- 11 Mayıs 2023
- 362
- 611
- 33
- 26
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #50.741
Ben de ay bari sepetimdeki kitabı alayım dedim senden görüpBende onun icin giriyorum var mi bi durum diebi de durtmusler gibi uyandim bir ton kitap aldim smdi hb den bebeye. İndirim var kitaplarda da.
Kız ama pırt diye doğurdum gerçektenGördüğüm en sakin , kendi halimde pırt diye doğurdum geldim diyen ana sensin galiba
Gecenin musmutlu haberi çok sevindim ikinizde sağlıklı olmasına detayları sen kendini toplayınca bekliyoruz
Kız biz zaten yaşam sınırını geçtik Allahın izniyle doğsalar bile iyi olacaklar korkmaay ben de onu sorucaktım kaç kilo diyekız içimi rahatlattın demek benimki de doğsa allahın izniyle her şey iyi olacak çok sevindim ya iyi olmanıza, doğumunun kolay geçmesine falan lohusalığında muazzam geçer inşallah
Ayy nasıl moral oldunBenim oglum da 2460 dogmustu canim. O kadar cabuk toparlamisti ki. Senin bebisin de insallah hemen toparlayacak cikinca. Sutun de gelmiscok sevindim.gercekten
Bende koşacaktım emin ol ama annem tuttuKelebeksiRY canım haftan erken olmasına rağmen o kadar sakin kalıp doğumu bu kadar olgunlukla karşılaman gerçekten hayran olunmayacak gibi değil düşünüyorum ben olsam naparım diye haftası küçük diye soluğu hastanede alırdım galiba sen baya duşunu alıp hazırlığını yapıp gitmişsin gerçekten maşallah bayıldımm
Kesinlikle öyle bende başta çok telaş yaptım annem sakince konuştu. Artık yapacak bişey yok mecburen doğacak stres, telaş yapman size zarar bu önlenemez bir durum olması gerektiği gibi olmalı ve senin engellemeye çalışman işleri çıkmaza sokar dedi. Orda rahatladım ben. Kv gelemedi ailemin evinde olduğum için ama kendi evime gider gitmez hemen gelecekler keşke o da yanımda olsaydı. Pozitif olmak çok önemli, pozitif sancı karşılamak diyorlar ya duyunca çok gülmüştüm ama doğru. Mesela annem sancı geldiğinde ay sancım çok kötü deme, bebeğim bana biraz daha yaklaştı canım yanıyor ama buna değer de dedi. Öyle yapınca sadece sancı değil her şey pozitif geldi kızBence yanındaki kişi de çok önemli bak annesi tecrübeli panik olmadan evde o kritik saatleri rahat geçirmesine yardım etmiş
Zaten kv si filan da çok hoş insanlar çevresi pozitif insan dolu.
Demekki pozitif olmak lazım
Çok teşekkür ederim inşallahCanım gözün aydın. Allah bi an önce kucağında hastaneden alıp çıkmayı da nasip etsin inşallah. Ne pozitif geldin
Teşekkür ederim, darısı sizlere inşallahAaa hayırlı olsun canım
Amin canım darısı sizin başınıza, çok teşekkürnederimAyy ben şokk bu ne rahatlık kiz masallah benim sancim gelecek grubu murubu ortalığı ayağa kaldiririm
Saka bir yana Allah analı babalı büyütsün çok sevindim iyi olmanıza darısı bizim başımıza insallah❤
Ayy çok teşekkür ederim canım inşallah hepimizin bebeği sağlıklı hayırlı olsunAnaaaammm kizz hayirli ugurlu olsun Allah saglikla sihatle hepbeeaber olmanizi nasip etsin. Su gibi gecsin 1 hafta al kucagina git evine ay cok sevindim
Maşallah Allah analı babalı büyütsün bir hafta çabucak geçer inşallaheskiden grubu takip etmeyince muhabbetler kaçardı şimdi doğan bebekler oluyor girmeyince
Tatlım çok teşekkür ederim, inşallah sizde biraz olsun rahatlamışsınızdır ve gerçekten mükemmel bir duygu minicik bişey yani anlatamıyorum ay duygulandımHErkes gibi bende şoktatlı güzel bir şok ama maşallah Doğumu böyle anlatacak şekilde yaşamana çok sevindim rabbim sağlıklı hayırlı evlat Çatak’ına hayırlı insan Allah’a hayırlı bir kul olmayı yaşatsın inşallah
