- Konu Sahibi sunshine__
-
- #63.741
Ben de sirtina vuruyorum cikmiyor yer yemez yere yatirip bacak masaj vs yapsam kusuyor sonrada gaz bagirsaklara inmis oluyorYani biraz daha kolay çıkartmasını sağladı ama en etkili yöntem bacak hareketleri ben birde pilates topu üzerinde zıplıyorum bebekle birlikte hafif hareketlerde oda ağızdan gaz çıkartmasına yardımcı oluyor
Ilk uc gun sut gelmeyince mama vermediniz miEn son ölçüldüğünde değeri 3tü doktorumuz artık rahat olun kalmamış dedi. Bol bol emzirdim ben mamayla da desteklemiştik sütüm yetersizdi o zamanlar bebeğim de çok iştahlıdır (maşallah) beslendikçe çiş yaptı çişle atılan bir şeymiş öyle söylemişlerdi ilk öğrendiğimizde. Bizim max 11,5 olmuştu bilirubin seviyemiz artmadı ama hemen de azalmadı on on beş güne geçer bu pik seviyesi demişlerdi ama on gün sonra yine 10 ölçülmüştü değer. O zaman da uzamış sarılık anne sütü sarılığı dediler. Normal bir şey dediler sebep olarak şu bu demedi kimse ne doktorumuz ne ebemiz. Hatta uzamış sarılık olunca rahatladılar bile diyebilirim. Değerin artma durumu olmadığı için. Ben çok taktım çok üzüldüm el kadar yavrumu besleyemedim benim yüzümden böyle oldu diye. İlk üç gün sütüm gelmemişti çünkü ortalamanın altında kilo vermişti bebeğim doğduktan sonra. 17. Gün sebebi araştırılmak için tahlil de yapıldı rh uyumsuzluğu ihtimalimiz vardı. O da temiz çıktı. Enfeksiyon da yoktu. Herhangi bir biyolojik sebep yoktu. Doktorumuz bol bol beslensin saat bekleme o istedikçe emzir ama uyuyorsa da iki saati geçirme dedi. Öyle öyle atlattık çok şükür.
Hastanede hemşirelerin gözetiminde başladık mamaya onların dediği ölçüde verdik ama yine de çok kilo verdi ve sarılık başladıIlk uc gun sut gelmeyince mama vermediniz mi
Bir öğün 120 cc ydi 150 ye doğru gidiyorduk120 toplam mı
Bızım nerdeyse bır ogun
İki - üç saatte bir acıkınca tekrar veriyordumKaç saatte bir veriyordun canım mamayı. Bizim rutinimiz 3 saatte birdi. Artık bir ayı doldurduk 4 saatte bir uyandırcam geceleri.90 dan fazla vermedim ama 60 veriyorum hep günde iki kez 90 veriyorum
Dogrudur oluyor engel olamiyorsun bazen bizde sarilik gecirdikHastanede hemşirelerin gözetiminde başladık mamaya onların dediği ölçüde verdik ama yine de çok kilo verdi ve sarılık başladı
Kac gunlukken 120 verıyırdun, ben 90 verıyorm suan 37 gunluk, emzırırsem fazla gelıyor kusuyor bı mıktarBir öğün 120 cc ydi 150 ye doğru gidiyorduk
İki - üç saatte bir acıkınca tekrar veriyordum
Şimdi saat başı emziriyorum hemen hemen
Bizimkinin inmedi tam çıkıntılı duruyor kilo aldıkça bence çekilir içine bizim kız çok az kilo alıyorBugün foto çekimi yaptırdık kızlar fotoğrafçı da dedi bu kızın göbeği niye böyle diye. Normal değil doktora götürün dedi. Bizim göbeğimiz Doğumdan beri aynı şiş duruyor hiç inmedi, sizin ne durumda? Neden böyle anlamadım
Dün bızımde oyle oldu, uzun zaman sonra bı dızı izliyim dedim, 8 de basladık diziye, kucagıma aldım o sıırada emzıreyım dıye, gece 3 e kadar meme ucunda kah emdi kah uyudu, 12ye dogru mama da verdım uykuya gecıs yapsın dıye, yok yıne memenın ucunda uyudu.. Tamam uyusun sorun deıl ama benım dermanım kalmadı.. #37gunlukKızlar bebiş dün gece hiç durmadı yaaa sabah 5 te uyudu. Yapmadığımız şey kalmadı. Aktığı değiş, gaz çıkar, masaj yap, emzir, sağılan sütten ver yok banamısın demedihep memede durmak istedi. Ne kadar sürecek acaba bu atak mı? 49 günlüğüz artık oturması gerek uykunun değil mi?
