2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Hangi biberonu kullanıyorsunuz kızlar ne önerirsiniz, evde bir tane var onu almıyor sert geliyor galiba

Kızlar emzik önerisi var mı,kesinlikle emzik turmuyor philips avent soothie ve ultra air denedik,damaklı wee, chico kaçuk hiç biri olmadı alıyor itiyor sonra

2 ayda 1.5 kilo mu almaları gerek? Buna ulaşan var mi kozlar? Biz 790 gr almışız daha 2 ayın dolmasına 1 hafta kaldı.

Bizim doktorumuz ilk üç ay ayda 800 gr alması gerek diye söyledi. Hiç almasa 500 gr alması gerek diye biliyorum. Biz de az almışız
1.ayda 1 kilo aldık, annesutü+mama
Biz tam 1.5 kilo aldik.İlk ay 800 ikinci ay 700 aldı benim bebeğim.anne sutu+mama ile besleniyor.
Benım bebegım mama da yıyo, 1 ayda 1200 aldı
En az haftada 140 gr alması lagzim 4 gün sonra 2 ay olacak 900gr aldık bizde doğum kilosu üzerine ama 20 gün zaten o kiloya ulaşması sürdü
internette hep şöyle bilgiler var.

2 Aylık Kız Bebek Kilosu​

Anıldığı gibi gelişimin değerlendirilmesinde 2 aylık bebek kilosu kadar, 2 aylık bebek boyu ve baş çevresi değerleri de önemlidir. Bu doğrultuda büyüme eğrisi baz alınarak denilebilir ki 2 aylık kız bebeğin:

Kilosunun:

• Ortalama 5 kg olması beklenir.
  • 3,8 kg’dan (alt sınır) az ve 6,4 kg’dan (üst sınır) fazla kiloda olan bebeklerin gelişim durumlarının, diğer gelişim değerlerine (boy-baş çevresi) de bakılarak tespit edilmesi gerekir.”
Bu bilgilere bakarak benim bebiş normal kilosunda görünüyor. Şuan 4.620 gr sadece anne sütü artık. Dün doktor kilo problemimiz kalmadı demişti. Şimdi şaşırdım sizinkiler kaç kilo kızlar? Benim bebiş kilolu doğdu diye mi normal acaba?

Kızlar ben emziği uykuya geçmesi için, alt değiştirirken ve banyoda kullanıyordum ( yanı ağladığında) bir doktoru dinledim şimdi tam kullanılmaması gereken durumda kullanıyormuşum. Başka türlü de ağlaması durmuyor napıcam peki?

Bizim doktorumuz aglamasina izin verin asla susturmayin iletisimi oyle sagliypr dedi. Ben de aglama seklinden tonundan anliyorum banyo yaparken agliyordu once kovanin icine soktuk sevdi suyu. Biz usiyecek diye panik yapmadik hadi su dök usudu gibi
Aglamadi bu seferde giydirirken agladi

E çocuk duruyorsa zaten emzik niye verelim.. senin verdiğin yerler dışında zaten emiyor ya da oyun oynuyor oluyor. Durduk yere niye emzik verelim ki… bazı doktorlar bilemiyorum yani geçen biri de elini emen çocuk yalnız bırakılmıştır diyodu bebişler anne karnında bile emiyor neyse sabah sabah asfalyalarım ( ilk kez kullandım bu kelimeydi 80lerden ) atmasın

57 günlük 3830 doğdu kız bebek.
Benim kızda 57 günlük 3425gr dogdu şimdi 4300 her bebek farklı ilk başta çok kafama takıyordum çünkü diğer çocuklarım da görmedim böyle kardeşler bile farklı oluyor bana kalsa mamaya basliyacaktim durdurdular beni biraz daha bekle diye diye 2 ay olduk artık düzenli kilo alıyor ,alıyor dedigim haftada 140gr buda normal miş

Emzık almıyor ya benım kız da kafayı yıcem, 5 dk elım ucunda beklıyorum, bıraktıgım anda tukuruyor.. Kendı halıne bırkaırsam da kusacak gıbı hareket yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…