- Konu Sahibi sunshine__
-
- #50.901
Akşam güzel çıktı doktorum benim yanımdan gittikten sonra nasıldı diye sordu bende hareketli dedim, yarın hareketleri say dedi mutlaka günde 10 kere olması gerekiyor dedi zaten 10u geçiyor. Yarın sabah tekrar nstye gircem bakalımyazdın mı geriden geliyorum ama nasıl çıktı nst umarım problem yoktur
Normalde kan degerlerim normal olmasina ragmen asiri usuyen bi insandim. Hatta su an calisiyor olsam pantolonun icine iclik bile giyiyor olurdumŞuan hamile olduğumuz için işlemiyor bizeannem geçen diyor hava o kadar soğuk ki dondum soba yaktım
Evdeyken tepinirler nstye gelince uyurAkşam güzel çıktı doktorum benim yanımdan gittikten sonra nasıldı diye sordu bende hareketli dedim, yarın hareketleri say dedi mutlaka günde 10 kere olması gerekiyor dedi zaten 10u geçiyor. Yarın sabah tekrar nstye gircem bakalım
Kalp atışı dalga oluşturuyor ya 120 180 arası zikzaklar o zaman hareket ediyor rahim kasılinca bebek hareket etmiyor kalp atışı düşüyor tıpkı bizim gibi koşarsak çok hızlı atıyor kalbimiz otururken rutin uyurken minimum. Bebeklerde uyuduğu zaman kalp atışları minimuma yakın olduğu için rahimdeki kasılmaya nasıl tepki verdiğini anlayamiyorlar o yüzden uyanık olmasını istiyorlarArkadaşlar bebeğin hareket edip etmediğini nasıl anlıyorlar ya niye benim ki bununla bilgili en ufak bir yorumda bulunmadı. Benim miniğimde öyle çok hareketli bir bebek değil.
Benim elimdekinde 2 grafik var altta ki sancı üstte ki kalp atışı biliyorum aslında sesi değişiyor makinanın ama ne kadar alçalıp yükselmeli o grafik onu bilmiyorum. Dünkine bakıyorum sadece 3 defa 158 civarına çıkmış onun dışında 145 ile 130 arası hepBen bile duygulandım sen anlatırken. Ben erken Doğum korkusundan sıyırdım kendimi Şuan doğsun modundayım normal Doğum yapamıyorum sezeryan olacağım dün epidurali konuştum doktorla ayık olup ilk anı görmek istiyorum çünkü
Aşırı heyecanlıyım
Teşekkür ederim söylediğin için aklımda olsun bakalım Doğumdan sonra neler olacak
Korku yok içimde elhamdulillah Allah çaresiz dert vermesin
Nst de üç grafik var
Alttaki sancı grafiği oluyor genelde
Üstte iki tane bar biri daha net o kalp atışı onun altındaki de hareket diye tahmin ediyorum ben
Bide hareket edince bebek kalp atımı aşırı oynama gösteriyor ve grafikte kesilmeler oluyor
Hareket edince çıkan sese dikkat edersen çözersin aslında
Antibiyotiği anladım da alerji ilacını niye verdi öksürük alerjik durumdan mi kaynaklı sordun mu
4 ekimde gitmiştim 28+6da 1429 gramdı, 32+2de kontrole gittim 28 ekimde 2162 çıktı32+2 de benim ki 2260 şuan ne kadar bilmiyorum30 da 1800du galiba
Kışın mecbur kalmadıkça çıkmayı düşünmüyorumBende seviyorum da işte soğuğubebişi çok kalın eskimo gibi giydirmen gerekecek
Evet ya o gece terlemesi olmasaNormalde kan degerlerim normal olmasina ragmen asiri usuyen bi insandim. Hatta su an calisiyor olsam pantolonun icine iclik bile giyiyor olurdumama hamilelikte surekli sicak basiyor bana. Gecen gun oglumun okuluna gittigimde herkes hirkasini giymis, ben tisort ve incecik taytla oturdum yine terledim usumemek guzelmis, gece terleme olayi olmasa
Ben orda olsam cocuk sahibi olamazmisim demek ki. Bebek sadece sagliksiz oldugu icin degil rahimde perde olmasindan da dusebiliyor, rahim agzi yetmezliginden de dusuyorValla hiç umurlarında değil ilk üç ay. Hamileliğim süprizdi kan verip emin olmak istediğimizde bile kana gerek yok test yeterli dedi. Adet günümü sordu. Folık asıte başla sonra mektupla davet gelıcek dedi. Ben üç ay bekleyemedım 3 ayda 5 kılo verdim yemek yıyemedım kanamalarım oldu. Zar zor doktor artık gel dedi. İlk üç ay sağlıksız bebek durmaz zaten yasamıcaktır düşüyordur diye bakmıyorlar. Bakış acıları çok farklı. Oda acile arar diyorlardır nasılsa sorun olunca/ dış gebelik ne bılmıyorum.
