2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bu dönemde herkes kendine iyi gelen yöntemi seçsin elbette arkadaşlar. Bazılarınız evet evde kimseyi istemeyebilir, herşeyi eşimle hallederiz diye düşünüyor da olabilirsiniz ama çok da kendinizi ve vücudunuzu yormamaya çalışın. Çünkü süreci zorlaştıran şey kucağınızda minicik bir bebekle ne yapacağınızı bilememek gibi oluyor. Ev işiyle ilgili yardım alın , her ne kadar annenizi kayınvalidenizi istemeseniz de birisi karnınızı doyursun yani yemeğiniz hazır olsun birincil ihtiyaçlarınızı sizin için başkası düşünsün siz de biriciksiniz kıymetlisiniz daha yeni anne olmuşsunuz o bebek gibi bakıma ihtiyacımız olabilir gayet mümkün ve kötü bir şey değil. Bebekle mümkün olduğunca yalnız kalmamaya çalışın gündüzleri, bir banyoya girmek de lüks olabiliyor. Annenizin kayınvalidenizin sözlerine kulaklarınızı tıkayın boşverin he he deyin kendi bildiğinizi yapmaya devam edin. benim oğlumda en çok kendi annem konuşmuştu bıdı bıdı, “aç bu çocuk aç bu çocuk”. E doktora gidiyoruz kilo alımı vs iyi. Diyeceğim o ki canınızın lütfen kıymetini bilin. Çok değerlisiniz çok değerliyiz

Orası öyle ama annem zaten hep benim yanımda olacak.
Annem baskın otoriter dediğim dedik bir kadın. Her konuda KV'den 100 kat daha becerikli hamarat atik.Bizide elinden glediğince kendi gibi yetiştirdi. Lafımızda ağzımızdadır. Haksızlığa hiç gelemeyiz çat diye bozar insanın yüzüne söyleriz. Benim annemin işine kolay kolay karışamazlar. İnşallah doğum sonrasıda bu düzen böyle devam eder.KV'de çok tartışma yanlışı aksi bir kadın değil. Şansa annemlede anlaşıyorlar seviyorlar birbirlerini beni 15-20 gün destek olacak kadar aralarında nöbet dönüp anlaşşınlar yeterli gerisi bende

Hastane anneye doğum sonrası 15 bebeğe 10 gün ücretsiz muayene hakkı vermiş dedim o arada bir şey mi oluyor
Bizi bi 2. Gün bi de 5. Gün çağırmıştı hastane bebek için sarılık değerlerine bakmak için. 2. Gün ücretsizdi diye hatırlıyorum, 5’ten emin değilim. Kadın doğum doktorum hastane dışındandı, 40 çıkınca kendim gittim muayenehanesine.

Seninki yine iyiymis valla böyle olsa ben gel istediğin kadar kal derdim. Benimki bana yardıma geldi bir hafta kaldi o bir haftayi da burnumdan getirip gitti, ise giderken sakın ses yapma uyanırım diyor. Oglen eve geliyorum yine uyuyor tüm gün uyuyordu ahahah son gün hayrina tuvaleti banyoyu yikamis of cok yoruldum bugun tuvaleti yikadim diyen insan sanki tuvalet yikamak kac dklik iş. İlla dile döküp ben bunu yaptim diye gözüne sokacak huy işte. Midem bulanıyordu ilk zamanlar beni koş koş diye mutfaga cagirdi bir kavanoz kekigi bir anda burnuma tuttu banyoya zor yetistim kusa kusa. Neymiş kokusundan anlayamamista kekik mi nane mi onu soruyormus dogum konusunda da kendi kizlari sezeryan olmuş özelde, ben daha o zaman doktor arayisindaydim. Ozele para mi verilir. Sakın özele gitme devlete git. Devlettekiler kötü diyenler numara yapiyor bizde doğurduk benim canım yok muydu özele o kadar para verilir mi dedi durdu. Bende dedim senin kızların devlette mi dogurdu yok, normal mi doğurdu yok. O zaman hangi doktora gidecegime hangi doğumu sececegime ben karar veririm ben calisiyorum kendi param var cok şükür olmasaydı da kocam var sen bunların derdine düşme dedim. Kadının dini imanı para olmuş oğlumun parasi gidecek doğumda diye ödü kopuyor, ücretsiz izin alcam diye ödü kopuyor. Annem baksin istiyomus bebeğe çünkü bebege bakmak kiz anasina dusermis böyle değişik bir kadın işte, evde geldiginde ne eşya görse zihnine yazar zamani geldiginde de oglum bana dogum günümde şunu al anneler gününde bunu al der. Hep al der ama asla bir lirasını biz gormeyiz pis parasi onun olsun gerci istemem benden uzak olsunda. Valla böyle iyi kayinvalideleri görünce sizin adiniza seviniyorum benimki türünün son örneği çünkü. Oysa evlenirken ben eşimin ailesini de kendi ailem gibi gorucem hep cok iyi davranicam diye dusunerek evlenmistim. Yaptiklariyla kendinden nefret ettirdi sagolsun

geçimli bir kadın anladığım kadarıyla, ne güzel. laftan sözden anlıyorsa niye istemesin zaten insan. ama senin hayatını yönlendirmeye çalıştığı noktada sınırlarını korumak durumunda kalıyorsun.
aynen öyle yardımı reddetmemek gerek bakıma ihtiyacımız var ama bizi strese sokacak insanları da uzak tutmak gerek.
inşallah canım benim annemde böyle dönemlerde çok anlayışlı destekçi bir kadındır. cahil cahil yorumları da yoktur senin çocuğun sen yöneteceksin süreci der. beni nazlar aksine o dönem. bir de ne olursa olsun kendi annem ya benim yanında en rahat hissedeceğim insan. bence kvdelerin bu konuda tutturması çok manasız, kendi kızları da onları isteyecek. hayatımızdaki insanlar için hayatı zorlaştırmamak lazım aksine kolaylaştırmak için ne yapabilirim diye bakmak gerek.

