- 1 Eylül 2011
- 1.226
- 1.938
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #63.781
Bız yaslandık ondan galıba
Baktım şimdi konuna, herkes ne kadar muhteşem anne. Benim kollarım ağrıyor, ağlıyorum artık. Her meme istediğinde verenler ne zaman uyuyor? Herkes mi 25 yaşında, hiç yorulmuyor? Bende mi bir anormallik var?
Ben 28 yasında evlendım 2 yıl hıc cocuk ıstemedık korunduk, sanıyırum kı deneyınce hrmen olacak 30 da dogururum falan kafalarındayım, 4 yıl ıcınde 2 asılama 4 tup bebek deneyimim oldu, bır dusuk bır erken dogum.. Bu 4 yılda saclarım beyazladı.. Cok ugras verdım, bıraz da bu benım zoruma gıdıyor, o kadar cabala, mınnacık bebeye yeteme.. Ama koustuk daha once de mama olayını kabullenınce bebekten keyıf almaya basladım ne kadar gazı olunca ben de sancılansam da.. Cok sukur bugunumuzeBen hamile kalana kadar kendimi hic yasli hissetmezken hamilelikle birlikte yasli hissetmeye basladim.tarama testlerinde falan da yas 35 olunca riskli ciktim falan vay anasini dedim ben demek ki bu surec icin yasliyim gercekten.Ne bileyim benim etrafimda da cocuklu cok insan yok..Zaten okuldur yuksek lisanstir istir derken 30u gecmistim ben coktan
Gercekten aynı seylerı harfı harfıne yasıyoruz, bu da bana güc verıyor, yalnız deılım dıyorum, bugunlerımız gececek elbette.. Bakalım ılk kımın bebesı anne dıyecek, ilk kımın bebesi yuruyecek, bunları paylasıtıgımız gunler de gelecek elbet.. Zaten şurda bır avuç ınsan kaldıkk.. Gitmeyin lütfen biyere.. Hep paylasalım, hep sarılalımmmmbackslash Sohrab valla aynen herkes mükemmel anne. Ben de uzun süre kalınca ayaklarıma kollarıma kramp giriyor. Bazen eşime ve anneme de sinirleniyorum. Ağlayınca hemen meme ver aç bu çocuk diyorlar. Oysa 1 saat önce emzirmişim, gaz sancısı yüzünden meme istiyor. İtiraz edince de sanki kızı doyurmaya üşeniyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden ağladığım çok oldu. Hadi sarılalım kardeşlerim
Gözü açıksa ben de gözüne bakıp konuşuyorum ama gözünü kapatınca dizi izliyorum veya kulaklık takıp sesli kitap dinliyorum.Sorma gercekten herkes baska bisi soyluyor bi de..
Uyumayinca kesinlikle sut olmuyor kesinlikle.Kol agrisi boyun agrisi..Ya bi de ben emzirince bebegime odaklanmak istiyorum telefonla falan ugrasmamak istiyorum aslinda ama emzirme 10 saat surunce dizi falan izliyorum valla telefonla oynuyorum yani bebegimle olan vaktim de kaliteli gecmiyor:/
Benim bebekte böyleSorma gercekten herkes baska bisi soyluyor bi de..
Uyumayinca kesinlikle sut olmuyor kesinlikle.Kol agrisi boyun agrisi..Ya bi de ben emzirince bebegime odaklanmak istiyorum telefonla falan ugrasmamak istiyorum aslinda ama emzirme 10 saat surunce dizi falan izliyorum valla telefonla oynuyorum yani bebegimle olan vaktim de kaliteli gecmiyor:/
Sizinkileri duyunca Benim kızımın hiç iştahı yok diyorumBenim bebekte böyle
Ömğr boyu çekmesem çocuk neden beni burda tuttun demeyecek
Bazen keyfine ağlayıp memeye geliyor
Ne zaman çekmeye kalksam emiyor gibi yapıp kandırıyor beni daha sen iki aylık olmamışsın bebe
Bencede o doyunca bırakan bebekler bize denk gelmedi
Mühendisim canimBen 28 yasında evlendım 2 yıl hıc cocuk ıstemedık korunduk, sanıyırum kı deneyınce hrmen olacak 30 da dogururum falan kafalarındayım, 4 yıl ıcınde 2 asılama 4 tup bebek deneyimim oldu, bır dusuk bır erken dogum.. Bu 4 yılda saclarım beyazladı.. Cok ugras verdım, bıraz da bu benım zoruma gıdıyor, o kadar cabala, mınnacık bebeye yeteme.. Ama koustuk daha once de mama olayını kabullenınce bebekten keyıf almaya basladım ne kadar gazı olunca ben de sancılansam da.. Cok sukur bugunumuze
Bu arada sen ne ıs yapıyosun canım?
