2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kuzum bence sürekli kremleme. Ben kaka yapmadıkça ıslak mendil kullanmıyorum. Kullandığımda da bezi biraz açık bırakıp havalandırıyorum. Gün içinde illa ki birkaç dakika açık bırakıyorum bezini. Hava alsın vs diye. Çok bez değişimi de yapmama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım. Bir dene istersen

Homurdanıyor şuan emziğinin altından benim sağım yapmamı beklerken

Kızlar bebeğinizin ateşi kaç olursa hastaneye götürürsunuz ? Kac derecede hangi adımları izlersiniz? Ne zaman calpol , ne zaman soğuk duş yaptırırsınız?
37.5 oldu diye acile götürdüm geçen hafta şansa kendi doktorumuz nöbetçiydi. 38 olunca bir çay kaşığı calpol ver dedi. Düşmezse, 38,5 olursa getir dedi

Benim kız önce emiyor arkadan mama veriyorum. Ama asla biberonu kabul etmiyor. Öğürmeye başlıyor hemen. Kaşık biberonla veriyorum şimdi mamayı ama 30cc, en fazla 40 cc içiyor. 2650 doğmuştu. Yaklaşık 2 aylık. 3900 kilosu. Öncesinde sadece emiyordu. Kilo alımları azalınca mamaya yeni başladık. 1 hafta bile olmadı. Zamanla içtiği mama artar mı ? Benimki mamayı çok çok az alıyor aynı dönemde doğanlara nazaran içim çok husursuz oldu aç mı kalıyor acaba diye

Benimde 2850 doğmuştu birinci ayda 3850 oldu, iki hafta sonra bakalım kac çıkacak, sütümde var biraz memede oynuyor diğer göğsümü de sağıp bekletiyorum 60, 90 çıkıyor, bı turlu arttirmadi en fazla 60 icebiliyor o yüzden de az az sık sık beslenme işlemi yapıyoruz uykusu da bölünüyor

Evet sağıp veriyorum. Danışmana sordum bu şekilde 21 ay süt veren varmış danışanlarından . Emziriyormuş gibi sağmak gerekiyor. 2 3 saatte 1
Ek gıdaya başlayana kadar bile razıyım ben. Ben günde 3-4 kez sağıyorum sütümde çok değil anca çıkıyor. Bide makinemin gücü azaldı eskisi gibi değil siz hangi makineyi kullanıyorsunuz

Sen kaç saatte bir de emziriyorsun ? Benimki 3-3.5 saat arayla anca alıyor. 3 saat dolmadan verince 5 dk bile emmeden uyuyor, geri de kalkmıyor. Aç kalıyor sonra garibim. Dürtsen de 2 emip bırakıyor. Mama desen zaten asla almıyor. Her seferinde deli gibi ağlıyor. Zorluyorum resmen çocuğu. Ne yapacağımı şaşırdım artık

Ek gıdaya başlayana kadar bile razıyım ben. Ben günde 3-4 kez sağıyorum sütümde çok değil anca çıkıyor. Bide makinemin gücü azaldı eskisi gibi değil siz hangi makineyi kullanıyorsunuz
Kuzum sağımı arttır. Emmeyi ya da sağmayı azalttıkça gelen sütte azalıyor. Bestlak damla kullan ben çok faydasını gördüm onun. Benimki hep memedeydi emmediğini anlamamışım emip uyuyor sanıyordum meğer emmiyormuş. Kilo alımı az olunca bir sağdım iki göğüsten 20 cc anca çıktı. Peşine 2-3 saat arayla sağım yapmaya, bir de bestlak kullanmaya başladım. 60-90 arası çıkıyor bir göğüsten şimdi. Bir de memeye masaj yapmak, sıcak kompleks uygulamak, bol su içmek onlar da sütü arttırıyor. Bir dene bence. Zararı olmaz sonuçta

3 saatte bir olsa 8 beslenme saati olur, ben dün not aldım 14 kere beslenme yapmışız, midesi mi ufak yoksa yanlış şekilde mi gidiyorz anlamadm

3 saatte bir olsa 8 beslenme saati olur, ben dün not aldım 14 kere beslenme yapmışız, midesi mi ufak yoksa yanlış şekilde mi gidiyorz anlamadm
Alıyorsa ver. İlk 3 ayda bebek her istediğinde verilir. 3 aydan sonra azalır zaten bu durum yani meme isteme durumu. Ben meme için konuşuyorum. İlk 3 ayda bebek her istediğinde saatsiz verilir. Hiç kafanı karıştırmasın. Ben benimki az alıyor diye endişeleniyorum. İştahsız. Zorla besleniyor resmen. Bin maşallah yiyorsa ver yani. Mama da olsa ver. İstiyorsa ne yapacaksın aç bırakacak halin yok ki. Mama veriyorsan, kilo alımı aşırı aşırı olursa en fazla daha sindirimi kolay, kalorisi daha düşük bir mama düşünürsün. Şimdi hiç şu kadar beslendi yanlış mı yapıyorum diye düşünme. Benimki anormal olan bence

