- Konu Sahibi sunshine__
-
- #49.281
Bebeğim seninki ikiz ve hastanede fazla kalacaksın bize göre muhtemelen. Bebek kıyafetleri de fazla seninkilerde fazla olacak haliyle. Bizimki tek yani alacak bişi bulamıyorum ki yanımda boşyere götürmüş olurum. Bide ev yakın eksik olursa evde alırım yaasiz nasil sigdiniz ya
Ben 3 gece 4 gün kalacagim ( hastanenin standart sezaryen proseduru). Ama bebek icin bez, alt acma, islak mendil, depend fln hicbir sey almadigim halde (hastane veriyor) bir orta boy bavul ve bir sirt cantasi disinda 2 torba daha oldu
Kendime
3 gecelik 3 sabahlik bir pijama ustu
Dus icin decatlon havlu, parmak arasi terlik, ufak sampuan vs
Makyaj malzemesi 3 5 parca, temizleme ve pamuk
Crocs benzeri terlik (40 numaracik)
Gumus kapak, bestlak
Sicak su torbasi
Cikis icin bir esofman takim ( giderken ustum kirlenirse diye)
2 Kalin 2 ince corap, 2 emzirme sütyeni
Muhtemelen sac masasi da koyacagim.
ikizlere
2 muslin, 2 hamur,2 penye battaniye, 6 agiz bezi
6 kiyafet takim (Sadece cikis ve foto icin)
2 kasik biberon
biraz pamuk.
esime
1 pijama, 1 tshirt, terlik.
Diger
hediyelik 1 kutu kucuk kolonya
1 kutu cikolata
turk kahvesi kucuk sinbo makine (bu ekstra olabilir ama annem tiryaki, icmeden duramaz)
1 paket sallama cay (caya da esim tiryaki)
Daha kapi susu girecek, o annemde.
Kendime ve refakatcilere ferahlamak icin kolonya.
Planli tarihte olursa ziyaretciler icin kurabiye fln da yapilip gidecek :)
devasal, sunger ikiz emzirme yastigim zaten kabin boy kadar, o kendi kabiyla ayrica konacakBir de cikis icin bebeklere astronot torba tulumlarini alacagim, onlari da sardim ve koca bir torbada
Zaten 2 oto koltugu olacak.
Dedigim gibi bebekler icin nerdeyse hicbir sey almadigim halde durum busizin gibi bez fln alcak olsam bir paket bez almam lazim 2 bebege 4 gun icin. Herhalde tirla gitmem gerekirdi diyorum
Ben de difteri bogmaca tetenoz asisini oldum hastanemde. 9 gun oldu hala kolum agriyorbiz evden cikmadigimiz icin cok steril yasiyoruz. Grip asisini olmadim, doktor da yonlendirmedi herhalde o yuzden.
Teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için bende dün gece fark ettim eşim arada bir kaç saniye nefesini tutuyor hatta Allah korusun öldu mu diye endişelendimUyku apnesi, uyku esnasında solunumun durmasıolarak tanımlanabilir. Uyku apnesi sendromunda, uyku sırasında birkaç saniye süren geçici boğulmalar yaşanabilir. Bu boğulma anında kandaki oksijen seviyesi düşerek, beynin uyanmasını sağlar. Beyin solunum fonksiyonlarının durduğunu haber vermek için vücudu uyandırır.
Horlamaktan sanıyorduk ama nefes alışverişi tam olmadıgındanmış horlama arabada bole nefes molaları oluyordu. Hep yorgun bıtkın uykuyu alamamış oluyordu eşim . Dakikada 120 defa nefes kesiliyormuş Buda horlama yapıyormuş ve oksıjen verımlı alamadığından yorgunluk halsızlık kılo alımı vs … zor bir hastalık ama teşhisi koyulunca makıne ıle yatıyorlar ve iyi oluyorlar şükür. Böyle bır döküntü varsa eşinde bastırabilir.
