- 2 Ağustos 2021
- 5.615
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.381
- 148
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #49.361
Allah kolaylık versin çekilecek gibi değil, kendi evimde bir de bana ses yapma dicekSeninki yine iyiymis valla böyle olsa ben gel istediğin kadar kal derdim. Benimki bana yardıma geldi bir hafta kaldi o bir haftayi da burnumdan getirip gitti, ise giderken sakın ses yapma uyanırım diyor. Oglen eve geliyorum yine uyuyor tüm gün uyuyordu ahahahson gün hayrina tuvaleti banyoyu yikamis of cok yoruldum bugun tuvaleti yikadim diyen insan sanki tuvalet yikamak kac dklik iş. İlla dile döküp ben bunu yaptim diye gözüne sokacak huy işte. Midem bulanıyordu ilk zamanlar beni koş koş diye mutfaga cagirdi bir kavanoz kekigi bir anda burnuma tuttu banyoya zor yetistim kusa kusa. Neymiş kokusundan anlayamamista kekik mi nane mi onu soruyormus dogum konusunda da kendi kizlari sezeryan olmuş özelde, ben daha o zaman doktor arayisindaydim. Ozele para mi verilir. Sakın özele gitme devlete git. Devlettekiler kötü diyenler numara yapiyor bizde doğurduk benim canım yok muydu özele o kadar para verilir mi dedi durdu. Bende dedim senin kızların devlette mi dogurdu yok, normal mi doğurdu yok. O zaman hangi doktora gidecegime hangi doğumu sececegime ben karar veririm ben calisiyorum kendi param var cok şükür olmasaydı da kocam var sen bunların derdine düşme dedim. Kadının dini imanı para olmuş oğlumun parasi gidecek doğumda diye ödü kopuyor, ücretsiz izin alcam diye ödü kopuyor. Annem baksin istiyomus bebeğe çünkü bebege bakmak kiz anasina dusermis böyle değişik bir kadın işte, evde geldiginde ne eşya görse zihnine yazar zamani geldiginde de oglum bana dogum günümde şunu al anneler gününde bunu al der. Hep al der ama asla bir lirasını biz gormeyiz pis parasi onun olsun gerci istemem benden uzak olsunda. Valla böyle iyi kayinvalideleri görünce sizin adiniza seviniyorum benimki türünün son örneği çünkü. Oysa evlenirken ben eşimin ailesini de kendi ailem gibi gorucem hep cok iyi davranicam diye dusunerek evlenmistim. Yaptiklariyla kendinden nefret ettirdi sagolsun
Ama sende haklısın daha önce yazdıklarından da hatırlıyorum yani, kötü gününde yaninda olmayanı insan iyi gününde de yanında istemiyor haklı olarak. Al benden de o kadar hislerimiz aynı senle hahaAcaba senın kayınvalıde benım kayınvalıdenın ikizi falan mı
Bızımkı de bızım ev soguk oluyormus alıp evıne götürecekmıs cocugu, bana sen gelırsın dıyen yok, konusmayı bılmıyorlar ya.. Hanı şu sekılde teklıf etse kızım senın ev serın bıraz 40ı cıkana ksdar yanıma gelın kalın ben sıze bakarım dese, bı ıhtımal dusunurum..ben de atarlandım tabı sen kımın cocugunu nereye goturuyosun dedım sert bı sekılde..daha da konusunu acmadı.. Toz tanesı kadar sevmıyorum o kadını ya
Sinir bozmaktan baska bısey yaptıgı yok, ben konusmuyorum 1 aydır, o kadar guzel kıAma sende haklısın daha önce yazdıklarından da hatırlıyorum yani, kötü gününde yaninda olmayanı insan iyi gününde de yanında istemiyor haklı olarak. Al benden de o kadar hislerimiz aynı senle haha
Kuzum sen nerden bileceksin ki amniyosentez yaptırman gerek. Bir kere elinden geleni yapmışsın, fetal dna yaptırmışsın. Biz ancak doktor yönlendirmesiyle hareket ediyoruz. Eğer doktorlar fetal dnada bir sıkıntı görmediyse, yaptırdığın 2 tane detaylı da sıkıntı görmediyse hiç biri amniyosenteze yönlendirmiyor. Amniyosentez rutin bir tarama değilki canım sen durup dururken ben amniyosentez istiyorum diyesin. Kendini nolur yıpratma. Bebişin elbet eve gelecek, evin yine şenlenecek. Her ne sıkıntı varsa inşallah Allah yön kolaylığı versin halledeceksiniz. Tıp çok ilerledi ve her gün ilerliyor.Maalesef dün doktorla knstk yavas yavas konusmaya