Sağlığı yerinde sütün gelmiş elhamdulillah bundan sonrası Eve geçmek hayrlısıyla oda olacak gözün aydın olsun .. mesajlarını okurken İnan burnum sızladı anneliği ne güzel anlatmışsın ilk o emzirmeyi falan öyle özlediğim şeyler ki
Telaşın faydası yok canım onu bilince bize birşey kalmıyor vücut kendi kendine yapıyor her şeyi onu anladım. İnşallah hepiniz sağlıkla zamanında kavuşun bebeklerinizeMaşallah canım benim ne güzel anlattın sürecini hepimizin içine su serpildiinşallah en kısa zamanda bebeğine de kavusursun bu kadar soğukkanlı kalıp sürecini de sakin bir şekilde ifade etmek harika bir şey
Canım teşekkür ederim inşallah hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün, senin doğum olmuştu ama son zamanlarda giremedim çok siz nasılsınız umarım her şey yolundadırAyyy Allah analı babalı büyütsünnn
Çok teşekkür ederim inşallah hepiniz sağlıkla kavuşun yavrularınızaMasallah masallah sizeAllahım tez zamanda kavustursun, ıyı olmanıza cok sevındımm, darısı bıze ınsallah
Gerçekten maşallahÇok sağol tatlım benim inşallah hepimizin analı babalı sağlıklı büyüsün
Ayy inşallah çok teşekkür ederiz, günde 2 kez görüyorum, emziriyorum alıp eve gitmekte nasip olsundoğurunca öyle bir sevinç yaşayacaksın ki inan şimdiye kadar ben hiç gerçekten mutlu olmamışım diyeceksin, çok değişik bir duygu bu
Ay teşekkür ederim inşallah, hepimiz sağlıkla büyütelim
İnşallah hepsi sağlıkla gelsin, büyüsünçok teşekkür ederim, harika bir duygu
Yasağı bekliyorduk demekki kız bizdeinşallah tatlım teşekkür ederim
Doktoruma daha erken diye ağlarken bebek geleceği en doğru zamanı bilir dedi, sende öyle düşün canım benim inşallah erken veya geç sağlıkla gelsinler önemli olan oçok teşekkür ederim dua edin bize çok, sizde ağrısız sızısız sağlıklı doğumlar yaşayın
Canım çok telekkğr ederim inşallah hepiniz sağ salim kucağınıza alın çünkü mükemmel bir duygu, emmeye başladığı an sanki mutluluktan kanatlanacakmışım gibi hissediyorumben cenaze stresi, uzun yol, oradaki yorgunluk vs sancıları çok takmadım başta önemsemedim normaldir diye. Sonra bir durdum sanki sıklaşıp acısı artıyor dedim. Anneme söyledim dakika tut dedi. Fark ettim ki düzene girmeye başlamış. Sonra yavaş yavaş suyum geldi sızıntı gibi ama idrar ve akıntıdan farkı kendimi sıksam da durmuyor olmasıydı. Annem anladı tabi. Duşa girmemi söyledi akşam saat 11 gibiydi. 11 den gece 3 e kadar 40 dk aralıklarla sıcak duşa girdim bel altına sıcak su tuttum, sürekli yürüdüm, merdiven çıktım. Hastaneye gece 4 gibi gittim eşim ancak gelebildi onu beklemek istedim. Açıklık 6cm olmuştu bebeğin de stresi çıkmadı nstde. Doktor aktif fazda olduğumu bebeğin de iyi olduğunu söyledi. Sabah 7 gibi açıklık 10 cm olmuştu. Şansıma çok harika ebeler denk geldi. Onların direktifine göre afedersin büyük tuvaleti yapıyormuş gibi ıkındım. Yarım saate doğurdum. Dikiş vs yok ama ıkınma kısmı beni zorladı çünkü sancı geldiği an ıkınmak gerekiyor ama hem sancıyı yaşayıp hem ittirmek bir tık zor. Bebeğim şuan küvezde ama iyi çok şükür tedbir amaçlı dediğim gibi. İnşallah hepiniz de sağ salim kavuşun
Teşekkür ederim tatlım inşallah hepimizin bebeği analı babalı sağlıklı olsunGerçekten maşallahAllah analı babalı büyütsün. Sağlıklı, huzurlu bir ömrü olsun inşallah. Gözünüz aydın.