Ben depresyon geçirdim bebeğime bakmak istemedim ilk haftalarKac gunlukken 120 verıyırdun, ben 90 verıyorm suan 37 gunluk, emzırırsem fazla gelıyor kusuyor bı mıktar
ne farkı oluyormuş ki?Kızlar formül mama İçin meme reddine yol açmayacak en iyi biberon hangisi? Medela calma aldım kutusunda bekliyor şu an acaba iade mi etsem bilemedim. Anne sütüne özel tasarlanmış formül mamada işe yaramaz mı acaba diye kafam karıştı. O kadar da para verdim boşuna gitsin istemiyorum
Ben dün emzirme danışmanı çağırdım ne kadar anne memesine yakın biberon deseler yavaş akışlı deseler de meme reddi yapabilir çünkü silikon sonuçta dedi tabi her bebek aynı değil ama benimkinde şu an aşırı meme reddi var sağıp veriyorum mecburen danışman da tutturamadı memeyi önce biberonu bırakman lazım dedi parmak eds yaptık onu bile ağlaya ağlaya içti kendim denemedim yine içmedi en son dayadım biberonu bıktım artık çok yıprandımKızlar formül mama İçin meme reddine yol açmayacak en iyi biberon hangisi? Medela calma aldım kutusunda bekliyor şu an acaba iade mi etsem bilemedim. Anne sütüne özel tasarlanmış formül mamada işe yaramaz mı acaba diye kafam karıştı. O kadar da para verdim boşuna gitsin istemiyorum
Mama/anne sutu ayrimi yok bence ya ben medela ile mama verdimKızlar formül mama İçin meme reddine yol açmayacak en iyi biberon hangisi? Medela calma aldım kutusunda bekliyor şu an acaba iade mi etsem bilemedim. Anne sütüne özel tasarlanmış formül mamada işe yaramaz mı acaba diye kafam karıştı. O kadar da para verdim boşuna gitsin istemiyorum
Ben dün emzirme danışmanı çağırdım ne kadar anne memesine yakın biberon deseler yavaş akışlı deseler de meme reddi yapabilir çünkü silikon sonuçta dedi tabi her bebek aynı değil ama benimkinde şu an aşırı meme reddi var sağıp veriyorum mecburen danışman da tutturamadı memeyi önce biberonu bırakman lazım dedi parmak eds yaptık onu bile ağlaya ağlaya içti kendim denemedim yine içmedi en son dayadım biberonu bıktım artık çok yıprandım
Avent yenidoğan akışlı kullandım akıtmıyor ama çekincede bol geliyor benim bebeğim de red olmadı sadece tembellik yaptı ama arkadaşım da red yapmış bir youtuber tek meme reddi yapmayan biberon diye video çekmişti sanki bulursam yazayım sanaKızlar formül mama İçin meme reddine yol açmayacak en iyi biberon hangisi? Medela calma aldım kutusunda bekliyor şu an acaba iade mi etsem bilemedim. Anne sütüne özel tasarlanmış formül mamada işe yaramaz mı acaba diye kafam karıştı. O kadar da para verdim boşuna gitsin istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?