basladı lar, haftası kucuk tetkikler yapılıyor vs. Şimdi 2 hafta oldu yolumuz uzun yapılacak daha tetkikler varmıs, neyse bıkac bısey öğrendik yuksek damak ve alt cene geriliği varmıs. Kasları zayıf vs. Genetık bakıyor kas zayıflığı bıcok hastalıkta sadece bır belirti imiş kesin tanı deıl birsürü gen hastalıgı varmıs zaten sonuclar cıkacak. Damak ve cene olayı da bazı hastalık belirtisi. Cocukta yuzde fiziksel olarak ta sıkıntı olacagi da belli. Fazlada ıyı sey duymadık alt cene gerıliği ayrıntılıda nasıl görülmedi anlamıyorum resimlere baktım ilk hamılelık acemilikte var biraz arastırdım burda konu bile acmıs 24.haftada alt cene gerıliği var dıe. Kimse göremedi. Ki ben 2 yerde yaptrdm ayrıntılıyı sehır hast ve özel hast. Güya fetal dna yapıldı oda temizdi. tek gerekli olan amnıyosentez di onu yaptrmamakla büyük hata yaptım öle gen hastalıkları var ki Rabbime sığınıyorum cok zor işin içine girmeyince bılemiyorsun. Bu belirtiler iyi değil bütün hayatımız alt üst oldu bişey demek ıstemıyorum onu orda ole yatarken görmek akşam bisürü ağladım doktor süt getir diyor napıcam ben bu yükün altından nasıl kalkıcam kimse kınamasın basa gelmeyınce İnsan bilemiyor.her duamda sağlık dedim ama sıkıntılar var biliyorum uzun zaman gibi kuvozde kalacak neler olacak bilemiyorum. Cok ısrarcı olmadım bebek bebek dıe hep sağlık dedım ama ölüyorum şimdi. Evimiz sessiz evim şenlensin istedim Baska da bir isteğim yok. Canımdan can gidiyor Allahım.
Evde bitane tuvalet var kendide tuvaletin yanındaki odada kalıyordu kapısını geri üstü açıp birde diyor ki sakın beni uyandirma. Hamileyim sürekli tuvalete girmem gerekiyor kadın kapiyi kapamadigi için utanıp giremiyordum uyanacak diye. En son sinirlendim dedim yeter cok rahatsiz oluyosa o kapatsin kapısını girdim napiyim altima mi yapsaydımAllah kolaylık versin çekilecek gibi değil, kendi evimde bir de bana ses yapma dicekinsan deli olur anlayabiliyorum okurken sinirlendim ben
Ya açıkçası korkularımdan biri çocuğu hayatın merkezine koyup karı koca olmayı unutmak. Ama yapmam ya, bence, her halde, sanırsam. Aslında bizde tam tersi; kocam hayatında hiç bebekle muhattap olmadığı için korkuyor, ben daha gözü karayım. Bebikle gezeriz diye Mayıs'a uçak bileti bakıyordum aklı çıktı el kadar bebeyle nereye gidicez diye. Özetle arkandayız d_g_g reis; kocam da kocamYok gondermek koltuga. Valla delirtmeyin benibebeler sonradan geliyo. Onlar bize adapte olucak. Biz yeni hayat kurmuyoruz. Sifirdan baslayan biz degiliz. Alisir alisicak. Kocamda kocam diceksin
Bizde bayramdan bayrama konuşuyoruz o kadarSinir bozmaktan baska bısey yaptıgı yok, ben konusmuyorum 1 aydır, o kadar guzel kı
İnşallah. Öyle yapmaya çalışıcam. Akşam 7 7.30 A kadar iyi olmam gerek :) günü bölücem periyotlara dediğin gibi yapıcamInsallah bugun rahat gecireceksin. Pozitif enerji gonder canim. Hic evde esim yok diye dusunme su an. Ac bi film izle. Bebekler dogunca istesesek de film izleyip, kitap okuyup dinlenemeyecegiz bi sure
Maddi durumu iyi olmayanlara veriyorlarİstanbuldakiler bence basvursun park yatağa kadar göndermişler
Ben de ayni. Bayramdan bayrama. Napalim almila da boyle dedigini duymustum ilk yillarda esime telefondaBizde bayramdan bayrama konuşuyoruz o kadar
Kız eşin mi geldiÖnce kendim okudum güldüm sonra gülüyorum diye eşim meraklandı onada okudum gülmekten zor okudum hakkını helal et baya ikimizde krize girdik
Yaşarken düşünemiyorum çok sinir bozucu evet ama sen böyle anlatınca hele son büyük harfle yazdıklarında patladım
