- 3 Nisan 2023
- 3.094
- 3.765
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #4.701
Bende 1 tane içiyordum acilde yazmışlardı dokturum yatmadan 2 tane iç dedi sabah yine biraz bulantı oluyor yavaş yavaş kahvaltı yapıyorum azalıyorPrilamı ben de kullanıyorum gece uyumadan bir tane içiyorum. Umarım zarar vermiyorumdur diyerek.Zencefili nasıl tüketiyorlar acaba?
Ben görüştüm kaçırmışım sorunuzu. Bana azalt bile demedi ilk 12 hafta o kadar önemli ki diyip acıyarak baktıMalesef canım cuma saat 4 randevum o zaman sorucam ama büyük ihtimalle asla izin vermicek. Halâ 3 ten daha fazla azaltamadım çok çarpıntım var üstelik. Sanırım sigara kullanıp doktoruna danışan yok sayfada
Aynı durumdayım bulantı hep devam ediyor ama kusma sadece sigaradan sonra oluyo yine de bırakamadım benim yengem yurtdışında yaşıyo 4 çocuğunda da doğuma giderken bile sigara içti. Doktoru bıraktığında stres olacaksan bırakma ama azalt dediBen normalde günde yarım paket içiyorum. Hamileliğimde yarım paket ictigimde oldu fazlasini ictigimde oldu. İlk hamileliğim olduğu için ilk zamanlar beta articakmi normal gebelik mi bunları araştırırken çok fazla şey öğrenmiştim her moralim bozulduğunda çok sigara içtim. Sekiz aylık döneminde can sıkıcı bir olay yaşamıştım yemek yemeyi bıraktım gece gündüz sigara içtim. Ben sigaranın bebeğe ulaştığını düşünmüyorum plesentadan geçmiyor diye biliyorum. Benim görümcem 3 hamileliği boyunca sigarayı yedi içmedi turp gibi çocukları. Ama insan yinede vicdan yapıyor tabiki. Bakalım bende bıraktım ama inşallah tekrar başlamam. Bazen hararetli bı konusma esnasında yakasim geliyorişin tuhaf yönü ise sigara deyince midem bulanıyor
Hilal acarla gebelik sürecinde mi kilo verdiniz memnun kalmış mıydınızBen çok araştırmıştım hilal acar var çok iyi bir diyetisyen ben onunla kilo vermiştim ve ücreti de Merve aksoya göre çok uygun
Ben 1,5 paket mentollu yarim paket iqos gerikalan zamanlarda da puff iciyodum icemedigimde nikotin sakizi kullaniyoedum. Suan gunde 4nefes normal sigara (2 kahvaltidan snra 2 aksam yemeginden) esimden otlanarak ve aksamlari 2mg bi tane sakiz cigniyorumBen görüştüm kaçırmışım sorunuzu. Bana azalt bile demedi ilk 12 hafta o kadar önemli ki diyip acıyarak baktıdr. Kaan Kocatepe’nin kitabını okuyorum gebelik için orda da evet önemli bırakmak gerekir ama o şekilde strese girersek sigaradan daha çok zarar verebileceğimizi azaltabildiğimiz kadar azaltmamız gerektiğini 10 dalı asla geçmemesi gerektiğini söylüyor. Benim 6-7 dal en fazla bol su içip ve yoğurt yiyorum etkisi azalsın diye
Aynen ya bende akşamları kötü oluyorum sabahları mide bulantısı ile geçiyor bugün sağlık ocağına gittim mecbur kalmadıkça prilam da çok kullanma dediBende aynı hiç mesajlara bakmadım bile dün bugün çok fena yaa midem ağzımda sürekli zofer bile şuan pek işe yaramıyo soda ve çubuk krakeri düşününce bile midem bulanıyor artık sabahları bi tek kusuyorum sonra sadece mide bulantısı kussam rahatlıcam gibi kusamıyorum
Evet marka da önemli iyi araştırmak gerekiyorBana da çevremden hep park yatak tavsiye edildi. Almak istiyorum henüz markaya karar veremedim
Yoo düşünüyorum zarar vermedigini uyuşturucu kullananlar var bebeği sapasağlam doğuyor sigara daha mı kötü uyuşturucudan. Hayır içmek istemiyorum ama içmiştim ilk hamileligimde bunda içmek istediğim halde içemedim bulantidan inşallah ta böylelikle bırakmış olurumZarar vermedigini dusunuyorum diyerek icini rahatlatma bence. Zarar verebilirim ( ileriye donuk de olabilir) ama yine de icmek istiyorum ve iciyorum demelisin bu kadar seviyorsan sigarayi ve birakamiyorsan...
