- 25 Ekim 2023
- 1.263
- 2.451
- 53
- 40
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #64.341
Ben doğum sonrası verdiği kilodan ve ölçüldüğü tarihten hesaplıyorum.Kilo alımını Doğum Sonrası verilen kilodan hesaplıyorsunuz demi? Doğum kilosu üzerinden değil?
Sen ne kadar verdin
Hafta hafta görüşmeye göre değişiyordu
2 hafta çizelgeli takip
2 online görüşme seçtim ben
Ama sınırı biraz aştık
850 tl verdim
Az önce tartıldık bizde
2 ayda 2.700 gr kilo almışız toplam
Canım 2960dogdu, eve çıkarken 2850 oldu, birinci ay kontrolünde 3850ydiinternette hep şöyle bilgiler var.
“
2 Aylık Kız Bebek Kilosu
Anıldığı gibi gelişimin değerlendirilmesinde 2 aylık bebek kilosu kadar, 2 aylık bebek boyu ve baş çevresi değerleri de önemlidir. Bu doğrultuda büyüme eğrisi baz alınarak denilebilir ki 2 aylık kız bebeğin:
Kilosunun:
Bu bilgilere bakarak benim bebiş normal kilosunda görünüyor. Şuan 4.620 gr sadece anne sütü artık. Dün doktor kilo problemimiz kalmadı demişti. Şimdi şaşırdım sizinkiler kaç kilo kızlar? Benim bebiş kilolu doğdu diye mi normal acaba?
- Ortalama 5 kg olması beklenir.
- 3,8 kg’dan (alt sınır) az ve 6,4 kg’dan (üst sınır) fazla kiloda olan bebeklerin gelişim durumlarının, diğer gelişim değerlerine (boy-baş çevresi) de bakılarak tespit edilmesi gerekir.”
Hemen hemen iki güne bir yıkıyorum bide kakası cok olursa yineKızlar bebeklerinizi kaç günde yikiyorsunuz ben daha yalnız yıkamaya başlamadım evde yalnz bakiyorum cunki annem gelince yikioz
Antalyada kalorifer her yerde yok, bizde de yok, bir kere salonda küvetle annemle yıkadık sonra hic sevmedim o işi zahmetli geldi o günden beri tek başıma evire çevire banyoda yıkıyorum, cok pratik işler severim bebegimi de hiç nazlandırmadan alistirdim, hiç gıkı çıkmaz, suyun altı sıcak ztn banyodan da hızlı hızlı çıkartıyorum soguk kavramini da öğrendi, duyu bütünleme de var ohBen geçen gün yalnız yıkıyım dedim boğulacaktı. Kızımı yalnız yıkıyordum her gün. Beceriksizleşmişimhaftada iki yıkıyoruz. Kış zaten, soğuk. Kakası çok olunca poposunu lavaboda yıkıyorum. Saçı mı kirlencek nolcak? Fazlasına gerek yok. İkinci çocuk olmak da böyle bir şey
6 aydan önce desteksiz uyku eğitimi verilmiyormuş
Bende 6. Ayı bekleyeceğim mecbur
4 bin küsür istedi bir danışman oda sadece öneri verecekmiş yarım saatlik görüşmede
Kuzum benimki de katılıyor. Üstünü/altını değiştirirken sanki kolunu bacağını kesiyormuşum gibi. Geçenlerde ağlarken katıldı kaldı nefes alamadı. Ters çevirip sırtına pat pat, sonrasında emzirme anca sakinleşti. Memeye koyduğumda susuyor o ara emzik bile kar etmiyor.
Ya 5. Hafta atağını nasıl hesaplıyorsun. 02.01’de doğdu ama 35+5’te doğdu. Bazı yerlerde 40. Haftasından hesaplayın diyor, ona göre biz 3. Haftadayız ama tam doğduğu tarihe göre 5. Haftadayız. Ve bu hafta aşırı huysuz, sürekli emmek istiyor, kucaktan inince ağlıyor, uzun süreler uyumuyor. Tam atak haftası gibi ama anlamadım
Biz doğudayız kar kıyamet sobalı ev
Haftada bir iki ancak yıkıyorum
Ama temiz sıcak bir ev olsa hergün yıkardım
Şuan 5.500 gr
Bence de dinletmeyelim ama çok uykumuz olunca mecbur kalıyoruz.Doktor bize uzun saatler dinletmeyin dedi. Kendi sesinizle sakince bi ninni kaydedin onu dinlesin dedi.
Doğduğu haftaya göre hesaplıyorum. 40’a göre hesaplasam 4 haftalık oluyor. O zaman neden bu deli hallerKuzum benimki de katılıyor. Üstünü/altını değiştirirken sanki kolunu bacağını kesiyormuşum gibi. Geçenlerde ağlarken katıldı kaldı nefes alamadı. Ters çevirip sırtına pat pat, sonrasında emzirme anca sakinleşti. Memeye koyduğumda susuyor o ara emzik bile kar etmiyor.
Ya 5. Hafta atağını nasıl hesaplıyorsun. 02.01’de doğdu ama 35+5’te doğdu. Bazı yerlerde 40. Haftasından hesaplayın diyor, ona göre biz 3. Haftadayız ama tam doğduğu tarihe göre 5. Haftadayız. Ve bu hafta aşırı huysuz, sürekli emmek istiyor, kucaktan inince ağlıyor, uzun süreler uyumuyor. Tam atak haftası gibi ama anlamadım
Bence de dinletmeyelim ama çok uykumuz olunca mecbur kalıyoruz.daha dinç olduğumuzda kucakta gezdirerek falan oyalıyoruz bir şekilde. Ninniye falan aynı tepkiyi vermiyor bu arada.
