- 7 Ocak 2018
- 503
- 1.937
- 113
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #4.721
Tabiki o riski almaya değmez. Ben ilkinde çok bırakmak istedim ama olmadı dediğin gibi o irade o alışkanlık çok kötü bir şey. Ben ilkinde de aynı şekilde plesentadan gecmedigine inanıyordum inandığım halde bırakmak istedim azaltamadim bile. Şuanda bende bıraktım bırakmak istemediğim halde bıraktım bu sefer. İnşallah ta tekrar başlamam. Ben 20 yıldır sigara içen biriyim ha deyince bırakılmıyor. Sen birde 2.3 gün ara vermişsin helal olsun yarimşara dusurmussun dilerim daim olurİki yıldır sigara içiyorum. Defalarca bırakmaya çalıştım azalttım 2 gün-3gün ara verdim ama bırakamadım bebeği öğrenene kadarda bırakamamıştım ilk duyduğum gün ve ertesi gün yarımşar sigara içtim çok az ama içtim çünkü o irade o alışkanlık maalesef çok kötü birşey olabiliyor. Hep aklın sigarada oluyor. Ama sonra birden koku hassasiyeti başladı tamamen tiksindim ve bıraktım haftalardır ağzıma sürmedim. Sürmemde artık. Zararı var yada yok anneyi bağlar bebeğini bağlar ama sürdüğümüz güneş kremine, makyaj malzemesine dikkat ederken kola içmeyelim alkol almayalım diye çabalarken midye kokoreç sosis zararlı aman uyku düzenine dikkat falan diye önemserken sigara içmek çok masum diyemem. Sadece kişilerin kendi kararları Allah a şükür çocuğunuz sağlıklı doğmuş ama aksi olsaydı kısmında o riski almaya değer mi? Bilmiyorum
Çoğu arkadaşım ilk üç ay tiksinip tekrar başladı, bende içiyorum ve tiksinmiyorum canım resmen çekiyor maalesef yapacak bir şey yok, etrafımız da ki insanlar da anlayış göstermiyor. Benim bir düşüğüm var arkamdan hep sigara içti kendi yaptı dediler. Bence kendi fikrim yani bir şey olacaksa zaten olurTabiki o riski almaya değmez. Ben ilkinde çok bırakmak istedim ama olmadı dediğin gibi o irade o alışkanlık çok kötü bir şey. Ben ilkinde de aynı şekilde plesentadan gecmedigine inanıyordum inandığım halde bırakmak istedim azaltamadim bile. Şuanda bende bıraktım bırakmak istemediğim halde bıraktım bu sefer. İnşallah ta tekrar başlamam. Ben 20 yıldır sigara içen biriyim ha deyince bırakılmıyor. Sen birde 2.3 gün ara vermişsin helal olsun yarimşara dusurmussun dilerim daim olur
Bende ilk hamileligimde tiksinmedim bunda tiksindim inşallah başlamam. Ben inanmıyorum deyince beni topa tutuyorlar. dediğin gibi bir şey olacaksa illaki oluyor. Hiç sigara icmeyenlerin bir sürü düşüğü var bebekleri problemli olanlar var. Ha ben savunmuyorum kimseyede iç kız ben içtim bişey olmadı. sendede bişey olmaz diye kimseye teşvik te etmiyorum. Düşüncelerimi söyledim sigara içmeyen bir kişi içenin halinden asla anlamıyor. Herkesin kendi bedeni kendi kararı sonuçlarınada kendi katlanacak rabbim herkezin bebeğini korusun biz insanoğlu aciziz bebeğimiz olsun diye dualar ederiz olunca bağımlılığımızdan kendimizi kurtaramayiz iradesiziz rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağıma almamızı nasip etsin inşallahÇoğu arkadaşım ilk üç ay tiksinip tekrar başladı, bende içiyorum ve tiksinmiyorum canım resmen çekiyor maalesef yapacak bir şey yok, etrafımız da ki insanlar da anlayış göstermiyor. Benim bir düşüğüm var arkamdan hep sigara içti kendi yaptı dediler. Bence kendi fikrim yani bir şey olacaksa zaten olur
