- 25 Ağustos 2022
- 4.045
- 5.505
- 78
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #49.301
Ben sende o ışığı gördüm postalarsin sen onusize kayınvalidemi o gün dövmediysem bir daha dövmem herhalde dedirten günümü anlatmak isterimbenim eşim biz henüz tanışmıyorken üniversitede olduğu dönemde ankarada çene ameliyatı olmuş, sadece kaşığın ucuyla çorba içebiliyormuş annesi ameliyatın ertesi günü istanbula dönmüş kocam tek kalmış. neyse biz evlendik burnundan kemik aldırdı ameliyat oldu kaynanam kalktı memleketten istanbula geldi ameliyat için. önce ameliyattan neden çıkmadı diye panik atak geçirip beni uğraştırdı. ardından oturduğu apartmandaki herkes grip olmuşken oraya gidersen eşimle görüşemezsin demem üstüne beni kendisinin asla grip olmayacağına ikna etmeye çalıştı, ben geri adım atmadım tabiki bir de ona fenalaştı diyorum ki gel biz de istediğin kadar kal ama onlarla görüşüp gelme adamın o kadar dikişi var grip olsa çok zorlanır napiyim simdi hiç gezmiyim mi diyo gezmeye mi geldin oğlunun yanına mı eşim ameliyattan çıktı geldi anesteziyi atamadı sinir yaptı adamda annesi yanına yaklaşıyor kovuyor, hastaneye ziyarete geliyorlar geleni kovuyor benim dışımda kimseyi yanına yaklaştırmıyor annesi uyku ilacını 3 gündür içmemiş, gitti o gece hastanede içti fil gibi devrildi odadaki tek yatağa kuruldu yattı önce telefondan dizi izledi ardından uyudu tüm gece. ben de 30 dkda bir 30 dk buz kompresi uygulamak için sandalyede oturarak uyudum yemin ederim cinnet geçirecektim artık kadın oğlu büyük ameliyat geçirince kalkmış istanbula dönmüş ben yanındayken kıymete bindi yanından ayrılmak istemedi sabah hastaneden çıkacağız diyor ki ay gece de gözümü kırpmadım hiç uyuyamaadım eşim dedi ki doğru at yalanı öperim inananı horultundan ben uyuyamadım nasıl uyumadın gelip bizde de kalmadı he gitti bir hafta istanbulda kaldı gezdi dolaştı alışverişler yaptı gripte olduğundan vedalaşmaya bile gelmeden gitti AY BEN BUNU LOHUSAYKEN KIŞKIŞLAMAZSAM KAFAYI YERİM
Aşkım dikkat et miKaynanamla yakın olsak yani görüşme olarak kesin seninle benzer şeyler yaşardım dün hastaneye yola çıkmış yanıma geliyormuş şok oldum hayatta beklemediğim birşey yani beni geç oğluna birşey olsa uzaktan aman aşkım dikkat et kendine der
Siz birbirinize yoldaşsınız varsın kimse durmasın yanınızda gerçekten şu süreçte hamilelik dönemimde şunun anladım bir erkeğin karısından bir kadının kocasından başka gerçek anlamda şartsız şurtsuz destekçisi olamıyor kimse
aynen öyleKıymet bilen adamın başında 4 gün 4 gece beklerinir.
eğer eşin senin tarafındaysa hiç sorun olmuyor bunlar. seninkine de iyi saatte olsunlar geliyorlar gidiyorlar herhaldeKaynanamla yakın olsak yani görüşme olarak kesin seninle benzer şeyler yaşardım dün hastaneye yola çıkmış yanıma geliyormuş şok oldum hayatta beklemediğim birşey yani beni geç oğluna birşey olsa uzaktan aman aşkım dikkat et kendine der
Siz birbirinize yoldaşsınız varsın kimse durmasın yanınızda gerçekten şu süreçte hamilelik dönemimde şunun anladım bir erkeğin karısından bir kadının kocasından başka gerçek anlamda şartsız şurtsuz destekçisi olamıyor kimse
Adalati icmeme ragmen gece boyu cok sertlesti karnim. Sanirim.bebek hareketleri cok yogun olursa sanciyi tetikleyebiliyorBende elimle tutuyorum kasıklarımı resmen arada vuruyorum yukarı çıksın diye. Bugün hatta doğum kanalına mı girdi naptı dedim. Korktum. Açılma yapmaz sanırım ya onu sancı ve kasılmalar yapar bence
Ben de ayni durumdayim canim. Anne bebek cantasina da son anda alacaklarimi koyacagim sanirim. Eksik olacagina fazla olsun modundayim. Bi de sezaryen olack 2 gece kalirimBen ilçede olduğum için hastaneyle ev arası yaklaşık 1.30 saat doğum başladıktan sonra şu kalmış bu kalmış şuna döneyim deme ihtimalim yok. Yenisini alsam dezenfekte yıkama paklama işlevi eksik kalacak öyle de kullanmak istemem diye ne varsa alıp stokluyorum şimdiden. Valize de başladım işte yavaş yavaş orta boy valize anca sığdım gibi.Pompa, cam biberon vs hassasiyeti için de anne bebek çantasını da mı yanıma alsam diyorum hatta.