Calisinca daha bi zor uykusuzluk. Ben raporlu oldugum icin gunduz coknkotu olursam uyurum. Senin iznine daha var miBen de 3 ve 6 arası hiç uyuyamadım simdi de işe gitmek için kalktım gerçekten vücudumuz kendini hazırlıyor sanırım bakalım bugün benim için nasıl geçecek
Bebek uyudukca uyuyun diyorlar ama pek mumkun olacagini sanmiyorumBen de öyleyim 4 buçuktan beri uyumaya çalışıyorum ama öğlen de bayılıyorumbebek olunca da bayılabilecek miyiz acaba
Ben ilçedeyim 1.30 dk mesafe olanuzakta yaşayanlar öyle 15 dk falan beklemesin arabada doğuruverirler valla hastaneye gidene kadar geçen süreyi de hesap edip çıkmaları lazım. ebe eğitim sırasında sordu suyunuz geldi eşiniz işe gitmek için 15 dk önce evden çıkmıştı geri çağırır mısınız çağırmaz mısınız eşime ne eşini çağırması sülaleyi seferber ederim haberi olmayan bir abd başkanı kalır derken sesli söylemişim herkes duydu
Ayy ne güzel anlatmışssın hepsiniKız ama pırt diye doğurdum gerçektençok teşekkür ederim, bir iki gün daha kendime geleyim döneceğim inşallah ama sormak istediğin bişey varsa yaz cevaplarım seve seve
Kız biz zaten yaşam sınırını geçtik Allahın izniyle doğsalar bile iyi olacaklar korkmalohusalık zor geçiyor şimdilik o konuda pozitiflik yapamayacağım tuvalete gitmek falan korkutuyor ağrım da var özellikle kasıklarımda rahim kasılıyor sanırım ama o da geçecek inşallah
Ayy nasıl moral olduninşallah inşallah sağlıkla çıkalım burdan. Çok teşekkür ederim darısı sizlere
Bende koşacaktım emin ol ama annem tuttualtta anlattım annemin temkini ile sakin kaldım çok korkunç geliyor başta ama sakın kalınca çorap söküğü inanın, telaş yapmayın faydası olmuyor olabildiğince sakinlik eğer hastanede olsaydım o sabaha kadar süreçte daha zor olurdu ona eminim
Kesinlikle öyle bende başta çok telaş yaptım annem sakince konuştu. Artık yapacak bişey yok mecburen doğacak stres, telaş yapman size zarar bu önlenemez bir durum olması gerektiği gibi olmalı ve senin engellemeye çalışman işleri çıkmaza sokar dedi. Orda rahatladım ben. Kv gelemedi ailemin evinde olduğum için ama kendi evime gider gitmez hemen gelecekler keşke o da yanımda olsaydı. Pozitif olmak çok önemli, pozitif sancı karşılamak diyorlar ya duyunca çok gülmüştüm ama doğru. Mesela annem sancı geldiğinde ay sancım çok kötü deme, bebeğim bana biraz daha yaklaştı canım yanıyor ama buna değer de dedi. Öyle yapınca sadece sancı değil her şey pozitif geldi kız
Çok teşekkür ederim inşallahRabbim sizlere de nasip etsin en hayırlı zamanda, sağlıkla
Teşekkür ederim, darısı sizlere inşallah
Amin canım darısı sizin başınıza, çok teşekkürnederimbende telaş yaptım tabii ama annemin yanımda olması büyük şanstı, beni sakinleştiren o oldu yoksa bende senin gibi yapardım herhalde
Ayy çok teşekkür ederim canım inşallah hepimizin bebeği sağlıklı hayırlı olsun
bebekler aceleci çıktı valla. Amin canım benim teşekkür ederim, inşallah
Tatlım çok teşekkür ederim, inşallah sizde biraz olsun rahatlamışsınızdır ve gerçekten mükemmel bir duygu minicik bişey yani anlatamıyorum ay duygulandımGüzel duaların için ayrıca teşekkür ederim inşallah hepimizin bebeği sağlıkla gelsin hayırlı evlat olsun
Telaşın faydası yok canım onu bilince bize birşey kalmıyor vücut kendi kendine yapıyor her şeyi onu anladım. İnşallah hepiniz sağlıkla zamanında kavuşun bebeklerinize
Canım teşekkür ederim inşallah hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün, senin doğum olmuştu ama son zamanlarda giremedim çok siz nasılsınız umarım her şey yolundadır
Çok teşekkür ederim inşallah hepiniz sağlıkla kavuşun yavrularınıza
O sırada benim kafa 3. Hamileliğim 2. Doğumum olacak “nişan ne? Suyun gelmesi ile nişan gelmesinin arasındaki fark ne? Biri söz gibi biri nişan gibi mi?”Anaaaammm kizz hayirli ugurlu olsun Allah saglikla sihatle hepbeeaber olmanizi nasip etsin. Su gibi gecsin 1 hafta al kucagina git evine ay cok sevindim
Bugun sordum doktor suyun gelirse nisanin gelirse sancilarin sikligi 30dk olursa kanama olursa hemen gel dedi. Onun disinda gelme dedi
Nisan geldiginde aci esigi yuksek olanlar acilmasi 10cm filan olabiliyomus bekleme nisanda riske gerek yok dedi @Zeyzey2134
Yani burda benim doktorum da öyle açıkçası.Evet o kötü. İlk üç ay çoçugu kontrol etmiyorlar. Kan testi bile yapılmıyor. Folik asite başlayın deniliyor o kadar.Düşerse sağlıksız bir bebektir bakış açısı var. Önemsenmiyor ilk üç ay. Daha sonra kontrol başlıyor.
