- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #49.321
Çok geçmiş olsun.Kızları merhabaaasizi merakta bıraktım hakkınızı helal edin
Yazamadım çünkü başıma gelmeyen kalmadı valla iki gündür ben bende değilim
Sizi hem telaşa sokmak istemedim hemde başım yoğundu
Dün gece nerdeyse beni acil ameliyata alıyorlardı Zeynep kamilde
Karşı çıktım ilaç istedim hiç bana sancı kesici ilaç vermediler
Akşam yedi buçuğa kadar herşey normaldi ama yedi buçuktan sonra sancılar yüzünden bebek tehlikeye girdi beslenemiyor ölüm riski var diyerek beni sezeryane hazırlamak istediler
İlk başta açıklama yapmadan hazırlamaya kalktılar istemedim ilaç istedim doktorla kavga ettim sorumluluk alıyorum diye tutanak verdim ve kendi doktorumun verdiği ilacı nidicard ı içtim dil altı olarak
Bana bebek ölüm riskinde dediklerinde kabul ettim Doğum haneye gitmeyi ve nidicard içtiğimi söyledim
Doğum hanede baya baya azar işittim iki doktorla tartıştım çıkışımı istedim özel başka hastaneye gittim
Bebek normal çıktı zorla ameliyat edeceklerdi beni
Bugünde kendi doktoruma geldim
Endol progestan verdi ciğer geliştirici verdi ve oda Şuan Doğum başlangıcı görmedi
İki hafta daha tutarız inşallah dedi
Canim alt cene ile ilgili problem genetik olarak bizim ailede de var hatta kardeşim bu nedenle ameliyat olacaktı. Amcalarimda kuzenlerimde de var. 18 yaşına geldiğinde eger isterse ameliyat olup duzelebiliyor ama kardesim ameliyat olmamayi tercih etti mesela. Herhangi bir vir sağlık sorunu da yok cok şükür. Bunu kafana takma öyle korkunç bir görüntü hayal etme cok dikkatli bakmayinca belli bile olmuyor cogu insanda. Çaresi de var üzme kendini. İnşallah başka bir genetik hastalık cikmaz ben yüzüne bakınca fiziksel olarak belli olacak deyip üzüldüğün icin yazmak istedim. Hic kendini üzme bebegin iyi olacak inşallah. Amniyosentez konusunda da senin bi suçun yok o senin evladın hasta da olsa sağlıklı da olsa 4. 5. Aydan sonra kiyabilir miydin ona bak şimdi bile ne kadar üzülüyorsun canım. Rabbim dermansız bir dert vermesin yavruna. Cok zor biliyorum ama biraz sabretmek zorundasin. Allahin izniyle hicbisey olmayacak duzelecek bebegin kuvozden de çıkacak. Guzel seylere motive etmeye çalış kendini bazen doktorlar da yüzde yüz anlayamiyorlar. Bu hic kimsenin suçu değil. Hepimiz dua ediyoruz hem sana hem bebeğine. Rabbim gücünüzü kuvvetinizi arttırsın inşallahMaalesef dün doktorla knstk yavas yavas konusmaya basladı lar, haftası kucuk tetkikler yapılıyor vs. Şimdi 2 hafta oldu yolumuz uzun yapılacak daha tetkikler varmıs, neyse bıkac bısey öğrendik yuksek damak ve alt cene geriliği varmıs. Kasları zayıf vs. Genetık bakıyor kas zayıflığı bıcok hastalıkta sadece bır belirti imiş kesin tanı deıl birsürü gen hastalıgı varmıs zaten sonuclar cıkacak. Damak ve cene olayı da bazı hastalık belirtisi. Cocukta yuzde fiziksel olarak ta sıkıntı olacagi da belli. Fazlada ıyı sey duymadık alt cene gerıliği ayrıntılıda nasıl görülmedi anlamıyorum resimlere baktım ilk hamılelık acemilikte var biraz arastırdım burda konu bile acmıs 24.haftada alt cene gerıliği var dıe. Kimse göremedi. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım öle gen hastalıkları var ki Rabbime sığınıyorum cok zor işin içine girmeyince bılemiyorsun. Bu belirtiler iyi değil bütün hayatımız alt üst oldu bişey demek ıstemıyorum onu orda ole yatarken görmek akşam bisürü ağladım doktor süt getir diyor napıcam ben bu yükün altından nasıl kalkıcam kimse kınamasın basa gelmeyınce İnsan bilemiyor.her duamda sağlık dedim ama sıkıntılar var biliyorum uzun zaman gibi kuvozde kalacak neler olacak bilemiyorum. Cok ısrarcı olmadım bebek bebek dıe hep sağlık dedım ama ölüyorum şimdi. Evimiz sessiz evim şenlensin istedim Baska da bir isteğim yok. Canımdan can gidiyor Allahım.