mütevazi olamayacağım ben geçimli bir insanım benimle geçinemeyen sorunu kendinde arasın. ama gerektiğinde de eşekten düşmüşe çeviririm tersime denk geleni.Ben sende o ışığı gördüm postalarsin sen onubende annemde kalacagım icin anneme diyorum 40 cikmadan eve bebeği görmeye biri gelirse sende iceri alırsan geleni kovarim. Kocama da söylerim 40 çıkmasını bile beklemeden valizimi toplar cocugu alir giderim diyorum. Çünkü baktım salona misafir gelir sen odanda durursun falan demeye başladı gelip misafirler salonda cay pasta keyfi yapacak kış ayında Ankara'da hepsini grip edecek el kadar çocuk onlar yüzünden hasta olacak kendi ailemde dahil herkesi paralarım ben eşime de dedim sende kendi aileni tembihle eger geleceklerse çocuğu elden ele kimseye vermicem sakın kucaklayıp öpmeye çalışmasınlar valla olay çıkarırım dedim. Kimse opmesin çocuğumu cok isteyen dogursun bitane kendine doya doya öpsün banane
Bebeğim seni kim niye kınasın olur mu öyle şey. Kendini çok fazla suçluyorsun elinden geleni de yapmışsın. Allah yardımcın olsun eminim çok zordurMaalesef dün doktorla knstk yavas yavas konusmaya basladı lar, haftası kucuk tetkikler yapılıyor vs. Şimdi 2 hafta oldu yolumuz uzun yapılacak daha tetkikler varmıs, neyse bıkac bısey öğrendik yuksek damak ve alt cene geriliği varmıs. Kasları zayıf vs. Genetık bakıyor kas zayıflığı bıcok hastalıkta sadece bır belirti imiş kesin tanı deıl birsürü gen hastalıgı varmıs zaten sonuclar cıkacak. Damak ve cene olayı da bazı hastalık belirtisi. Cocukta yuzde fiziksel olarak ta sıkıntı olacagi da belli. Fazlada ıyı sey duymadık alt cene gerıliği ayrıntılıda nasıl görülmedi anlamıyorum resimlere baktım ilk hamılelık acemilikte var biraz arastırdım burda konu bile acmıs 24.haftada alt cene gerıliği var dıe. Kimse göremedi. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım öle gen hastalıkları var ki Rabbime sığınıyorum cok zor işin içine girmeyince bılemiyorsun. Bu belirtiler iyi değil bütün hayatımız alt üst oldu bişey demek ıstemıyorum onu orda ole yatarken görmek akşam bisürü ağladım doktor süt getir diyor napıcam ben bu yükün altından nasıl kalkıcam kimse kınamasın basa gelmeyınce İnsan bilemiyor.her duamda sağlık dedim ama sıkıntılar var biliyorum uzun zaman gibi kuvozde kalacak neler olacak bilemiyorum. Cok ısrarcı olmadım bebek bebek dıe hep sağlık dedım ama ölüyorum şimdi. Evimiz sessiz evim şenlensin istedim Baska da bir isteğim yok. Canımdan can gidiyor Allahım.