Hahaha senin gibi 10 tane evlilik koçu olsa ülkede boşanma oraları yarı yarıya düşer helal olsunYok gondermek koltuga. Valla delirtmeyin benibebeler sonradan geliyo. Onlar bize adapte olucak. Biz yeni hayat kurmuyoruz. Sifirdan baslayan biz degiliz. Alisir alisicak. Kocamda kocam diceksin
Sen tatile gidiyorsun gibi olmuşsiz nasil sigdiniz ya
Ben 3 gece 4 gün kalacagim ( hastanenin standart sezaryen proseduru). Ama bebek icin bez, alt acma, islak mendil, depend fln hicbir sey almadigim halde (hastane veriyor) bir orta boy bavul ve bir sirt cantasi disinda 2 torba daha oldu
Kendime
3 gecelik 3 sabahlik bir pijama ustu
Dus icin decatlon havlu, parmak arasi terlik, ufak sampuan vs
Makyaj malzemesi 3 5 parca, temizleme ve pamuk
Crocs benzeri terlik (40 numaracik)
Gumus kapak, bestlak
Sicak su torbasi
Cikis icin bir esofman takim ( giderken ustum kirlenirse diye)
2 Kalin 2 ince corap, 2 emzirme sütyeni
Muhtemelen sac masasi da koyacagim.
ikizlere
2 muslin, 2 hamur,2 penye battaniye, 6 agiz bezi
6 kiyafet takim (Sadece cikis ve foto icin)
2 kasik biberon
biraz pamuk.
esime
1 pijama, 1 tshirt, terlik.
Diger
hediyelik 1 kutu kucuk kolonya
1 kutu cikolata
turk kahvesi kucuk sinbo makine (bu ekstra olabilir ama annem tiryaki, icmeden duramaz)
1 paket sallama cay (caya da esim tiryaki)
Daha kapi susu girecek, o annemde.
Kendime ve refakatcilere ferahlamak icin kolonya.
Planli tarihte olursa ziyaretciler icin kurabiye fln da yapilip gidecek :)
devasal, sunger ikiz emzirme yastigim zaten kabin boy kadar, o kendi kabiyla ayrica konacakBir de cikis icin bebeklere astronot torba tulumlarini alacagim, onlari da sardim ve koca bir torbada
Zaten 2 oto koltugu olacak.
Dedigim gibi bebekler icin nerdeyse hicbir sey almadigim halde durum busizin gibi bez fln alcak olsam bir paket bez almam lazim 2 bebege 4 gun icin. Herhalde tirla gitmem gerekirdi diyorum
Ben de difteri bogmaca tetenoz asisini oldum hastanemde. 9 gun oldu hala kolum agriyorbiz evden cikmadigimiz icin cok steril yasiyoruz. Grip asisini olmadim, doktor da yonlendirmedi herhalde o yuzden.
O zaman biz grupta bu karma aşıyı konuşmuştuk detaylı ultrason için gittiğim doktora danışmistim yaptırayım mi diye vücudunun nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz yan etki yaparsa tedavi süreci seni çok yorar gibi bir şey demişti kendi doktorumda tetenoz yeterli demişti. Grip aşısını da özellikle tekrar sorayımBağışıklık oluşsun derken bebeği mi kastetti annenin bağışıklığını mı bilemedim bi şimdi. Ama mesela tetanoz aşısı için de difteri-boğmaca-tetanoz tdap aşısı tavsiye etmişti benim doktorum sağlık ocağındaki aşıya gereksiz demişti. Bebeğe boğmaca anneden geçermiş en çok. Bu aşı 4. aya kadar bebeğe yapılmıyor biz bu sürece kadar anneyi ve bebeği korumaya alıyoruz demişti. Grip aşısı için de belki öyle bir etkisi olabilir. Gebelikte de olası bir enfeksiyon ya da yüksek ateş direkt bebeğe etki edebilir.Doktoruna bir danış bence. Dediğim gibi ben yıllardır oluyorum hiçbir zararını görmedim. Aksine kışlarım rahat geçer.
Yok yok yapma öyle şeylerİkinciyi evde doğurma gibi bir fantezim varsayılır mı?