Kızlar selam. Bebeğim tam 1 aylık oldu. Geçenlerde de olmuştu bugün yine aynısını yaşadık ama sanırım midesi büyüdüğü için daha kötü görünüyor. Bebeğim saatlerce emmek istedi memeden ayıramadık ve sütüm de çok bol. Sonrasında gün boyunca 7-8 kere bol miktarda kustu farklı zamanlarda. Kustuktan sonra meme aramaya devam ediyor, genel bir huysuzluğu var ama hasta gibi diyemem. Yurtdışında yaşıyorum henüz kendisine atanmış bir doktorum yok, bunun için acile götürürsem orda helak olmasını istemiyorum telefonda yardım için bekliyorum devletin yardım hattını aradım ama belki içinizde başına gelenler vardır diye sormak istedim. Bu arada muhtemelen reflüsü var ve durmadan emdiği için dik şekilde 30 dk tutamadım emzirmelerden sonra. Normalde özellikle geceleri emzirdikten sonra en az 10-15 dk dik tutup gaz çıkartırım, bugün yapamadığım için olmuş olabilir mi? O kadar çok emdi ki kustuğu miktarlar o yüzden çok şaşırtmadı, emerken nasıl emebildiğine şaşırmıştım hatta. Bu arada kusma fışkırır tarzda değil, bazen süt kesiği şeklinde bazen hiç sindirilmemiş olarak kustu.

37.5 oldu diye acile götürdüm geçen hafta şansa kendi doktorumuz nöbetçiydi. 38 olunca bir çay kaşığı calpol ver dedi. Düşmezse, 38,5 olursa getir dedi

Calpolu kac kez verdin peki düşene kadar mı, kac saat aralıklarla?

Ben kaşık biberonu yanlış mı kullandım acaba hâlâ aklıma takılıyor, yanlardan sıkıp bi fırt ağzına akıttım, bu şekilde değil mi , kendi akma mekanizması var mi ?

Her bebek farklı canım anormal yok, ben 30 içip bırakınca, biberonu zorlayinca not aldım bütün gün toplamda aldığı miktar güzel çıktı,iştahsız sanıyordum yoksa
Ama beslenme aralığı çok yakın olması cok yorucu oluyor en fazla iki saat uyuyor bana bir saat kalıyor, nasıl olsa şimdi uyanıck diye uyuyamıyorum bile

Canım farklı zamanlarda kısmını bilemiyorum ama emzirdikten hemen sonra omzuna alıp gazı çıkana kadar sırtına vuruyorum, herhangi bir dakika tutmuyorum, bazen alır almaz çıkartıyor. Bazen kıvranıyor.
Bir de bu kadar yoğun kusuyorsa emzirmenin ortasında da gazını çıkartabilirsin, bir memeden digerine geçmeden,

En cok kusma gazla ilgili oluyor, üst gazıyla,
Bazende alt gazını kendisi çıkarmaya çalışırken sıkınırken kusuyor,
Bu şekilde oldu bizim

1-2 defa kullandım. Düştü zaten kullanınca hemen. Minimum 6 saat aralıkla kullanmakta fayda var kuzum

Şu iki videoda gösterilmiş kullanımı kuzum

Kuzum dediğin gibi her bebek farklı işte. Benimki gündüzleri 15 dakikadan fazla asla uyumuyor. Çok çok nadirdir 1 saat uyuduğu. Gece de zorla kaldırıyorum beslenmeye. Hepsinin farklı düzenleri. Ama zamanla beslenme aralıkları açılacak ona emin olabilirsin. Biraz daha sık dişini. Yanlış olan hiçbir şey yok canım

Çok teşekkür ederim, normal mi bir şeyi mi var anlamaya çalışıyorum. Çok zormuş bebek büyütmek

1-2 defa kullandım. Düştü zaten kullanınca hemen. Minimum 6 saat aralıkla kullanmakta fayda var kuzum

Şu iki videoda gösterilmiş kullanımı kuzum

Bu hafta biberonu cok zorla aldı diliyle itti, iştahsız sandım, ağzında pamukçuk var sandım, hasta mi oluyor diye bekledim..
Sonuç
Kaşık biberonla verince lıkır lıkır içti, herhalde ben kaşik biberona fazla veriyorum,
İyice rahata alıştı gel ağzıma dök diyor.
Biberon reddi de olsa işin içinden çıkamam, pompada sağ, kasık biberona dök vs
Kaşık biberonu unutturucam biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…