Tamamdır o zamanHayir hayir ya. Siklasmaya basladiysa anlaminda dedi. Mesela 30dk da 10 sanci oldi. Sonraki 30dk da 20 sanciya cikti ve siddeti arttiysa dedi
Almila nişanı gelir gelmez doktora sormuştu hastaneye gel demişti suyu gelmemişti sankiNisan geldiyse sancı yoksa da mi gidicez?
Nisan geldikten sonra 1 hafta doğurmayan bile oluyor burda önemli olan su ve kanama olmaması sancilar düzene girdi mi gidilebilir 10 dk da 1 sanci geldi mi hastaneye gelin dediler gebe okulunda
Kız ben doğurmadımkiiKız ama pırt diye doğurdum gerçektençok teşekkür ederim, bir iki gün daha kendime geleyim döneceğim inşallah ama sormak istediğin bişey varsa yaz cevaplarım seve seve
Kız biz zaten yaşam sınırını geçtik Allahın izniyle doğsalar bile iyi olacaklar korkmalohusalık zor geçiyor şimdilik o konuda pozitiflik yapamayacağım tuvalete gitmek falan korkutuyor ağrım da var özellikle kasıklarımda rahim kasılıyor sanırım ama o da geçecek inşallah
Ayy nasıl moral olduninşallah inşallah sağlıkla çıkalım burdan. Çok teşekkür ederim darısı sizlere
Bende koşacaktım emin ol ama annem tuttualtta anlattım annemin temkini ile sakin kaldım çok korkunç geliyor başta ama sakın kalınca çorap söküğü inanın, telaş yapmayın faydası olmuyor olabildiğince sakinlik eğer hastanede olsaydım o sabaha kadar süreçte daha zor olurdu ona eminim
Kesinlikle öyle bende başta çok telaş yaptım annem sakince konuştu. Artık yapacak bişey yok mecburen doğacak stres, telaş yapman size zarar bu önlenemez bir durum olması gerektiği gibi olmalı ve senin engellemeye çalışman işleri çıkmaza sokar dedi. Orda rahatladım ben. Kv gelemedi ailemin evinde olduğum için ama kendi evime gider gitmez hemen gelecekler keşke o da yanımda olsaydı. Pozitif olmak çok önemli, pozitif sancı karşılamak diyorlar ya duyunca çok gülmüştüm ama doğru. Mesela annem sancı geldiğinde ay sancım çok kötü deme, bebeğim bana biraz daha yaklaştı canım yanıyor ama buna değer de dedi. Öyle yapınca sadece sancı değil her şey pozitif geldi kız
Çok teşekkür ederim inşallahRabbim sizlere de nasip etsin en hayırlı zamanda, sağlıkla
Teşekkür ederim, darısı sizlere inşallah
Amin canım darısı sizin başınıza, çok teşekkürnederimbende telaş yaptım tabii ama annemin yanımda olması büyük şanstı, beni sakinleştiren o oldu yoksa bende senin gibi yapardım herhalde
Ayy çok teşekkür ederim canım inşallah hepimizin bebeği sağlıklı hayırlı olsun
bebekler aceleci çıktı valla. Amin canım benim teşekkür ederim, inşallah
Tatlım çok teşekkür ederim, inşallah sizde biraz olsun rahatlamışsınızdır ve gerçekten mükemmel bir duygu minicik bişey yani anlatamıyorum ay duygulandımGüzel duaların için ayrıca teşekkür ederim inşallah hepimizin bebeği sağlıkla gelsin hayırlı evlat olsun
Telaşın faydası yok canım onu bilince bize birşey kalmıyor vücut kendi kendine yapıyor her şeyi onu anladım. İnşallah hepiniz sağlıkla zamanında kavuşun bebeklerinize
Canım teşekkür ederim inşallah hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün, senin doğum olmuştu ama son zamanlarda giremedim çok siz nasılsınız umarım her şey yolundadır