Ama şu bir gerçek benim gözlemlediğimaynen öyleyoksa zaten gülerek anlatamazdım. eşimin hatırına gülün dikeni deyip geçebiliyorum.
eğer eşin senin tarafındaysa hiç sorun olmuyor bunlar. seninkine de iyi saatte olsunlar geliyorlar gidiyorlar herhaldebenim eşim hastaneden yollamak istedi ben annesi sonuçta oğlumun ameliyatında bile yanına almadılar diye düşünsün kalbi kırılsın istemedim. eşim diyor ki benim ihtiyacım varken kaçar gibi gitti, ihtiyacım yokken kavgaya tutuştu, karım ilgilenince kıymete bindim. kesinlikle haklısın en büyük destekçi eş en çok desteğini aradığında eşin.
Ya bi sorun olmuyo genelde sezeryanda nasıl tam bilmiyorum ama belki erken çağırabilirHastane anneye doğum sonrası 15 bebeğe 10 gün ücretsiz muayene hakkı vermiş dedim o arada bir şey mi oluyor
Ben çok şaşırdım. Zeynep Kamil aslında erken dogurtmaz. Kolay kolay sezaryene de almaz. Onlar doğal süreci takip etmek istiyorlar. Erken doğarsa da doğuyor çok fazla ilaçla müdahale etmek istemiyorlar. Öncekinde ben de yatmıştım erken doğum tehlikesiyle. Adalat veriyorlardı. Bir doktor verin diyordu ertesi gün baskası kesiyordu. Ben de sordum neden böyle yapıyorlar diye. Asistan dedi ki adalat ciğer geliştirici etkisini gösterene kadar 2 gün kullanılır. Sonra doğarsa doğar demişti. Onlar bebekle çok bağ kurmuyorlar. Benimkiler ikizdi. Ciğer geliştiriciden sonra birinin kalp atışlari yavaslamıştı. Onu takip ediyorlardı sürekli nst ye bagliydim. Sonra diğerininki de yavaslamış ben çok anlamıyorum tabi. Hemşire geldi aaa bu da gitmiş! dedi. Ben ağlamaya baslamiştım. Öyle farketti ne söylediğini.Ayy çok güldüm ya Allâh affetsinkarnım bile hop hop etti
Seni tebrik ederim nasıl öyle cesaretli davrandın
Ben olsam korkudan panikler altıma yapardım
Ben salak gibi özelde direk doktor doğum dedi girdim hiç sesimi çıkarmadım hala pişmanım bir de devlete gitseydim diye
Asistan masistan olunca demekki böyle deneme tahtası gibi önüne geleni erken doğuruyorlar
Çok geçmiş olsun
Evde iyi dınlen çok dikkat et
Derdini veren Allah dermanını da verir inşallah arkadaşım öyle düşün. Sen elinden gelen herşeyi zaten yapmışsınMaalesef dün doktorla knstk yavas yavas konusmaya basladı lar, haftası kucuk tetkikler yapılıyor vs. Şimdi 2 hafta oldu yolumuz uzun yapılacak daha tetkikler varmıs, neyse bıkac bısey öğrendik yuksek damak ve alt cene geriliği varmıs. Kasları zayıf vs. Genetık bakıyor kas zayıflığı bıcok hastalıkta sadece bır belirti imiş kesin tanı deıl birsürü gen hastalıgı varmıs zaten sonuclar cıkacak. Damak ve cene olayı da bazı hastalık belirtisi. Cocukta yuzde fiziksel olarak ta sıkıntı olacagi da belli. Fazlada ıyı sey duymadık alt cene gerıliği ayrıntılıda nasıl görülmedi anlamıyorum resimlere baktım ilk hamılelık acemilikte var biraz arastırdım burda konu bile acmıs 24.haftada alt cene gerıliği var dıe. Kimse göremedi. