2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Çok geçmiş olsun bebeklerim bağışıklık sistemi üzerinde nasıl bir etkisi var acaba
Bağışıklık oluşsun derken bebeği mi kastetti annenin bağışıklığını mı bilemedim bi şimdi. Ama mesela tetanoz aşısı için de difteri-boğmaca-tetanoz tdap aşısı tavsiye etmişti benim doktorum sağlık ocağındaki aşıya gereksiz demişti. Bebeğe boğmaca anneden geçermiş en çok. Bu aşı 4. aya kadar bebeğe yapılmıyor biz bu sürece kadar anneyi ve bebeği korumaya alıyoruz demişti. Grip aşısı için de belki öyle bir etkisi olabilir. Gebelikte de olası bir enfeksiyon ya da yüksek ateş direkt bebeğe etki edebilir. Doktoruna bir danış bence. Dediğim gibi ben yıllardır oluyorum hiçbir zararını görmedim. Aksine kışlarım rahat geçer.

Canım ben paralı alacaktım iyi ki o zaman paralı olanı almamışım anlamında demek istemiştim e nabızda bize ücretsiz çıktı diye demek istemiştim
He anladım canım bende zararlı diye iyiki olmadım diyorsun sandim korktum☺
ayyy horlayan adamdan nefret cinlerim tepeme geliyor horlama sesinden nefret ediyorum sırf horluyor diye adamı yedim burun ameliyatı olana kadar.
Yaa benim kocam da çok horluyor şimdiden napcsm diye kara kara düşünüyorum bebek olunca aynı oda da çok sıkıntı olacsk adamı odadan kovup uzaklaştırmak da istemiyorum doktora gitti doktor da ilaç vermiş yollamış ama fayda etmedi

Sağlık ocağında ki ebeye sormuştum grip aşısı, boş ver yaptırma vs dedi bir de kendine ve bebeğine bunu yükleme dedi bende fazla detay sormadım sonuçta kadın doğum olmadığı için kendisi, çarşamba günü soracağım eğer öneriyorsa yaptırırım

Zaten asiri gurultulu bir ortamdan geliyor bebekler. İlk gunden horultu sesinde uyumaya alisirsa hicbir sıkıntı yasamazsin. Ama ilk gunden horluyosun git iceride yat dersen evliliginde sıkıntı yasarsin. Oyuzden birak bebek alissin babasinin sesiyle uyumaya. sole dusun beyaz gurultu ve ile uyuyo dimi bunlar anne karnini hatirlatio die. Denekki aslinda sesle uyuyabiliyolar rahat ol

Anne karnındaykende o sese maruz kalıyorlar. Benim eşimde çalışıyor çok horluyordu uyku apnesi varmış makine ile yatıyor geçti şimdi. Ama ben alışmışım horlamasına geçince bir süre ben uykuya zor daldım. Bebişlerde alışır

Ben sling almicam ya. Evdede ole yasamak istemiyorum. Ama anakucagi ergobsby omni 360 aldim. En ortopedik ve onerilen o

Kanguru geldi 2 tane abimlerden ama bir tane de sling olsun istiyorum böyle kısa süreli kullanırım diye düşünüyorum ama seçenek çok kafam karıştı

Yaa aynen işte bende ondan korkuyorum Allah korusun kari koca ilişkimizde sıkıntı olur diye dediğin çok mantıklı şuanda karnımda da zaten o sese maruz kaliyor gerçi ben 1 senedir alışamadım arada dürtüp uyandırıyorum horluyorsun diye insallah bebisimiz alisir çok sagol birtanesin
Ay inşallah canım ya valla esimi de çok seviyorum koltukta yatsın istemiyorum hiç bir şekilde alisicaz artık ana ogul
Uyku apnesi ne oluyor bu arada

Uyku apnesi, uyku esnasında solunumun durmasıolarak tanımlanabilir. Uyku apnesi sendromunda, uyku sırasında birkaç saniye süren geçici boğulmalar yaşanabilir. Bu boğulma anında kandaki oksijen seviyesi düşerek, beynin uyanmasını sağlar. Beyin solunum fonksiyonlarının durduğunu haber vermek için vücudu uyandırır.
Horlamaktan sanıyorduk ama nefes alışverişi tam olmadıgındanmış horlama arabada bole nefes molaları oluyordu. Hep yorgun bıtkın uykuyu alamamış oluyordu eşim . Dakikada 120 defa nefes kesiliyormuş Buda horlama yapıyormuş ve oksıjen verımlı alamadığından yorgunluk halsızlık kılo alımı vs … zor bir hastalık ama teşhisi koyulunca makıne ıle yatıyorlar ve iyi oluyorlar şükür. Böyle bır döküntü varsa eşinde bastırabilir.

Salatalık yemiştim ben iyi gelmişti. Limonlu Su şekerli olsun iyi geliyor.