Çok teşekkür ederim inşallah hepiniz sağlıkla kavuşun yavrularınıza
Biz de ilçede çalışıyoruz 3 saate yakın il merkezi aile hekimine gittik kontrole bize gebe evi diye bir uygulamadan bahsetti il merkezine gidiyorsun orada doktorlar var kontrol ediyorlarmis doğuma 10 15 gün kala refakatçinle hiçbir ücret ödemeden orada kalabiliyormussun benim ailem orada olduğu için gerek olmadı da bize bu şekilde olan arkadaşlar varsa senin mesajınla söyleyeyimEvet evet bende ayni fikirdeyim. Buraya kdr geldikten sonra bebegi riske atmaya gerek yok. Olmadi eve donerim. Ama tabi ilcede fln olan arkadaslar ne yaomali onu bilemem. Doktorlarina sormalari lazim 1,5 saat fln mesafede olanlar
Ama bizim icin sana katiliyorum
Ben 37ye kadar çalışacağım aksi bir durum olmazsa şuan 32+6 yım. İznim ne kadar geç baslarsa o kadar iyi benim içinCalisinca daha bi zor uykusuzluk. Ben raporlu oldugum icin gunduz coknkotu olursam uyurum. Senin iznine daha var mi
Bence aşırı yanlış bir uygulama çünkü bebek sağlıklı ama annenin kanama alanı var kanama alanı tedavi edilmezse kanama alanından mikrop bebeğin kesesine sıçrayabiliyorEvet o kötü. İlk üç ay çoçugu kontrol etmiyorlar. Kan testi bile yapılmıyor. Folik asite başlayın deniliyor o kadar.Düşerse sağlıksız bir bebektir bakış açısı var. Önemsenmiyor ilk üç ay. Daha sonra kontrol başlıyor.
Sadece idrar yolu enfeksiyonu 1 sene boyunca kapmamasi gerekiyor burada öğretmen arkadaşımızin oğlunun durumu böyleydi bakıcı vb veremediler 1 yıl boyunca sabah babası okula geldi annesi baktı annesi okula geldi babası baktı çok az tuvaletini bile yapsa anında bez değiştirdiler çok şükür şimdi 3 yaşında hiçbir sorunu yokBanada dedi zaten tedbir olsun diye alabilirim diye hiç endişem kalmadı ama 34 ü devirdim ya oh dedim doktorumda rahatladı anlıyorum halinden
Yaa ben size söylemeyi unuttum böbreğin birinde hafif genişleme gördü iki gün önce bugünde ultrasona soktu beni baktı ilerleme yokmuş sonradan da olabiliyormuş bu durum Doğumdan sonra bana hatırlatın bunu dedi takibe aldıracak Çınar’ı
Araştırdım anne karnında veya doğar doğmaz tedavi edilir birşeymiiş hemen takibe alınınca tehlike arz etmiyormuş
İyiki gördü iyiki
Süt sagdikca rahim kendini toparlar inşallah görebildin mi bebisleriKızlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim en kısa zmnda yazicam doğum hikayemi sezeryan acil doğum olduğu için bnm süreç birazcık acılı geçti suandada kendi adıma iyileşmeye çalışıyorum ve bebeklerime kavuşmak için gün sayıyorum kuvozdeler hala erken doğdukları için gün tamamliyorlar tek isteğim hemencik bu surecin bitip bebeklerimle kavuşmak bu arada süt sağma iside insanda stres oluşturuyor malum bu yüzden hiç buraları girip takip edemiyorum ins sizin yavrulariniz vakti saatinde sağlıkla gelir rabbim kimseyi imtihan etmesin psikolojik ve fiziksel olarak hiç bu kdr yıprandıgimi hatırlamıyorum ama ins iyilesicez buna inaniyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?