Hastaneden çıkıyoruz ya ondan sonra kontrol ne zaman oluyorBen de ayni durumdayim canim. Anne bebek cantasina da son anda alacaklarimi koyacagim sanirim. Eksik olacagina fazla olsun modundayim. Bi de sezaryen olack 2 gece kalirim
Ay iyi yaa sevindim iyi olmanaKızlar günaydıııın
Bugün daha iyiyim gece uyku arasında sadece iki kere kasılma yaşadım ama sıkıntı yok şükürler olsun bildireyim dedim
İlaç kullanamıyorum Şuan yarın belli olacak
Dün anlatmadım size evham da yapmayın diye
Dün hastaneden döndükten sonra endol fitil kullandım
Doktor endol ve progestan iğne vermişti ya iğne vurulmadan fitili sen atayım dedim
15 dk kadar sonra iğne yaptırmaya çıktık fenalaştım hastaneye kırdık rotayı yolda kustum terleme bilinç bulanıklığı yaşadım hemen iki serum takıldı nstye girdim tekrar serumlardan sonra açıldı bilincim doktorum çok korktu çok şaşırdı medpamid bile yan etki yaparda endol yapmaz deyip durdu kadının kalbine iniyordu
Neyse bunuda atlattım iyiyim elhamdulillah fenalaştım ama sancılar sıfıra indi sanki bi hareketli Çınar’da maşallah
Yarın nstye gideceğim tekrar ilaç kullanımına o zaman bakacağız yine
Ay hamişler nazar mıdır telaş mıdır başıma gelmeyen kalmadı be
Aman allah beterinden korusun Benide sizi de
İlaçsız geçmiyor canım benim mide yanmalarım 2 de başladı ilaçla kesildi, şimdi 3 de geri döndü ara ara geliyor hemen şurubu içiyorumİlac almadan kurtulmaya çalıştım canım ama sanırım imkansiz bana eczane yolları görünüyorüçüncü trimesterda olan biseymis bende sanıyorum ki günlerdir yedigim bisey dokunuyor bu böyle devam edecek sanırım bende. En iyisi alayım şu şurubu çok sağol canım
Bebek için fazla değil o hafta işitme testi falan filan oluyo. Anne içinde kırkı çıkınca doktor gel kontrol edelim diyoHastaneden çıkıyoruz ya ondan sonra kontrol ne zaman oluyor
Hastane anneye doğum sonrası 15 bebeğe 10 gün ücretsiz muayene hakkı vermiş dedim o arada bir şey mi oluyorBebek için fazla değil o hafta işitme testi falan filan oluyo. Anne içinde kırkı çıkınca doktor gel kontrol edelim diyo
Bazen aynen oyle elini ya da ayagini oyle bi sokuyor ki en asagiya delip cikacak gibi oluyor. Bastiriyorum elimle anlik cekiyor sonra tekrar ayni yere koyuyor. Dun daha farkliydi karnim sekilden sekile girdi hareketinden. Hareket sirasinda en alta baski yapti ve sonrasinda sanciyi da tetikledi. 1 bucuk ay daha uslu durmasi lazim. Cikip ne yapacaksa erkenden@savascii demişti ya bebek eliyle kazıyor gibiydi seninki de mi öyle
ibb inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği kişilere veriyor bunu yoksa alamıyorsun ama ilçe belediyeleri şartsız yolluyor galibaİstanbuldakiler bence basvursun park yatağa kadar göndermişler
Aa olabiliribb inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği kişilere veriyor bunu yoksa alamıyorsun ama ilçe belediyeleri şartsız yolluyor galiba
Bazen aynen oyle elini ya da ayagini oyle bi sokuyor ki en asagiya delip cikacak gibi oluyor. Bastiriyorum elimle anlik cekiyor sonra tekrar ayni yere koyuyor. Dun daha farkliydi karnim sekilden sekile girdi hareketinden. Hareket sirasinda en alta baski yapti ve sonrasinda sanciyi da tetikledi. 1 bucuk ay daha uslu durmasi lazim. Cikip ne yapacaksa erkenden
Ben önceki hamileliğimde Zeynep Kamilde yatmıştım erken doğum tehlikesiyle. Orda başka bir hastayla böyle bir muhabbet gecmişti. Doktor demişti ki o daha dogmadı yasayıp yasamayacaği belli değil. Ama sen yaşıyorsun. Bizim onceliğimiz sensin demişti.Gecmis olsun canim. Bu devlet hastaneleri neden boyle yapiyorilac vermeyelim dogarsa dogsun modundalar hep nedense. Bebeklerimizin 1 gun bile daha fazla kalmasi karnimizda kar. Insallah daha iyi olursun canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?