç kullanamam gecelik. Ama oğlumda hatırlıyorum odaya gelir gelmez hemşireler üstten giydirmişlerdi. Sonda oluyor, serum oluyor vs. Sonra akşama doğru ayağa kaldırıp yürüttüler üzerime sabahlığı geçirdim. Sanırım o gece tuvalete kalkabilmeye başladığımda pijama takımımı giyiverdim. Lcw dan filan alacağım ben de düz bişey.Evet çok güzel o ihtimali hiç düşünmedim.
Ben bakınmaya devam o zmn geceliklere
Ters donme dediğin baş aşağı mı canım? Benımde aşağıda olan baş aşağı pozisyona gecmişti kız bebiş eskiden baktım makat posyonundaymışBenimki ters döndüğünden beri öyle bide tuhaf bi hüs
Benim annem bir trafik kazası geçirdi kafasında 15cmlik bir yarık oluştu. Kardeşim annemin o halini görünce bize vuran ikindi vakti alkollü e5te 180 km hızla makas atarak iki araca vuran sürücüye kafa atmış, o yüzden polis bırakmamış kardeşimi, annemle gidememiş annemi almışlar ambulansa çapaya götürüyorlarmış. Kalp hastası,kan sulandırıcı kullanıyor, koahı var, skolyozu ileri derece boyun fıtığı var hiçbirini söylememişler panikle. Ben Çapayı aradım kanamalı yarayla ambulansla hastam geliyor bu bu ilaçları kullanıyor bu hastalıkları var acildeki doktora bilgi verin dedim. Operatör bana ne dese beğenirsin? Bizim böyle bir hizmetimiz yok. Dedim ki benim seni dövmek gibi bir hizmetim var, senin başına bela olurum beni acile aktar. Zorla acile bağladı bilgi verdim annem şokun etkisiyle donduğu için hiçbir ilacını söylememişti gerçekten. Kanamayı o kadar zor durdurmuşlar ki. Hastaneye gittiğimde annem bana sarıldı ağlamaya başladı onun üstüne bulaşan kandan benim her yerim kan içinde kalmıştı.Ay sen Cerrahpaşa ve çapa da infertiliteyi bilsen çapa da yine hemşireler iyi ama Cerrahpaşa da bi suratsızbide bi iş için üç blok sonrasına işlem yaptırıp tee bilmem nerdeki binaya kan verip sonucu başka bi birimden alıp tekrar bölüme geliyodun işkence… çoğu da işini sevmeyen insanlardı
nefesim kesiliyor yatabilsem ben de arada yatarım ama kesinlikle sırt üstü yatamıyorum başım dönüyor. gece sırt üstü yatsam uyanıyorumBen genelde yatistayim evde ve hep sirt ustu yatiyorum. Demek ki zararliymis. Tansiyonum hic oynamiyor. Sanci icin tansiyon ilaci da kullaniyorum ya acaba o mu duzenliyor tansiyonu
Evet baş aşağıya dönmesiTers donme dediğin baş aşağı mı canım? Benımde aşağıda olan baş aşağı pozisyona gecmişti kız bebiş eskiden baktım makat posyonundaymış
Geçmiş olsun kuzum Allah bir daha yaşatmasınBenim annem bir trafik kazası geçirdi kafasında 15cmlik bir yarık oluştu. Kardeşim annemin o halini görünce bize vuran ikindi vakti alkollü e5te 180 km hızla makas atarak iki araca vuran sürücüye kafa atmış, o yüzden polis bırakmamış kardeşimi, annemle gidememiş annemi almışlar ambulansa çapaya götürüyorlarmış. Kalp hastası,kan sulandırıcı kullanıyor, koahı var, skolyozu ileri derece boyun fıtığı var hiçbirini söylememişler panikle. Ben Çapayı aradım kanamalı yarayla ambulansla hastam geliyor bu bu ilaçları kullanıyor bu hastalıkları var acildeki doktora bilgi verin dedim. Operatör bana ne dese beğenirsin? Bizim böyle bir hizmetimiz yok. Dedim ki benim seni dövmek gibi bir hizmetim var, senin başına bela olurum beni acile aktar. Zorla acile bağladı bilgi verdim annem şokun etkisiyle donduğu için hiçbir ilacını söylememişti gerçekten. Kanamayı o kadar zor durdurmuşlar ki. Hastaneye gittiğimde annem bana sarıldı ağlamaya başladı onun üstüne bulaşan kandan benim her yerim kan içinde kalmıştı.
Ben de hep kendimi sirt ustu yatarken buluyorum gece de. Yana yattigimda bebek uyutmuyor zaten hamile yastigini tekmeleye tekmeleye bi hal oluyornefesim kesiliyor yatabilsem ben de arada yatarım ama kesinlikle sırt üstü yatamıyorum başım dönüyor. gece sırt üstü yatsam uyanıyorum
Ben hep uzandim. Normal hasta odasinda bagliyorlar bizim hastanede nstyeKızlar siz nst ye girdiğinizde hep mi uzanıyorsunuz? Ben 2 defa girdim, ikisinde de sandalye gibi ama böyle sırtını yaslıyorsun öyle bir koltukta bakıyorlar
Düşük yaptığımda öyle bir odaya almışlardı beni nst de vardı ama şu an nstye bağladıkları yer farklı iki tane de koltuk var, garipBen hep uzandim. Normal hasta odasinda bagliyorlar bizim hastanede nstye
Ben de girmedim. 30’da gitcem, 2 hafta sonra, bakalım sokacak mı?Nst ye bi ben girmedim şimdiye kadarbakalım bu hafta alacak mı
doktorun ne dıyecegnı haber verebılır mısınız bende haftaya gıdecegım sızın doktorunuz ne dıyecekGenital bölge ağrısı bende de var yarın gideceğim doktora bakalım ama normaldir herhalde diye düşünüyorum
Aşırı sorumsuzlar yaa diyorum ya işini sevmeyerek mecburiyetten yapan insanları koymuşlar oraya doğru iş yapmasını bekliyorlar. O adam iş yapmazki akşamı yapmaya maaşı almaya bakar. Bu konuda çok üzülüyorum çünkü gerçekten hakkıyla yapacak insanlar varken haketmeyenler orda. Bu heryer için geçerliBenim annem bir trafik kazası geçirdi kafasında 15cmlik bir yarık oluştu. Kardeşim annemin o halini görünce bize vuran ikindi vakti alkollü e5te 180 km hızla makas atarak iki araca vuran sürücüye kafa atmış, o yüzden polis bırakmamış kardeşimi, annemle gidememiş annemi almışlar ambulansa çapaya götürüyorlarmış. Kalp hastası,kan sulandırıcı kullanıyor, koahı var, skolyozu ileri derece boyun fıtığı var hiçbirini söylememişler panikle. Ben Çapayı aradım kanamalı yarayla ambulansla hastam geliyor bu bu ilaçları kullanıyor bu hastalıkları var acildeki doktora bilgi verin dedim. Operatör bana ne dese beğenirsin? Bizim böyle bir hizmetimiz yok. Dedim ki benim seni dövmek gibi bir hizmetim var, senin başına bela olurum beni acile aktar. Zorla acile bağladı bilgi verdim annem şokun etkisiyle donduğu için hiçbir ilacını söylememişti gerçekten. Kanamayı o kadar zor durdurmuşlar ki. Hastaneye gittiğimde annem bana sarıldı ağlamaya başladı onun üstüne bulaşan kandan benim her yerim kan içinde kalmıştı.
Kız ben 33+1 im 34de gidecem işteBen de girmedim. 30’da gitcem, 2 hafta sonra, bakalım sokacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?