- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #49.241
Bizim Burada böyle çok gezenlere poşa denirsize kayınvalidemi o gün dövmediysem bir daha dövmem herhalde dedirten günümü anlatmak isterimbenim eşim biz henüz tanışmıyorken üniversitede olduğu dönemde ankarada çene ameliyatı olmuş, sadece kaşığın ucuyla çorba içebiliyormuş annesi ameliyatın ertesi günü istanbula dönmüş kocam tek kalmış. neyse biz evlendik burnundan kemik aldırdı ameliyat oldu kaynanam kalktı memleketten istanbula geldi ameliyat için. önce ameliyattan neden çıkmadı diye panik atak geçirip beni uğraştırdı. ardından oturduğu apartmandaki herkes grip olmuşken oraya gidersen eşimle görüşemezsin demem üstüne beni kendisinin asla grip olmayacağına ikna etmeye çalıştı, ben geri adım atmadım tabiki bir de ona fenalaştı diyorum ki gel biz de istediğin kadar kal ama onlarla görüşüp gelme adamın o kadar dikişi var grip olsa çok zorlanır napiyim simdi hiç gezmiyim mi diyo gezmeye mi geldin oğlunun yanına mı eşim ameliyattan çıktı geldi anesteziyi atamadı sinir yaptı adamda annesi yanına yaklaşıyor kovuyor, hastaneye ziyarete geliyorlar geleni kovuyor benim dışımda kimseyi yanına yaklaştırmıyor annesi uyku ilacını 3 gündür içmemiş, gitti o gece hastanede içti fil gibi devrildi odadaki tek yatağa kuruldu yattı önce telefondan dizi izledi ardından uyudu tüm gece. ben de 30 dkda bir 30 dk buz kompresi uygulamak için sandalyede oturarak uyudum yemin ederim cinnet geçirecektim artık kadın oğlu büyük ameliyat geçirince kalkmış istanbula dönmüş ben yanındayken kıymete bindi yanından ayrılmak istemedi sabah hastaneden çıkacağız diyor ki ay gece de gözümü kırpmadım hiç uyuyamaadım eşim dedi ki doğru at yalanı öperim inananı horultundan ben uyuyamadım nasıl uyumadın gelip bizde de kalmadı he gitti bir hafta istanbulda kaldı gezdi dolaştı alışverişler yaptı gripte olduğundan vedalaşmaya bile gelmeden gitti AY BEN BUNU LOHUSAYKEN KIŞKIŞLAMAZSAM KAFAYI YERİM
Ben ilçede olduğum için hastaneyle ev arası yaklaşık 1.30 saat doğum başladıktan sonra şu kalmış bu kalmış şuna döneyim deme ihtimalim yok. Yenisini alsam dezenfekte yıkama paklama işlevi eksik kalacak öyle de kullanmak istemem diye ne varsa alıp stokluyorum şimdiden. Valize de başladım işte yavaş yavaş orta boy valize anca sığdım gibi.Ahhsajshaj ay eveeeetkeşke yastığımı da götürcem bu arada aklıma geldi
Çok geçmiş olsun bebeklerim bağışıklık sistemi üzerinde nasıl bir etkisi var acabaEvet doktoruma bende kronik astım var her yıl grip aşısı yaptırıyorum bu yıl da yaptırsam bebeğe zararı olur mu dedim o da yok zararı olmaz aksine gebeler de grip aşısı için önceliklidir bağışıklık oluşması için tavsiye ediyoruz zaten dedi.
Aynen yaa ama hiç hamile görmedim etrafımda ya iyi kamufle etmişsin kendini ya da karşılaşmadıkValla cok enteresan ama dunya kucuk tek cikarttigim sonuc bu
Sorarım yazarım burayaAaaa bunu hiç düşünmemiştim onu da sorabilirsen eğer beni de bilgilendir lütfen
Donmeye mi calisiyor ne yapiyor anlamadim ben de. Poposunu mu kaldiriyor sirtini mi. Oyle cok cikinti yapiyor ki karnimdan alt taraftan dikislerin gerildigini hissediyorum. Sanci degil cunku karnimin diger tarafi yumusacik. Bebek hareketleri rahmin acilmasina sebep olabilir mi acaba. Cok korktum ben de
Ben de çevremdeki tüm herkes doğum yapınca yıllardır hamile gibi hissediyorumKızlar aşkı memnuyu izliyorum can sıkıntısından Peyker 2. Bebişi doğurdu biz hala doguramadik
Benim de 60 ve 80 çıkmıştı ama arasında 20 dk vardı6 dakika falan.
Ben de bir sorayım o zaman yaaklıma şey takılıyor şimdi biz aşı olunca bebeği emzirirken falan grip vb olmayacagiz ya da çok hafif geçireceğiz ya acaba bebeğin vücudunun griple karşılaşmasını geciktirdigimiz için ileride çok hassas olur mu
Rahim kendini hazırlıyor demek kiBenim de 60 ve 80 çıkmıştı ama arasında 20 dk vardı
Ben de benden başka hamile görmedim 35. Haftasında o kalabalığa girmek delilik olabilirYa gitmicektim trafiğe baktık çok kalabalıktı Balat full kapalı görünüyordu yani. Sonra birden açıldı yol. Bizde dedik gidelim bakalım arabayla gidecez nasılsa olmadı döneriz. Park yeride bulduk nasıl olduysaçok esiyordu yaa biraz merdivenlerde oturduk yerde yoktu biraz deniz kenarında ayakta izledik havai fişekler bitince de döndük. Ama ben benden başka hamile görmedim
Neden onermedi doktorunuz hamileykenYenidoğan bebeğin 6 aydan önce influenza/griple karşılaştırmak onu direkt yoğun bakıma sokabilir. Aşı bu yüzden çok önemli. Ben hamileyken olmamıştım önermedi doktorum ama yaklaşık 3 hafta kadar önce kocamla birlikte doktorumuzun önerisiyle olduk. Hayatımda ilk defa oldum. Yani aslında sen bebeğini daha fazla korumuş olacaksın.
