- Konu Sahibi sunshine__
-
- #64.241
Canım burnu tikaliysa emmez . Sürekli serum fizyolojik yapıp temizle. Evin nemi de yeterli olsun. Birde belki ağzında pamukçuk olabilir ya da dilinin altında dil bağı olabilir ondan emmiyor olabilir. Ya da hasta olabilir yemeği reddedebilir .Kızlar benim kız 2650 doğdu. 10 gün sonra 2 aylık olacak daha 1.5 kilo alamadık. Doktor mama da ver dedi ama ne sağdığımı biberonla alıyor, ne mamayı beğeniyor. İkisini de almıyor. Memede de 5 dk emmiyor bırakıyor. Bırakmasa da çekmeyi bırakıyor emzik gibi ucunu emip bırakıyor. Bir de üstüne hasta oldu. Burnumuz tıkalı, hapsırıp öksürüp duruyoruz. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Nasıl kilo aldıracağım ne yapacağım?
Canım benim kızımda sürekli sol omzuna bakmayı daha cok seviyordu, yatağına koyarken ben sağına ceviriyodum o geri ceviriyodu zorlayinca uyaniyordu, doktora sordum, boyun kası kısa olur çevire çevire yatır dedi. Kucağımda vakit gecirirkende tam tersi sol koluma alıyorum sag tarafiyla dönüp bakıyor , alıştı şimdikızım doğduğundan beri sürekli sağına yatmak istiyor ne uğraşlar verdik sola yatmıyor huzursuzlanıyor uyumuyor uykuya geçmiyor bugün biraz araştırınca tortikollis diye bişey buldum boyunda bi kas varmış bi tarafı diğerine göre kısa olması durumuymuş doktora gidecektik kalça ultrasonu icin beklemeyip göstermeye gitmeyi düşünüyorum daha önce duyan bilen var mi bu durumu
Nasıl alıştırdın peki yatağa sola çevirip koyuyorum donmesin diye arkadan yastıkla destekliyorum donmek için o kadar debeleniyor ki uyanıyor yada kafayı düz çevirip uyuyor.emerken bile sağ tarafı emiyorsa bitirip attıysa ağzından öyle durmayıp hemen sağa çeviriyor kendini artık kafayı yiyecem ne yapsam bilmiyorumCanım benim kızımda sürekli sol omzuna bakmayı daha cok seviyordu, yatağına koyarken ben sağına ceviriyodum o geri ceviriyodu zorlayinca uyaniyordu, doktora sordum, boyun kası kısa olur çevire çevire yatır dedi. Kucağımda vakit gecirirkende tam tersi sol koluma alıyorum sag tarafiyla dönüp bakıyor , alıştı şimdi
Canım mesela yerde yatarken bana solundan bakıyorsa hemen ayagiyla kafasinin yerini değiştirip (180derece) bana bakarken sağından bakittım, sağa bakacagi şekilde koluma tutup besledim, yüzustu yatırdım sağına bakitip sonra döndürebildigini görünce unutmuşum zaten, sen simdi söyleyince tekrar hatirladim dönebiliyor mu diye denedim sorun yokNasıl alıştırdın peki yatağa sola çevirip koyuyorum donmesin diye arkadan yastıkla destekliyorum donmek için o kadar debeleniyor ki uyanıyor yada kafayı düz çevirip uyuyor.emerken bile sağ tarafı emiyorsa bitirip attıysa ağzından öyle durmayıp hemen sağa çeviriyor kendini artık kafayı yiyecem ne yapsam bilmiyorum
aynen bizimde durum bu ve bu yüzden sürekli sağmak zorunda kalıyorum çocuk resmen memenin kokusunu alınca bayılıyorBebekleriniz emdikleri sure boyunca yutkunuyor mu tamaminda aktif emiyor mu? Memeyi kendi birakiyor mu ? Iki ay oldu hala emzirmeyi oturtamadik cok uyuyo benimki memede ya