Ben kabine koydum canim

Kabin boy tam sığdı şuan. Çantaya bişi koymadım ama senin eşyalara göre de değişir.
@Pink Freud ben de kabin boy aldım hepsi sığdı ama ben @Lmntbrdgi ndan fazla aldım
siz nasil sigdiniz ya
Ben 3 gece 4 gün kalacagim ( hastanenin standart sezaryen proseduru). Ama bebek icin bez, alt acma, islak mendil, depend fln hicbir sey almadigim halde (hastane veriyor) bir orta boy bavul ve bir sirt cantasi disinda 2 torba daha oldu

Kendime
3 gecelik 3 sabahlik bir pijama ustu
Dus icin decatlon havlu, parmak arasi terlik, ufak sampuan vs
Makyaj malzemesi 3 5 parca, temizleme ve pamuk
Crocs benzeri terlik (40 numaracik )
Gumus kapak, bestlak
Sicak su torbasi
Cikis icin bir esofman takim ( giderken ustum kirlenirse diye)
2 Kalin 2 ince corap, 2 emzirme sütyeni
Muhtemelen sac masasi da koyacagim.

ikizlere
2 muslin, 2 hamur,2 penye battaniye, 6 agiz bezi
6 kiyafet takim (Sadece cikis ve foto icin)
2 kasik biberon
biraz pamuk.

esime
1 pijama, 1 tshirt, terlik.

Diger
hediyelik 1 kutu kucuk kolonya
1 kutu cikolata
turk kahvesi kucuk sinbo makine (bu ekstra olabilir ama annem tiryaki, icmeden duramaz)
1 paket sallama cay (caya da esim tiryaki)
Daha kapi susu girecek, o annemde.
Kendime ve refakatcilere ferahlamak icin kolonya.
Planli tarihte olursa ziyaretciler icin kurabiye fln da yapilip gidecek :)

devasal, sunger ikiz emzirme yastigim zaten kabin boy kadar, o kendi kabiyla ayrica konacak Bir de cikis icin bebeklere astronot torba tulumlarini alacagim, onlari da sardim ve koca bir torbada
Zaten 2 oto koltugu olacak.

Dedigim gibi bebekler icin nerdeyse hicbir sey almadigim halde durum bu sizin gibi bez fln alcak olsam bir paket bez almam lazim 2 bebege 4 gun icin. Herhalde tirla gitmem gerekirdi diyorum

Ben de difteri bogmaca tetenoz asisini oldum hastanemde. 9 gun oldu hala kolum agriyor biz evden cikmadigimiz icin cok steril yasiyoruz. Grip asisini olmadim, doktor da yonlendirmedi herhalde o yuzden.

Yok gondermek koltuga. Valla delirtmeyin benibebeler sonradan geliyo. Onlar bize adapte olucak. Biz yeni hayat kurmuyoruz. Sifirdan baslayan biz degiliz. Alisir alisicak. Kocamda kocam diceksin

Stokke flexi harika. Oğlum 4 yaşında hala içinde yıkıyoruz

Ben de bavulu kabin boy aldım ama bir de anne bebek çantasını doldururum diyorum yeter herhalde
Bence de yetiyor gibi arkadaşlar. Ben bugün hazırladım hastane çantasını bir kabin boy kullandım tüm kıyafetler için. Bir de el çantası hazırladım minik. İçine bebek bezi, depend, işte göğüs kremi gibi ıvır zıvırları koydum.

Yok canım antikorlarını paylaşıyorsun bebekle. Bir de grip olmayacaksın diye bir şey yok sadece hafif geçirirsin. Sen de bebek de

Hayatımda ilk grip aşısını oğluma hamileyken olmuştum , doktorum önermişti ve inanılmaz iyi bi kış geçirmiştim. Bu sefer de önerdi doktorum yine oldum inşallah şifa olsun. Hatta bu sene hepimiz olduk ailecek, 4 yaşındaki oğluma da kendi çocuk doktorumuz önerdi ve yaptırdık. Kreşe gittiği için çok sık hastalanıyor idi geçtiğimiz iki yıl da. İnşallah bu sene bağışıklığı daha güçlenmiştir. Ben de kovid olmasaydım keşke ah alerjik öksürüğümü tetiklediği için geçmiyor 3 haftadır öksürüğüm. Boğazım ağzımın içi öksürmekten tahriş olmuş halde sesim falan kısık bugün, burnum zaten sürekli tıkalı. Dün gece 2-3 saatlik uyku uyumuşumdur. Bu gece de uyuyamıyorum son 1 ayım böyle geçecek sanırım.

Ben de benden başka hamile görmedim 35. Haftasında o kalabalığa girmek delilik olabilir bir de biz hazırlıklı gittik sandalyeler kahveler aburcuburlar vs
Anaaa sende mi ordaydın bizde gariban gariban takıldık orda da geri döndük sandalyeleri de getirmedik totomuzda dondu
ahahahh kız öyle bişi yapacaklarını bilsem bende girerdim. Bari çay alalım dedik onda da sıra var çay bitmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…