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım öle gen hastalıkları var ki Rabbime sığınıyorum cok zor işin içine girmeyince bılemiyorsun. Bu belirtiler iyi değil bütün hayatımız alt üst oldu bişey demek ıstemıyorum onu orda ole yatarken görmek akşam bisürü ağladım doktor süt getir diyor napıcam ben bu yükün altından nasıl kalkıcam kimse kınamasın basa gelmeyınce İnsan bilemiyor.her duamda sağlık dedim ama sıkıntılar var biliyorum uzun zaman gibi kuvozde kalacak neler olacak bilemiyorum. Cok ısrarcı olmadım bebek bebek dıe hep sağlık dedım ama ölüyorum şimdi. Evimiz sessiz evim şenlensin istedim Baska da bir isteğim yok. Canımdan can gidiyor Allahım.
Ya bi sorun olmuyo genelde sezeryanda nasıl tam bilmiyorum ama belki erken çağırabilir
Cok gecmis olsun canim. Insallah bugun daha iyi olursunKızlar günaydıııın
Bugün daha iyiyim gece uyku arasında sadece iki kere kasılma yaşadım ama sıkıntı yok şükürler olsun bildireyim dedim
İlaç kullanamıyorum Şuan yarın belli olacak
Dün anlatmadım size evham da yapmayın diye
Dün hastaneden döndükten sonra endol fitil kullandım
Doktor endol ve progestan iğne vermişti ya iğne vurulmadan fitili sen atayım dedim
15 dk kadar sonra iğne yaptırmaya çıktık fenalaştım hastaneye kırdık rotayı yolda kustum terleme bilinç bulanıklığı yaşadım hemen iki serum takıldı nstye girdim tekrar serumlardan sonra açıldı bilincim doktorum çok korktu çok şaşırdı medpamid bile yan etki yaparda endol yapmaz deyip durdu kadının kalbine iniyordu
Neyse bunuda atlattım iyiyim elhamdulillah fenalaştım ama sancılar sıfıra indi sanki bi hareketli Çınar’da maşallah
Yarın nstye gideceğim tekrar ilaç kullanımına o zaman bakacağız yine
Ay hamişler nazar mıdır telaş mıdır başıma gelmeyen kalmadı be
Aman allah beterinden korusun Benide sizi de
Aman seray dikkat et kendine ve çınara Hergün her saniye ipin ucundan dönüyorsun.Kızlar günaydıııın
Bugün daha iyiyim gece uyku arasında sadece iki kere kasılma yaşadım ama sıkıntı yok şükürler olsun bildireyim dedim
Doktor endol ve progestan iğne vermişti ya iğne vurulmadan fitili sen atayım dedim
15 dk kadar sonra iğne yaptırmaya çıktık fenalaştım hastaneye kırdık rotayı yolda kustum terleme bilinç bulanıklığı yaşadım hemen iki serum takıldı nstye girdim tekrar serumlardan sonra açıldı bilincim doktorum çok korktu çok şaşırdı medpamid bile yan etki yaparda endol yapmaz deyip durdu kadının kalbine iniyordu
Neyse bunuda atlattım iyiyim elhamdulillah fenalaştım ama sancılar sıfıra indi sanki bi hareketli Çınar’da maşallah
O nasıl bir üslup ya bu da gitmiş ne demekBen çok şaşırdım. Zeynep Kamil aslında erken dogurtmaz. Kolay kolay sezaryene de almaz. Onlar doğal süreci takip etmek istiyorlar. Erken doğarsa da doğuyor çok fazla ilaçla müdahale etmek istemiyorlar. Öncekinde ben de yatmıştım erken doğum tehlikesiyle. Adalat veriyorlardı. Bir doktor verin diyordu ertesi gün baskası kesiyordu. Ben de sordum neden böyle yapıyorlar diye. Asistan dedi ki adalat ciğer geliştirici etkisini gösterene kadar 2 gün kullanılır. Sonra doğarsa doğar demişti. Onlar bebekle çok bağ kurmuyorlar. Benimkiler ikizdi. Ciğer geliştiriciden sonra birinin kalp atışlari yavaslamıştı. Onu takip ediyorlardı sürekli nst ye bagliydim. Sonra diğerininki de yavaslamış ben çok anlamıyorum tabi. Hemşire geldi aaa bu da gitmiş! dedi. Ben ağlamaya baslamiştım. Öyle farketti ne söylediğini.