Bizdede vardı bu sorun sag göğsümü iyi ememiyodu. yurtdisinda osteopathi diyorlar oraya gittim her tarafına baktı boynunda kasları açılmamış tutukluk var dedi benim kız doğunca ağlamadı ondan oluyormus ağlayınca kaslar açılıyor dedi boynuna biseyler yaptı kafa aşağı salladi canı acımıyor bebegin ve kalça kısmına biraz baskı frlan yaptı dakikalarda gaz çıktı tüm vücudunu inceledi yani varsa sızın oralarda öyle bişey git derimkızım doğduğundan beri sürekli sağına yatmak istiyor ne uğraşlar verdik sola yatmıyor huzursuzlanıyor uyumuyor uykuya geçmiyor bugün biraz araştırınca tortikollis diye bişey buldum boyunda bi kas varmış bi tarafı diğerine göre kısa olması durumuymuş doktora gidecektik kalça ultrasonu icin beklemeyip göstermeye gitmeyi düşünüyorum daha önce duyan bilen var mi bu durumu
Her gün yapıyor mutlaka ama bir haftaya kadar normal yapmaması diye biliyorumKızlar bebekleriniz kaç güne bir kaka yapıyor 4 gün oldu daha yok yapmıyor
Kalcaya hangi.sekildeyken yatarken vs nasil baski yaptiBizdede vardı bu sorun sag göğsümü iyi ememiyodu. yurtdisinda osteopathi diyorlar oraya gittim her tarafına baktı boynunda kasları açılmamış tutukluk var dedi benim kız doğunca ağlamadı ondan oluyormus ağlayınca kaslar açılıyor dedi boynuna biseyler yaptı kafa aşağı salladi canı acımıyor bebegin ve kalça kısmına biraz baskı frlan yaptı dakikalarda gaz çıktı tüm vücudunu inceledi yani varsa sızın oralarda öyle bişey git derim
Her gun yapıyor,mamasına yarım cay kasıgı zeytınyagı koyuyorum ben o gun yapamayacak olursa 6 7 saate yaptırıyoKızlar bebekleriniz kaç güne bir kaka yapıyor 4 gün oldu daha yok yapmıyor
Sarı kantaron işe yarıyor canım Allah razı olsun@YALAZ6 kızlar kendi kendine geçeceğini sanmıyorum. Kadın doğum doktorunuza sorun veya genel cerrahiye gitmeniz lazım sanırım. Bana geçen hamileliğimde doktor bir krem vermişti. İki üç kere kullandım geçti. Tanıdığınız eczacı da varsa danışın isterseniz. Boşa işkence çektirmeyin kendinize ve ilerlemesin. İlaçla hemen geçiyor.
Burda sarı kantaron yağı falan sürüp faydasını görenler de olmuştu sanırım.
6 ay sağım yaptım ek gıdaya başlayınca azalmaya başladı sonra mamaya geçtim ama çok yorulmuştum kolik bir bebekti ek gıda almaya başlayınca bir rahatlama geldi herhalde süt olayı birazda psikolojik gibi 1-2 sene sağım yapanlar da var tabiMerhaba yazınızı okuduğumda birşey dikkatimi çekti büyük kızınızı sağıp beslemişsiniz sütünüz kesildi mi öyle yapınca benim bebeğimde memeyi sevmiyor mecbur sağıp veriyorum bide prematüre doğdu emmek zor geliyor ona
Döndürünce duruyormu o yönde bende döndürüyorum 1 dk bile durmadan hemen çeviriyor yine o tarafaCanım mesela yerde yatarken bana solundan bakıyorsa hemen ayagiyla kafasinin yerini değiştirip (180derece) bana bakarken sağından bakittım, sağa bakacagi şekilde koluma tutup besledim, yüzustu yatırdım sağına bakitip sonra döndürebildigini görünce unutmuşum zaten, sen simdi söyleyince tekrar hatirladim dönebiliyor mu diye denedim sorun yok