Adalati icmeme ragmen gece boyu cok sertlesti karnim. Sanirim.bebek hareketleri cok yogun olursa sanciyi tetikleyebiliyor
Ben de sabah akşam kullanıyorum. Dün ben de öyleydim inşallah bugün daha iyi olur. Hergün bugğn nasıl olacak diye bekliyorum ayağa kalkmak artık bir zulüm kalktığım an karnım duvar gibi oluyor. Hayırlısı inşallah

Benım ozellıkle gecelerı cok oluyor yanma, basucumda duruyor o yuzden, bı kavanoz leblebı vardı onu kaldırdım ıse yaramıyor dıye

İnşallah bir sıkıntı yoktur güzel haberlerini bekliyoruz
Gece geç geldim direk uyumuşum bebek iyi kalp atışı vs sorunsuz dediler yine nst de sancılarım göründü tabii risk görseydik yatırırdık direk dedi ama sıkıntılı durum yok en yakın zamanda bi kontrole git dedi eve geldik bu sefer de yerinde duramadı minik

Hastaneyi ziyaret etmek istemis

Günaydın arkadaşlar. 34+0 bugünü gösterene binler şükür. Bu hafta benim için kendi adıma çok kritik bu hafta eğer bişey olmazsa ben yırtıyorum sanırım artık. Bugün eşim evde yok ve olmadığı zamanlar ben kendimi acilde buluyorum ve bişey olsa yetişmesi imkansız Bu haftayı da sıkıntısız geçireyim ama önce bugün herkes iyi değil mi? Şimdi dönüp okuyorum sayfaları sabaha karşı bitirmiştim. Yine eklenmiş.

Insallah bugun rahat gecireceksin. Pozitif enerji gonder canim. Hic evde esim yok diye dusunme su an. Ac bi film izle. Bebekler dogunca istesesek de film izleyip, kitap okuyup dinlenemeyecegiz bi sure

. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım
canim bunlarda sorun cikmayinca amniyosentez sivisi testi zaten yapmiyorlar senle ilgisi yok ki Rabbim buyuk insallah dualarla iyilesecek bir sorun cikmayacak

Ahh kuzum kendını suclama ne olursun, senın dısardan mudahale edebılecegın bı durum yoktu kı, cenesi gerıde ıcerı gırıp duzeltme imkanın mı vardı, yapma kendıne bunu, detsylıda damak da ıncelenıyor, detsylı yapan doktorun bılgılendırmesı gerekırdı, genetıktır vs.diye, belkı o da duzelır dıye dusundu bılemıyorum kı.. Ama sen guclu ol kı bebegın kuvozden cıkınca elele butun sorunlsrın ustesınden gelesınız, rabbım yardımcınız olsun

Canım lütfen kendini suçlama artık lütfen. Amniyosentezi sen kafana göre yaptıramazdın fetal dna da bi risk bişey çıksaydı doktor sana seçenek sunacaktı sen de kabul edip tamam diyecektin ya da olanı kabul edecektin. 2 defa ayrıntılıya girdim diyorsun daha ne yapabilirdin ben burda bir çoğumuzun 2 defa girdiğini bile düşünmüyorum ki ben de öyle. Tecrübeli değilsin kaldı ki olsan bile anlaman imkansız. Lütfen bun sadece bir misafir olarak bak biliyorum çok zor çok zor ama imtihan ve misafir bir süre sonra gidecek Allahın izniyle. Bir de rica ediyorum özelde olmasa bile bir profosyonel yardım almaya çalışın eşin de sen de. Bebeğinizin size ihtiyacı olacak bundan sonra. Allahım senin gönlünü çiçeklendirsin yüreğini ferahlatsın. Dualarımdasın

Sagol canim , zuppers e bakayim ben de o zaman. Ama 0-3 ay almaliyim herhalde benimkiler kucuk olur. Kurutmaya giriyor mu peki biliyor musun? Malum benim ikiz, cis kacsa fln, 2 ser tane alsam ocagima incir agaci dikiyor bu kizlar
Ne demek Aynen canım, senin 0-3 ay alman daha mantıklı. Valla ben kurutma kullanmayınız denilenleri de atıyorum kurutmaya ama hassas programda kurutuyorum, yeni nesil kurutmalarda programı doğru seçersen çekme olmuyor ama nolur noolmaz deneyeceksen önce sadece birini dene . Bir de müslin bezlerden çok güzel yarım kundak katlama biçimleri var. Uyku tulumu yıkanırken müslinden yarım kundak da denemeyi düşünüyorum.
Stokke flexi harika. Oğlum 4 yaşında hala içinde yıkıyoruz
Yaaa kullanıcı anne yorumu candır yenidoğan aparatı kullanışlı mı peki, tek başıma yıkayabilir miyim? Acaba içine file alsam mı diyorum, muhtemelen olursa en küçük modeli olur.

Acaba senın kayınvalıde benım kayınvalıdenın ikizi falan mı
Bızımkı de bızım ev soguk oluyormus alıp evıne götürecekmıs cocugu, bana sen gelırsın dıyen yok, konusmayı bılmıyorlar ya.. Hanı şu sekılde teklıf etse kızım senın ev serın bıraz 40ı cıkana ksdar yanıma gelın kalın ben sıze bakarım dese, bı ıhtımal dusunurum..ben de atarlandım tabı sen kımın cocugunu nereye goturuyosun dedım sert bı sekılde..daha da konusunu acmadı.. Toz tanesı kadar sevmıyorum o kadını ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…