Neden onermedi doktorunuz hamileyken
Ben ilçede olduğum için hastaneyle ev arası yaklaşık 1.30 saat doğum başladıktan sonra şu kalmış bu kalmış şuna döneyim deme ihtimalim yok. Yenisini alsam dezenfekte yıkama paklama işlevi eksik kalacak öyle de kullanmak istemem diye ne varsa alıp stokluyorum şimdiden. Valize de başladım işte yavaş yavaş orta boy valize anca sığdım gibi.Pompa, cam biberon vs hassasiyeti için de anne bebek çantasını da mı yanıma alsam diyorum hatta.
Önce kendim okudum güldüm sonra gülüyorum diye eşim meraklandı onada okudum gülmekten zor okudum hakkını helal et baya ikimizde krize girdiksize kayınvalidemi o gün dövmediysem bir daha dövmem herhalde dedirten günümü anlatmak isterimbenim eşim biz henüz tanışmıyorken üniversitede olduğu dönemde ankarada çene ameliyatı olmuş, sadece kaşığın ucuyla çorba içebiliyormuş annesi ameliyatın ertesi günü istanbula dönmüş kocam tek kalmış. neyse biz evlendik burnundan kemik aldırdı ameliyat oldu kaynanam kalktı memleketten istanbula geldi ameliyat için. önce ameliyattan neden çıkmadı diye panik atak geçirip beni uğraştırdı. ardından oturduğu apartmandaki herkes grip olmuşken oraya gidersen eşimle görüşemezsin demem üstüne beni kendisinin asla grip olmayacağına ikna etmeye çalıştı, ben geri adım atmadım tabiki bir de ona fenalaştı diyorum ki gel biz de istediğin kadar kal ama onlarla görüşüp gelme adamın o kadar dikişi var grip olsa çok zorlanır napiyim simdi hiç gezmiyim mi diyo gezmeye mi geldin oğlunun yanına mı eşim ameliyattan çıktı geldi anesteziyi atamadı sinir yaptı adamda annesi yanına yaklaşıyor kovuyor, hastaneye ziyarete geliyorlar geleni kovuyor benim dışımda kimseyi yanına yaklaştırmıyor annesi uyku ilacını 3 gündür içmemiş, gitti o gece hastanede içti fil gibi devrildi odadaki tek yatağa kuruldu yattı önce telefondan dizi izledi ardından uyudu tüm gece. ben de 30 dkda bir 30 dk buz kompresi uygulamak için sandalyede oturarak uyudum yemin ederim cinnet geçirecektim artık kadın oğlu büyük ameliyat geçirince kalkmış istanbula dönmüş ben yanındayken kıymete bindi yanından ayrılmak istemedi sabah hastaneden çıkacağız diyor ki ay gece de gözümü kırpmadım hiç uyuyamaadım eşim dedi ki doğru at yalanı öperim inananı horultundan ben uyuyamadım nasıl uyumadın gelip bizde de kalmadı he gitti bir hafta istanbulda kaldı gezdi dolaştı alışverişler yaptı gripte olduğundan vedalaşmaya bile gelmeden gitti AY BEN BUNU LOHUSAYKEN KIŞKIŞLAMAZSAM KAFAYI YERİM
Aşının içeriğini inceleyip birkaç doktor görüşü almak daha sağlıklı geldi banaÖnermedi derken yönlendirmedi anlamında söyledim hiç konusu geçmedi ama benim şekerim ve tansiyonum vardı sıra hiç griplere gelmedi dertlerimiz başkaydı
Bence sen şey yap hastaneyi eve getirAy işte bu bentek fark benim hastanemin bana 10 dk uzaklıkta olması. Anne çantasını da hazırla olmadı arabada durur zaten hep dolu kullanıcaz onu
Bence sen şey yap hastaneyi eve getir
Ben bunlara ek olarak aşağıdakileri aldım :) belki lazım olur sana daGecelik
Sabahlıkli pijama takımı
Terlik
Çorap
Hırka
4 tane depend
5 tane gece pedi
Süt sağma makinası
Çörek otu
Ayva jeli için küçük kavanoz
Süt artirici çay poşet çay gibi 4 tane
Sezeryan olursam 2 tane şekersiz Nescafe
Biberon
Emzik
Emzik kabı
Bezi ben de 10 a çıkardım
Islak mendil.
Alt açma
1 pazen battaniye
1 kalın battaniye
10 lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
2 bebek çorabı koydum hurma ve zemzem suyunu da giderken alırımbenim kendimce minimal çantam hastaneden çıkarken de giderken giydiklerimi giyerim dedim
Makyaj vb yapmayı düşünmüyorum o an gerçekten nasıl göründüğümu ne hissettigimi en doğal haliyle görmek istiyorum
Bizde onde oturuyoduk ilginctir esim kalkip kalkip sigara iciodu ben de arada foto cekmeye kalkiyodumAynen yaa ama hiç hamile görmedim etrafımda ya iyi kamufle etmişsin kendini ya da karşılaşmadıkgerçi pek etrafıma bakmadık önüne gelende bize merdivende oturuyoruz diye havai fişek kaçta başlayacak diye sordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?