Sohrab Bılıosun ayrıntılı da ıkı yere gttm hıcmı görmediler. Hersey temiz dedıler.Ahh kuzum kendını suclama ne olursun, senın dısardan mudahale edebılecegın bı durum yoktu kı, cenesi gerıde ıcerı gırıp duzeltme imkanın mı vardı, yapma kendıne bunu, detsylıda damak da ıncelenıyor, detsylı yapan doktorun bılgılendırmesı gerekırdı, genetıktır vs.diye, belkı o da duzelır dıye dusundu bılemıyorum kı.. Ama sen guclu ol kı bebegın kuvozden cıkınca elele butun sorunlsrın ustesınden gelesınız, rabbım yardımcınız olsun
Allah böylelerinden korusun herkesi ya nasıl bir karakterse, kendi kaynanasından çok mu çekti de çektiriyor bilemedim. Ya da çocuklarını paylaşamadığından kıskanıp da mı yapıyor artıkEvde bitane tuvalet var kendide tuvaletin yanındaki odada kalıyordu kapısını geri üstü açıp birde diyor ki sakın beni uyandirma. Hamileyim sürekli tuvalete girmem gerekiyor kadın kapiyi kapamadigi için utanıp giremiyordum uyanacak diye. En son sinirlendim dedim yeter cok rahatsiz oluyosa o kapatsin kapısını girdim napiyim altima mi yapsaydımburnumdan getirdi gercekten ya, kendi evladı olmayana acimasi yok bazısının. Kendi kizlarina ogluna canını veriyor çünkü bana gelince vicdansız oluyor
Ay içim şişti bu nasıl KV . İnsan torunu olunca tontiş tontiş nine oldum ben der bebeğe sevgiyle geline saygıyla yaklaşmalı.Bunu başarsalar zaten problem kalmaz. Ama millet çocuğum birşeyi olsun diye uğraşırken daha onlarda ne görsem bendede olsun derse insan herşeyinde art niyet arıyor.Seninki yine iyiymis valla böyle olsa ben gel istediğin kadar kal derdim. Benimki bana yardıma geldi bir hafta kaldi o bir haftayi da burnumdan getirip gitti, ise giderken sakın ses yapma uyanırım diyor. Oglen eve geliyorum yine uyuyor tüm gün uyuyordu ahahahson gün hayrina tuvaleti banyoyu yikamis of cok yoruldum bugun tuvaleti yikadim diyen insan sanki tuvalet yikamak kac dklik iş. İlla dile döküp ben bunu yaptim diye gözüne sokacak huy işte. Midem bulanıyordu ilk zamanlar beni koş koş diye mutfaga cagirdi bir kavanoz kekigi bir anda burnuma tuttu banyoya zor yetistim kusa kusa. Neymiş kokusundan anlayamamista kekik mi nane mi onu soruyormus dogum konusunda da kendi kizlari sezeryan olmuş özelde, ben daha o zaman doktor arayisindaydim. Ozele para mi verilir. Sakın özele gitme devlete git. Devlettekiler kötü diyenler numara yapiyor bizde doğurduk benim canım yok muydu özele o kadar para verilir mi dedi durdu. Bende dedim senin kızların devlette mi dogurdu yok, normal mi doğurdu yok. O zaman hangi doktora gidecegime hangi doğumu sececegime ben karar veririm ben calisiyorum kendi param var cok şükür olmasaydı da kocam var sen bunların derdine düşme dedim. Kadının dini imanı para olmuş oğlumun parasi gidecek doğumda diye ödü kopuyor, ücretsiz izin alcam diye ödü kopuyor. Annem baksin istiyomus bebeğe çünkü bebege bakmak kiz anasina dusermis böyle değişik bir kadın işte, evde geldiginde ne eşya görse zihnine yazar zamani geldiginde de oglum bana dogum günümde şunu al anneler gününde bunu al der. Hep al der ama asla bir lirasını biz gormeyiz pis parasi onun olsun gerci istemem benden uzak olsunda. Valla böyle iyi kayinvalideleri görünce sizin adiniza seviniyorum benimki türünün son örneği çünkü. Oysa evlenirken ben eşimin ailesini de kendi ailem gibi gorucem hep cok iyi davranicam diye dusunerek evlenmistim. Yaptiklariyla kendinden nefret ettirdi sagolsun
Benimkinin 1 aydır işleri var gelemiyorum sana yardıma diye canı çıkıyor,böyle zamanında yanında olmazsam olur mu bir yardımım dokunur diye işlerini hızlandırdı kalan kalsın artık olduğu kadar diye geliyor, herkese oğlundan önce gelinini düşünen kayınvalide nasip etsin allahAy içim şişti bu nasıl KV . İnsan torunu olunca tontiş tontiş nine oldum ben der bebeğe sevgiyle geline saygıyla yaklaşmalı.Bunu başarsalar zaten problem kalmaz. Ama millet çocuğum birşeyi olsun diye uğraşırken daha onlarda ne görsem bendede olsun derse insan herşeyinde art niyet arıyor.