Tıp da bi yere kadar bızde hemen bıseler yapabiliriz die düşündük zaten asla aklıma kötü bişey dusunmedim tedavisi vardır dıe düşündük ama işin aslı ole deılmiş. Ne yazsam psikolojik boyutu ayrı cocuk ıcın ayrı. Dün dikkatli baktım yüzüne minyon oldugu ıcın dıkkat edince gördüm alt cenesı gerıde , yüz de de sıkıntı olacak gibi, Google de baksrsanız görürsünz, ama yuksek damak ise emme yutmayı ve konusmayı cok cok etkiliyormusKınamak değil yaşadığın durum çok zor ama Allah sizi güçlü görmüş bu kullarım bu yükün altından kalkar demiş size öyle bir melek emanet etmiş nefes alıyor büyüyor görüyorsun tıp çok gelişti hastalık belli olsun tedavi olur her şeyin bir çaresi var kendini de yok testi yaptırmadim bunu yaptırmadım diye suçlama ben ikili test harici hiçbir şey yaptırmadım Allahtan gelene boynum kıldan ince sen de artık kendini suçlama aşırı zor bir durum biliyorum ama kalk hayatınız devam ediyor kendinizi yiyip bitirmek bebeğinize de iyi gelmeyecek tedavi araştır damak ve çene için neler yapılabilir alanındaki en iyi doktor kim hangi operasyon ne kadar başarılı olmuş bunlara bak operasyon geciren ailelere ulaşmaya calis bu süreçte neler yapmışlar sen ne yapabilirsin bu bir imtihan hem normal dua hem de fiziki çaba gerekiyor ve sen artık annesin bir insanı bir çocuğu annesi cabalamazsa kimse umursamıyor
3 gun sonra dikislerine bakalim diye cagirmisti doktor diye hatirliyorum canim. Benim bebek kuvozde oldugu icin bazi testler gec yapilmistir. Isistme testi, topuk kani filan kuvozden ciktiktan sonra yani 2 haftadan sonra yapildi. Normalde daha erken yapiliyor diye biliyorumHastaneden çıkıyoruz ya ondan sonra kontrol ne zaman oluyor
Canım çok geçmiş olsun ilaç alerjisi çok zor bişey benim de buscopan ve metpamide var. Besin zehirlenmesinde serum takmışlardı o an ölüyordum kafa derim kollarım 1 dakika içinde kıpkırmızı kabardı kaşınmaktan bayılacaktım. Çok talihsiz bi kaç gün geçirdin inşallah bununla geçmiş gitmiş olsun.Kızlar günaydıııın
Deme oyle seyler canimTıp da bi yere kadar bızde hemen bıseler yapabiliriz die düşündük zaten asla aklıma kötü bişey dusunmedim tedavisi vardır dıe düşündük ama işin aslı ole deılmiş. Ne yazsam psikolojik boyutu ayrı cocuk ıcın ayrı. Dün dikkatli baktım yüzüne minyon oldugu ıcın dıkkat edince gördüm alt cenesı gerıde , yüz de de sıkıntı olacak gibi, Google de baksrsanız görürsünz, ama yuksek damak ise emme yutmayı ve konusmayı cok cok etkiliyormushele diş cıkmasın da cok cok zormuş, belkide hep hortumla beslenecek. Kasları baya zayıf yürüme vs nasıl olacak. Yuksek damak ilk 3 ayda oluşan anomali imiş. Emme yutma damak aslında ne kadar onemlı olaylarmış.