Ay evet ya lutfen kimse bi yere gitmesin..Gercekten aynı seylerı harfı harfıne yasıyoruz, bu da bana güc verıyor, yalnız deılım dıyorum, bugunlerımız gececek elbette.. Bakalım ılk kımın bebesı anne dıyecek, ilk kımın bebesi yuruyecek, bunları paylasıtıgımız gunler de gelecek elbet.. Zaten şurda bır avuç ınsan kaldıkk.. Gitmeyin lütfen biyere.. Hep paylasalım, hep sarılalımmmm
Aynisi yaaa aynisiBenim bebekte böyle
Ömğr boyu çekmesem çocuk neden beni burda tuttun demeyecek
Bazen keyfine ağlayıp memeye geliyor
Ne zaman çekmeye kalksam emiyor gibi yapıp kandırıyor beni daha sen iki aylık olmamışsın bebe
Bencede o doyunca bırakan bebekler bize denk gelmedi
Ben de okul iş, doğru insan derken 35te evlendim 38de anca doğurdum (yüksek lisansta halen tez aşamasındayım bu saatten sonra da zorBen hamile kalana kadar kendimi hic yasli hissetmezken hamilelikle birlikte yasli hissetmeye basladim.tarama testlerinde falan da yas 35 olunca riskli ciktim falan vay anasini dedim ben demek ki bu surec icin yasliyim gercekten.Ne bileyim benim etrafimda da cocuklu cok insan yok..Zaten okuldur yuksek lisanstir istir derken 30u gecmistim ben coktan
Aynen canım burası bana yalnız olmadığımı, hissettiğim şeylerin tamamen aynı olduğunu, aynı korkuları, hezeyanları, mutlulukları yaşadığımızı gösteriyor, akıl sağlığımı koruyorumGercekten aynı seylerı harfı harfıne yasıyoruz, bu da bana güc verıyor, yalnız deılım dıyorum, bugunlerımız gececek elbette.. Bakalım ılk kımın bebesı anne dıyecek, ilk kımın bebesi yuruyecek, bunları paylasıtıgımız gunler de gelecek elbet.. Zaten şurda bır avuç ınsan kaldıkk.. Gitmeyin lütfen biyere.. Hep paylasalım, hep sarılalımmmm
Kaç dizi bitirdim. Bizimki gözü kapalı emiyor, kapayana kadar konuşuyorum. En son annem, doktor dizisi (New Amsterdam) izliyorum diye laf etti ona sinirimden ağladım. Dedim dellendirmeyin cinayet polisiyeye başlarım (ki çok severim)Gözü açıksa ben de gözüne bakıp konuşuyorum ama gözünü kapatınca dizi izliyorum veya kulaklık takıp sesli kitap dinliyorum.
Daha ekgıda maceralarımız olacakMühendisim canim
Ay evet ya lutfen kimse bi yere gitmesin..
Valla hamilelik bi sekilde geciyor da bu tecrubesiz annelik donemlerinde buraya ve destege cok ihtiyac varBen hamileyken yazamiyordum cok.Calisiyordum bi de sayfalarca yazi oluyordu yetisemiyordum.Su an surekli burdayim
Aynisi yaaa aynisi
Merdiven altı terapiyi bi ara çok takip ediyordum sonra çok reklam için bölüm yapıyor gibi gelmeye başladı, bıraktım. Başlarda çok ağlıyordum dinlerken. True crime ile ilgili podcastler dinliyordum. Onlardan da etkilenmeye başladım, bıraktım.Kaç dizi bitirdim. Bizimki gözü kapalı emiyor, kapayana kadar konuşuyorum. En son annem, doktor dizisi (New Amsterdam) izliyorum diye laf etti ona sinirimden ağladım. Dedim dellendirmeyin cinayet polisiyeye başlarım (ki çok severim). Podcast öneririm seversen canım -merdiven altı terapi- güzel dizi önerilerine açığım.