İnşallah canım sigara içen insan için hamileyken bırakmak çok zor ben anlayabiliyorum. Şanslıyım şükür ben bıraktım ama kuzenim günde 2 tane hamilelik boyunca içti iş arkadaşım günde 5-6tane içti ve birinin bebeği inanılmaz kolik gazlı ağlama krizleriyle geçirdi ilk ayını diğerininde 2-3hafta önce doğdu bebek karnında sıvı tükenmiş yani sigaradan mı değil mi bilmiyorum tabi ama kimse istemez bebeğine zarar vermeyi o nedenle içen kimseyi yargılamamak lazım benceTabiki o riski almaya değmez. Ben ilkinde çok bırakmak istedim ama olmadı dediğin gibi o irade o alışkanlık çok kötü bir şey. Ben ilkinde de aynı şekilde plesentadan gecmedigine inanıyordum inandığım halde bırakmak istedim azaltamadim bile. Şuanda bende bıraktım bırakmak istemediğim halde bıraktım bu sefer. İnşallah ta tekrar başlamam. Ben 20 yıldır sigara içen biriyim ha deyince bırakılmıyor. Sen birde 2.3 gün ara vermişsin helal olsun yarimşara dusurmussun dilerim daim olur
Gebelik öncesi ve gebelik diyeti yapmıştık çok memnundumHilal acarla gebelik sürecinde mi kilo verdiniz memnun kalmış mıydınız
Bende de bayramda olmuştu doktor hamilelikte bağışıklık düşer bebeği kabul etmesi için dedi. 1 haftaya geçtiKızlar 4 gündür burnum tıkalı grip değilim ama hasta gibiyim dahiliye gittim hırlaman var dedi tansiyonum iyi, kan tahlili yaptı bir saat sonra tekrar gideceğim. Normalde hiç alerjim yok ama alerji olmuş olabilir miyim anlamadım hiç bir şey
çok teşekkürler telaşe bitmiyor ki ahhahh bazen keşke hiç bilmeseydim bazı bilgileri diyorum 16 sını bekle işin yoksaGözün aydın
ahh evet çok şükürÇok şükürşimdi biraz daha bekleme vakti
Hamilelikte tiksinip bırakanlar bulantı geçince tekrar başlıyormuş. Aman dikkat et canım bir tane dahi olsa sinirlenip yakma. Bir tane yakınca devamı geliyor. Ben 23 nisandan beri içmiyorum bulantım ne zaman geçecekse illaki ozamana kadarda icmiycem. O kadar zaman icmedikten sonra tekrar içmemek için elimden geleni yapicam. Plesentadan gecmedigine inanıyorum diye sigarayı savunan biri zannetmeyin beni sağlığa zararlı olduğuna inanıyorum iyice gömmeyin beniİnşallah canım sigara içen insan için hamileyken bırakmak çok zor ben anlayabiliyorum. Şanslıyım şükür ben bıraktım ama kuzenim günde 2 tane hamilelik boyunca içti iş arkadaşım günde 5-6tane içti ve birinin bebeği inanılmaz kolik gazlı ağlama krizleriyle geçirdi ilk ayını diğerininde 2-3hafta önce doğdu bebek karnında sıvı tükenmiş yani sigaradan mı değil mi bilmiyorum tabi ama kimse istemez bebeğine zarar vermeyi o nedenle içen kimseyi yargılamamak lazım bence
Evet haklısın sana katılıyorum, Allah’ın izniyle sağlıklı bir şekilde alırız kucağımızaBende ilk hamileligimde tiksinmedim bunda tiksindim inşallah başlamam. Ben inanmıyorum deyince beni topa tutuyorlar. dediğin gibi bir şey olacaksa illaki oluyor. Hiç sigara icmeyenlerin bir sürü düşüğü var bebekleri problemli olanlar var. Ha ben savunmuyorum kimseyede iç kız ben içtim bişey olmadı. sendede bişey olmaz diye kimseye teşvik te etmiyorum. Düşüncelerimi söyledim sigara içmeyen bir kişi içenin halinden asla anlamıyor. Herkesin kendi bedeni kendi kararı sonuçlarınada kendi katlanacak rabbim herkezin bebeğini korusun biz insanoğlu aciziz bebeğimiz olsun diye dualar ederiz olunca bağımlılığımızdan kendimizi kurtaramayiz iradesiziz rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağıma almamızı nasip etsin inşallah
Ben tartılmıştım rastgele hiç almamışım ama çok normal çünkü bulantılarım var çok yemiyorum zatenHaftada kag gram aliyorsunuz? Yada aliyormusunuz? Takip eden var mi?
