2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Eveeet çok kızıyor bazen tekrar ağlıyor çok sinirlenirse memeyi bile almıyor
Kizlar bu zeytinyağı neymiş böyle kızım cok rahatladı, sabahtan beri 3 kere kaka yaptı, eger ishal gibi olursa günde tek sefere düşürücem , doktoruna soran oldu mu hiç yoksa anane bilgisi ile mi veriliyor
Prematürelere de veriyorlar kalori alıp kilo alsın diye

hanımlar
2 ay 10 günlüğüz
Saat başı emiyor bebeğim
Toplam 20 dakika
Bol bol da kusuyor
Sizin bebeklerinizin düzeni nasıl
Hani büyüdükçe tokluk süresi uzayıp
Emme süresi kısalacaktı

Ev 22 derece, zıbın üstü ayaklı pijama giydirdim. Bu zıbın annem yüzünden giydiriyorum ama gereksiz galiba evde giydirmek. Siz giydiriyor musunuz içine?
Bi tane kısa kollu çıtçıtlı body üstü pijama giydiriyorum. 22 derece. Kendim üşürsem yelek ve bacaklarına bi pijama daha giydiriyorum.
Uykudan yeni kalktığında ve emzirdikten hemen sonra ateş ölçmeyin yüksek çıkar demişti hemşire.

hanımlar
2 ay 10 günlüğüz
Saat başı emiyor bebeğim
Toplam 20 dakika
Bol bol da kusuyor
Emme süresi kısalacaktı
Bu kısma olayı benim psikolojimi bozdu. Türkiye’de yaşamıyorum o yüzden doktorumuz hala yok telefonla sağlık hattını aradım. Emzirirken 5dkda bir memeden ayırıp dik tutmamı söyledi. Gaz çıkartmak için sırtına vurduğumu telefondan duydu ve sakın yapma kusar böyle, dik tut yeterli 1-2 dk dedi. Emdikten sonra sağına yatırmamı istedi, uyuyunca sırt üstü uyumaya geçir dedi. Burnunu temizlemeye devam et, emerken el kol oynatmaya başlayınca memeden ayırıp dik konuma getir 1-2 dk dedi. Şöyle diyetim benimkisi emerken mememe kusup emmeye devam ediyor…

hanımlar
2 ay 10 günlüğüz
Saat başı emiyor bebeğim
Toplam 20 dakika
Bol bol da kusuyor
Emme süresi kısalacaktı
Emzirdiğimde benim de saat başı en fazla iki saat. Mama verince uzuyor.

Dun kulaktan 37,4 cıktı, hemen uzerını soydum 37,1 e dustu 5 dk ıcınde..
Sonra 36,8 ve 37,1 arasında sureklı degıskenlık gosterdı..
Doktor 37,5 olursa surup ver demıstı.. Soy ve ılık dus dedı.. 38 olursa hastaneye getırın dedı

Philips Avent cok iyi, cektikce geliyo Mama sadece..
Bizde red yapmadı tembellik yaptı bşraz
Ama arkadaşım da avent yenidoğan red yapmış
Benim bebeğim felaket kusuyor
Gece üç kere üst değiştiriyoruz baştan aşağı üstüm batıyor
Sıkca da fışkırıyor
Annesinden emdiği süt burnundan geliyor yavrumun
Nefes alamıyor üç dört saniye
Ben çok korkuyorum
Gece nöbet tutuyoruz bazen
Bizimde imkanlarımıx çok kısıtlı köydeyiz
Doktorumuzu arayıp bilgi verdinm
Kilosunu sordu
Eğer veriyorsa sıkıntıymış
Ama fazla kilo aldı benim bebeğim
Ozaman çok emdiği için oluyor dedi
Bşrde babasıda böyleymiş
Bebekliğinde ki kusması hala dillerde hatta

Bende de var da çok kusan reflulu bir bebek. Kısa sürede battığı için o kirliyken yeleğe dönüyorum. Biz deli gibi kıyafet değiştiriyoruz
Ben bebek doğmadan kullanıp sonra satarım diye aldığım şeylere bakarak acı acı gülüyorum. Swaddle up diye tulum aldım 0-3 ayrı 3-6 ay ayrı, tulumun yıkanmaktan rengi kaçtı. Reflü yatağı almıştım yatak dışında her şeye benziyor şu an.

Ben de aynı durumdayım birebir. Kilo alıyor baya sağlam. Az önce memeden ayırıp dik tutayım dedim ortalığı birbirine kattı. Emzik almıyor diyordum ama az önce sağlıkçı arkadaşımla konuştum emziğin bir sürü çeşidi var dedi, gidip hepsinden alıcam şimdi ben sadece mam ve pjilips avent denemiştim ikisinin şekli de benzer

Maflor a geçtim rahatladı çocuğum biogaia mahvediyor çocukları çocuğu kabız etmişti düzeldi şükür onu bırakınca
Kızlar biogai damlayı iki gündür vermiyorum yerine sabah aksam çay kaşığı zeytinyağı veriyorum cok daha işe yaradı ve hiç kıvranma seansı olmadı

Yaa ahahah bizde de durum aynı. Neyse ki küçük doğdu da aldıklarımı doya doya giydirebiliyorum çoğu yenidoğan takımı falan hala oluyor

Ayy 5 dk arayla memeden ayırıp gaz çıkarmak çok zor olur kız. Doğrudur doğruluğuna sözüm yok ama yapması zor. Yaptıkça uykusu açılır, uyku açıldıkça memede kalma süresi uzar. O uzadıkça da gazı da artar huysuzluğu da kusması da… yani benimkinde garanti böyle olur
Kuzum şimdi nasıl ?

Ben de ayırınca inanılmaz ağlıyor ciddrn sinir harbi yaşıyorum. Alt değiştirirken ayrı kriz, üst değiştirirken ayrı kriz

Ben de ayırınca inanılmaz ağlıyor ciddrn sinir harbi yaşıyorum. Alt değiştirirken ayrı kriz, üst değiştirirken ayrı kriz
Bu yönde ben şanslı kişiyim demekki üstünü değişirken yıkarken fln asla ağlamıyor benim kızım çok şükür sadece arada uykudan bağırarak uyanıyor korkutuyorlar galiba

hanımlar
2 ay 10 günlüğüz
Saat başı emiyor bebeğim
Toplam 20 dakika
Bol bol da kusuyor
Emme süresi kısalacaktı

Bende de durumlar böyle

Ben cok kalın giydiriyorum oy oyy kendime engel olamıyorum oy oyy

Şuanda reflü yatağıyla ayağımda sallıyorum

Evet benim bebeğimde de reflü olabilir demişti doktorumuz. Hem hırıltı yapıyor ses kısıklığı da çok ağladığında. Bir iki gün sonra geçiyor. Belki de reflüden ağlıyor ve ses kısıklığına o sebep oluyordur.

Bugun ıyıydı cok sukur, dun kaka yapamadı acaba ondan mı oyle oldu dıyorum, cok ıkındı kendını kastı sureklı, bugun 3 kere cok guzel yaptı keyıflıydı de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…