Sağarak yine iyi gelmiş benimki de sevmiyor memeyi sağıyorum mecburen yeterli de değil sütüm mama da veriyorum inşallah 6 aya kadar dayanırız6 ay sağım yaptım ek gıdaya başlayınca azalmaya başladı sonra mamaya geçtim ama çok yorulmuştum kolik bir bebekti ek gıda almaya başlayınca bir rahatlama geldi herhalde süt olayı birazda psikolojik gibi 1-2 sene sağım yapanlar da var tabi
Siz iyi olun bebeğiniz iyi olsun mamayla büyüsün bence bir önemi yok az sütmüş çok sütmüş mama almış almamış bence annenin ruh sağlığı bunlardan çok çok önemli sütün yok diye kötü anne çok diye iyi anne olmuyoruz sonuçta belki kınayabilirsiniz ama ben mamaya geçtiğimde mutlu olmuştum o dönem çünkü kolik bir bebekle sürekli sağım yapmak yapabilmek belkide çünkü gece gündüz ağlıyorduSağarak yine iyi gelmiş benimki de sevmiyor memeyi sağıyorum mecburen yeterli de değil sütüm mama da veriyorum inşallah 6 aya kadar dayanırız
Ben üç dört gün dikkat etmistim telaşlanip doktora sormuştum 15 günlük felandı, doktor boyun kası kısa olur çevir sürekli dedi, başka bir sey demedi ya da yapmadı,suanda hiçbir sorun yokDöndürünce duruyormu o yönde bende döndürüyorum 1 dk bile durmadan hemen çeviriyor yine o tarafa
Evet haklısınız prematüre doğdu anne sütüne çok ihtiyaç var diye kafama takıyorum sağıp vermek zor biliyorum ilk zamanlar hem sağıp hem şırınga kullanıyordum hiç uyumuyordum gibi bişey suan biraz daha rahat emse daha rahat olurdum. 5 ve 6 aya kadar biraz daha verebilsem mama takviyesi de yapıyorumSiz iyi olun bebeğiniz iyi olsun mamayla büyüsün bence bir önemi yok az sütmüş çok sütmüş mama almış almamış bence annenin ruh sağlığı bunlardan çok çok önemli sütün yok diye kötü anne çok diye iyi anne olmuyoruz sonuçta belki kınayabilirsiniz ama ben mamaya geçtiğimde mutlu olmuştum o dönem çünkü kolik bir bebekle sürekli sağım yapmak yapabilmek belkide çünkü gece gündüz ağlıyorduısıtıp içmediği için döktüğüm sütler ee tabi hepsi geçiyor ve büyüyorlar
Ne kadar güzel yazmıssınız, sütü yetmeyen bır anne olarak mesajınız mutlu ettı..Siz iyi olun bebeğiniz iyi olsun mamayla büyüsün bence bir önemi yok az sütmüş çok sütmüş mama almış almamış bence annenin ruh sağlığı bunlardan çok çok önemli sütün yok diye kötü anne çok diye iyi anne olmuyoruz sonuçta belki kınayabilirsiniz ama ben mamaya geçtiğimde mutlu olmuştum o dönem çünkü kolik bir bebekle sürekli sağım yapmak yapabilmek belkide çünkü gece gündüz ağlıyorduısıtıp içmediği için döktüğüm sütler ee tabi hepsi geçiyor ve büyüyorlar
Aynı sekılde beslemısız bebeklerımızı 20.gun bıberon ıle vermeye basladım, sırınga bıle o kadar yormus kı benı.. Hem mama hem süt ilerliyoruz, ek gıdaya gecene kadar anne sütünü verebılsem dıyorum az bıle olsa.. Bı yandan sag bı yandan emzırmeye calıs, doymuyor koş mama yap, muhtesem bır aktıvite ıcndeyız suan.. Bu gunler gececek biliyorum, belkı de özleyecegız bıle.. Yeter kı saglıklı olsun bebeklerımızEvet haklısınız prematüre doğdu anne sütüne çok ihtiyaç var diye kafama takıyorum sağıp vermek zor biliyorum ilk zamanlar hem sağıp hem şırınga kullanıyordum hiç uyumuyordum gibi bişey suan biraz daha rahat emse daha rahat olurdum. 5 ve 6 aya kadar biraz daha verebilsem mama takviyesi de yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?