Bizde onde oturuyoduk ilginctir esim kalkip kalkip sigara iciodu ben de arada foto cekmeye kalkiyodum
Ama ben hamile gibi durmuyorum dar giymedigim surece uzerimde de polar vardi sadece kilolu gibi biraz duruyodum hatta ordaki sepetciler cafeye gittik sira beklemeden iceri girdik esim dediki esim hamile bi tost bisi verin cikalim inanmadilar. Actim gobegimi gosterdim valla 8 aylik hamileyim diyeole verdiler sira bekletmeden filan
Ahahhahaahah kimlik gösterir gibiBizde onde oturuyoduk ilginctir esim kalkip kalkip sigara iciodu ben de arada foto cekmeye kalkiyodum
Ama ben hamile gibi durmuyorum dar giymedigim surece uzerimde de polar vardi sadece kilolu gibi biraz duruyodum hatta ordaki sepetciler cafeye gittik sira beklemeden iceri girdik esim dediki esim hamile bi tost bisi verin cikalim inanmadilar. Actim gobegimi gosterdim valla 8 aylik hamileyim diyeole verdiler sira bekletmeden filan
Poşet olayı benim içinde çok önemli böyle bir şey aldım alt açma aparatina taktım tabii ben 60 TL'ye aldım sonra bimde 19.90 a gördümBen bunlara ek olarak aşağıdakileri aldım :) belki lazım olur sana da
Sıcak su torbası
Kirli torbası
Kaşık biberon
Ağız mendili
Diş macunu
Diş fırçası
Deodorant
Tarak
Foto çekileceksen eşine de beyaz gömlek :)
Rennie duo kullan canımm, mucizevi ilacKızlar son yazılanları okuyamadım mide yanmasından perişan haldeyim naptiysam gecmedi su içtim elma yedim ama yok yani. Mide yanmasına çözümü olan varsa banada söylesin bu haftadan önce yoktu böyle birsey ama bir kac gündür baya kötüyüm 29. Haftadayim
helal olsun ne güzel güldüysenizÖnce kendim okudum güldüm sonra gülüyorum diye eşim meraklandı onada okudum gülmekten zor okudum hakkını helal et baya ikimizde krize girdik
Yaşarken düşünemiyorum çok sinir bozucu evet ama sen böyle anlatınca hele son büyük harfle yazdıklarında patladım
Kınamak değil yaşadığın durum çok zor ama Allah sizi güçlü görmüş bu kullarım bu yükün altından kalkar demiş size öyle bir melek emanet etmiş nefes alıyor büyüyor görüyorsun tıp çok gelişti hastalık belli olsun tedavi olur her şeyin bir çaresi var kendini de yok testi yaptırmadim bunu yaptırmadım diye suçlama ben ikili test harici hiçbir şey yaptırmadım Allahtan gelene boynum kıldan ince sen de artık kendini suçlama aşırı zor bir durum biliyorum ama kalk hayatınız devam ediyor kendinizi yiyip bitirmek bebeğinize de iyi gelmeyecek tedavi araştır damak ve çene için neler yapılabilir alanındaki en iyi doktor kim hangi operasyon ne kadar başarılı olmuş bunlara bak operasyon geciren ailelere ulaşmaya calis bu süreçte neler yapmışlar sen ne yapabilirsin bu bir imtihan hem normal dua hem de fiziki çaba gerekiyor ve sen artık annesin bir insanı bir çocuğu annesi cabalamazsa kimse umursamıyorMaalesef dün doktorla knstk yavas yavas konusmaya basladı lar, haftası kucuk tetkikler yapılıyor vs. Şimdi 2 hafta oldu yolumuz uzun yapılacak daha tetkikler varmıs, neyse bıkac bısey öğrendik yuksek damak ve alt cene geriliği varmıs. Kasları zayıf vs. Genetık bakıyor kas zayıflığı bıcok hastalıkta sadece bır belirti imiş kesin tanı deıl birsürü gen hastalıgı varmıs zaten sonuclar cıkacak. Damak ve cene olayı da bazı hastalık belirtisi. Cocukta yuzde fiziksel olarak ta sıkıntı olacagi da belli. Fazlada ıyı sey duymadık alt cene gerıliği ayrıntılıda nasıl görülmedi anlamıyorum resimlere baktım ilk hamılelık acemilikte var biraz arastırdım burda konu bile acmıs 24.haftada alt cene gerıliği var dıe. Kimse göremedi. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım öle gen hastalıkları var ki Rabbime sığınıyorum cok zor işin içine girmeyince bılemiyorsun. Bu belirtiler iyi değil bütün hayatımız alt üst oldu bişey demek ıstemıyorum onu orda ole yatarken görmek akşam bisürü ağladım doktor süt getir diyor napıcam ben bu yükün altından nasıl kalkıcam kimse kınamasın basa gelmeyınce İnsan bilemiyor.her duamda sağlık dedim ama sıkıntılar var biliyorum uzun zaman gibi kuvozde kalacak neler olacak bilemiyorum. Cok ısrarcı olmadım bebek bebek dıe hep sağlık dedım ama ölüyorum şimdi. Evimiz sessiz evim şenlensin istedim Baska da bir isteğim yok. Canımdan can gidiyor Allahım.