Ben ve esimin ailesinde olmasada oluyormus gen hastalıgı. Daha kuvozde iken neler yasayacak bebeğim. Keske ben ölseydim.
Yasım ileri idi daha dıkkat etmem gerekirdi sadece bunun için kızıyorum kendime.
kesinlikle katılıyorum işe gelince hepsi kayboluyor. benimki doğumuma bile yetişemeyebilir o kadar geç dönecek bu sene memleketten, ha benim işime gelirAma şu bir gerçek benim gözlemlediğim
Bayburtlu orta yaş üstü teyzeler zora gelemiyor
Allah için temizler süslüler becerikliler hamaratlar ama gezmeyide pek seviyorlar. İş görünce biraz mırın kırın ediyorlar
KV benimde Bayburtlu olduğu için tahmin edebiliyorum. En son ben doğum yapınca benim nöbetim bitecek annemle seninki başlayacak demiştim.Strese girmiş iş kitlicem diyeki öylede yapıcam. Küçük bebeğe ben çok bakamıyorum dedi olsun evdeki diğer işlere bakarsın sen dedim. Ben istemesemde eşimin tarafı kalabalık ve hepsi bana yakın oturuyor kısa sürelide olsa gelip bebek görmek isteyeceklerdir.Bide misafir ağırlayamam ben onlarla ilgilensin diy KV' yi evde tutucam
Maalesef dün doktorla knstk yavas yavas konusmaya basladı lar, haftası kucuk tetkikler yapılıyor vs. Şimdi 2 hafta oldu yolumuz uzun yapılacak daha tetkikler varmıs, neyse bıkac bısey öğrendik yuksek damak ve alt cene geriliği varmıs. Kasları zayıf vs. Genetık bakıyor kas zayıflığı bıcok hastalıkta sadece bır belirti imiş kesin tanı deıl birsürü gen hastalıgı varmıs zaten sonuclar cıkacak. Damak ve cene olayı da bazı hastalık belirtisi. Cocukta yuzde fiziksel olarak ta sıkıntı olacagi da belli. Fazlada ıyı sey duymadık alt cene gerıliği ayrıntılıda nasıl görülmedi anlamıyorum resimlere baktım ilk hamılelık acemilikte var biraz arastırdım burda konu bile acmıs 24.haftada alt cene gerıliği var dıe. Kimse göremedi. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım öle gen hastalıkları var ki Rabbime sığınıyorum cok zor işin içine girmeyince bılemiyorsun. Bu belirtiler iyi değil bütün hayatımız alt üst oldu bişey demek ıstemıyorum onu orda ole yatarken görmek akşam bisürü ağladım doktor süt getir diyor napıcam ben bu yükün altından nasıl kalkıcam kimse kınamasın basa gelmeyınce İnsan bilemiyor.her duamda sağlık dedim ama sıkıntılar var biliyorum uzun zaman gibi kuvozde kalacak neler olacak bilemiyorum. Cok ısrarcı olmadım bebek bebek dıe hep sağlık dedım ama ölüyorum şimdi. Evimiz sessiz evim şenlensin istedim Baska da bir isteğim yok. Canımdan can gidiyor Allahım.