Haftaya yandık o zamanMemede uyutmaya son vermeye çalışacağım oncelikle.Uyku egitimi konusu cok tartismali ya ben cok sert aglatmali bir egitim de istemiyorum.Ona gore bi danisman bulmak lazim
Ataklar beklenen dogum tarihine gore hesaplaniyor.yani bebeginiz 37de dogduysa 5. Hafta atagina 8. Haftasinda girecek
Masallah
Benim kızım hiç durmadan her türlü sesi çıkartıyordu uyuyabilmek için ben açıyordum, açınca biraz uyuyabiliyordumBen hic faydasini goremedim beyaz gurultunun ya..İlk haftalarda acmayi denedim hic sakinlestirmeyince biraktim,sonra varligini bile unuttum
Evet acikinca ben hazirlayana kadar ayni oyle agliyorNormal ağlasa sıkıntı yok katıla katıla ağlıyor benim bebeğim
Kim o danisman sadece yarim saat mi6 aydan önce desteksiz uyku eğitimi verilmiyormuş
Bende 6. Ayı bekleyeceğim mecbur
4 bin küsür istedi bir danışman oda sadece öneri verecekmiş yarım saatlik görüşmede
Ya evet beklenen doğum tarihine göre ise 3. Haftadayız daha ama bundan bebemin haberi var mı bilmiyorum. Biri ona daha atak haftasında olmadığımızı söyleyebilir mi?Memede uyutmaya son vermeye çalışacağım oncelikle.Uyku egitimi konusu cok tartismali ya ben cok sert aglatmali bir egitim de istemiyorum.Ona gore bi danisman bulmak lazim
Ataklar beklenen dogum tarihine gore hesaplaniyor.yani bebeginiz 37de dogduysa 5. Hafta atagina 8. Haftasinda girecek
Masallah
Canım hiç influencerlara bakma. Bir tane inf. Var ortak tanıdıklarımız var. İnstada baktığında harika bir anne 2 çocukla her yere koşuyor, yurt içi yurt dışı fıt fıt geziyor bebeleriyle. Ama gerçekte evde yardımcısı var (reelslerde veya instada asla gözükmüyor) ama tek başına her şeye yetiyor gözüküyor ve gerçek hayatta hiç de öyle mutlu, pozitif bir insan değilmiş. O yüzden influencerlara asla asla bakıp moralini bozma. Onların hayatı gerçek olsaydı muhtemelen sosyal hizmetler gelip bebeme el koyacaktı bakamıyorum diye. Bizler harika anneleriz. İster meme verelim ister mama verelim, ister çok kilo alsın bebemiz ister az kilo alsın çocuklarımız için bizden daha iyi anne yok. Bak burda hepimiz aynı döngüdeyiz. Kendimi 3. Aydan sonra gaz sancısı geçiyor 2 ay kaldı diye motive ediyorum2 aylık ama asla bi uyku rutinimiz olamadı. Influencerları gördükçe kendimş yetersiz hissediyorum. Herkesin bebeği 9da uyuyor, uyku öncesi masajmış kitapmış rutinleri varmış. Biz emzirme gaz ağlama emzirme uyuyakalma şeklinde bi döngü içindeyiz. En erken uyku sabaha karşı 3-4. Ben hiç uyku öncesi rutin falan yapamadım çünkü döngümüz belli. Sosyal medya psikolojimi bozuyo
Bana 1200 demişti1000 vermistim.Hic gorusme falan da yok
Aynen bizde 10 günlüğüz hastaneden gelince yıkadık bide 3 gün oldu işte göbek düşünce yıkadık salona tasioz ne var ne yok banyo buz gibi oluo bende kızımı yikiodum yazın doğdu korkuom şimdi sankiBen geçen gün yalnız yıkıyım dedim boğulacaktı. Kızımı yalnız yıkıyordum her gün. Beceriksizleşmişimhaftada iki yıkıyoruz. Kış zaten, soğuk. Kakası çok olunca poposunu lavaboda yıkıyorum. Saçı mı kirlencek nolcak? Fazlasına gerek yok. İkinci çocuk olmak da böyle bir şey
Ya evet beklenen doğum tarihine göre ise 3. Haftadayız daha ama bundan bebemin haberi var mı bilmiyorum. Biri ona daha atak haftasında olmadığımızı söyleyebilir mi?
Canım hiç influencerlara bakma. Bir tane inf. Var ortak tanıdıklarımız var. İnstada baktığında harika bir anne 2 çocukla her yere koşuyor, yurt içi yurt dışı fıt fıt geziyor bebeleriyle. Ama gerçekte evde yardımcısı var (reelslerde veya instada asla gözükmüyor) ama tek başına her şeye yetiyor gözüküyor ve gerçek hayatta hiç de öyle mutlu, pozitif bir insan değilmiş. O yüzden influencerlara asla asla bakıp moralini bozma. Onların hayatı gerçek olsaydı muhtemelen sosyal hizmetler gelip bebeme el koyacaktı bakamıyorum diye. Bizler harika anneleriz. İster meme verelim ister mama verelim, ister çok kilo alsın bebemiz ister az kilo alsın çocuklarımız için bizden daha iyi anne yok. Bak burda hepimiz aynı döngüdeyiz. Kendimi 3. Aydan sonra gaz sancısı geçiyor 2 ay kaldı diye motive ediyorum
Uyku meleği sanırım
İki aylık beneğe eğitim vermiyoruz dedi
Ama parayı verin 4bini bilgilendirme yapalım 30 dk dedi
Bu ne bilgisiymiş anlamadım ki
Uzaydan mı aktarıyor diye düşünmedim değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?