aa ben de biliyorum poşalarıBizim Burada böyle çok gezenlere poşa denirSeninki de bayburtluydu de mi çaktırmadan söyle o da bilie
ben doğduğunda sipariş edip deneyeceğim eğer kullanışlı olmazsa iade edeceğim çünkü memnun olmayan çok kişi varKanguru geldi 2 tane abimlerden ama bir tane de sling olsun istiyorum böyle kısa süreli kullanırım diye düşünüyorum ama seçenek çok kafam karıştı
Hem de en hasini görmüşsünaa ben de biliyorum poşalarıköye ilk gittik ilk evlendiğim sene kurbanda herkes kurban kesmeye gitti evde köyün en tepesinde etrafta bir in bir cin bir ben varım bir grup turuncu saçlı iri yarı kadın geldi et istemeye. ay ben bir tırstım tek başımayım diye neyse sonra gittiler ben eşimi aradım beni nereye getirdin diye öğrendim ki onlar poşaymış
Kıymet bilen adamın başında 4 gün 4 gece beklerinir.helal olsun ne güzel güldüysenizben de şimdi gülüyorum ama gerçekten egzama attım o gün sinirden bir de eve geldik kahvaltı vs yaptık ben gece bir dk uyumamışım eşime de 30 dk aralıklarla 30ar dk soğuk kompres uygulanması gerekiyordu bir kaç saat yatayım sen dur başında ben uyanınca gidersin dedim durmadı görümceme misafir gelmiş gideyim de göreyim dedi gitti adama 4 gün gece gündüz düzenli soğuk kompres yaptım hiç şişmeden atlattı o süreci. Allahtan kocam kıymet biliyor her şeyin farkında, her zaman benim lafımı tutar başkasını umursamaz
Kaynanamla yakın olsak yani görüşme olarak kesin seninle benzer şeyler yaşardım dün hastaneye yola çıkmış yanıma geliyormuş şok oldum hayatta beklemediğim birşey yani beni geç oğluna birşey olsa uzaktan aman aşkım dikkat et kendine derhelal olsun ne güzel güldüysenizben de şimdi gülüyorum ama gerçekten egzama attım o gün sinirden bir de eve geldik kahvaltı vs yaptık ben gece bir dk uyumamışım eşime de 30 dk aralıklarla 30ar dk soğuk kompres uygulanması gerekiyordu bir kaç saat yatayım sen dur başında ben uyanınca gidersin dedim durmadı görümceme misafir gelmiş gideyim de göreyim dedi gitti adama 4 gün gece gündüz düzenli soğuk kompres yaptım hiç şişmeden atlattı o süreci. Allahtan kocam kıymet biliyor her şeyin farkında, her zaman benim lafımı tutar başkasını umursamaz
İlac almadan kurtulmaya çalıştım canım ama sanırım imkansiz bana eczane yolları görünüyorRennie duo kullan canımm, mucizevi ilac
Bunlari da denerim mutlaka elma soguk süt salatalık sekerli su önerilenler topluca bu sekilde baska ihtiyacı olan olmaz inşallahSalatalık yemiştim ben iyi gelmişti. Limonlu Su şekerli olsun iyi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?