Başın sağ olsun canım zor tabiki bir canı yoldaşi kaybetmek rabbim sabır versin. Ben ilkinde çok içtim bırakmak istedikçe çoğaldı nedense bilmiyorum. Çok vicdan azabı çektim bebeğime bunu yapmamaliyim diye ama oldu. Bunda şimdilik içmiyorum hemde bırakmak istemediğim halde bıraktım bir anda tiksinti geldi. Çok şükürHahah çok tatlısın yahem mide bulantısı hem içmek istemek garip bir durum tabiiki evet vicdan çok ağır basıyor zaten ben senin anlattigin kadar içmiyorum ama köpeğimin öldüğü gün çok içtim o yüzden sordum sana ne kadar içtin diye
Benim cok fazla alerjim var ve solunum sıkıntısı yasiyorum tikaniyorum herseyden. Agzima sigara koymadim ama annem icerdi. Belki de bu yuzden bu kadar oldu diye dusunuyorum. Onun disinda cok sukur sapasaglamim evet ama ya tikanmalarim annem yuzunden olduysa?Yoo düşünüyorum zarar vermedigini uyuşturucu kullananlar var bebeği sapasağlam doğuyor sigara daha mı kötü uyuşturucudan. Hayır içmek istemiyorum ama içmiştim ilk hamileligimde bunda içmek istediğim halde içemedim bulantidan inşallah ta böylelikle bırakmış olurum
Ah inşallah ya inşallahBaşın sağ olsun canım zor tabiki bir canı yoldaşi kaybetmek rabbim sabır versin. Ben ilkinde çok içtim bırakmak istedikçe çoğaldı nedense bilmiyorum. Çok vicdan azabı çektim bebeğime bunu yapmamaliyim diye ama oldu. Bunda şimdilik içmiyorum hemde bırakmak istemediğim halde bıraktım bir anda tiksinti geldi. Çok şükürinşallah sanada gelir
Şu sigara varya çok lanet birşey. Bulastinmi zor kurtulması. İlk hamileliğim de bir teyze vardı burda her sigara içmeye balkona çıktığımda beni korkuturdu arka tarafta bir komşu vardi hamileyken sigara içiyordu çocuk doğdu Ağzı yok. Bunu dinleye dinleye 9 ay geçirdim kadına biseyde diyemiyorum yaşlı başlı. Bir de vicdan yapıyorum ya benimkide öyle olursa diye. Çok şükür turp gibi doğdu maşallah. Ve çok kişiyede şahit oldum hamilelikte sigara içen. İlkinde çok bırakmak istediğim aslında ama bırakamadım. Bunda istemedim bir tiksintiyle bıraktım. Eşim içip geliyor üstüne sinen kokusu bile beni mahvediyor. Doktorlar zaten temelli bırakın demiyor sitres olacaksan azalt diyorAynı durumdayım bulantı hep devam ediyor ama kusma sadece sigaradan sonra oluyo yine de bırakamadım benim yengem yurtdışında yaşıyo 4 çocuğunda da doğuma giderken bile sigara içti. Doktoru bıraktığında stres olacaksan bırakma ama azalt dedi
Konudan bağımsız olarak burda hepimiz bir birey yetiştirmeyi göze aldığımıza göre kendi tartımız olmalı hiçbir konuda burada yazılanlardan etkilenilmemeli herkesin süreci çok farklı. Fikirler paylaşılabilir ama en nihayi karar kişinin kendisindedirBenim cok fazla alerjim var ve solunum sıkıntısı yasiyorum tikaniyorum herseyden. Agzima sigara koymadim ama annem icerdi. Belki de bu yuzden bu kadar oldu diye dusunuyorum. Onun disinda cok sukur sapasaglamim evet ama ya tikanmalarim annem yuzunden olduysa?
Bilim insanlarinin hemfikir oldugu bir sey var sigara zararli size de bebeginize de... kendinizi ve bebeginizi onemsemeyip riske atmak sizin seciminiz. Eger iciyorsaniz bunun arkasinda durmalisiniz, şu icti bu içti dogurdu bir sey olmadi demek bence hos degil. Burdaki insanlari da kotu etkilemeyin
Çok şükürCok sukur hersey cok yolunda kanama da gorunmuyor 16 sinda kalp atisi icin gidicez.. bebekte en tepeye saglamca tutunmus cok sukur allahim
Burdaki insanlar gayet aklı başında insanlar hiç biride cahil deil. Herkez düşüncesini söylemekte özgür ben düşüncemi söyledim. Şimdi burda sigara içenler sigarayı bırakmisti ben plesentadan gecmedigini söyledim diye hemen tekrar sigaraya mi başladılar kimim ben profesörmü onlarda bana gelen hastalarmı. Ben arkasında duruyorum zaten ilk hamileligimde içmedim adeta yedim maşallah bebem turp gibi çok şükür. Milletin dogurdugundan ziyade kendi dogurdugumuda anlatıyorum. Daha nasıl arkasında durabilirim. Bundada icmedigimi soyluyorum. Siz sanırım çatacak yer aradınız beni buldunuz. Sigara içen biri benimle bu polemiğe girmiş olsa bence çok daha anlamlı olurdu. Bir laf vardır biraz kaba olucak ama esşekten düşenin halini ancak eşşekten düşen anlarBenim cok fazla alerjim var ve solunum sıkıntısı yasiyorum tikaniyorum herseyden. Agzima sigara koymadim ama annem icerdi. Belki de bu yuzden bu kadar oldu diye dusunuyorum. Onun disinda cok sukur sapasaglamim evet ama ya tikanmalarim annem yuzunden olduysa?
