- 25 Ekim 2023
- 1.263
- 2.451
- 53
- 40
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #64.101
Benimki de öyle. Ev ziyaretine hemşire geldiğinde banyo yaptırdı gıkı çıkmadı kuzumunKızlar aşıdan sonra bebeğim değişti. Bugün kontrolümüz vardı.Kaygılı bir bebek olduğunu öğrendik. Katıla katıla ağlıyor. Kendinden geçiyor. Sadece kucakta sakinleşiyor. Alt değiştirmek ve banyo büyük sorun dolayısıyla. Ağlarken çatlıcak diye korkuyorum. Böyle bir bebeğiniz varsa alt değiştirmeyi ya da banyoyu nasıl yaptırıyorsunuz?
Canım ateş yaptı mı? İlk ay aşısı olucaz ateş yapmıyormuş ama 2. Ay ateş yapbilir dediler.Bugun yaptırdım 2. Ay aşılarını : verem, karma, zaturre. Yarın doktor da rotayı yaptırmamızı söyleyecek buyuk ihtimalle bakalım
Rotayı 3. Ayda yaptırmayı düşünüyorum o ay başka aşı yokmuş.Biz de bugun yaptirdik rota da oldu bizimki.Bi anda 4 asi biraz fazla oldu ama bakalim su 48 saati atlatiriz umarim sakince
Ben de yapıyorum onu doktor söylemişti geğiriyor direkt
Emzik bazen alır bazen almaz danışman emzik önermiyotUyku eğitimi 3 ay sonrası ama benim kız 5 yaşını geçti hala uyku eğitimsiz
Emzik almıyor mu? Bana aç bu aç diyorlar, eğer gücüm varsa ağzında emziği tutarak beyaz gürültü açıp ufak ufak zıplıyorum. Gücüm yoksa meme veriyorum. Bu yöntemi benden başkası yapamıyor çünkü çocuk aç demek daha kolay.
Bu gece uyuturken kızıma sordum kardeşini kıskanıyor musun diye, dedi ki meme emerken kıskanıyorum. Dün de biberon istemişti. Artık sütünü biberondan içecekmiş.
Ben evde kendim tuzlu su kullanıyorum ya hemen haşırıyor yada çekiyoruz mukoza yumuşamıl oluyor deneyebilirsin istersenKızlar bebeğimin burnunu temizlerken sorun yaşıyorum, 5cclik saselerden sıkıyorum bir deliğe bebeğimi kaldırıyorum pıt pit sırtına vurup burnundan akıtmak icin kesinlikle akmıyor, burnunu icine cekme sesi geliyo, sonra agliyo ztn, sonra aspiratorle cekmeye çalışıyorum az bir şey geliyor. Bebeğim cok aglamaz normalde çığlık çığlığa kaldı ve hırıltılı nefes alıyor şuan, temizleyemeyip daha mi kötü oldu acaba ne yapabilirim
Meme ye alışmaları hiçiyi olmuyor ama daha el kadarken nasılda dize getiriyorlar biziYa aynen, bütün gün mız mız uyku uyumadı sabah 10:00dan ber, hep tavşan uykusunda. Uyanıyor, meme, aç bu çoxuk diyorlar. Diyorum aç olma ihtimali yok saat başı memedeydi. Akşam 20:00den beri ağlayarak emziyorum. 22:30da sızdı. Can bu can
Biz de büyüme atağına daha var ama bugün aynen böyleydi. Emzik veriyorum uyusun, meme vermemek için. Emzik düşünce uyanıyor. Şimdi uyandırdım korkarak, 04:00te uyandırcam bir gaz damlası için. Ama yorgunum a dostlar.
Lactamil kullaniyo musun faydasini gordun mu? Cay mi toz icecek mi?
Acelya A onerisiyle ben simdi dilrubanin cayini kullanıyorum.Bitirince listemde lactamil var ona gececegim denemedigim sut artrici kalmasin
Ben d2 bugun lactamıle baslıcam, kargom bugun ulastı, bır arkadasım tavsıye ettı, yatmadan ıcıcem bakalım 2 3 gune etkı eder dedı
Lactamil kullandım ama içeriği hiç hoşuma gitmedi katkı maddesi fazla ki süt tozu şeker zararlı tadı çok güzel tabiCay mi sute katilan karisim mi?
Kaç günn oldu kullanalıLactamil kullaniyo musun faydasini gordun mu? Cay mi toz icecek mi?
Acelya A onerisiyle ben simdi dilrubanin cayini kullanıyorum.Bitirince listemde lactamil var ona gececegim denemedigim sut artrici kalmasin
Kaç günn oldu kullanalı
İlk günler sabah akşam içebilirsin
Sürekli ölçüyorum şimdiye kadar hiç olmadı. Gece de ölçmeye devam ederim eve calpol aldım ne olur ne olmaz diyeBenimki de öyle. Ev ziyaretine hemşire geldiğinde banyo yaptırdı gıkı çıkmadı kuzumunbanyo yaptırırken üzerine müslin bez örtüyorum çıplaklığı sevmiyor. Önce ayaklarına ufak ufak su değdiriyorum, yıkıyorum. Sonra bacaklar popo gövde şeklinde yukarıya doğru çıkıyorum. Suya yavaşça alışmış oluyor korkmuyor. İdeal zamanı tutturmak zor. Uykudan yeni uyanmış olacak -mahmur- karnı çok aç olmicak vs. Hakkımızda hayırlısı. Alt değiştirmede pamukları sıcak suyla ıslatıyorum üşüyünce ağlıyor. Ama yine de keyfi olmazsa ağlıyor canım. Bir şekilde ağlaya ağlaya büyüyecek.