KesinlikleGercekten aynı seylerı harfı harfıne yasıyoruz, bu da bana güc verıyor, yalnız deılım dıyorum, bugunlerımız gececek elbette.. Bakalım ılk kımın bebesı anne dıyecek, ilk kımın bebesi yuruyecek, bunları paylasıtıgımız gunler de gelecek elbet.. Zaten şurda bır avuç ınsan kaldıkk.. Gitmeyin lütfen biyere.. Hep paylasalım, hep sarılalımmmm
Benimki bırakıyor ama çoğunlukla doymadan bırakıyor anlıyorum artık ben de doyup doymadığını hiç zorlanıyorum alması için zaten diliyle itiyor. Sonradan ağlıyor tekrar veriyorum tabi bu da sürekli gaz çıkarma gerektiriyorBebeği doyup memeyi kendi bırakan var mı? (Uyuması hariç) Bu bir şehir efsanesi mi? Benimki bırakıyor bazen doydu diyorum kapatıyorum memeyi, 5 dk sonra yine ağzını açıyor. Annem diyor ki bu acıkmış.
48 günlüğüz dün gece bizdede aynı oldu 4 bucuga kadar uyumadı bugün gündüz sürekli uyuduKızlar bebiş dün gece hiç durmadı yaaa sabah 5 te uyudu. Yapmadığımız şey kalmadı. Aktığı değiş, gaz çıkar, masaj yap, emzir, sağılan sütten ver yok banamısın demedihep memede durmak istedi. Ne kadar sürecek acaba bu atak mı? 49 günlüğüz artık oturması gerek uykunun değil mi?
Ben 50 kere kaldırıp indiriyorum. Uykusu açılsın emsin diye.Benimki memede hemen uyuyor keşke uyumasa sütüm daha çok gelir doyar belki
Aynı benim bene sadece memede kalmak istiyor ne yapacağım bilmiyorum emzik de almıyorKızlar bebiş dün gece hiç durmadı yaaa sabah 5 te uyudu. Yapmadığımız şey kalmadı. Aktığı değiş, gaz çıkar, masaj yap, emzir, sağılan sütten ver yok banamısın demedihep memede durmak istedi. Ne kadar sürecek acaba bu atak mı? 49 günlüğüz artık oturması gerek uykunun değil mi?
Aynısını bugğn beneğimde gördüm sebebini öğrenebildiniz miKızlar bebeğin alt dudak yanlarında toplu iğne başı kadar iki nokta beyazlık çıktı yarın 1. Ay sağlık ocağı kontrole gidecezwonlar anlar mı pamukçuk dudakta olur mu
Teşekkür ederim tam olarak aynı durumdayım aynı duyguları yaşıyorumEn son ölçüldüğünde değeri 3tü doktorumuz artık rahat olun kalmamış dedi. Bol bol emzirdim ben mamayla da desteklemiştik sütüm yetersizdi o zamanlar bebeğim de çok iştahlıdır (maşallah) beslendikçe çiş yaptı çişle atılan bir şeymiş öyle söylemişlerdi ilk öğrendiğimizde. Bizim max 11,5 olmuştu bilirubin seviyemiz artmadı ama hemen de azalmadı on on beş güne geçer bu pik seviyesi demişlerdi ama on gün sonra yine 10 ölçülmüştü değer. O zaman da uzamış sarılık anne sütü sarılığı dediler. Normal bir şey dediler sebep olarak şu bu demedi kimse ne doktorumuz ne ebemiz. Hatta uzamış sarılık olunca rahatladılar bile diyebilirim. Değerin artma durumu olmadığı için. Ben çok taktım çok üzüldüm el kadar yavrumu besleyemedim benim yüzümden böyle oldu diye. İlk üç gün sütüm gelmemişti çünkü ortalamanın altında kilo vermişti bebeğim doğduktan sonra. 17. Gün sebebi araştırılmak için tahlil de yapıldı rh uyumsuzluğu ihtimalimiz vardı. O da temiz çıktı. Enfeksiyon da yoktu. Herhangi bir biyolojik sebep yoktu. Doktorumuz bol bol beslensin saat bekleme o istedikçe emzir ama uyuyorsa da iki saati geçirme dedi. Öyle öyle atlattık çok şükür.
Bi beş dk bekleyin ondan sonra çıkartmaya çalışın ama pilates topu varsa mutlaka omzunuza alıp topun üzerinde zıplayın hafif hareketşerdeBen de sirtina vuruyorum cikmiyor yer yemez yere yatirip bacak masaj vs yapsam kusuyor sonrada gaz bagirsaklara inmis oluyor
GeçecekTeşekkür ederim tam olarak aynı durumdayım aynı duyguları yaşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?