Aynen öyle ya inat çocukEvdeyken tepinirler nstye gelince uyur
Ben önceden yiyordum su olayı çıkana kadar doktor fazla diyince araştırdım suyu fazla olan bebek çok kilo alıyormuş sonra bıraktım özel bir şey yapmıyorum eşim de iriymis benim abilerde de iri var iki tarafta aynı4 ekimde gitmiştim 28+6da 1429 gramdı, 32+2de kontrole gittim 28 ekimde 2162 çıktıbir de ben arada ishal geçirdim anne ishal olunca bebeklerin kilo alımı neredeyse duruyormuş. bebekler son haftalarda yağlanmaya başlıyor kuzum doktor bana ailemdeki iri doğum öyküsünden ötürü bebekte önden gittiğinden biraz beslenmeme dikkat etmemi söyledi akışında kilo alsın bebeğe yarasın diye bir şeyler yeme dedi. en ufak doğan benim 4 kilo doğmuşum, 6.5 kilo doğan bebek bile var ailemde. teyzem 6.5 kilo doğurmuş kuzenimi kadın hala sıkıntısını çekiyor.
Nst cihazına göre değişiyor demek ki ama evet kalp atışları hareket ederken daha yüksek oluyorBenim elimdekinde 2 grafik var altta ki sancı üstte ki kalp atışı biliyorum aslında sesi değişiyor makinanın ama ne kadar alçalıp yükselmeli o grafik onu bilmiyorum. Dünkine bakıyorum sadece 3 defa 158 civarına çıkmış onun dışında 145 ile 130 arası hep
Gizem canım iyi çıktığına sevindim çok şükür. Seninle bu hareket işini konuşmuştuk. Yüzme yada sıyırma şeklinde oluyor hareketleri demiştik tekme çok yoktu. Bunu sordun mu acaba hareketleri ne düzeyde olması gerekiyormuş. Beni etiketleyerek nst ni atar mısın elindeyseAkşam güzel çıktı doktorum benim yanımdan gittikten sonra nasıldı diye sordu bende hareketli dedim, yarın hareketleri say dedi mutlaka günde 10 kere olması gerekiyor dedi zaten 10u geçiyor. Yarın sabah tekrar nstye gircem bakalım
Teşekkür ederimBen onu yazmayı unuttumdoğumdan sonra bebekle çocuk doktoru ilgileniyor direkt ben de bebekle hangi çocuk doktoru ilgilenecek hangisini seçeyim diye araştırdım doktorları aradım mama alacaksan 37. Haftaya gelmesini bekle dedi prematüre doğarsa onların maması ayrı oluyor dedi çocuk doktoru. Normal olursa hangisini alayım dedim goat ya da hipp al dedi goat içeriği daha kabul edilebilir ama sonrasında inek koyun sütünü istememe vakaları oluyor dedi inşallah haftaya cumartesi kontrolden sonra yüzyüze de tanisayim bir mama markası alacam
keyfin bol olsunDoğru diyorsun.Bugün kendimi Bi toplayayım, akşamda inşallah arabanın arkasında bi mahalle turu yapayım aklım başıma gelsin. Sizi seviyore
Teşekkür ederimNst cihazına göre değişiyor demek ki ama evet kalp atışları hareket ederken daha yüksek oluyor
Genelde 150 üstüyken hareketli zamanları oluyor
Yavaş hareket ettiğinde vurmayıp sadece itiyor veya hareketsiz oluyor ya o zaman da 130-140 civarı stabil oluyor grafik
Estağfurullahsen öyle hatırlıyorsan öyledir, senin bilgin beni 2 ye katlar 4e böyler
Cansınkeyfin bol olsundaha dur lohusayken ne kadar bıkacağız bebelerden benim bebek kaburgalarımı dövüyor şuan nasıl söyleniyorum anlatamam. şimdi kaburgalarım acıdığı nefesim daraldığı için söylendiğimde sen benim hakkımda kötü düşünür müsün şükürsüz der misin? kendine çok sevdiğin bir arkadaşına davranıyormuş gibi davran. terapide öğrendiğim en önemli ders bu
Diğer ilaçları bilmiyorum ama agumentin kullanınca normalden daha fazla su iç hamilelikte ishal yapabiliyorKızlar göğüs hastalıkları doktorundan çıktım şimdi. Kovidden sonra geçmeyen ve gitgide daha da artan öksürğüm için augmentin yazdı artık 35 haftalık olmuşsun bişey olmaz dedi bir inhaler verdi ve bir de zrytec yazdı. Kullanan oldu mu hamilelğinde bunları? Endişe ettim ya
Evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?