Bende aynı şeyi düşünüyorum ama tedaviler sırasında çok şey duydum kendimde çok şey yaşadım. 2 kez histereskopi en son histereskopi+laparoskopi oldum. İki tüp bebek tuttu düşükle sonlandı. Bir kez de dış gebelik ameliyatı geçirdim laparoskopi yapacakken cihazda sorun olmuş açık ameliyata döndüler. Ama geçiyor, geçmeyen de geçecek. Evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda unuttacağız hepsini. Kötü bir şey düşünme bol bol dua etçok teşekkürler telaşe bitmiyor ki ahhahh bazen keşke hiç bilmeseydim bazı bilgileri diyorum 16 sını bekle işin yoksa
57’den -58,7 ye geldim. 10haftadaHaftada kag gram aliyorsunuz? Yada aliyormusunuz? Takip eden var mi?
Tatlım eczanede nasorinse diye satılan bir burun yıkama kiti var. Burun ameliyatımdan sonra stabil 2 ay kullandım. Sonrasında alerjim tuttuğunda ya da grip olduğunda kullanırım. bir şişesi var içme suyu koyup içinden çıkan okyanus tuzundan 1 paket koyuyorsun. Yarısını gece yarısını sabah olmak üzere burun deliklerinden sıkarak burnunun içini temizliyorsun. Hem nemlendiriyor hem de nefes yolunu açıyor. ÖneririmKızlar 4 gündür burnum tıkalı grip değilim ama hasta gibiyim dahiliye gittim hırlaman var dedi tansiyonum iyi, kan tahlili yaptı bir saat sonra tekrar gideceğim. Normalde hiç alerjim yok ama alerji olmuş olabilir miyim anlamadım hiç bir şey
Ben hamileliğimi öğrenmeden 52 53 arasındaydım hala 53üm ama iştahım açık özellikle hamurişi istiyor canım böyle devam edersem hızla kilo alabilirimHaftada kag gram aliyorsunuz? Yada aliyormusunuz? Takip eden var mi?
Amin inş gidiyorum şimdiHaber et.
Güzel haberlerle gel inşallah
Ben tam hafta basi sabah wc sonrasi olculuyorum. 6+0 ile 7+0 ayni idi. Ama kesin bu hafta aldim. Bulantim yok istahim cok acik tabak tabak yemek yiyesim var. Normalde zayifim ama ikizler oldugu icin fazla kilo almak istemiyorum, dikkat etmeye calisiyorum.Haftada kag gram aliyorsunuz? Yada aliyormusunuz? Takip eden var mi?
Ama ikizler de bi tik daha fazla olur bence normal olarak. Yani bildigimden degil de fikir yurutuyorum. Bn de aynen sabah olculuyorum ama kabizliktan dolayi wc olayi karisiyor. 9+1 deyim 1,4 (veya 1,2 bu sabah wc yoktu yine) okdr almisim ama tiroid yuksek cikti estrofermi yeni biraktim (tup oldugu icin)Ben tam hafta basi sabah wc sonrasi olculuyorum. 6+0 ile 7+0 ayni idi. Ama kesin bu hafta aldim. Bulantim yok istahim cok acik tabak tabak yemek yiyesim var. Normalde zayifim ama ikizler oldugu icin fazla kilo almak istemiyorum, dikkat etmeye calisiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?