Bilim insanlarinin hemfikir oldugu bir sey var sigara zararli size de bebeginize de... kendinizi ve bebeginizi onemsemeyip riske atmak sizin seciminiz. Eger iciyorsaniz bunun arkasinda durmalisiniz, şu icti bu içti dogurdu bir sey olmadi demek bence hos degil. Burdaki insanlari da kotu etkilemeyin
İki yıldır sigara içiyorum. Defalarca bırakmaya çalıştım azalttım 2 gün-3gün ara verdim ama bırakamadım bebeği öğrenene kadarda bırakamamıştım ilk duyduğum gün ve ertesi gün yarımşar sigara içtim çok az ama içtim çünkü o irade o alışkanlık maalesef çok kötü birşey olabiliyor. Hep aklın sigarada oluyor. Ama sonra birden koku hassasiyeti başladı tamamen tiksindim ve bıraktım haftalardır ağzıma sürmedim. Sürmemde artık. Zararı var yada yok anneyi bağlar bebeğini bağlar ama sürdüğümüz güneş kremine, makyaj malzemesine dikkat ederken kola içmeyelim alkol almayalım diye çabalarken midye kokoreç sosis zararlı aman uyku düzenine dikkat falan diye önemserken sigara içmek çok masum diyemem. Sadece kişilerin kendi kararları Allah a şükür çocuğunuz sağlıklı doğmuş ama aksi olsaydı kısmında o riski almaya değer mi? BilmiyorumBurdaki insanlar gayet aklı başında insanlar hiç biride cahil deil. Herkez düşüncesini söylemekte özgür ben düşüncemi söyledim. Şimdi burda sigara içenler sigarayı bırakmisti ben plesentadan gecmedigini söyledim diye hemen tekrar sigaraya mi başladılar kimim ben profesörmü onlarda bana gelen hastalarmı. Ben arkasında duruyorum zaten ilk hamileligimde içmedim adeta yedim maşallah bebem turp gibi çok şükür. Milletin dogurdugundan ziyade kendi dogurdugumuda anlatıyorum. Daha nasıl arkasında durabilirim. Bundada icmedigimi soyluyorum. Siz sanırım çatacak yer aradınız beni buldunuz. Sigara içen biri benimle bu polemiğe girmiş olsa bence çok daha anlamlı olurdu. Bir laf vardır biraz kaba olucak ama esşekten düşenin halini ancak eşşekten düşen anlar
Gözün aydınCok sukur hersey cok yolunda kanama da gorunmuyor 16 sinda kalp atisi icin gidicez.. bebekte en tepeye saglamca tutunmus cok sukur allahim
Ben cahillikle suclamadim. Sert geldiyse ozur dilerim ama amacim olayi annesi sigara icmis bir evlat gozunden gormeniz idi. Umarim tamamen kurtulursunuzBurdaki insanlar gayet aklı başında insanlar hiç biride cahil deil. Herkez düşüncesini söylemekte özgür ben düşüncemi söyledim. Şimdi burda sigara içenler sigarayı bırakmisti ben plesentadan gecmedigini söyledim diye hemen tekrar sigaraya mi başladılar kimim ben profesörmü onlarda bana gelen hastalarmı. Ben arkasında duruyorum zaten ilk hamileligimde içmedim adeta yedim maşallah bebem turp gibi çok şükür. Milletin dogurdugundan ziyade kendi dogurdugumuda anlatıyorum. Daha nasıl arkasında durabilirim. Bundada icmedigimi soyluyorum. Siz sanırım çatacak yer aradınız beni buldunuz. Sigara içen biri benimle bu polemiğe girmiş olsa bence çok daha anlamlı olurdu. Bir laf vardır biraz kaba olucak ama esşekten düşenin halini ancak eşşekten düşen anlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?