KV'lerin hepiciğine Allah HİDAYET-AKIL-FİKİR-EDEP-GÖRGÜ-VİCDAN-SAYGI-SEVGİ nasip etsin
Benimki 1 aydır yazlıkta , işi gücü bırakıp sen kanatsız bir meleksin diye boynuna sarılmaya gidesim geldi.
Canım bu bir imtihanSohrab Bılıosun ayrıntılı da ıkı yere gttm hıcmı görmediler. Hersey temiz dedıler.
Bencede canım herkese hakettiği muameleBen de ayni. Bayramdan bayrama. Napalim almila da boyle dedigini duymustum ilk yillarda esime telefondane kadar uzak o kadar iyi
Olması gerekende zaten bu biz eşlerimizle evlenince birine anne birine baba diyoruz.Benimkinin 1 aydır işleri var gelemiyorum sana yardıma diye canı çıkıyor,böyle zamanında yanında olmazsam olur mu bir yardımım dokunur diye işlerini hızlandırdı kalan kalsın artık olduğu kadar diye geliyor, herkese oğlundan önce gelinini düşünen kayınvalide nasip etsin allahValla aramız bozulmasın diye hep benim tarafımı tutar, canım bir şey istediyse çaktırmadan alınmıştır o ya da eşime tembihlenmiştir.
Dogru tespit hem kaynanasindan cekmis hemde beni rakibi olarak görüyorAllah böylelerinden korusun herkesi ya nasıl bir karakterse, kendi kaynanasından çok mu çekti de çektiriyor bilemedim. Ya da çocuklarını paylaşamadığından kıskanıp da mı yapıyor artık
Valla kıymetini bilin bencedeAy içim şişti bu nasıl KV . İnsan torunu olunca tontiş tontiş nine oldum ben der bebeğe sevgiyle geline saygıyla yaklaşmalı.Bunu başarsalar zaten problem kalmaz. Ama millet çocuğum birşeyi olsun diye uğraşırken daha onlarda ne görsem bendede olsun derse insan herşeyinde art niyet arıyor.
KV'lerin hepiciğine Allah HİDAYET-AKIL-FİKİR-EDEP-GÖRGÜ-VİCDAN-SAYGI-SEVGİ nasip etsin
Benimki 1 aydır yazlıkta , işi gücü bırakıp sen kanatsız bir meleksin diye boynuna sarılmaya gidesim geldi.
Bazen böyle oluyor maalesef değer bilmiyorlar kötü olsan eminim kıymetli olmuştunDogru tespit hem kaynanasindan cekmis hemde beni rakibi olarak görüyor
Valla kıymetini bilin bencedebiraz ılımlı bir insan olsaydı benimle anlasamamasi mümkün degildi zaten. Ben babaannemin yanında büyüdüm birlikte otururduk yaşlılara karşı hep sevgim saygim var ama böyle bir çeşit görmemiştim daha öncesinde. Demekki sevgi de saygı da kisiye göre artip azalabiliyormus biri surda beş sene önce kv hakkında böyle konusacaksin deseydi asla inanmazdım. Ben mahalledeki yaşlı komşulara bile sevinsinler diye sebepsiz hediye alan bi insanım ama kv gelince çöp alasim gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?