- Konu Sahibi sunshine__
-
- #50.921
kız evdeki depolama maliyetin neyBen o zaman 6 koli almıştımo yüzden hiç takip etmedim biz çok uyguna almışız o zaman
Bu iyi dedikleri di mi? Şimdi kendiminkine bakıyorum seninkiler daha çok inişli çıkışlıEki Görüntüle 3328144
Hiç anlamıyorum ama grafik böyle canım, bu ikinci sanırım ilkini çekmedim
Hadi inşallah güzel haberlerEvet canım evdeyim, elimize şu aparattan veriyorlar ya hareket ettikçe bas diye, işte ordan anlıyorlar. Yarın tekrar nstye gircem sabah.
Doktor büyük ihtimalle uyuyordur dedi ama tedbir amaçlı 3 kere nstye girdim çünkü ilkinde kalp atışları çok düz gibi gidiyordu, inişli çıkışlı olması gerekiyormuş
Allah'ın izniyle korkulacak bir durum değil erkek bebisler de sık oluyorBen bile duygulandım sen anlatırken. Ben erken Doğum korkusundan sıyırdım kendimi Şuan doğsun modundayım normal Doğum yapamıyorum sezeryan olacağım dün epidurali konuştum doktorla ayık olup ilk anı görmek istiyorum çünkü
Aşırı heyecanlıyım
Teşekkür ederim söylediğin için aklımda olsun bakalım Doğumdan sonra neler olacak
Korku yok içimde elhamdulillah Allah çaresiz dert vermesin
Nst de üç grafik var
Alttaki sancı grafiği oluyor genelde
Üstte iki tane bar biri daha net o kalp atışı onun altındaki de hareket diye tahmin ediyorum ben
Bide hareket edince bebek kalp atımı aşırı oynama gösteriyor ve grafikte kesilmeler oluyor
Hareket edince çıkan sese dikkat edersen çözersin aslında
Antibiyotiği anladım da alerji ilacını niye verdi öksürük alerjik durumdan mi kaynaklı sordun mu
Açıkçası onu sormadım, hareket dedi sonuçta diye yani her hissettiğinde demek istemiştir muhtemelen. Ayağının nerde olduğunu gösterdi, ordan sürekli ittiriyor zatenGizem canım iyi çıktığına sevindim çok şükür. Seninle bu hareket işini konuşmuştuk. Yüzme yada sıyırma şeklinde oluyor hareketleri demiştik tekme çok yoktu. Bunu sordun mu acaba hareketleri ne düzeyde olması gerekiyormuş. Beni etiketleyerek nst ni atar mısın elindeyse
Onu sormadım ama hafta hesabı öyle yapılıyor bildiğim. 35 li günlerde hafta 36 oluyor. Olmadı yazıp tekrar Bi teyit ederim36 derken 35+2 falan mı demek istedi
140 in altına çok fazla düştüğü için istemiş cidden uyuyormuş hem de kaçıncı derin uykusundaEki Görüntüle 3328144
S Seray94 evet erkek bebeklerde daha sık oluyormuş benim bebişte de var hafif derece de doktor korkulacak takılacak bir durum değil geçer o dedi bakıyorlar geçmezse başka doktor adını unuttum o takibini yapıyor genelde işedikten sonra geçiyormuşAllah'ın izniyle korkulacak bir durum değil erkek bebisler de sık oluyor
Evet evet öyle 35+2 35. Hafta bitti 36. Haftadan 2 gün geçti oluyorOnu sormadım ama hafta hesabı öyle yapılıyor bildiğim. 35 li günlerde hafta 36 oluyor. Olmadı yazıp tekrar Bi teyit ederim
Bunu anladım da grafikte ne kadar zik zak olmalı yada atıyorum 10 dk içinde şu kadar kalp atışı şu seviyeye çıkmalı diye bişey var mı onu bilmiyorumKalp atışı dalga oluşturuyor ya 120 180 arası zikzaklar o zaman hareket ediyor rahim kasılinca bebek hareket etmiyor kalp atışı düşüyor tıpkı bizim gibi koşarsak çok hızlı atıyor kalbimiz otururken rutin uyurken minimum. Bebeklerde uyuduğu zaman kalp atışları minimuma yakın olduğu için rahimdeki kasılmaya nasıl tepki verdiğini anlayamiyorlar o yüzden uyanık olmasını istiyorlar
Yuvrulu yatak almıştıkkız evdeki depolama maliyetin neynereye sığdırdın o kadar koliyi
Senin bebeğin burada da uyuyor ama genel olarak tekrar nst istedi miEki Görüntüle 3328144
Yok mesela dünkü ilk nstde sürekli 129-139 arası gibi gidiyordu onu istemiyor, ama şöyle de bir şey var uyanık olunca hareket edince daha yukarı çıkıyor. Mesela 130 dan birden 160 cıkıyor hareket edince sonra tekrar iniyorBunu anladım da grafikte ne kadar zik zak olmalı yada atıyorum 10 dk içinde şu kadar kalp atışı şu seviyeye çıkmalı diye bişey var mı onu bilmiyorum
Anladim canim nasıl oldun doğum yaptın mi ?Bebek küçük olduğu için yormak istemiyorlarmış
Almilanin doğum yapması daha erken olduğu için doğumu durdurmak istemiş ilaç vermişti diye hatirliyorumAlmila nişanı gelir gelmez doktora sormuştu hastaneye gel demişti suyu gelmemişti sanki
O zaman tamam bildiğim doğruymuş.Evet evet öyle 35+2 35. Hafta bitti 36. Haftadan 2 gün geçti oluyor
Hiç endişe etme lütfen, hareketlerini takip et bebeğininBu iyi dedikleri di mi? Şimdi kendiminkine bakıyorum seninkiler daha çok inişli çıkışlıbu doktor beni öldürecek. Olmadı yarın nst ye gideyim tekrar . Sağ ol canım
E dün ki benim öyleydi niye bu adam bişey demedi bana hay Allahım yaa. Nst yi paylaşayım bi bakın arkadaşlar bi anormallik var mıYok mesela dünkü ilk nstde sürekli 129-139 arası gibi gidiyordu onu istemiyor, ama şöyle de bir şey var uyanık olunca hareket edince daha yukarı çıkıyor. Mesela 130 dan birden 160 cıkıyor hareket edince sonra tekrar iniyor
Bebeklerin sağlıklı kalp atışı sayısı 140 ortalama eğer bebek uyaniksa artık dış dünyadan gelen sesleri ışığı vb hissettikleri için hareket etmesini bekliyorlar zikzakli bir grafik ama nts için kalp atışınin zikzakli olmasından daha çok 140 in üzerine çıktığı zaman rahim kasilirsa kalp atışınin miktarının ne kadar azaldığını tespit etmek benim kızım da hiçbir zaman çok hareketli bir bebek olmadı sakin kendi halinde o yüzden nts olayı beni çok gerdi ilk başta baktım korkmak gerilmek biri bir şey desin diye beklemek beni daha çok yoruyor ebeden doktorumdan öğrenmeye çalıştım elinde nts kağıdın varsa anladığım kadarıyla sana da anlatmaya calisirimBunu anladım da grafikte ne kadar zik zak olmalı yada atıyorum 10 dk içinde şu kadar kalp atışı şu seviyeye çıkmalı diye bişey var mı onu bilmiyorum
Gayet iyi canım ilk baş sakin sonra hareket etmiş senin ki, benim ki inat hareket çok az etti çok denecek kadarE dün ki benim öyleydi niye bu adam bişey demedi bana hay Allahım yaa. Nst yi paylaşayım bi bakın arkadaşlar bi anormallik var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?