Normal insanlar icin söylediğin geçerli olabilir ama benim kaynanam sürekli ben kac cocuk dogurdum benden iyi mi bileceksin diyor. Hatta bana şunu bile dedi sen işe git ben cocugu alir memlekete götürür orda bakarim. Esim dedi anne bebe emiyor olacak ya olsun emmesin mama veririm nolcak ki diyen bir kadınmütevazi olamayacağım ben geçimli bir insanım benimle geçinemeyen sorunu kendinde arasın. ama gerektiğinde de eşekten düşmüşe çeviririm tersime denk geleni.boşver biraz sakin ol elini yüzünü öptürmezsin tabi ama baştan pozisyon alıp kendini kurma. girene kolonya tutup elini yüzünü öpmeyelim yüzüne üflemeyelim biraz ellensin ayaklansın doya doya severiz tam hastalık ayları bir şey olsa çok üzülürüz vs dersen zaten çekinirler. illa yeltenen olursa o zaman ters tepki verirsin.
Allahdan benimki uysal evcimenkesinlikle katılıyorum işe gelince hepsi kayboluyor. benimki doğumuma bile yetişemeyebilir o kadar geç dönecek bu sene memleketten, ha benim işime gelirama gelince de kesin torunum da torunum diye hallenecek. misafir kabul etmiyorum diye hallenecek. her konuda fikrini beyan edecek. hamileyken hiçbir işin ucundan tutmayanı doğurduktan sonra kesinlikle işime karıştırmam direkt olarak böyle söylerim de.
Allah razı olsun bebeğimBen senden önce doğuracam gibi duruyor sana da ışık yakarım
ay üzüldüm ve sinirlendim. senin tavrın haklı devam et. sen kaç tane büyütmüşsün işte bırak da bir tane olanı da ben büyüteyim.Normal insanlar icin söylediğin geçerli olabilir ama benim kaynanam sürekli ben kac cocuk dogurdum benden iyi mi bileceksin diyor. Hatta bana şunu bile dedi sen işe git ben cocugu alir memlekete götürür orda bakarim. Esim dedi anne bebe emiyor olacak ya olsun emmesin mama veririm nolcak ki diyen bir kadınbende sinirlenip cok merakliysan bitane dogur kendin bakarsin o zaman demiştim. Biz karşılıklı olarak birbirimizden pek haz etmiyoruz, oda böyle kalabalik ortamlarda şov yapmayi cok seviyormus gibi davranmayi cok seven biri. Kaç aylik hamileyim arayip nasilsin iyi misin biseye ihtiyacın var mi diye sormamis bir insan düşün. Bir patik dahi örmemis cocuguma ama gelip babannesi gurban osssuuuun diye minciklanaya calisacak avucunu yalasin. Vallahi de vermem sevmediğim nasıl da belli ama hahah. Onun dışında digerleriyle problemim yok ama kv yi gunahim kadar sevmiyorum hayatı yalan dolan kadının sadece tribünlere oynuyor huyu öyle
e işine de karışmazsa gelsin artık idare edilir bir şey olmazAllahdan benimki uysal evcimen
Yemek temzilik ben demeden yapar , kolay kolay banada karışmaz. (Hiç karışmaz hatta)
Zaten çabuk yorulur ilk 1-2 gn evde tutup annem daha çok kalsın diyerek evine göndercem .
Fazla duysusal benim KV hiç çağımasam bunalım bile girer gönlü olsun diye ilk zaman gel dedim zaten zora gelemeyip kaçacak ama ben iyi gelin olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?