Canım ateş yaptı mı? İlk ay aşısı olucaz ateş yapmıyormuş ama 2. Ay ateş yapbilir dediler.
Rotayı 3. Ayda yaptırmayı düşünüyorum o ay başka aşı yokmuş.
Sohrab videosu vs var mıdır yöntemin çok makbule geçer
Benimki de öyle. Ev ziyaretine hemşire geldiğinde banyo yaptırdı gıkı çıkmadı kuzumunbanyo yaptırırken üzerine müslin bez örtüyorum çıplaklığı sevmiyor. Önce ayaklarına ufak ufak su değdiriyorum, yıkıyorum. Sonra bacaklar popo gövde şeklinde yukarıya doğru çıkıyorum. Suya yavaşça alışmış oluyor korkmuyor. İdeal zamanı tutturmak zor. Uykudan yeni uyanmış olacak -mahmur- karnı çok aç olmicak vs. Hakkımızda hayırlısı. Alt değiştirmede pamukları sıcak suyla ıslatıyorum üşüyünce ağlıyor. Ama yine de keyfi olmazsa ağlıyor canım. Bir şekilde ağlaya ağlaya büyüyecek.
Canım ateş yaptı mı? İlk ay aşısı olucaz ateş yapmıyormuş ama 2. Ay ateş yapbilir dediler.
Rotayı 3. Ayda yaptırmayı düşünüyorum o ay başka aşı yokmuş.
Sohrab videosu vs var mıdır yöntemin çok makbule geçer
İlk 3 ayı bı atlatalım elbet yavaş yavaş düzene girecekler biraz daha uyku süreleri uzasa gece hiçbir sorunumuz kalmayacak gibi en azından geceleri ister uyuruz istersek de kendimize zaman ayiririzİlk doğumda hiç böyle bişey yaşamamıştım ister istemez çok canımı sıktı bu durum ya kalıcı olursa diye.
Gerçekten ağlamak iyi hissettirdi bana biraz daha kendi halinde oyalanma süresi uzasa belkide daha rahat hissedicem inşallah şuan neredeyse sıfır durmuyor hiç
kendimizi emzik yaparsak gece saat başı uyanır yine ama. Burdan onu da şaapıyımİlk 3 ayı bı atlatalım elbet yavaş yavaş düzene girecekler biraz daha uyku süreleri uzasa gece hiçbir sorunumuz kalmayacak gibi en azından geceleri ister uyuruz istersek de kendimize zaman ayiririz
Doktor Ağzına da baktı canım olsa söylerdi sanırımsheilata canım senin bebeğinin ağzında pamukçuk olma ihtimali var mı?
Benim bebegimde başlamış ve internette araştırırken bir cok belirtiyi senin yazdıklarına benzettim
Bebek kac kilo 65 gunluk 4100 grdi 600-700 cc dediKızlar 36 günlük olduk bugün. Sadece mamayla besleniyoruz. Günde 400-450 cc veriyorum. Siz kaç cc olarak ilerliyorsunuz?
150 neyin sayisi3520*150= 530cc beslenmesi lazım ölçüye göre ama sen daha iyi bilirsin bebeğin doyup doymadıgini
Bizimki bu kilodayken toplam 600cc sut ve mama alıyordu
Cay ise yaradi miLactamil kullaniyo musun faydasini gordun mu? Cay mi toz icecek mi?
Yok aşırı artmaması için1 gun oldu
Kisa bir sure mi kullanmak gerekiyomus cayi
Evet ben memnun kaldım sütümü artırdıCay ise yaradi mi
150 Sabit sayı, kilo değişken.150 neyin sayisi
Çok düzensiz uykularimiz bizimde inşallah 3 aydan sonra biraz daha düzene girer bazen oluyor çok güzel uyuyor bazen hep ayakta ezan okunuyor şimdi daha uyucazİlk 3 ayı bı atlatalım elbet yavaş yavaş düzene girecekler biraz daha uyku süreleri uzasa gece hiçbir sorunumuz kalmayacak gibi en azından geceleri ister uyuruz istersek de kendimize zaman ayiririz
90cc veriyordum. 60ı denedim, onda da kilo almadı çocuk.Anne sütü+mama Kaç cc veriyorsun canım günde toplam?Biz günde 25 gr almışız
3500Bebek kac kilo 65 gunluk 4100 grdi 600-700 cc dedi
Nasıl geçti?Oraya giden yakınım öyle dedi, ilaç damlatılıyormuş kağıtta yazıyor onlar yakmıyodur inşallah çok ağlamaz yarına odaklandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?